NFL: Συνδυαστικά σε Σινσινάτι, ΛΑ & Ντάλας

Dimitris_Betarades
Δημήτρης Βασιλάκος
Ανανεώθηκε:
NFL slider
  • H 17η (προτελευταία) αγωνιστική της σεζόν περιλαμβάνει 15 κυριακάτικες αναμετρήσεις

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ – ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ ΙΓΚΛΣ  (02/01, 20:00)

  • Ντέρμπι της NFC East. Στις 21 Δεκέμβρη οι Ιγκλς επικράτησαν πολύ εύκολα της, αποδεκατισμένης τότε λόγω Covid,  Ουάσινγκτον με 27-17. Πέρσι η Ουάσινγκτον επικράτησε και στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια. 

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ (6-9):

Από ντροπιαστική ήττα στο Ντάλας προέρχεται η Ουάσινγκτον, πήγε με πολλές απουσίες και παίκτες ταλαιπωρημένους από τον Covid στην έδρα των Κάουμποϊς την περασμένη Κυριακή και ποδοπατήθηκε με 56-14! Καθόλου ανταγωνιστική η ομάδα του Ριβέρα, έχανε 42-7 στο ημίχρονο. Απογοήτευση και εκνευρισμός στην ομάδα, πιάστηκαν στα χέρια βασικοί αμυντικοί linemen στον πάγκο κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Μόνο μαθηματικές πλέον οι ελπίδες για playoffs, το μυαλό είναι ήδη στην offseason.  Aπέναντι στους Ιγκλς βασικός quarterback θα ξεκινήσει ο Χάινεκι, αλλά αναμένεται να πάρει αρκετά snaps ο Άλεν.

  • Τελευταία αποτελέσματα: 17-15 Σίχοκς, 15-17 @ Ρέιντερς, 20-27 Κάουμποϊς, 27-17 @ Ιγκλς, 56-14 @ Κάουμποϊς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής ο Τζάκσον (cornerback), αμφίβολοι οι Σουέτ (DL), Σάμιουελ (receiver). Στη λίστα Covid οι Φλάουερς, (OL), Κόσμι (OL), Γκίμπσον (RB), Ρόμπερτς (cornerback). Μακροχρόνια εκτός οι Φιτζπάτρικ (QB), Τόμας (tight end), ΜακΚίσικ (RB), Κόλινς (safety), Γιανγκ (DL).

ΙΓΚΛΣ (8-7):

Αθόρυβα και δίχως να κάνουν κάποια μεγάλη νίκη, εκμεταλλευόμενοι το πολύ βατό πρόγραμμα, είναι πλέον φαβορί για μία θέση στα playoffs. Κρατούν την τύχη στα χέρια τους, με 2/2 νίκες είναι σίγουρα στην postseason, την τελευταία αγωνιστική υποδέχονται τους Κάουμποϊς.

Ασύνδετοι επιθετικά για ένα ημίχρονο στο εντός έδρας ντέρμπι με τους αποδεκατισμένους Τζάιαντς την προηγούμενη Κυριακή, πάτησαν γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο και το 3-3 της ανάπαυλας έγινε 34-3 στην 4η περίοδο! Ξανά με πρωταγωνιστή το run game τους (130 γιάρδες), παρότι ο Χερτς μετά τον τραυματισμό του στον αστράγαλο δεν είναι παράγοντας σε αυτό το κομμάτι.

  • Τελευταία αποτελέσματα: 40-29 Σέιντς, 13-7 @ Τζάιαντς, 18-33 @ Τζετς, 27-17 Ουάσινγκτον, 34-10 Τζάιαντς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής ο Σάντερς (RB), αμφίβολος ο Χάουαρντ (RB). Στη λίστα Covid ο Μπαρνέτ (DL), μακροχρόνια εκτός οι Γκρέιαμ (DL), Μπρουκς (OL).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Πέρασε η “μπόρα” Covid στην Ουάσινγκτον, επιστρέφουν πολλοί παίκτες από καραντίνα, αλλά η ομάδα δεν είναι καλά αγωνιστικά. Άγνωστο πως θα μοιραστούν τα snaps μεταξύ Χάινεκι και Άλεν. Οι Ιγκλς είναι λογικό φαβορί λόγω επιθετικής γραμμής, κυριαρχεί σε σταθερή βάση η 5αδα μπροστά από τον Χερτς, ωστόσο οι επιλογές στους RBs περιορίζονται αυτή την Κυριακή. Ανέβηκε το χάντικαπ στο διπλό από τους 3 στους 4.5 πόντους κι εκεί δεν βρίσκουμε στοιχηματική αξία.

