Προγνωστικά Μπάσκετ: Το Ελληνικό Super Cup και οι… άλλοι!

Betarades Team
Betarades Team
Ανανεώθηκε:
σκουντης προγνωστικα μπασκετ 300922

5436.ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (17:00, ΕΡΤ3)

Η σεζόν στην Ελλάδα αρχίζει με το Super Cup το οποίο αποφασίστηκε να επανέλθει (και καλώς) στη ζωή μας. Πρώτος ημιτελικός αυτός ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και στον Κολοσσό, με το τουρνουά να γίνεται με δύο ημιτελικούς νοκ άουτ και τον τελικό την Κυριακή 02/10, στη Ρόδο.

Αν και γηπεδούχος, λοιπόν, ο Κολοσσός του Ηλία Παπαθεοδώρου, θα έχει όπως όλοι καταλαβαίνουμε, δύσκολο έργο απέναντι στον Παναθηναϊκό του Ντέγιαν Ράντονιτς που είναι αποφασισμένος να αφήσει πίσω του την περσινή κακή χρονιά… παντού.

Παναθηναϊκός -Κολοσσός Ρόδου στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι «πράσινοι» πήραν αρκετούς παίκτες, όπως έχασαν και αρκετούς. Έφυγαν ο Ιωάννης Παπαπέτρου (Παρτιζάν) και ο Νέντοβιτς (Ερυθρός Αστέρας), παίκτες «κομβικοί», όμως ήρθαν αρκετοί ποιοτικοί: ο Λι απ’ τη Μονακό, ο Λιθουανός σκόρερ, Γκριγκόνις (Ζαλγκίρις), Γουόλτερς (Ερυθρός Αστέρας), ο Αμερικανός Άντριους (Μπούρσασπορ), ο έμπειρος Γκουντάιτις (Ζενίτ και μετά Νάπολι) και ο άλλοτε ΝΒΑερ Γουίλιαμς (Μακάμπι Τελ Αβίβ), όπως και οι αδερφοί Παναγιώτης και Γιώργος Καλαϊτζάκης. Κερασάκι στην τούρτα ο Ματέους Πονίτκα, που έκανε σπουδαίο Eurobasket με την Πολωνία.

Απέναντι σε όλα αυτά ο Κολοσσός, που πήγε πολύ καλά πέρσι με έναν άλλον Ηλία στον πάγκο, τον νυν κόουτς της ΑΕΚ, Ηλία Καντζούρη, έφερε έμπειρους Έλληνες όπως οι Γιαννόπουλος, Χρυσικόπουλος, Κατσίβελης, ο επίσης έμπειρος σέντερ Μορέιρα και οι σχετικά άπειροι από Ευρώπη Μπαρσέλο, Όσμπορν, Σταρκς και Στεφάνοβιτς από Κολέγια, όπως και ο Ιορδάνου απ’ την Α2 (Ψυχικό).

Παναθηναϊκός -Κολοσσός Ρόδου στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Και για τις δυο ομάδες ο αγώνας αυτός είναι μια καλή προπόνηση, αν και ο ΠΑΟ θα θέλει μετά μια μικρή ρεβάνς απ’ τον Ολυμπιακό, αν αυτός κερδίσει στον άλλον ημιτελικό της ημέρας τον Προμηθέα. Άλλωστε παίζει την Πέμπτη 06/10 με τη Ρεάλ στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας και το Σάββατο 08/10 με τον Άρη στην πρεμιέρα της ελληνικής Basket League!

Άρα μια λογική επιλογή είναι το Over 156,5 πόντοι που βρίσκουμε σε απόδοση 1,88 στη Stoiximan.


5486.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ (21:00, ΕΡΤ3)

Στον δεύτερο ημιτελικό του ελληνικού Super Cup περιμένουμε μεγαλύτερη «κόντρα», αφού ο Προμηθέας πάντα ήταν δυνατός αντίπαλος και αυτό θέλει να συνεχίσει να κάνει. Νωπές είναι άλλωστε οι μνήμες της κατάκτησης του προπερσινού Super Cup (82-74 το Περιστέρι) από την ομάδα του Μάκη Γιατρά, που ήταν τότε στον πάγκο και επανέκαμψε και τώρα.

Ολυμπιακός -Προμηθέας Πάτρας στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Ολυμπιακός έκανε μια εξαιρετική χρονιά, μπαίνοντας στην ελίτ και της Ευρώπης και πάλι, και το κυριότερο παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ, πέραν του νταμπλ που πήρε εντός των συνόρων. Άλλαξε αρκετά το ρόστερ του, μάλλον προς το καλύτερο. Έφυγε ο Τάιλερ Ντόρσεϊ (Μάβερικς) και στη θέση του ήρθε ο Αϊζάια Κάνααν (Ούνικς Καζάν και Γαλατάσαραϊ).

