J1 League Ιαπωνίας: Preview της σεζόν 2022

Ανανεώθηκε:
α ιαπωνιας

 

Ξεκινάει την Παρασκευή (18/02)η 30η έκδοση της J1 League Ιαπωνίας, με την αναμέτρηση ανάμεσα στην πρωταθλήτρια Καβασάκι και το Τόκιο, ενώ οκτώ αναμετρήσεις διεξάγονται το Σάββατο. Η Καβασάκι κατέκτησε πέρσι το τέταρτο πρωτάθλημα της τα τελευταία πέντε χρόνια, αφήνοντας τη δεύτερη Γιοκοχάμα Μαρίνος 13 βαθμούς πίσω της.

Την περασμένη σεζόν υποβιβάστηκαν τέσσερις ομάδες, ενώ προβιβάστηκαν από την J2 League οι Γιούμπιλο Ιβάτα και Κιότο Σάνγκα.

Η J1 League Ιαπωνίας παίζει στην Bet365
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σύστημα Διεξαγωγής

Το πρωτάθλημα αποτελείται από 18 ομάδες, με την πρωταθλήτρια και τη δευτεραθλήτρια να εξασφαλίζουν εισιτήριο για τα τους ομίλους του Ασιατικού Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν, ενώ η τρίτη της βαθμολογίας θα παίξει προκριματικά για την παρουσία της στους ομίλου της διοργάνωσης. Οι δύο τελευταίες ομάδες στη βαθμολογία υποβιβάζονται απευθείας στη 2η κατηγορία, ενώ η 16η στην κατάταξη θα παίξει μπαράζ για την παραμονή της.

Νικητής διοργάνωσης

Καβασάκι 1.70 Σάνφρετσε Χιροσίμα 200.00
Ουράβα 4.50 Τζούμπιλο Ιβάτα 250.00
Γιοκοχάμα Μαρίνος 4.50 Φουκουόκα 300.00
Κασίμα 7.00 Κονσαντόλε Σαπόρο 300.00
Βίσελ Κόμπε 9.00 Κασίβα 400.00
Ναγκόγια 15.00 Σιμίζου 400.00
Τόκιο 100.00 Κιότο Σάνγκα 500.00
Σερέζο Οσάκα 200.00 Σαγκάν Τόσου 500.00
Γκάμπα Οσάκα 200.00 Σόναν Μπελμάρε 500.00

Οι ομάδες

Καβασάκι: Κατέκτησε το 4ο πρωτάθλημα στην ιστορία της, όλα τα τελευταία πέντε χρόνια. Τα “δελφίνια”, με μπροστάρη τον Λεάντρο Νταμιάο, που αναδείχθηκε και κορυφαίος παίκτης της περσινής σεζόν, ολοκλήρωσαν τη χρονιά με μόλις δύο ήττες, φτάνοντας άνετα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Φετινός στόχος της ομάδας του Τόρου Ονίκι δεν είναι άλλος από τη διατήρηση των σκήπτρων, αλλά και η διάκριση στο Ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ. Ποντάρει πολλά στους Νταμιάο και το νέο της απόκτημα στην επίθεση, Σονγκρασίν.

Σημαντικότερες προσθήκες: Τσανατίπ Σονγκρασίν, Μαρτσίνιο, Τατσούκι Σέκο, Ρενζί Ματσούι, Γιούκι Χαγιασάκα.

Σημαντικότερες αποχωρήσεις: Καόρου Μιτόμα, Αό Τανάκα, Ρέο Χατάτε, Τατσούγια Χασεγκάβα, Ταϊσέι Μιγιασίρο.

Ουράβα: Παρηγοριά βρήκε με την κατάκτηση του κυπέλλου πέρσι η Ουράβα, που ολοκλήρωσε απογοητευτικά τη σεζόν της στο πρωτάθλημα, τερματίζοντας 5η. Κρατούσε άνετα μια θέση στην πρώτη τετράδα μέχρι και τις τελευταίες 5 αγωνιστικές, όταν και κατέρρευσε, αλλά δεν της στοίχισε, αφού με το κύπελλο εξασφάλισε την παρουσία της στους ομίλους του Ασιατικού Τσάμπιονς Λιγκ. Φετινός της στόχος δεν είναι άλλος από το να βρεθεί και πάλι στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Έντονη η κίνηση της στο μεταγραφικό παζάρι, απέκτησε παίκτες με εμπειρία από τα ευρωπαϊκά γήπεδα, όπως τον Σακάι, τον Κάρλσον και τον Σολτζ. Στα αρνητικά, η φυγή του επιθετικού βαρομέτρου της, Φαμπρίτσιο, αλλά και του ηγέτη στην άμυνα της, Μαουρίσιο Αντόνιο.

