Premier League Ιρλανδίας: Preview της σεζόν 2022

Ανανεώθηκε:
ιρλανδια 1η κατηγορία

 

Ξεκινάει την Παρασκευή (18/02)η 37η έκδοση της Premier League Ιρλανδίας, με τέσσερις αναμετρήσεις, ενώ η 1η αγωνιστική κλείνει το Σάββατο, με την αναμέτρηση ανάμεσα στη Σλάιγκο Ρόβερς και την Μποέμιανς. Η πρωταθλήτρια Σάμροκ Ρόβερς θέλει να διατηρήσει τα σκήπτρα της, ισοφαρίζοντας παράλληλα το ρεκόρ κατακτήσεων της Ντάνταλκ (8 πρωταθλήματα), με τις Ντέρι Σίτι και Σεντ Πάτρικς να θέλουν να της χαλάσουν τα σχέδια.

Η Premier League Ιρλανδίας παίζει στην Betshop
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σύστημα διεξαγωγής

Το πρωτάθλημα αποτελείται από 10 ομάδες, οι οποίες αναμετρώνται 4 φορές μεταξύ τους μέσα στη χρονιά (δύο εντός και δύο εκτός έδρας), σε ένα σύνολο 36 αγωνιστικών. Η πρωταθλήτρια προκρίνεται στον 1ο προκριματικό γύρο του UEFA Champions League. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η και 3η θέση της βαθμολογίας, αλλά και η κάτοχος του κυπέλλου FAI, προκρίνονται στον 1ο προκριματικό γύρο του UEFA Europa Conference League. Η ουραγός της βαθμολογίας υποβιβάζεται στη 2η κατηγορία, ενώ η προτελευταία ομάδα δίνει μπαράζ με τη δευτεραθλήτρια της 2ης κατηγορίας, για μία θέση στην Πρέμιερ της επόμενης σεζόν.

Νικητής διοργάνωσης

Σάμροκ Ρόβερς 1.80
Ντέρι Σίτι 5.75
Σεντ Πάτρικς Αθλέτικ 7.00
Ντάνταλκ 9.00
Μποέμιανς 15.00
Σλάιγκο Ρόβερς 25.00
Σέλμπουρν 75.00
Ντροχέντα Γιουνάιτεντ 300.00
Φιν Χαρπς 300.00
Γιου Σι Ντι 500.00

Οι ομάδες

Σάμροκ Ρόβερς: Κατέκτησε άνετα το δεύτερο πρωτάθλημα της τα τελευταία δύο χρόνια και συνολικά 7ο στην ιστορία της. Επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί μες στο γήπεδο, αφήνοντας τη 2η Σεντ Πάτρικς 16 βαθμούς πίσω της. Φετινός της στόχος είναι και πάλι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, με την ομάδα του Στίβεν Μπράντλεϊ να παραμένει το απόλυτο φαβορί. Έχασε ένα πολύτιμο γρανάζι της άμυνας της, με τον Λίαμ Σκέιλς να πηγαίνει στη Σέλτικ, έναντι 600.000 ευρώ. Σημαντικότερη προσθήκη της αυτή του Ρίτσι Τάουελ. Με πέρασμα από Μπράιτον, Ρόδεραμ και Σάλφορντ, ο Ιρλανδός αναμένεται να δώσει λύσεις στη μεσαία γραμμή των Ρόβερς.

Σημαντικότερες προσθήκες: Άντριου Λάιονς, Γκρέιαμ Μπερκ, Ρίτσι Τάουελ, Τζακ Μπάιρν, Μπάρι Κότερ.

Σημαντικότερες αποχωρήσεις: Λίαμ Σκέιλς, Μπράντον Κάβαναχ, Ντιν Γουίλιαμς, Τζόι Ο’Μπράιαν (αποσύρθηκε).

Ντέρι Σίτι: Θετικά έκλεισε την περσινή χρονιά η ομάδα από τη Βόρεια Ιρλανδία, που τις πρώτες 7 αγωνιστικές φιγούραρε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Ακολούθησε ένα εξαιρετικό ντεμαράζ στη συνέχεια της σεζόν, που την έφερε στην πρώτη τετράδα και στα προκριματικά του Europa Conference League. Φετινός στόχος της ομάδας του κόουτς Χίγκινς είναι να παραμείνει στην πρώτη τετράδα και να μπει εμπόδιο στα σχέδια της Σάμροκ Ρόβερς για κατάκτηση του πρωταθλήματος. Προχώρησε σε προσθήκες ελεύθερων, αλλά έμπειρων παικτών, δίχως να έχει σημαντικές αποχωρήσεις παικτών.