Ήρθε ο ψηλός σουτέρ Άλεκ Πίτερς (Μπασκόνια) αντί του Γιώργου Πρίντεζη που είπε το «αντίο» και του Ζαν Σαρλ Λιβιό (ΤΣΣΚΑ), ενώ τη θέση του Χάσαν Μάρτιν (Ερυθρός Αστέρας) στο ρόστερ πήρε ο Τζόελ Μπολομπόι (ΤΣΣΚΑ). Ήρθε, επίσης, ο Τάρικ Μπλακ (δεν παίζει σήμερα) αντί του Κουίνσι Έισι και ο Ελληνοαμερικανός Τζορτζ Πάπας. Στον πάγκο παρέμεινε φυσικά ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος δικαίως ανανέωσε ως το 2025.

Ο Προμηθέας έφερε στην Ελλάδα έναν ικανότατο γκαρντ, τον Τζο Γιανγκ, γιο του γνωστού σκόρερ Μάικλ Γιανγκ (Λιμόζ κ.α.), που έπαιξε στην Κίνα και στη G-League και μαζί τον Κάουαν (Άρης), τον «ρούκι» Τζέρικοουλ Χέλεμς (Νορθ Καρολαϊνα) και τον Λιθουανό Αρνάλντας Κουλμπόκα (Μπιλμπάο πρόπερσι, G-League πέρσι), μαζί με τον Τζορτζ Κόντιτ (φέρελπις διεθνής με το Πουέρτο Ρίκο). Σε όλους αυτούς πρόσθεσε εμπειρία, με τους Μουράτο, Τσαϊρέλη και Κακλαμανάκη να ενισχύουν το ρόστερ.

Ολυμπιακός -Προμηθέας Πάτρας στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πιστεύουμε ότι ο Προμηθέας θα «πουλήσει ακριβά το τομάρι του» και θα ποντάρουμε να χάσει ως +16,5 πόντους σε απόδοση 1,88 που βρίσκουμε στη Stoiximan.


5085.ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ-ΟΥΛΜ (19:00)

Η Γερμανική Λίγκα αρχίζει με ένα σπουδαίο ντέρμπι, όπου η Μπάγερν Μονάχου υποδέχεται την πάντα υπολογίσιμη Ουλμ. Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι αφού έχασε πάλι τον τίτλο από την Άλμπα αποφάσισε να αλλάξει αρκετά, μήπως και τα καταφέρει αυτή τη φορά.

Πήρε τον 25χρονο Αμερικανό σέντερ Φρέντι Γκιλέσπι (από τους Μέμφις Χαστλ και με λίγα ματς στους Ορλάντο Μάτζικ πέρσι) αντί του Λέον Ραντόσεβιτς για να δυναμώσει τη ρακέτα της και τον έμπειρο Γερμανό διεθνή φόργουορντ Ελάιας Χάρις, που ήταν 3 φορές πρωταθλητής Γερμανίας με τη Μπάμπεργκ (2015-2017) και φέτος ήταν στην Ιαπωνική ΝέονΦίνιξ, αφού έφυγε απ’ τη Σαραγόσα, στη θέση του Ντεσόν Τόμας, που πήγε στο Μιλάνο. Μαζί οι Ομπστ, Γιάραμαζ, που πήγαν πολύ καλά στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ, ο επίσης «χάλκινος» διεθνής Ουάιλερ Μπαμπ, ο Ισάακ Μπονγκά και γενικά ένα «γεμάτο» ρόστερ που καλείται να αντέξει στην πίεση του πρωταθλητισμού. Στα φιλικά δεν τα πήγαν και πολύ καλά, πάντως, έχοντας 1 νίκη και 4 ήττες στα 5 τελευταία (κέρδισε ΑΕΚ, έχασε από Βαλένθια, Ανδόρρα, Τσέμνιτς και Άλμπα Βερολίνου).

Μπάγερν Μονάχου -Ουλμ στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ένας παλιός μας γνώριμος πήρε τα ηνία στον πάγκο της Ουλμ, στη θέση ενός… άλλου παλιού μας γνώριμου. Ο Αντόν Γκαβέλ, που πέρασε απ’ τον Άρη, ανέλαβε μετά την αποχώρηση του Γιάκα Λάκοβιτς, που πήγε στην Ισπανία! Ο Γκαβέλ γνωρίζει καλά τη Γερμανία, όμως η Ουλμ που ήταν 5η στη Λίγκα και στους προημιτελικούς του EuroCup, έχασε σημαντικούς παίκτες, όπως ο Φελίσιο, ο Μπλόσομγκέιμ, ο Σον Έβανς (πρώην Ήφαιστος Λήμνου) αλλά πήρε και καλούς, όπως ο Ματ Μόμπλεϊ (επέστρεψε στη Γερμανία μετά από μια χρονιά στη Σαραγόσα), ο Τζος Χόλεϊ και ο γνωστός μας banger απ’ τον ΠΑΟΚ, Σαγκάμπα Κονάτε.

Ματς υψηλού ρυθμού όπως όλα στη Γερμανία, οπότε το άσος και over 159,5 σε απόδοση 2.15 στη Stoiximan είναι αρκετά θελκτικό, ιδίως για Μπάγερν εντός.