Σημαντικότερες προσθήκες: Χιρόκι Σακάι, Αλεξάντερ Σολτζ, Ντείβιντ Μόμπεργκ Κάρλσον, Ατάρου Εσάκα, Τομόγια Ινουκάι.

Σημαντικότερες αποχωρήσεις: Φαμπρίτσιο, Μαουρίσιο Αντόνιο, Τομοάκι Μακίνο, Ριοσούκε Γιαμανάκα, Ντάιγκο Νίσι.

Γιοκοχάμα Μαρίνος: Προσπάθησε να κοντράρει την Καβασάκι στην κορυφή του πρωταθλήματος, το κατάφερε μέχρι ενός σημείου, όντας εξαιρετική επιθετικά ανά διαστήματα, αλλά δεν είχε διάρκεια, με αποτέλεσμα να μείνει μακριά από την 1η θέση το τελευταίο δίμηνο και να τερματίσει 2η, στο -13 από την πρωταθλήτρια Καβασάκι. Φετινός στόχος για την ομάδα του Κέβιν Μουσκάτ είναι η παραμονή στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, με τη φυγή του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος Μαέντα για τη Σέλτικ να κάνει το έργο της δυσκολότερο. Το κενό του θα προσπαθήσει να καλύψει ο νεοαποκτηθείς Άντερσον Λόπες.

Σημαντικότερες προσθήκες: Εντουάρντο, Άντερσον Λόπες, Κατσούγια Ναγκάτο, Τακούμα Νισιμούρα, Κένιου Σουγκιμότο.

Σημαντικότερες αποχωρήσεις: Ντάιζεν Μαέντα, Κέιτα Έντο, Άντο Οναΐβου, Τιάγκο Μάρτινς, Τακαχίρο Ογκιχάρα.

Κασίμα: Παρά το αήττητο σερί που έτρεξε τις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, πλήρωσε το ντεφορμάρισμα της δύο μήνες πριν το τέλος της σεζόν, τερματίζοντας 4η και χάνοντας έτσι το εισιτήριο για τα προκριματικά του Ασιατικού Τσάμπιονς Λιγκ. Απογοητευμένη από την εξέλιξη της περσινής χρονιάς και νέο προπονητή στο τιμόνι της, τον Ρενέ Βάιλερ, θέλει φέτος να επιστρέψει στην πρώτη τριάδα, αλλά και να κυνηγήσει το κύπελλο του Αυτοκράτορα. Θα στηρίξει πολλά επιθετικά στον Γιούμα Σουζούκι, που απέκτησε έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ από την Σεντ Τρούιντεν.

Σημαντικότερες προσθήκες: Γιούμα Σουζούκι, Χαγιάτο Νακάμα, Μιν-Τάε Κιμ, Κόκι Ανζάι, Γιούτα Χιγκούτσι.

Σημαντικότερες αποχωρήσεις: Τομόγια Ινουκάι, Ριότα Ναγκάκι, Γιούκι Κακίτα, Κόκι Ματσίντα, Κατσούγια Ναγκάτο.

Βίσελ Κόμπε: Ξεκίνησε νωθρά την περσινή σεζόν, αλλά διαθέτοντας στις τάξεις της έναν από τους ποιοτικότερους παίκτες της λίγκας, τον Άντρες Ινιέστα, σκαρφάλωσε γρήγορα στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας, όπου και διατηρήθηκε εύκολα, τερματίζοντας τελικά στην 3η θέση. Στόχος της φέτος είναι να διατηρηθεί στην πρώτη τριάδα και να διεκδικήσει το κύπελλο του Αυτοκράτορα. Το κενό που άφησε στην επίθεση η αποχώρηση του Φουρουχάσι για τη Σέλτικ αναμένεται να καλυφθεί από τον Κόγια Γιουρούκι.

Σημαντικότερες προσθήκες: Τομοάκι Μακίνο, Τακαχίρο Ογκιχάρα, Κόγια Γιουρούκι.

Σημαντικότερες αποχωρήσεις: Κιόγκο Φουρουχάσι, Ντάγκλας, Βερμάλεν (αποσύρθηκε), Αγιούμπ Μασικά.

