Προκριματικοί BCL: Οι «Αρκούδες», οι γηπεδούχοι, o ΠΑΟΚ και ο… Πρίφτης!

Betarades Team
Betarades Team
Ανανεώθηκε:
σκουντής προγνωστικα μπασκετ 060522

5055. ΜΠΑΚΕΝ ΜΠΕΑΡΣ – ΣΟΥΑΝΣ ΓΚΜΟΥΝΤΕΝ (18.00)

Οι «Κύκνοι» από το Γκμούντεν της Αυστρίας κέρδισαν προχθές την Εσθονική Παρνού δύσκολα με 82-80 (Κινγκ 20π., 11ριμπ., Γκριν 16π.) και πήραν την πρόκριση για να αντιμετωπίσουν σήμερα στις 6 μ.μ. τις… «Αρκούδες» από το Μπάκεν της Δανίας, που τους περιμένουν στον ημιτελικό του Ομίλου του Βελιγραδίου. Η ομάδα του Σκάιλερ Μπόουλιν, γνώριμου απ’ τον Ηρακλή, έχει αρκετή εμπειρία από τέτοιες διοργανώσεις, αφού τα τελευταία χρόνια παίζει σε προκριματικά ή μετά και σε ομίλους του BCL ή και του FEC και δίκαια χαρακτηρίζεται ως το φαβορί στο σημερινό παιχνίδι, άσχετα αν η αντίπαλος έχει ρυθμό απ’ τον προχθεσινό της αγώνα. O νικητής, θυμίζουμε, προκρίνεται στον «τελικό» του «μίνι» τουρνουά, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Οπάβα (Τσεχία)-FMP (Σερβία), την Κυριακή 25/9.

Μπάκεν Μπέαρς – Σβανς Γκμούντεν στο Pamestoixima.gr
Pamestoixima logo 2021
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με το χάντικαπ αρκετά ψηλά για την κρισιμότητα ενός τέτοιου αγώνα, στους -9.5 πόντους, αλλά με τις δυο ομάδες να «τρέχουν» αρκετά και να σκοράρουν πάνω από 80 πόντους στα τελευταία τους παιχνίδια, θεωρούμε πως η επιλογή Μπάκεν Μπέαρς και Over 169.5 με απόδοση 2.25 έχει τύχη και τη βρίσκουμε στη Stoiximan. Βατή θεωρούμε και την επίτευξη πάνω από 91,5 πόντους απ’ τις «Αρκούδες», σε απόδοση 2,10, στη Netbet.


5121.Καουχαγιόεν Κάρχου-Λέβιτσε (18.30)

Η πρωταθλήτρια Φινλανδίας Κάρχου περιμένει ως ισχυρή στον όμιλο του Βελιγραδίου τη Σλοβακική Λέβιτσε Πατριότι, που έκανε την έκπληξη κερδίζοντας την Κόρμεντ από την Ουγγαρία στον προχθεσινό προκριματικό (79-70). Στις τάξεις της είναι ο Κάμερον Τζόουνς, που έπαιξε παλιότερα στην Ελλάδα (Κύμη, Λαύριο) και 4 ακόμη συμπατριώτες του, όπως κι ο Σουδανέζος Κουόμι, δείγμα ότι δε στηρίζεται και τόσο στο ντόπιο στοίχειο, που ως χώρα πήρε καλό “βαθμό” στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ (ελέω Μάρκανεν φυσικά!).

Καουχαγιόεν Κάρχου-Λέβιτσε στο Pamestoixima.gr
Pamestoixima logo 2021
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι Σλοβάκοι απέδειξαν στον προχθεσινό αγώνα με την Κόρμεντ ότι δεν… αστειεύονται, έπαιξαν πολύ καλή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο και πήραν αυτό που ήθελαν. Ίσως λόγω ρυθμού να προτιμούσαμε να χάσουν μέχρι 5.5 πόντους και το ματς να πάει under 157,5, αλλά καλύτερα να κρατήσουμε τα ρίσκα μας για αργότερα στον θεσμό.


5124. ΤΟΦΑΣ-ΒΟΛΟΥΝΤΑΡΙ (19:00)

Η Τόφας, ομάδα που κοουτσάρει πλέον ο Δημήτρης Πρίφτης μπαίνει στο τουρνουά των Σκοπίων ως το μεγάλο φαβορί, έχοντας πλειάδα ικανών παικτών, αν και νεοφερμένοι οι περισσότεροι, κόντρα στη Ρουμανική Βολουντάρι, που κέρδισε στον προχθεσινό προκριματικό μάλλον εύκολα τους Λέστερ Ράιντερς με 70-61. Τίθεται ένα θέμα «χημείας» για τους Τουρκούς, που όμως έχουν «γεμάτο» ρόστερ, ικανούς παίκτες και δίκαια συγκαταλέγονται στα φαβορί όχι μόνο για την πρόκριση στους ομίλους, αλλά για να πάει και πιο ψηλά στον θεσμό. Οι Ρουμάνοι, όπου παίζει ο Τόντρικ Γκότσερ (Κόροιβος, Φάρος, Μεσολόγγι παλιότερα) μεταξύ άλλων, πήραν το Κύπελλο στη χώρα τους και ήταν 3οι στο πρωτάθλημα, στοιχεία που οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για καλή και «δεμένη» ομάδα.