H 17η αγωνιστική του NFL στη Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΜΠΑΛΤΙΜΟΡ ΡΕΪΒΕΝΣ  –  ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΡΑΜΣ  (02/01, 20:00)

ΡΕΪΒΕΝΣ (8-7):

Αποδεκατισμένοι από τους τραυματισμούς και τον Covid πήγαν στο Σινσινάτι την περασμένη Κυριακή και δέχθηκαν δεύτερη συντριβή φέτος από τους Μπένγκαλς. Η πειραματική secondary τους δεν είχε καμία τύχη απέναντι στους πολύ ποιοτικούς receivers των γηπεδούχων και ο Μπόροου έκανε πάρτι με 525 γιάρδες στον αέρα!

Πολύ καλός, τηρουμένων των συνθηκών, ο #3 quarterback Τζόνσον που αγωνίστηκε εκτάκτως, επιστρέφει από τον Covid στο αρχικό σχήμα ο Χάντλεϊ, αφού ο Τζάκσον δεν έχει ξεπεράσει ακόμη το πρόβλημα στον αστράγαλο και δεν προπονήθηκε σχεδόν καθόλου μέσα στην εβδομάδα.

Με την 4η συνεχόμενη ήττα βρέθηκαν εκτός κάδρου playoffs, υστερώντας στις ισοβαθμίες, ωστόσο με 2/2 νίκες έχουν πολύ καλές πιθανότητες για συνέχεια στην postseason, κλείνουν τη σεζόν εντός έδρας με τους Στίλερς.

  • Τελευταία αποτελέσματα: 16-10 Μπράουνς, 20-19 @ Στίλερς, 24-22 @ Μπράουνς, 30-31 Πάκερς, 41-21 @ Μπένγκαλς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής οι Άβερετ (cornerback) και Πάουερς (OL), αμφίβολοι οι Τζάκσον (QB), Ντουβερνέ (receiver), Ρικάρντ (fullback), Μπράουν (receiver). Μακροχρόνια εκτός οι Πίτερς (cornerback), Χάμφρεϊ (cornerback), Στάνλεϊ (OL), Ντόμπινς (RB), Έντουαρντς (RB), Γουλφ (DL), Έλιοτ (safety).

ΡΑΜΣ (11-4):

Επέστρεψαν από τη Μινεσότα με σπουδαία νίκη και σε συνδυασμό με την ήττα των Κάρντιναλς μία μέρα νωρίτερα πέρασαν στην κορυφή της NFC West και πλασαρίστηκαν στο #3 της περιφέρειας. Νίκησαν στην έδρα των Βάικινγκς (23-30) παρότι ο Στάφορντ έκανε κακό παιχνίδι, κάτι που συνηθίζει το τελευταίο δίμηνο. Υπέπεσε σε 3 interceptions, όμως το run game του Μισέλ (131 γιάρδες) και η πίεση της αμυντικής γραμμής κάλυψε τα λάθη του. Έκανε έναν εκπληκτικό Δεκέμβρη ο Ντόναλντ, με ασταμάτητη πίεση, υπενθυμίζοντας ότι παραμένει ο καλύτερος αμυντικός της λίγκας. Εξαιρετικός στο man to man απέναντι στον σπουδαίο Τζέφερσον και ο cornerback Ράμσεϊ.

Κλείνουν τη σεζόν εντός έδρας απέναντι στον κακό τους δαίμονα 49ερς, ρεαλιστικά μπορούν να πλασαριστούν από το #2 ως το #5.

  • Τελευταία αποτελέσματα: 36-28 @ Πάκερς, 37-7 Τζάγκουαρς, 23-30 @ Κάρντιναλς, 20-10 Σίχοκς, 23-30 @ Βάικινγκς
  • Ιατρικό Δελτίο: Αμφίβολοι οι Γκέινς (DL) και Φλόιντ (linebacker). Μακροχρόνια εκτός ο Γουντς (receiver).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Και στο συγκεκριμένο παιχνίδι ανέβηκε το χάντικαπ στο διπλό τις τελευταίες ημέρες, από τους 3 πόντους πήγε στους 5.5 κι εκεί δεν βρίσκουμε αξία, όσο ο Στάφορντ παραμένει ασταθής κι επιρρεπής στο λάθος. Θεωρητικά το ματσάρισμα με την “ξεδοντιασμένη” secondary των Ρέιβενς είναι πολύ ευνοϊκό για τον QB των Ραμς, ωστόσο περιμένουμε μια κάποια αντίδραση από τους γηπεδούχους, σε ματς τελικό για τους ίδιους. Η επιστροφή του Χάντλεϊ ανεβάζει επίπεδο την επίθεσή τους, ο νεαρός ήταν πολύ καλός σε όλα τα παιχνίδια που αγωνίστηκε  και έδειξε ότι μπορεί να ακολουθήσει σε υψηλό σκορ. No bet.


ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΤΖΕΤΣ  –  ΤΑΜΠΑ ΜΠΕΪ ΜΠΑΚΑΝΙΡΣ (02/01, 20:00)

ΤΖΕΤΣ (4-11):

Επιστροφή στις νίκες για τους Τζετς, πήγαν στις τέσσερις στη σεζόν με το δραματικό 26-21 επί των Τζάγκουαρς, βγάζοντας goal line άμυνα στα τελευταία δευτερόλεπτα.

Απέφυγε τα λάθη ο ρούκι QB Ουίλσον, δεν έθελξε ωστόσο στον αέρα, εντυπωσίασε με την αθλητικότητά του στο έδαφος καταγράφοντας 91 γιάρδες και 1 TD σε τέσσερις κούρσες. Εντυπωσιακή εν γένει η run επίθεσή τους με τον Κάρτερ να γράφει 118 γιάρδες σε μόλις 16 προσπάθειες, συνολικά έτρεξαν για 273 γιάρδες!

Αμυντικά ήταν ξανά προβληματικοί, επέτρεψαν 384 γιάρδες στη χειρότερη επίθεση του NFL και γλίτωσαν την ανατροπή στο φινάλε, περισσότερο λόγω ανεπάρκειας των αντιπάλων.

  • Τελευταία αποτελέσματα: 14-21 @ Τέξανς, 18-33 Ιγκλς, 9-30 Σέιντς, 31-24 @ Ντόλφινς, 26-21 Τζάγκουαρς
  • Ιατρικό Δελτίο: Δεν προλαβαίνει ο Κράουντερ (receiver). Στην Covid λίστα οι Κόουλμαν (RB), Κροφτ (tight end), Ουίλιαμς (DL), Ντέιβις (linebacker), Νίσμαν (safety), Μουρ (receiver) και Χολ (cornerback). Μακροχρόνια εκτός οι Μπέκτον (OL), Λόσον (DL), Ντέιβις (receiver).

ΜΠΑΚΑΝΙΡΣ (11-4):

Πειστική απάντηση από τους πρωταθλητές στη Σάρλοτ, άφησαν πίσω τους το “κουλούρι” απέναντι στους Σέιντς και εξασφάλισαν και μαθηματικά την κατάκτηση της NFC South, για πρώτη φορά μετά το 2007!

Πολλές οι απουσίες στην επίθεση, προσάρμοσαν το πλάνο τους, βοήθησε και η χαμηλή δυναμική των Πάνθερς για να πάρουν μία εύκολη νίκη με 6-32. Επέστρεψε από την τιμωρία του ο Μπράουν και εν τη απουσία των Έβανς, Γκάντγουιν ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του passing game, με τις 15/30 πάσες του Μπρέιντι να πηγαίνουν στη μεριά του. Ολοκλήρωσε το ματς με 10 υποδοχές για 101 γιάρδες. Ο Τζόουνς πήρε το run φορτίο με τον Φουρνέτ εκτός, ο Βον όμως σκόραρε στο έδαφος με εντυπωσιακή κούρσα.

Πολύ εύκολο το αμυντικό τους έργο απέναντι σε μία “σκοτωμένη” επίθεση, με δύο ανεπαρκείς quarterbacks να μοιράζονται τα snaps.

Έχουν το πιο ευνοϊκό πρόγραμμα από τους ανταγωνιστές για το #2 της περιφέρειας, κλείνουν τη σεζόν στην Τάμπα με τους Πάνθερς.