Ναγκόγια: Με οδηγό την άμυνα της, διεκδίκησε με αξιώσεις μια θέση στην πρώτη τετράδα του περσινού πρωταθλήματος, αλλά δεν άντεξε μέχρι τέλους, χάνοντας σημαντικούς βαθμούς στις τελευταίες αγωνιστικές. Έτσι, τερμάτισε στην 5η θέση της βαθμολογίας, χάνοντας το εισιτήριο για το Ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης σεζόν. Σημαντικό το κενό που άφησε η αποχώρηση του Γκαμπριέλ Ξαβιέ για τη Σαπόρο, δύσκολα θα καλυφθεί.

Σημαντικότερες προσθήκες: Λέο Σίλβα, Κέγια Σέντο, Ναόκι Μαέντα, Νοριγιόσι Σακάι.

Σημαντικότερες αποχωρήσεις: Γκαμπριέλ Ξαβιέ, Τιάγκο Παγκνουσάτ, Ριόγκο Γιαμασάκι, Γιασούκι Κιμότο, Τακούτζι Γιονεμότο.

Τόκιο: Από τις πιο αλλοπρόσαλλες ομάδες της περσινής σεζόν, παρουσίασε πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της, με την άμυνα της να την προδίδει σε πολλές περιπτώσεις. Έμεινε νωρίς εκτός στόχων, τερματίζοντας στην 9η θέση της βαθμολογίας. Με νέο τεχνικό στο τιμόνι της, τον Ισπανό Αλμπέρτ Πουίγκ, ευελπιστεί σε καλύτερο πλασάρισμα φέτος, με τις αποχωρήσεις των Γουατανάμπε και Ταγκάβα να την αποδυναμώνουν, ωστόσο, αρκετά.

Σημαντικότερες προσθήκες: Γιακούμπ Σλόβικ, Γιούτο Ναγκατόμο, Κέιτα Γιαμασίτα, Γιασούκι Κιμότο.

Σημαντικότερες αποχωρήσεις: Τσουγιόσι Γουατανάμπε, Κιοσούκε Ταγκάβα, Τζοάν Ουμάρι, Τακούμι Νακαμούρα, Άρθουρ Σίλβα.

Σερέζο Οσάκα: Απογοητευτική η περσινή σεζόν για τη Σερέζο, που άρχισε με υψηλές βλέψεις, αλλά τη βρήκε στη μέση της βαθμολογίας, με μοναδικό στόχο το κύπελλο, το οποίο και δεν κατάφερε να κατακτήσει. Φετινός της στόχος να αναρριχηθεί στη βαθμολογία σε σχέση με πέρσι και να διεκδικήσει και πάλι με αξιώσεις το κύπελλο του Αυτοκράτορα.

Σημαντικότερες προσθήκες: Κεϊσούκε Σιμίζου, Ριοσούκε Γιαμανάκα, Μπρούνο Μέντες, Σατόκι Ουέτζο, Τοκούμα Σουζούκι.

Σημαντικότερες αποχωρήσεις: Τατσουχίρο Σακαμότο, Αγιούμου Σώκο, Τογιοκάβα, Ναογιόκι Φουτζίτα, Τιάγκο Παγκνσουσάτ.

Γκάμπα Οσάκα: Ήταν η ομάδα που ταλαιπωρήθηκε περισσότερο λόγω covid-19 την περσινή χρονιά, κάτι που της στοίχισε, αφού για μεγάλο μέρος του πρωταθλήματος ήταν στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας. Δεν μπήκε ποτέ σε μπελάδες για την παραμονή της, σε μια χρονιά που θέλει να ξεχάσει γενικότερα. Φετινός της στόχος το πλασάρισμα στην πρώτη δεκάδα και μια καλή πορεία στο κύπελλο. Σημαντική η απώλεια του Ιντεγκούτσι, που αποχώρησε για τη Σέλτικ.

Σημαντικότερες προσθήκες: Ντοχάν, Κιούνγκ-Βον Κβον, Μιτσούκι Σαΐτο, Χιντέκι Ισίγκε, Σότα Φουκουόκα.

Σημαντικότερες αποχωρήσεις: Καζουνάρι Ιτσίμι, Γιοσούκε Ιντεγκούτσι, Γιούνγκ-Γκβον Κιμ, Τιάγκο Άλβες, Σίνγια Γιατζίμα.