Σημαντικότερες προσθήκες: Τζέιμι ΜακΓκόνιγκολ, Μπράντον Κάβαναχ, Μάικλ Ντάφι, Γουίλ Πάτσινγκ, Πατρίκ ΜακΈλενι, Μάτι Σμιθ, Σέιν ΜακΈλενι.

Σημαντικότερες αποχωρήσεις: Ντάρεν Κόουλ, Γουίλ Φιτζγκέραλντ, Μαρκ Γουόλς, Τζακ Παρκ.

Σεντ Πάτρικς: Ελαφρώς απογοητευμένη από την περσινή χρονιά, αφού φιγούραρε στην 1η θέση της βαθμολογίας μέχρι τα μέσα του πρωταθλήματος, αλλά στη συνέχεια δεν άντεξε, όντας 2η για όλο το υπόλοιπο της σεζόν. Στόχος της και φέτος αποτελεί το να κοντράρει τη Σάμροκ Ρόβερς για το πρωτάθλημα και να πλασαριστεί σίγουρα στην πρώτη τριάδα. Σημαντικότερη προσθήκη ο πρώην επιθετικός της Μπόλτον, Έιν Ντόιλ, με τον 33χρονο Ιρλανδό να προσθέτει εμπειρία στη γραμμή κρούσης των “Αγίων”.

Σημαντικότερες προσθήκες: Έιν Ντόιλ, Τούντε Ογουολάμπι, Άντο Μπρέσλιν, Μαρκ Ντόιλ, Τζο Ρέντμοντ, Τζακ Χίκμαν, Τομ Γκριβόστι.

Σημαντικότερες αποχωρήσεις: Τζέιμς Αμπανκγούα, Μάτι Σμιθ, Ρόμπι Μπένσον, Τζον Μάουντνι, Σέιν Γκρίφιν, Λι Ντέσμοντ, Σαμ Μπόουν.

Ντάνταλκ: Απογοητευτική η περσινή σεζόν, τερμάτισε στην 6η θέση της βαθμολογίας, χάνοντας έτσι τα εισιτήρια για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν. Φέτος, με νέο τεχνικό στον πάγκο της, τον Στίβεν Ο’Ντόνελ, ευελπιστεί να βρεθεί στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος. Σημαντικότερες προσθήκες οι Τζον Μάουντνι και Ρόμπι Μπένσον, που θα ενισχύσουν τη μεσαία γραμμή της ομάδας.

Σημαντικότερες προσθήκες: Τζον Μάουντνι, Ρόμπι Μπένσον, Σαμ Μπόουν, Κάμερον Γέιτς, Τζον Μάρτιν.

Σημαντικότερες αποχωρήσεις: Ράιβις Γιουρκόφσκις, Σιν Μάρεϊ, Μάικλ Ντάφι, Γουίλ Πάτσινγκ, Τζεόνγκ-Γου Χαν.

Μποέμιανς: Απογοητευτική η περσινή σεζόν για τους “Τζίπσιζ”, που έμειναν εκτός πρώτης τετράδας την τελευταία αγωνιστική, για μόλις 2 βαθμούς, χάνοντας έτσι το εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa Conference League της επόμενης σεζόν. Φέτος, η ομάδα του Κιθ Λονγκ, χωρίς ευρωπαϊκές υποχρεώσεις στα πόδια της, ευελπιστεί να πλασαριστεί στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος.

Σημαντικότερες προσθήκες: Τζόρνταν Ντόχερτι, Κρις Τουάρντεκ, Τζούνιορ Ογκεντί-Ουζόκγουε, Τζόρνταν Φλόρες, Μαξ Μέρφι.

Σημαντικότερες αποχωρήσεις: Τζόρτζι Κέλι, Ρος Τίρνι, Άντο Μπρέσλιν, Άντριου Λάιονς, Κιθ Μπάκλι.

Η Premier League Ιρλανδίας παίζει στην Betshop
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σλάιγκο Ρόβερς: Επιτυχημένη θεωρείται η περσινή χρονιά για τους “κόκκινους”, που αποτέλεσαν την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, τερματίζοντας στην 3η θέση της βαθμολογίας, κερδίζοντας έτσι ένα εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa Conference League της επόμενης σεζόν. Φέτος, η ομάδα του Λίαμ Μπάκλεϊ, δύσκολα θα επαναλάβει πορεία ανάλογη της περσινής, το πολύ νεανικό της ρόστερ να πρέπει να διαχειριστεί μια πρωτόγνωρη πίεση, αλλά θεωρούμε ότι δύσκολα θα μπει σε μπελάδες για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Σημαντικότερες προσθήκες: Τζόρνταν Χάμιλτον,, Νάντο Παϊνάκερ, Πάντι Κερκ, Άντρε Ράιτ, Καρλ Ο’Σάλιβαν.