  • Τελευταία αποτελέσματα: 31-38 @ Κολτς, 17-30 @ Φάλκονς, 33-27 Μπιλς (παράταση), 0-9 Σέιντς, 6-32 @ Πάνθερς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής οι Μπάρετ (linebacker), Πιερ-Πολ (linebacker), δεν προλαβαίνει ο Σέρμαν (cornerback). Αμφίβολοι οι Έβανς (receiver), Γουίνφιλντ (safety) και Μπράουν (receiver). Στη λίστα Covid οι Μέρφι-Μπάντινγκ (cornerback) και Ντιν (cornerback). Μακροχρόνια εκτός οι Φουρνέτ (RB), Γκάντγουιν (receiver), Ντέιβιντ (linebacker).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Δεν συγκρίνονται οι δύο ομάδες, παρά τις απουσίες τους οι Μπακανίρς αναμένεται να πάρουν μία εύκολη νίκη. Το χάντικαπ στο διπλό ωστόσο είναι πολύ ψηλά για να ποντάρουμε, κλειστές ακόμη οι αποδόσεις για τα ειδικά παικτών, θα μπορούσαμε να ασχοληθούμε με τις υποδοχές του Μπράουν, ο οποίος αναμένεται να έχει ξανά μεγάλο ρόλο στο passing game των πρωταθλητών.

H 17η αγωνιστική του NFL στη Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΤΕΝΕΣΙ ΤΑΪΤΑΝΣ  –  ΜΑΪΑΜΙ ΝΤΟΛΦΙΝΣ  (02/01, 20:00)

ΤΑΪΤΑΝΣ (10-5):

Σπουδαία νίκη με ανατροπή, με την οποία “αγκάλιασαν” την πρωτιά στην division, πέτυχαν την προηγούμενη Πέμπτη οι Τάιτανς. Κυριαρχήθηκαν για ένα ημίχρονο εντός έδρας από τους 49ερς, ήταν τυχεροί που πήγαν μόνο 0-10 πίσω στην ανάπαυλα, στην επανάληψη ανέλαβε δράση ο Μπράουν, ο οποίος επέστρεψε στη δράση μετά από 40 μέρες και ήταν μία επίθεση μόνος του. Οι 145 από τις σύνολο 278 γιάρδες της ομάδας ανήκαν στον Μπράουν, ο οποίος σκόραρε και το touchdown της ανατροπής.

Παλικαρίσιο παιχνίδι από τον Τάνεχιλ, απέφυγε τα λάθη, απέκτησε ξανά σημείο αναφοράς και τα νέα είναι καλά στο Τενεσί, αναμένεται να επιστρέψει και ο Χένρι για τα playoffs, τα οποία είναι σχεδόν εξασφαλισμένα για τους Τάιτανς. Κλείνουν τη σεζόν στο Χιούστον απέναντι στους Τέξανς.

  • Τελευταία αποτελέσματα: 13-22 Τέξανς, 36-13 @ Πάτριοτς, 20-0 Τζάγκουαρς, 19-13 @ Στίλερς, 20-17 49ερς
  • Ιατρικό Δελτίο: Αμφίβολος ο Ρόμπερσον (linebacker). Στην Covid λίστα οι Τζόουνς (receiver), Λαμ (OL), Ότρι (DL), Ντουπρί (linebacker), Μπράουν (linebacker), Σκριν (cornerback). Μακροχρόνια εκτός οι Χένρι (RB), Έβανς (linebacker), Φάρλεϊ (cornerback).

ΝΤΟΛΦΙΝΣ (8-7):

Η πρωτόγνωρη αντεπίθεση των Ντόλφινς συνεχίστηκε και τη Δευτέρα στη Νέα Ορλεάνη, όπου και πάλι η θεά τύχη τους χαμογέλασε διάπλατα. Με το #4 ρούκι quarterback αναγκάστηκαν, ελέω Covid, να αγωνιστούν οι Σέιντς και η άμυνα του coach Φλόρες αναμενόμενα κυριάρχησε, σκοράροντας μάλιστα με interception στο πρώτο drive των γηπεδούχων, ορίζοντας την ταυτότητα του αγώνα. Εκμεταλλεύτηκαν και τις απουσίες στην επιθετική γραμμή των αντιπάλων, επιτρέποντας σύνολο 164 γιάρδες.