Η J1 League Ιαπωνίας παίζει στην Bet365
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σάνφρετσε Χιροσίμα: Μέτρια η περσινή σεζόν για τους “βιόλα”, που δεν κατάφεραν να πλησιάσουν ποτέ με αξιώσεις την πρώτη τετράδα, περνώντας το μεγαλύτερο κομμάτι του πρωταθλήματος στη μέση της βαθμολογίας. Με νέο προπονητή στην άκρη του πάγκου, το Γερμανό Μάικλ Σκίμπε, ευελπιστεί σε μια καλύτερη πορεία από την περσινή.

Σημαντικότερες προσθήκες: Γκακούτο Νοτσούντα, Χιρόγια Ματσουμότο, Τακούγια Μασούντα.

Σημαντικότερες αποχωρήσεις: Ακίρα Ιμπαγιάσι, Κοντάι Ντόκι, Οσάμου Χένρι Ιγιόχα.

Τζούμπιλο Ιβάτα: Επιστροφή στην 1η κατηγορία μετά από διάλειμμα δύο σεζόν για την Τζούμπιλο, που κατέκτησε το πρωτάθλημα της J2 League με χαρακτηριστική ευκολία, παίζοντας ανά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο. Φετινός της στόχος είναι η παραμονή της στην κατηγορία και να πλασαριστεί όσο ψηλότερα μπορεί. Διατήρησε το μεγαλύτερο μέρος του κορμού της, χάνοντας ωστόσο τον πολύτιμο φορ Λουκιάν, που ανήκει πλέον στη Φουκουόκα. Ενισχύθηκε, ωστόσο, στα μετόπισθεν, με την απόκτηση του Ρικάρντο Γκράτσα, από τη Βάσκο Ντα Γκάμα.

Σημαντικότερες προσθήκες: Ρικάρντο Γκράτσα, Ατσούσι Κουροκάβα, Ντούντου, Σότα Κανέκο, Κένιου Σουγκιμότο.

Σημαντικότερες αποχωρήσεις: Λουκιάν, Κόκι Ογκάβα, Χιρόκι Ίτο, Σουν Όμπου, Κοτάρο Φουτζικάβα.

Φουκουόκα: Σε μία χρονιά που δεν ξεκίνησε με ιδιαίτερες βλέψεις για τη Φουκουόκα, έφτασε να διεκδικεί μια θέση στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος, αλλά δεν άντεξε στην πίεση, πέφτοντας στη μέση της βαθμολογίας τις τελευταίες δέκα αγωνιστικές και τερματίζοντας τελικά στην 8η θέση της κατάταξης. Με νέο τεχνικό στον πάγκο της, τον Σιγκετόσι Χασέμπε, θα δώσει μάχη για την παραμονή της στην κατηγορία.

Σημαντικότερες προσθήκες: Σουν Νακαμούρα, Λουκιάν, Τατσούγια Τανάκα, Τατσούκι Νάρα, Γιούτα Κουμαμότο.

Σημαντικότερες αποχωρήσεις: Εμίλ Σάλομονσον, Μασακάζου Γιοσιόκα, Κάρλος Γκουτιέρεζ, Καουέ, Νταϊσούκε Ισίζου.

Σαπόρο: Ξεκίνησε με βλέψεις για την πρώτη πεντάδα, αλλά κάπου στα μέσα της χρονιάς δεν άντεξε, αντιμετωπίζοντας πολλά προβλήματα τραυματισμών. Έτσι, τερμάτισαν στη 10η θέση της βαθμολογίας, δίχως να μπει ποτέ σε περιπέτειες για την παραμονή της στην κατηγορία. Αποδυναμώθηκε αρκετά στο μεταγραφικό παζάρι, χάνοντας τους Σονγκρασίν και Άντερσον Λόπες. Θα παλέψει για την παραμονή της στην κατηγορία.

Σημαντικότερες προσθήκες: Γκαμπριέλ Ξαβιέ, Ντάιγκο Νίσι, Σίνζο Κορόκι, Μίλαν Τούσιτς, Χιρόμου Τανάκα.

Σημαντικότερες αποχωρήσεις: Τσανατίπ Σονγκρασίν, Άντερσον Λόπες, Μιν-Τάε Κιμ, Γιοσιχίρο Νακάνο.

Κασίβα: Η περσινή χρονιά ξεκίνησε με υψηλές βλέψεις, αλλά τη βρήκε να παλεύει μέχρι τέλους για την παραμονή της στην κατηγορία, έχοντας πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της. Φετινός της στόχος είναι να παραμείνει στην κατηγορία, με το ρόστερ της αποδυναμωμένο. Έχασε τον εμβληματικό της επιθετικό Κριστιάνο, που θα παίζει πλέον στη J2 League, με τη Β-Βάρεν Ναγκασάκι.