Σημαντικότερες αποχωρήσεις: Ράιαν Ντε Βρι, Τζόνι Κένι, Τζον Μαχόν, Ρομέο Παρκς, Γουόλτερ Φιγκέιρα.

Σέλμπουρν: Επιστροφή στην Πρέμιερ μετά από μονοετή απουσία για τη Σέλμπουρν, που κατέκτησε το πρωτάθλημα της 2ης κατηγορίας, αφήνοντας τη 2η Γκάλγουεϊ 6 βαθμούς πίσω της. Πρωταρχικός στόχος της ομάδας του Ντάμιεν Νταφ είναι η αποφυγή του υποβιβασμού και από εκεί και πέρα να πλασαριστεί όσο καλύτερα γίνεται στη βαθμολογία. Σημαντική θεωρείται η προσθήκη του Ντάνι Καρ, με το διεθνή με το Τρινιντάντ&Τομπάγκο επιθετικό να αναμένεται να δώσει λύσεις στο επιθετικό τρίτο.

Σημαντικότερες προσθήκες: Ντάνι Καρ, Σέιν Γκρίφιν, Κόνορ Κέιν, Αόντ Ντέρβιν, Μαρκ Κόιλ.

Σημαντικότερες αποχωρήσεις: Κέβιν Ο’Κόνορ, Μάικλ Ο’Κόνορ, Ράιαν Μπρέναν, Τζόρτζι Πόιντον, Άλι Γκιλκριστ.

Ντροχέντα Γιουνάιτεντ: Απογοητευτική θεωρείται η περσινή σεζόν για τους “Ντροχς”, που ξεκίνησαν με βλέψεις για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά κατέληξαν να δίνουν μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Τερμάτισαν στην 7η θέση της βαθμολογίας, στο +2 από τα μπαράζ υποβιβασμού. Δύσκολα θα μπορέσει να διεκδικήσει μια θέση στο πρώτο μισό της κατάταξης φέτος, έχοντας αποδυναμωθεί αρκετά σε σχέση με πέρσι. Περιμένουμε να δώσει μάχη για την παραμονή της στην κατηγορία.

Σημαντικότερες προσθήκες: Ράιαν Μπρέναν, Τζόρτζι Πόιντον, Ντίλαν Γκράιμς, Ντιν Γουίλιαμς, Ντάραχ Νάτζεντ.

Σημαντικότερες αποχωρήσεις: Τζέιμς Μπράουν, Μαρκ Ντόιλ, Ντάνιελ Ο’Ράιλι, Τζο Ρέντμοντ, Κόνορ Κέιν.

Φιν Χαρπς: Ξεκίνησε δυνατά την περσινή σεζόν, όντας στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας στις πρώτες 10 αγωνιστικές. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με τις “Άρπες” να μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού στο υπόλοιπο της χρονιάς και να διατηρούν τη θέση τους στην Πρέμιερ μόλις για 2 βαθμούς. Φετινός της στόχος δεν είναι άλλος από την αποφυγή του υποβιβασμού, με το έργο της να προμηνύεται δύσκολο.

Σημαντικότερες προσθήκες: Χοσέ Καρίγιο, Ερόλ Αλκάν, Ελί Ενζεγί, Μπαστιάν Έρι, Γιουσέφ Μαντί.

Σημαντικότερες αποχωρήσεις: Μαρκ Ράσελ, Τούντε Ογουολάμπι, Γουίλ Σέιμορ, Σέιν ΜακΈλενι, Κοσοβάρ Σαντίκι.

Γιου Σι Ντι: Την περσινή σεζόν τερμάτισε στην 3η θέση της 2ης κατηγορίας, προκρίθηκε μέσω των πλέι οφ στα μπαράζ ανόδου και εκεί κατάφερε να κάμψει την αντίσταση της Γουότερφορντ, επιστρέφοντας έτσι στην Πρέμιερ μετά από δύο χρόνια απουσίας. Πρωταρχικός της στόχος για φέτος η αποφυγή του υποβιβασμού, με την αποστολή της ομάδας του Άντι Μάιλερ να είναι εξαιρετικά δύσκολη, όντας το πρώτο φαβορί για επιστροφή στη 2η κατηγορία της Ιρλανδίας.

Σημαντικότερες προσθήκες: Άλεξ Νταν, Τομ Λόνεργκαν, Κίαν Μουρ, Ντίλαν Ντάφι, Άλεξ Νόλαν.

Σημαντικότερες αποχωρήσεις: Πολ Ντόιλ, Έβαν Γουέιρ.

Η Premier League Ιρλανδίας παίζει στην Betshop
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