Τόφας Μπούρσα – Βολουντάρι στο Pamestoixima.gr
Pamestoixima logo 2021
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Παραμένουν όμως το αουτσάιντερ στη σημερινή αναμέτρηση και γι’ αυτό θα οδηγηθούμε στην επιλογή «Τόφας και Over 158,5» σε απόδοση 2,32 στη Stoiximan, όπως και στο εύρος νίκης «Τόφας με 6-10 πόντους» σε απόδοση 4,55, πάλι στη Stoiximan.


5231. Μπάμπεργκ-Μπουντιβέλνικ (20:00)

Η πάλαι ποτέ κραταιά στη Γερμανία Μπάμπεργκ φαίνεται ότι κάνει τον “κύκλο” της, ούσα στις μεσαίες θέσεις της Bundesliga πέρσι και πρόπερσι και γι’ αυτό προσπαθεί μέσω του BCL να “ορθοποδήσει” στην Ευρώπη. Απέναντι της θα βρει την επίσης άλλοτε κραταιά Μπουντιβέλνικ Κιέβου, που μετακινείται ανά την Ευρώπη, πληρώνοντας τον ανόητο πόλεμο στην πατρίδα της, με καλούς Αμερικανούς αλλά προφανώς με δυσκολίες στην προετοιμασία. Άλλωστε εδρεύει προσωρινά στην Ιταλία και μετακινείται με τσάρτερ παντού.

Μπάμπεργκ-Μπουντιβέλνικ στο Pamestoixima.gr
Pamestoixima logo 2021
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι Ουκρανοί με μπροστάρη τον Τζον Μπερχανεμέσκελ (πρόπερσι στη Λάρισα), που είχε 16 πόντους, κέρδισαν προχθές, στον προκριματικό, εύκολα με 87-51 τη Σουηδική Νόρκεπινγκ, ενώ οι Γερμανοί με τον διεθνή Τσέχο Μπόχατσικ και τον Λιθουανό Καρινιάουσκας ελπίζουν πως θα τα καταφέρουν. Αμφίρροπο παιχνίδι, καλύτερα να το παρακολουθήσουμε απλά και να μην ποντάρουμε για να μάθουμε ποιος θα κερδίσει.


5336. ΟΠΑΒΑ-FMP (21:00)

H κάτοχος του Κυπέλλου Τσεχίας, Οπάβα, αντιμετωπίζει στο Βελιγράδι τη… γηπεδούχο FMP που έκανε τη «μίνι» έκπληξη στον προχθεσινό προκριματικό και απέκλεισε την Ισπανική Μπρεογάν, με ένα «ντεμαράζ» στο β’ ημίχρονο. Οι Τσέχοι αν και τοποθετήθηκαν λόγω ranking ως «ισχυροί» σε αυτό το τουρνουά θα έχουν δύσκολο έργο απέναντι στους γηπεδούχους, που προχθές κόντρα στους Ισπανούς έδειξαν ότι είναι και καλή ομάδα.

Δέχθηκαν μόνο 30 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, πέτυχαν 44 και πήραν εύκολα τη νίκη, ενώ η Οπάβα προέρχεται από την κατάκτηση του Ομοσπονδιακού κυπέλλου, στις 18/9, κερδίζοντας την Λεβίτσκι Πατριότι, που επίσης παίζει προκριματικά του BCL, με 73-71, και κορυφαίους τους Κουρίλ (16π.) και Μπάσετ (14π.).

Οπάβα – FMP στο Pamestoixima.gr
Pamestoixima logo 2021
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι Σέρβοι έχουν το προβάδισμα λόγω έδρας και ρυθμού και περιμένουμε εύκολα ή δύσκολα να επικρατήσουν. Επιλέγουμε τη νίκη της FMP σε συνδυασμό με το Under 161,5 που βρίσκουμε στη Stoiximan, σε απόδοση 2,32, ενώ το εύρος πόντων 151-160 με απόδοση 3,90 στη Bwin μπορεί επίσης να επαληθευθεί.


