Προγνωστικά Τένις: Δύσκολη πρεμιέρα για Κύργιο και Τσιτσιπά στην Αυστραλία

Spyros_Betarades
Σπύρος Ματσούκης
Ανανεώθηκε:
Τέννις slider

Φράνις Τιαφόε – Μάρκο Τρουνγκελίτι

Ο 23χρονος Φράνσις Τιαφόε έκανε την μεγάλη του εμφάνιση στο Αυστραλιανό Όπεν το 2019 όταν έφτασε στους προημιτελικούς πριν χάσει τελικά από τον Ραφαέλ Ναδάλ. O Αμερικανός έρχεται από ένα σερί τριών ηττών στο φετινό τουρ, αλλά δεν θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να βρει εκ νέου κάποια εκρηκτική φόρμα που έδειξε στα τέλη του περασμένου έτους, με μια πορεία μέχρι τον τελικό του Όπεν της Βιέννης και τους “16” του US Open.

Ο Τιαφόε κέρδισε τον Στέφανο Τσιτσιπά στο Wimbledon πέρυσι και τον Αντρέι Ρούμπλεφ στο US Open, αλλά απέναντι σε υποδιέστερους αντιπάλους πολλές φορές ανησυχεί περισσότερο. Το νούμερο 198 του κόσμου, Μάρκο Τρουνγκελίτι, ξέρει να παραμένει ανταγωνιστικός στα ματς όσο το δυνατόν περισσότερο και με το καλό του πρόσωπο ο Τιαφόε να το κρατά κυρίως για τα μεγάλα ματς δεν θα ήταν έκπληξη να δούμε τον προερχόμενο από τα προκριματικά Τρουνγκελίτι να αρπάζει τουλάχιστον ένα σετ στο ματς πρωτού ο Αμερικανός πάρει τη νίκη στη συνέχεια.

Εκτίμηση: +2.5 σετ Τρουνγκελίτι (1.90)


Λίαμ Μπρόντι – Νικ Κύργιος

Ο Λίαμ Μπρόντι σημείωσε μια κορυφαία του χρονία στο Τουρ πιάνοντας career high στο Νο.121 της παγκόσμιας κατάταξης με τις περισσότερες νίκες τους να προέρχονται σε επίπεδο Challenger και φυσικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, όπου δυστυχώς δεν δίνονται βαθμοί κατάταξης, καθώς κέρδισε εκεί κέρδισε ακόμα και τον Νο.12 Χούρκαζ.

Ο 28χρονος Βρετανός έχει μια δύσκολη κατάσταση να διαχειριστεί παίζοντας σίγουρα σε συνθήκες όπου δεν τον ευνοούν καθώς ο αγαπημένος τενίστας της Αυστραλίας, Νικ Κύργιος, μπαίνει και πάλι στην αγαπημένη του Melbourne Arena -που από φέτος ονομάζεται John Cain Arena- για να δημιουργήσει για ακόμη μια φορά μια από τις καλύτερες ατμόσφαιρες που θα δούμε σε γήπεδο σε ολόκληρη τη χρονιά.

Ο 26χρονος Αυστραλός όμως είναι αβέβαιο σε τι κατάσταση βρίσκεται καθώς έχει χάσει και τους πέντε τελευταίους αγώνες από πέρυσι το καλοκαίρι μιας και έβαλε πρόωρο τέλος στην περσινή του σεζόν. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως ο Κύργιος με το ταλέντο του μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε τενίστα, όμως μετά από τόσο καιρό απραξίας ο Μπρόντι έχει σίγουρα τον πρώτο λόγο στο σημερινό ματς για αυτό και θα τον εμπιστευτούμε με χάντικαπ ως το καλύτερο σημείο.

Εκτίμηση: +1.5 σετ Μπρόντι (1.90)


Μίκαελ Ιμέρ – Στέφανος Τσιτσιπάς

Ο Νο.4 στον κόσμο Στέφανος Τσιτσιπάς έχει φτάσει δύο φορές στα ημιτελικά του Australian Open, χάνοντας την μία από τον Ράφαελ Ναδάλ το 2019 και την άλλη από τον Ντανίλ Μεντβεντέφ την περασμένη σεζόν και τα δύο παιχνίδια με 3-0 σετ. Ο 23χρονος είχε μια σεζόν δύο πρόσωπα πέρυσι με εξαιρετικές εμφανίσεις στο πρώτο μίσο στο χώμα με αποκορύφωμα τον πρώτο του Grand Slam τελικό στο Roland-Garros όπου ηττήθηκε τελικά από τον Τζόκοβιτς, ενώ στη συνέχεια η απόδοση του έπεσε κατακράτος χώρις να καταφέρει κάποια σημαντική διάκριση στις μεγάλες διοργανώσεις αποδεικνύοντας πως εκείνη η ήττα ήταν  ο βασικός παράγοντας της ασυνέπειάς του για το υπόλοιπο της χρονιάς.

Μάλιστα ακόμα μια ατυχία με τον τραυματισμό στον αγκώνα τον ανάγκασε να αποσυρθεί νωρίτερα το φινάλε της σεζόν και να εγκαταλείψει το ATP Finals για κάνει χειρουργική επέμβαση. Για να είμαστε ρεαλιστές είναι απίθανο ο Στέφανος να μπορέσει να επαναλάβει και φέτος μια μακιρά πορεία στο Αυστραλιανό Όπεν καθώς συνεχίζει να αναρρώνει από την επέμβαση στον αγκώνα, και στα πρώτα δύο παιχνίδια του φέτος ήταν φανερό πως βρίσκεται μακριά από την καλή του φόρμα.

Από την άλλη ο Ιμέρ τερμάτισε πέρυσι στο Νο.82, με το Australian Open να αποτελεί το καλύτερο Grand Slam Σουηδού μέχρι στιγμής, καθώς πέρυσι έφτασε μέχρι τον τρίτο γύρο. Ο 23χρονος διαθέτει εξαιρετικά χτυπήματα και ενέργεια μέσα στο court, και σε ένα αγώνα τον πέντε σετ αναμένεται να έχει σίγουρα τις ευκαιρίες του ειδικά όταν η φυσική κατάσταση του Τσιτσιπά είναι αμφισβητήσιμη αυτή τη στιγμή, για αυτό και θα επιλέξουμε την κατάκτηση τουλάχιστον ενός σετ από τον Σουηδό.

Εκτίμηση: +2.5 σετ Ιμέρ (1.85)

Δείτε τα Προγνωστικά Tένις

Interwetten.gr, με πρόγραμμα επιβράβευσης* για όλους! 21+
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