5554.ΓΡΑΝΑΔΑ-ΜΑΝΡΕΣΑ (21:45)

Εκ διαμέτρου αντίθετη πρεμιέρα για τις δύο σημερινές μονομάχους, καθώς η Γρανάδα κέρδισε μέσα στην έδρα της Φουενλαμπράδα ένα φαινομενικά «χαμένο» ματς με σπουδαία ψυχικά αποθέματα (81-83) στο τέταρτο δεκάλεπτο, ενώ η Μανρέσα συνετρίβη από την ισχυρή, πάντως, Τενερίφη, εντός έδρας (70-89).

Έτσι φαίνεται πως οι γηπεδούχοι ψυχολογικά έχουν ένα προβάδισμα, καθώς πήραν ένα σημαντικό «διπλό» για την αποφυγή του υποβιβασμού, καθ’ότι «νεοφώτιστοι» στην Liga Endesa μετά από 18 χρόνια, ενώ η Μανρέσα θα πρέπει να βρει δύναμη να ανακάμψει.

Γρανάδα -Μανρέσα στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πιστεύουμε ότι μπορεί να το κάνει, δεν είναι τόσο κακή ομάδα και θα μπορέσει να ισοσκελίσει τον ενθουσιασμό των γηπεδούχων, γι’ αυτό και θα προτιμήσουμε τη νίκη τους, όπου το «διπλό» πληρώνει 1.70 στη Stoiximan και οι πιο απαιτητικοί μπορούν να το συνδυάσουν με το under 165,5 στην ίδια εταιρία.


5524.ΤΡΕΒΙΖΟ-ΡΕΤΖΙΟ ΕΜΙΛΙΑ (21:30)

Πρεμιέρα για τη Legabasket και η πάλαι ποτέ κραταιά Τρεβίζο (ναι, η Μπενετόν) υποδέχεται τη Ρετζιάνα ή Ρέτζιο Εμίλια. Οι δυο ομάδες έπαιξαν ένα φιλικό προ δύο εβδομάδων και η Ρέτζιο κέρδισε εύκολα, με 99-77. Από τότε πέρασαν, βέβαια, αρκετές ημέρες και οι γηπεδούχοι θα θελήσουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις. Προπονητής τους ανέλαβε ο εμβληματικός Μαρσέλο Νικόλα που είδε αρκετά προβλήματα στην προετοιμασία (1 νίκη, 4 ήττες, τελευταία 90-80 από τη Νάπολι) σε μια ομάδα που πέρσι τερμάτισε με το ζόρι… 10η.

Τρεβίζο -Ρετζιάνα στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όπως ήταν λογικό, έφυγαν σχεδόν όλοι οι παίκτες και ήρθαν άλλοι τόσοι, με τον διεθνή Πολωνό Σκολόφσκι και τον επίσης διεθνή Φινλανδό Γιάντουνεν να ενσωματώνονται μετά το Ευρωμπάσκετ και τον Αμερικανό Μπανκς (Τριέστε) να ξεχωρίζει. Ερωτηματικό η νέα Τρεβίζο, με βαριά ιστορία, οπότε η αρχή είναι σημαντική.

Η Ρέτζιο Εμίλια, που έπαιξε με τον Ηρακλή πρόπερσι στο FIBA Europe Cup και είχε χάσει, έχασε απ’ τον Παναθηναϊκό τον Ματέους Πονίτκα, που πλήρωσε το buy out και έχει προπονητή τον Μάσιμο Μενέτι. Τι συμβαίνει με αυτόν; Ήταν για αρκετά χρόνια στην Τρεβίζο και πριν τον αγώνα θα βραβευθεί για την προσφορά του! Ο αειθαλής Τσιντσαιρίνι, στα 36 του, παραμένει ηγέτης της, ενώ φέτος παίζει στο BCL. Εκεί πήγε ο DJ Φάντερμπεργκ αφού «κόπηκε» απ’ τον Προμηθέα και επέστρεψε ο Λετονός Στράουτινς μετά από μια καλή σεζόν στη Βαρέζε. Κολώνα ο Λιθουανός Ολιεσιβίτσιους που πέρσι ήταν στη Γερμανική Μπαϊρόιτ με 13.8 πόντους μέσο όρο.

Τρεβίζο -Ρετζιάνα στην Winmasters
winmasters app
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο αγώνας είναι, σύμφωνα και με την εικόνα των ομάδων, μοιρασμένος, με ένα μικρό προβάδισμα στην έδρα, γι’ αυτό θα πάμε στο over 162,5 σε απόδοση 1,88 στη Stoiximan ενώ οι πιο απαιτητικοί μπορούν να δουν και το 1 και over 162,5 σε απόδοση 3,20 και πάλι στη Stoiximan.

Βιβλική Προσφορά* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ➡️ Κωδικός BOOK-70 | *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις | 21+ Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ, Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας, Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777, Παίξτε Υπεύθυνα.