Μέτρια εμφάνιση από τον Ταγκοβαϊλόα, σταθερά κάκιστη η passing προστασία του, εξελίσσεται σε σταρ της ομάδας ο ρούκι receiver Γουάντλ (10/92γ./TD)

7η σερί νίκη για την ομάδα από το Μαϊάμι, μετά από 7 σερί ήττες! Δεν έχει ξαναυπάρξει τέτοια πορεία στην ιστορία του NFL. Πλασαρίστηκαν εντός κάδρου playoffs πλέον και κρατούν την τύχη στα χέρια τους, αλλά το πρόγραμμα δυσκολεύει σημαντικά, μετά από ένα τρομερά εύκολο μονοπάτι ως τώρα. Κλείνουν τη σεζόν εντός με τους Πάτριοτς.

  • Τελευταία αποτελέσματα: 17-24 @ Τζετς, 33-10 Πάνθερς, 20-9 Τζάιαντς, 31-24 Τζετς, 3-20 @ Σέιντς
  • Ιατρικό Δελτίο: Στην Covid λίστα οι Ουίλιαμς (receiver), Τζένκινς (DL), Τζόουνς (safety). Μακροχρόνια εκτός οι ΜακΚόρτι (safety), Μπράουν (DL), Φούλερ (receiver).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Κομβικό παιχνίδι για τα playoffs της AFC, οι Τάιτανς είναι πολύ δυνατή πνευματικά ομάδα, το απέδειξαν και στο προηγούμενο παιχνίδι, ενισχύονται με την επιστροφή του Μπράουν, αλλά το ματσάρισμα με τους Ντόλφινς προστάζει πολύ run game. Οι φιλοξενούμενοι τρέχουν πλασματικό νικηφόρο σερί, απέναντι σε quarterbacks πολύ χαμηλού επιπέδου, ο βαθμός δυσκολίας εκτοξεύεται αυτή την Κυριακή. Το πιστεύει η ομάδα, αλλά το Τενεσί είναι δύσκολη έδρα.Περιμένουμε κλειστό παιχνίδι και οριακή νίκη των Τάιτανς, δεν προκύπτει στοιχηματική αξία πουθενά με τα όρια που κυκλοφορούν.


ΝΙΟΥ ΙΝΓΚΛΑΝΤ ΠΑΤΡΙΟΤΣ  –  ΤΖΑΚΣΟΝΒΙΛ ΤΖΑΓΚΟΥΑΡΣ  (02/01, 20:00)

ΠΑΤΡΙΟΤΣ (9-6):

Κατώτεροι των περιστάσεων στον εντός έδρας “τελικό” για την division οι Πάτριοτς, ηττήθηκαν δικαιότατα 21-33 από τους Μπιλς και πλέον η κορυφή της AFC East δεν εξαρτάται από τα χέρια τους. Ανήμπορη να σταματήσει τον Άλεν η άμυνα του Μπέλιτσικ, δεν οδήγησε ούτε σε ένα punt στον αγώνα, κάτι που δεν του έχει ξανασυμβεί σε σχεδόν 40 χρόνια προπονητικής καριέρας. Δεν κατάφεραν να περάσουν πίεση, έπαιξαν συντηρητικές καλύψεις, ο Άλεν τους τιμώρησε και στο μοναδικό του λάθος στο ματς ο Τζάκσον που ηγείται των Πάτριοτς σε interceptions απέτυχε να ολοκληρώσει μία ακόμη για να βάλει πολύ δύσκολα στους φιλοξενούμενους. Επέτρεψαν σύνολο 428 γιάρδες, 314 στον αέρα.

Επιθετικά το run game δούλεψε, ωστόσο ο Τζόουνς αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει σε υψηλό σκορ, δεν ήταν καλός ο ρούκι, αρκετά άστοχος με 14/32 πάσες, συγκυριακές οι interceptions του.

Πλέον έπεσαν στο #6 της AFC, με νίκη αυτή την Κυριακή “αγκαλιάζουν” τα playoffs, δεν τα εξασφαλίζουν, ανάλογα με τα υπόλοιπα αποτελέσματα. Κλείνουν τη σεζόν στο Μαϊάμι.

  • Τελευταία αποτελέσματα: 0-25 @ Φάλκονς, 36-13 Τάιτανς, 10-14 @ Μπιλς, 27-17 @ Κολτς, 21-33 Μπιλς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής ο Άγκολορ (receiver), αμφίβολοι οι Χαϊτάουερ (linebacker), Χάρις (RB), Φίλιπς (safety). Στην Covid λίστα οι Καγιούστε (OL), Χόγιερ (QB), Τζούντον (linebacker), Μπέντλεϊ (linebacker), Ούτσε (linebacker). Μακροχρόνια εκτός οι Γουάιτ (RB), Τζόουνς (cornerback).