5352. ΦΡΙΜΠΟΥΡΓΚ – ΝΑΙΝΕΡΣ ΚΕΜΝΙΤΣ (22:00)

Η Γερμανική ομάδα, οι «Νάινερς» από το Κέμνιτς, κέρδισαν εύκολα, όπως είχαμε προβλέψει, στον προκριματικό αγώνα τους Σκοπιανούς της TFT, μέσα στην έδρα τους (77-96, Φιλιπόβιτι 26π.) και πλέον απέναντι τους έχουν τους Ελβετούς της Φριμπούργκ.

Ένας αγώνας που μοιάζει δύσκολος, μια που οι πρωταθλητές Ελβετίας είναι ξεκούραστοι και ενισχυμένοι με καλούς Αμερικανούς (για τα δεδομένα τους), όπως οι γκαρντ Τζόρνταν και Ρόμπερτς, αλλά οι Γερμανοί έχουν τη «φόρα» να τους υπερκεράσουν. Παίζουν σε high tempo σε όλο το ματς, έχουν λύσεις και το κυριότερο ρυθμό απ’ τον προχθεσινό, έστω και εύκολο, αγώνα.

Φρίμπουργκ – Τσέμνιτζ 99 στο Pamestoixima.gr
Pamestoixima logo 2021
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μοιάζει έτσι «μονόδρομος» η επιλογή «Νάινερς Κέμνιτς και Over 160,5» σε απόδοση 2,22 στη Stoiximan, ενώ πιθανό είναι και το over 85,5 στους πόντους της Γερμανικής ομάδας, ομοίως στη Stoiximan, όπως και το εύρος νίκης για την Κέμνιτς 11-15 πόντων, σε απόδοση 4.75 στη Bwin.


5349. ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ-ΧΙΡΟΟΥΣ ΝΤΕΝ ΜΠΟΣ

Κάποιος θα δει το πρόγραμμα των προκριματικών του Basketball Champions League και θα πει «τι δουλειά έχει η Ουνικάχα Μάλαγα εδώ;». Ενθυμούμενοι την ιστορία της Ανδαλουσιανής ομάδας θα είχαν δίκιο, αλλά βλέποντας την ισχύ της Ισπανικής Λίγκας θα καταλάβει ότι ακόμη και τέτοιες ομάδες έχουν τις κακές… χρονιές τους. Η Ουνικάχα τερμάτισε 12η στην ACB Liga και μοιραία έφτασε να παίξει προκριματικά στο BCL απέναντι σε μια παλιά «καραβάνα» του θεσμού, τους Ολλανδούς «ήρωες» του Ντεν Μπος.

Πραγματικά ως «ήρωες» θα πρέπει να παραταχθούν σήμερα απέναντι σε μια ομάδα με πολλούς και καλούς και.. .γνωστούς παίκτες (ο διεθνής Μπριζουέλα, ο ΝΒΑερ Γουίλ Τόμας, ο σκόρερ Καλινόσκι, αλλά και ο γνωστός μας απ’ το Λαύριο, Τάισον Κάρτερ), ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι εφ’ όσον προκριθεί θα πάει στον όμιλο της κανονικής περιόδου του BCL, όπου μετέχει ο ΠΑΟΚ!

Ουνικάχα Μάλαγα – Σόετερς Ντεν Μπος στο Pamestoixima.gr
Pamestoixima logo 2021
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ισχύς της Μάλαγα πιστεύουμε θα αποτυπωθεί στο παρκέ, με το «Ουνικάχα Μάλαγα και Over 162,5» με απόδοση 2,02 στο pamestihima.gr, ενώ η νίκη της με εύρος 6-10 πόντων πληρώνει 5.40 στη Stoiximan.


5353. Κεραυνός Στροβόλου-Μπενφίκα Λισαβόνας (23:00)

Δύσκολη αποστολή για τους αδελφούς μας τους Κύπριους, που παρά την εμπειρία τους από τέτοιες διοργανώσεις (πρόπερσι απέκλεισαν τον Ηρακλή και πήγαν στους ομίλους για πρώτη φορά στην ιστορία τους), αντιμετωπίζουν τους γηπεδούχους της Μπενφίκα, καθώς το προκριματικό τουρνουά γίνεται στη Λισαβόνα.

Κεραυνός Στροβόλου-Μπενφίκα στο Pamestoixima.gr
Pamestoixima logo 2021
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έχοντας πίστη στο ελληνικό πάθος και στο κίνητρο να τα καταφέρουν θεωρούμε πως θα πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους απέναντι στη Μπενφίκα, που κέρδισε εύκολα προχθές τον προκριματικό με 25 πόντους την Ίλι απ’ το Κόσοβο, όμως καλύτερα να απέχουμε.

▶️ Κάθε μέρα στο Betarades.gr βρίσκεις τα προγνωστικα του Κώστα Κούση!