*Προκριματικά του Euro 2024 που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γερμανίας.

*53 ομάδες χωρίστηκαν σε δέκα ομίλους, την πρόκριση θα πάρουν οι δύο πρώτες αυτών. Η Γερμανία προκρίθηκε αυτόματα στα τελικά ως οικοδέσποινα και η Ρωσία αποκλείστηκε λόγω των εχθροπραξιών με την Ουκρανία.

*Η Ισπανία δεν έχει υποστεί ήττα από τη Νορβηγία στα πρόσφατα 4 παιχνίδια ανάμεσά τους, τα οποία ήταν επίσης για τα προκριματικά Euro. 

Δείτε τα Προγνωστικά Προκριματικά Euro 2024

ΙΣΠΑΝΙΑ

Προηγούμενο ματς: Αναδείχτηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με το Μαρόκο, στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η Ισπανία είχε την κατοχή μπάλας, έφτιαξε ευκαιρίες για γκολ, όμως η αμυντική λειτουργία του Μαρόκο πήρε άριστα. Στην παράταση έμεινε εκ νέου το μηδέν, ενώ στη διαδικασία των πέναλτι το Μαρόκο επικράτησε με 3-0. 

Η Ισπανία απέτυχε στο πρόσφατο Μουντιάλ που διεξήχθη στο Κατάρ, φυσικά ήθελε να φτάσει ψηλότερα από τα προημιτελικά, όπου αποκλείστηκε από το Μαρόκο (0-0) στη διαδικασία των πέναλτι. Ο Λουίς Ενρίκε αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία της “Φούρια Ρόχα”, ο Λουίς ντε λα Φουέντε ανέλαβε. Ο 61χρονος Ισπανός, γεννημένος στην πόλη Άρο στον βορρά της χώρας, ήταν στα μικρότερα κλιμάκια των εθνικών ομάδων τα προηγούμενο χρόνια.

Πραγματοποίησε πολλές αλλαγές στην πρώτη του αποστολή, αφήνοντας εκτός παίκτες στους οποίους υπολόγιζε ο προκάτοχός τους. Εκτός ο Σέρχιο Ράμος, ο οποίος αποχαιρέτησε τη Εθνική, όπως και ο Μπουσκέτς. Δεν κλήθηκαν οι Ουνάι Σιμόν, Τζόρδι Άλμπα, Αθπιλικουέτα, Πέδρι, Κόκε, Μάρκος Γιορέντε, Τιάγκο Αλκάνταρα, Ζεράρδ Μορένο, Φεράν Τόρες, Ασένσιο, Σαράμπια, Φάτι.  

Εθνική Ισπανίας ρόστερ

Τερματοφύλακες: Κέπα (Τσέλσι), Ράγια (Μπρέντφορντ), Σάντσεθ (Μπράιτον) – Αμυντικοί: Καρβαχάλ (Ρεάλ Μαδρίτης), Γκαγιά (Βαλένθια), Ίνιγο Μαρτίνεθ (Αθλέτικ Μπιλμπάο), Νάτσο (Ρεάλ Μαδρίτης), Πόρο (Τότεναμ), Μπάλντε (Μπαρτσελόνα), Λαπόρτ (Μάντσεστερ Σίτι), Νταβίδ Γκαρθία (Οσασούνα) – Μέσοι: Ρόδρι (Μάντσεστερ Σίτι), Φαμπιάν Ρουίθ (Παρί Σεν-Ζερμέν), Θεμπάγιος (Ρεάλ Μαδρίτης), Θουμπιμέντι (Ρεάλ Σοσιεδάδ), Γκάβι (Μπαρτσελόνα), Μίκελ Μερίνο (Ρεάλ Σοσιεδάδ), Όλμο (Λειψία), Πίνο (Βιγιαρεάλ), Νίκο Γουίλιαμς (Αθλέτικ Μπιλμπάο) – Επιθετικοί: Μοράτα (Ατλέτικο Μαδρίτης), Άσπας (Θέλτα), Οϊαρθάμπαλ (Ρεάλ Σοσιεδάδ), Μπόρχα Ιγλέσιας (Μπέτις), Χοσέλου (Εσπανιολ).

