Στον πρώτο γύρο: Κόρδοβα – Μαγιόρκα 3-1

* Μονόδρομος η νίκη για αμφότερες: η Μαγιόρκα θέλει να μείνει εκτός της επικίνδυνης ζώνης, η Κόρδοβα να παραμείνει ζωντανή στη μάχη για συμμετοχή στα πλέι οφ.

ΜΑΓΙΟΡΚΑ

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η αναμέτρηση του “Ιμπεροστάρ”, καθώς αμφότεροι οι αντίπαλοι έρχονται με κοινή δίψα για το τρίποντο. Η Μαγιόρκα έχει σημειώσει μόλις δύο νίκες στις τελευταίες οκτώ αγωνιστικές (2-2-4), όμως αυτές έχουν έρθει στα τρία τελευταία παιχνίδια τους και είναι αμφότερες εντός έδρας. Έτσι, δικαιούται να αισιοδοξεί ενόψει του σημερινού αγώνα, θέλοντας να διατηρήσει ή να διευρύνει το +2 από την επικίνδυνη ζώνη και να πάει με σαφώς μικρότερο άγχος στην τελευταία αγωνιστική.

Επιστροφή από τιμωρία για τους Γιουστέ και Σαμπατέρ, αμφίβολοι μέχρι την τελευταία στιγμή οι Οριόλ και Ορτούνιο. Συμπλήρωσε κάρτες και χάνει το ματς ο κίπερ Βελενρόιτερ.

Προηγούμενο ματς: Πήρε την εντός έδρας νίκη επί της Έλτσε με 2-1. Προηγήθηκε με τον Λάγο Τζούνιορ στο 23ο λεπτό, ενώ ο Πολ Ροϊγκέ έκανε το 2-0 στο 79′. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν απλά στις καθυστερήσεις.

Στατιστικό: Αήττητη στα οκτώ τελευταία εντός (4-4-0)

ΚΟΡΔΟΒΑ

Η Κόρδοβα, από την άλλη πλευρά, παραμένει ολοζώντανη στη μάχη συμμετοχής στα πλέι οφ, όντας αυτή τη στιγμή οριακά εκτός της πρώτης εξάδας, αφού υστερεί στην τετραπλή ισοβαθμία με Οσασούνα, Αλκορκόν και Σαραγόσα. Σημερινό διπλό ενδέχεται να την φέρει μέσα στο Top-6, κάτι που σημαίνει ότι θα… ελέγχει την τύχη της στην τελευταία αγωνιστική. Το 0-3 της Τετάρτης επί της Μιραντές αποτέλεσε την τρίτη νίκη των Ανδαλουσιάνων στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές, αλλά παράλληλα το πρώτο διπλό στις τρεις τελευταίες εξόδους τους (είχαν προηγηθεί δύο εκτός έδρας ήττες με σκορ 1-0).

Επιστροφή στη δράση για τους αμυντικούς Ροδάς και Ντέιβιντ και τον μέσο Καμπαγέρο (ο πρώτος από τραυματισμό, οι δύο τελευταίοι από τιμωρία). Στον αντίποδα, τραυματίστηκε και χάνει το ματς ο αρχηγός Σίσκο.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας θρίαμβος επί της Κόρδοβα με σκορ 0-3. Το 0-1 από τον Φιδέλ στο 59′, το 0-2 από τον Θίσμα στο 78′, το 0-3 από τον Ραούλ Δε Τομάς στις καθυστερήσεις.

Στατιστικό: Τρίτη νίκη στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές (3-0-1).