*Νοκ άουτ αναμετρήσεις για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Νορβηγίας. Σε περίπτωση ισοπαλίας στην κανονική διάρκεια ακολουθεί παράταση και αν χρειαστεί πέναλτι.

ΣΑΡΠΣΜΠΟΡΓΚ (Α’)

Με διακυμάνσεις η απόδοση της Σάρπσμποργκ το τελευταίο χρονικό διάστημα. Είναι αποδοτική και αποτελεσματική εντός έδρας, δεν ισχύει το ίδιο για τις εκτός έδρας υποχρεώσεις της, όπου συνήθως χάνει. Αυτό συνέβη και την περασμένη εβδομάδα στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Στρομσγκόντσετ, απ’ την οποία διασύρθηκε 4-0. Ήθελε να δώσει απαντήσεις κόντρα στην Οντ την περασμένη Παρασκευή, θα τα είχε καταφέρει αν ήταν πιο αποτελεσματική στην τελική προσπάθεια. Έφτιαξε πολλές καλές ευκαιρίες, η σπουδαιότερη όλων ήταν το χαμένο πέναλτι του Λίντμπεργκ στο 27’, με τον αντίπαλο γκολκίπερ να αποκρούει. Ήταν η τέταρτη ισοπαλία για τη Σάρπσμποργκ, που έχει την απόλυτη ισορροπία με ρεκόρ 4-4-4 στις πρώτες 12 αγωνιστικές. Η σημερινή αποστολή της είναι μάλλον εύκολη κόντρα στην αδύναμη Στοζρντάλας της τρίτης κατηγορίας, είναι δεδομένο ότι θα γίνουν αλλαγές στην ενδεκάδα. Επιστρέφει ο Χάνσεν (Αμυντικός, 5,0).

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ισοπαλία 0-0 για τη Σάρπσμποργκ κόντρα στην Οντ.

Στατιστικό: Από τέσσερα σερί NG προέρχεται η Σάρπσμποργκ ανεξαρτήτως έδρας.

ΣΤΟΖΡΝΤΑΛΑΣ ΜΠΛΙΝΚ (Γ’)

Απ’ το 1992 είχε να παίξει στη φάση των «16» η Στοζρντάλας Μπλινκ, τα κατάφερε φέτος και προφανώς θεωρείται ήδη επιτυχημένη. Έκανε την τεράστια έκπληξη στον προηγούμενο γύρο με το εντός έδρας 2-1 επί της Μόλντε, αποτέλεσμα που σόκαρε τη Νορβηγία, ενώ νωρίτερα είχε πετάξει εκτός συνέχειας την επίσης πιο ποιοτική Λεβάνγκερ. Είναι σαν παραμύθι η πορεία των φιλοξενουμένων, οι οποίοι συμμετέχουν στην τρίτη κατηγορία του νορβηγικού ποδοσφαίρου και προφανώς σήμερα είναι το πολύ μεγάλο αουτσάιντερ. «Ελπίζω οι παίκτες μου να ξεχάσουν τα αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα και απλώς να απολαύσουν το παιχνίδι. Η Σάρπσμποργκ ανήκει στην ελίτ του ποδοσφαίρου της χώρας μας και είναι το φαβορί για την πρόκριση. Εμείς δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε», είπε ο κόουτς, Γκάρι Χόγκαν. Πρόβλημα στην επίθεση για τη Στοζρντάλας, καθώς απουσιάζουν οι τρεις εκ των τεσσάρων διαθέσιμων επιθετικών.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα για την Στοζρντάλας με 4-0 απ’ την Μπιάσεν.

Στατιστικό: Από τέσσερα σερί Over 2,5 προέρχεται η Στοζρντάλας ανεξαρτήτως έδρας.