Σημαντικότερες προσθήκες: Ντούγκλας, Γιούκι Μούτο, Τομόγια Κογιαμάτσου, Κέιτα Νακαμούρα, Γουατάρου Ιβασίτα.

Σημαντικότερες αποχωρήσεις: Κριστιάνο, Ατάρου Εσάκα, Πέντρο Πολ, Γιουσούκε Σεγκάβα.

Σιμίζου: Στόχος της ήταν να παραμείνει στην κατηγορία πέρσι και το κατάφερε, παλεύοντας για την παραμονή της μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές. Εξασφάλισε την παραμονή της τελειώνοντας τη χρονιά με τρεις συνεχόμενες νίκες. Στόχος της ομάδας του κόουτς Μπαπτίστα είναι και φέτος η παραμονή της στη J1 League, αφού δύσκολα θα καταφέρει να πλασαριστεί πάνω από την πρώτη δεκάδα.

Σημαντικότερες προσθήκες: Σουίτσι Γκόντα, Ντάικι Ματσουόκα, Ρονάλντο, Ριοχέι Σιρασάκι, Τακέρου Κισιμότο.

Σημαντικότερες αποχωρήσεις: Ελσίνιο, Σότα Κανέκο, Γιοσούκε Καβάι, Κέιτα Νακαμούρα.

Κιότο Σάνγκα: Επέστρεψε στην J1 League μετά από έντεκα χρόνια απουσίας, τερματίζοντας στη 2η θέση της J2 League, στο -7 από την πρωτοπόρο Τζούμπιλο Ιβάτα. Όντας ένα από τα φαβορί για υποβιβασμό, φετινός της στόχος δεν είναι άλλος από την παραμονή της στην κατηγορία, με τον 38χρονο Ουτάκα να ηγείται των προσπαθειών της (21 γκολ πέρσι στη J2 League).

Σημαντικότερες προσθήκες: Γιούτα Τογιοκάβα, Ριόγκο Γιαμασάκι, Ναότο Καμιφουκουμότο, Γκένκι Ομάε, Κουεντέν Μαρτίνους.

Σημαντικότερες αποχωρήσεις: Τζόντι Μπούιχς, Γιουτάκα Σονέντα, Γιοσιχίρο Σότζι, Χιρότο Νακαγκάβα, Κεισούκε Σιμίζου.

Σαγκάν Τόσου: Σε μια χρονιά που είχε ως πρωταρχικό στόχο την παραμονή της στην κατηγορία, κατάφερε να αναρριχηθεί στη βαθμολογία, διεκδικώντας την είσοδο της στην πρώτη τετράδα μέχρι και τις τελευταίες αγωνιστικές. Έχοντας αποδυναμωθεί αρκετά στο μεταγραφικό παζάρι, αποτελεί ένα από τα φαβορί για υποβιβασμό. Στόχος του νέου της κόουτς, Κέντα Καβάι, είναι η παραμονή της στην κατηγορία.

Σημαντικότερες προσθήκες: Γιούκι Κακίτα, Ριοχέι Σιρασάκι, Ναογιούκι Φουτζίτα, Γιοσισίρο Νακάνο, Ταϊσέι Μιγιασίρο.

Σημαντικότερες αποχωρήσεις: Εντουάρντο, Ντάικι Ματσουόκα, Κέιτα Γιαμασίτα, Κέιγια Σέντο, Αγιούμου Οχάτα

Σόναν Μπελμάρε: Κατάφερε να διατηρήσει τη θέση της στη J1 League την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, σε μια δύσκολη χρονιά για εκείνη, με πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της, όπου και μέτρησε μόλις 7 νίκες σε 38 αγώνες. Δύσκολη η αποστολή της και φέτος, με τον κόουτς Γιαμαγκούτσι να έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. Μέτρια η κινητικότητα της στο μεταγραφικό παζάρι, αποτελεί το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό.

Σημαντικότερες προσθήκες: Ριότα Ναγκάκι, Γιουσούκε Σεγκάβα, Τακούτζι Γιονεμότο, Ντάικι Σουγκιόκα, Ρίο Νεμότο.

Σημαντικότερες αποχωρήσεις: Σουν Νακαμούρα, Μιτσούκι Σαΐτο, Χιντετόσι Μιγιούκι, Γιότα Ακιμότο, Τσουκάσα Ουμεσάκι.

Η J1 League Ιαπωνίας παίζει στην Bet365
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