Ισπανία Στατιστικά

*3/5 αναμετρήσεις έληξαν με goal/goal

*3/5 παιχνίδια τελευταία με over 2.5 γκολ

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ) 21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Προηγούμενο ματς: Αναδείχτηκε ισόπαλη με σκορ 1-1 με τη Φινλανδία, στο πλαίσιο φιλικού αγώνα. Στο 32’ ο Κάλμαν σκόραρε για το 0-1 των Φινλανδών, το οποίο ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου ημιχρόνου. Στο 46’ ο Σέρλοτ ισοφάρισε σε 1-1 και παράλληλα διαμόρφωσε το τελικό σκορ. 

Η Νορβηγία θέλει να αφήσει πίσω της την αποτυχία να παίξει στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ, αλλά και την παρουσία της στο Nations League, όπου τερμάτισε στη δεύτερη θέση, πίσω από τη Σερβία και έμεινε στη β’ κατηγορία. Ο Στόλε Σολμπάκεν παραμένει στην τεχνική ηγεσία, καλείται να εκμεταλλευτεί την τρομερή “φουρνιά” που έχει να διαχειριστεί και να την οδηγήσει σε μια μεγάλη διοργάνωση.

Ακόμα κι αν δεν έχει στη διάθεσή του τον τρομερό Έρλινγκ Χόλαντ, για τα δύο πρώτα παιχνίδια των προκριματικών, υπάρχει μεγάλη ποιότητα στην αποστολή, όπως ο Μάρτιν Έντεγκορντ της πρωτοπόρου της Πρέμιερ Λιγκ, Άρσεναλ, ο Λέο Έστιγκορντ της -οσονούπω- νέας πρωταθλήτριας Ιταλίας, Νάπολι, αλλά και παίκτες οι οποίοι ως επί το πλείστον, αγωνίζονται σε ομάδες των top 5 πρωταθλημάτων της Ευρώπης. Είναι εκτός επίσης, οι Κινγκ, Άγερ, Ελαμπντελαουί και Νόρμαν. 

Εθνική Νορβηγίας ρόστερ

Τερματοφύλακες: Νίλαντ (Λειψία), Κάλστρεμ (Μόλντε), Σέλβικ (Χάουγκεσουντ) – Αμυντικοί: Μέλινγκ (Ρεν), Στράντμπεργκ (Βολερένγκα), Χόλμγκρεν Πέντερσεν (Φέγενοορντ), Ρίερσον (Ντόρτμουντ), Χάνκε-Όλσεν (Μάιντς), Έστιγκορντ (Νάπολι), Μπιέρκαν (Μπόντο/Γκλιμτ), Γρέγκερσεν (Μπορντό) – Μέσοι: Ελιουνούσι (Σαουθάμπτον), Έντεγκορντ (Άρσεναλ), Ντέλι (Νυρεμβέργη), Μπέργκε (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ), Τόρστβεντ (Σασουόλο), Τόρσμπι (Ουνιόν Βερολίνου), Μπεργκ (Μπόντο/Γκλιμτ), Άουρσνες (Μπενφίκα), Σολμπάκεν (Ρόμα), Βέτλεσεν (Μπόντο/Γκλιμτ) – Επιθετικοί: Μπρίνχιλντσεν (Μόλντε), Σέρλοτ (Ρεάλ Σοσιεδάδ), Στραντ Λάρσεν (Θέλτα).

Νορβηγία Στατιστικά

*4/5 αναμετρήσεις έληξαν με goal/goal

*3/5 παιχνίδια είχαν over 2.5 τέρματα

Ισπανία – Νορβηγία στον Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