*Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στα προκριματικά του τρέχοντος Euro, καταγράφοντας εκατέρωθεν εντός έδρας νίκες (2-0 η Πολωνία τον Οκτώβριο του 2014, 3-1 η Γερμανία τον Σεπτέμβριο του 2015). Αυτή ήταν η μοναδική νίκη της Πολωνίας σε 20 παιχνίδια κόντρα στη Γερμανία ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης, ωστόσο έχει χάσει μόλις μια φορά στα τελευταία τέσσερα (1-2-1).

*39 γκολ έχουν σημειωθεί στα 17 τελευταία παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες, δηλαδή κοντά 2,5 ανά παιχνίδι μέσο όρο.

*Η Γερμανία σκόραρε στα 12/13 τελευταία παιχνίδια σε τελική φάση Euro.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Ήταν φανερό ότι η Γερμανία δεν τα έδωσε όλα κόντρα στην πρεμιέρα του τρίτου ομίλου κόντρα στην Ουκρανία. Το αποτέλεσμα ήρθε για τα «πάντσερ», που επιβλήθηκαν 2-0, ωστόσο κατέστη πρόδηλο ότι οι παίκτες του Γιοακίμ Λεβ (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, όταν χρειάστηκε ο Νόιερ σε 1-2 περιπτώσεις) δεν παίζουν στο 100%. Δε στερείται λογικής να κρατά δυνάμεις η Γερμανία, που απλά θέλει να κερδίσει χωρίς φανφάρες και φαντεζί εμφανίσεις τον όμιλο και στη συνέχεια να ανεβάσει στροφές. Είχε κακή παρουσία στο πρώτο 45λεπτο, όπου προηγήθηκε νωρίς με τον Μουστάφι, αλλά στην πορεία χαλάρωσε υπέρ το δέον, ωστόσο στο δεύτερο μέρος ανέβασε ρυθμό, έτρεξε περισσότερο και δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα απ’ τους μαχητικούς Ουκρανούς.

Σήμερα η Γερμανία επιστρέφει στο Σταντ Ντε Φρανς, για πρώτη φορά μετά τα γεγονότα της 13ης Νοεμβρίου 2015, ημέρα που αντιμετώπισε τη Γαλλία σε φιλική αναμέτρηση, η οποία επισκιάστηκε απ’ τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε μεγάλο κομμάτι του Παρισιού, συμπεριλαμβανομένου και του γηπέδου. Τα «πάντσερ» γνωρίζουν ότι η κόντρα με την Πολωνία είναι το πιο δύσκολο ματς του ομίλου, αν το πάρουν θα έχουν τελειώσει με την πρωτιά, με δεδομένο ότι την τελευταία αγωνιστική αντιμετωπίζουν την αδύναμη Βόρεια Ιρλανδία. «Η Πολωνία είναι καλά οργανωμένη, αυτή είναι η μεγαλύτερη δύναμη τους. Περιμένουν και ψάχνουν την αντεπίθεση. Νομίζω ότι είναι καλύτερη απ’ την Ουκρανία σ’ αυτό το κομμάτι, διότι διαθέτουν πιο ευέλικτους παίκτες. Είναι μια απ’ τις πιο ικανές ομάδες στην αντεπίθεση που έχω δει τα τελευταία δύο χρόνια. Όλα τα παιχνίδια εναντίον τους ήταν πάντα δύσκολα», είπε ο Λεβ.

Οι Γερμανοί ανταποκριτές επεσήμαναν ότι ο Χούμελς είναι έτοιμος πλέον στο 100% και κατά πάσα πιθανότητα θα επιστρέψει στην ενδεκάδα, αντί του Μουστάφι. Δεν αναμένονται άλλες αλλαγές στο αρχικό σχήμα, με τον Γκέτσε να κρατά τη θέση του στην κορυφή της επίθεσης.

Προηγούμενο ματς: Νίκη 2-0 για τη Γερμανία κόντρα στην Ουκρανία στην πρεμιέρα του τρίτου ομίλου. Ο Μουστάφι στο 19’ το 1-0, ο Σβαϊνστάιγκερ το 2-0 στις καθυστερήσεις.

Στατιστικό: Από 8/10 νίκες προέρχεται η Γερμανία σε τελική φάση Euro.

Το Γερμανία – Πολωνία παίζει στην Goalbet
goalbet-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

*Ο πρώτος σκόρερ της προκριματικής φάσης, Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (13 γκολ), βρήκε δίχτυα στα 2/3 παιχνίδια που συμμετείχε κόντρα στη Γερμανία. Ωστόσο, κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία δεν είχε τελική προσπάθεια.

ΠΟΛΩΝΙΑ

Ιστορικής σημασίας η νίκη κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία για την Πολωνία, καθώς ήταν η πρώτη που πανηγύρισε σε τελική φάση Euro. Τα κατάφερε πιάνοντας πολύ καλή απόδοση κόντρα στους δυνατούς, αλλά άτεχνους Βορειοιρλανδούς, τους οποίους υποχρέωσε σε παθητικό ρόλο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, με το τελικό 1-0 να είναι ιδιαίτερα «φτωχό» για να καταδείξει την ανωτερότητα της ομάδας του Άνταμ Ναβάλκα. Έβγαλαν πολλές φάσεις οι Πολωνοί, είχαν 18 τελικές προσπάθειες και το αξιοπερίεργο ήταν ότι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δεν ήταν ο εκτελεστής καμίας εξ αυτών!

Το μεγάλο αστέρι των Πολωνών, έχει καλή παράδοση κόντρα στη Γερμανία, θέλει να γίνει ο πρώτος Πολωνός που σκοράρει εναντίον των «πάντσερ» σε παιχνίδι μεγάλης διοργάνωσης. Εκεί, η Πολωνία μετράει ρεκόρ 0-1-3 χωρίς να έχει καταφέρει να βρει δίχτυα. Η νίκη επί της Βόρειας Ιρλανδίας ήταν το απαραίτητο αποτέλεσμα για να μπουν τα θεμέλια της πρόκρισης, ακόμη και αν έρθει η ήττα σήμερα, όλα θα παιχτούν στην κρίσιμη αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής εναντίον της Ουκρανίας.

«Πιστεύουμε στους εαυτούς μας και όσα μπορούμε να καταφέρουμε. Αντιμετωπίζουμε μια απ’ τις κορυφαίες ομάδες του πλανήτη, την οποία κερδίσαμε πριν μερικούς μήνες, αλλά πλέον τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Όλοι ξέρουν πόσο δύσκολη είναι η αποστολή μας», είπε ο Ναβάλκα, ενώ ο Μπλαζικόφσκι συμπλήρωσε: «Η Γερμανία είναι σπουδαία ομάδα, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να ελέγξουμε το ρυθμό και να κρατήσουμε μπάλα, όπως κάναμε με τη Βόρεια Ιρλανδία». Χτύπησε στην πρεμιέρα του ομίλου ο βασικός γκολκίπερ Σέζνι και τέθηκε νοκ-άουτ για το σημερινό ματς, πιθανότερος αντικαταστάτης του ο Φαμπιάνσκι.

Προηγούμενο ματς: Νίκη για την Πολωνία με 1-0 επί της Βόρειας Ιρλανδίας στην πρεμιέρα. Σκόρερ ο Μίλικ στο 51’.

Στατιστικό για στοίχημα: Από 8/11 Over 2,5 προέρχεται η Πολωνία σε φιλικό και επίσημο επίπεδο.