ΤΖΑΓΚΟΥΑΡΣ (2-13):

Τι κι αν αποχώρησε ο Μάιερ, οι Τζάγκουαρς συνεχίζουν το αρνητικό τους σερί, την περασμένη Κυριακή ηττήθηκαν και στη Νέα Υόρκη από τους Τζετς, σε ένα δραματικό παιχνίδι στο φινάλε, με τον Λόρενς να αποτυγχάνει στη διαχείριση του τελευταίο drive που ολοκληρώθηκε στη 1 γιάρδα των γηπεδούχων.

Στατιστικά βελτιωμένος ο ρούκι quarterback, ωστόσο ο βαθμός δυσκολίας ήταν αρκετά χαμηλός, ολοκλήρωσε με 26/39 πάσες για 280 γιάρδες, δεν απέφυγε το λάθος (fumble).

  • Τελευταία αποτελέσματα: 14-21 Φάλκονς, 37-7 @ Ραμς, 20-0 @ Τάιτανς, 16-30 Τέξανς, 26-21 @ Τζετς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής ο Ο’Σόνεσι (tight end), αμφίβολος ο Άλεν (DL). Στην Covid λίστα οι Νόργουελ (OL), Λίντερ (OL), Μπαρτς (OL), Μίκενς (receiver), Μάνχερτς (tight end), Χόλιστερ (tight end), ΜακΚρέι (DL), Χάμιλτον (DL), Μπράουν (DL), Γουάρντ (DL), Κιάσον (linebacker), Φορντ (safety), Γουίνγκαρντ (safety), Γκρίφιν (cornerback), Άρνολντ (tight end). Μακροχρόνιες οι απουσίες των Ρόμπινσον (RB), Τσαρκ (receiver), Χάιντ (RB), Άγκνιου (receiver).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Σχεδόν σίγουρη η αντίδραση των Πάτριοτς και της άμυνας του Μπέλιτσικ μετά από δύο σερί ήττες, εφιαλτικό μοιάζει το ματσάρισμα του Λόρενς στο Φόξμπορο, θα είναι πολύ δύσκολη υπόθεση το σκοράρισμα για τους Τζάγκουαρς, που έχουν και πολλούς παίκτες εκτός με Covid. Στα ύψη το χάντικαπ του άσσου (16.5), δεν υπάρχει αξία εκεί, παρότι προβλέπουμε μία κυριαρχική εμφάνιση από τους γηπεδούχους, επιλογή β’ διαλογής το Under 12.5 των Τζάγκουαρς, σε απόδοση 1.95.

Δείτε τα Προγνωστικά NFL


ΙΝΤΙΑΝΑΠΟΛΙΣ ΚΟΛΤΣ  –  ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΡΕΪΝΤΕΡΣ  (02/01, 20:00)

ΚΟΛΤΣ (9-6):

Παλικαρίσια νίκη πέτυχαν οι Κολτς ανήμερα Χριστουγέννων στην Αριζόνα! Παρά τις συσσωρευμένες απουσίες στην επιθετική τους γραμμή, πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα, νίκησαν τους Κάρντιναλς 16-22 και “αγκάλιασαν” μία θέση στα Playoffs, ξεκινούν την προτελευταία αγωνιστική από το #5 και την επόμενη Κυριακή ταξιδεύουν στο Τζάκσονβιλ.

Μία ακόμη πλήρης εμφάνιση για την ομάδα του Ράιχ, που είναι πλέον στα μεγάλα φαβορί για Coach of the Year. Μεστό παιχνίδι από τον Γουέντζ, έστω κι αν ήταν άστοχος σε ορισμένες περιπτώσεις, απέφυγε το λάθος, βρήκε κομβικές πάσες, με hightlight το touchdown στον Ντούλιν. Με εκρηκτική κούρσα ξεκίνησε το ματς ο Τέιλορ, περιορίστηκε στη συνέχεια, βοήθησε στα κρίσιμα με τις κούρσες του, ξεπέρασε τις 100 γιάρδες σε 9ο παιχνίδι φέτος!

Πολύ καλή και η αμυντική εμφάνιση, δεν επέτρεψε εκρηκτικές φάσεις, ήταν αποτελεσματική σε red zone καταστάσεις.

Θετικός στον Covid βρέθηκε ο ανεμβολίαστος Γουέντζ, στον “αέρα” η συμμετοχή του, ώρες πριν την έναρξη του ματς θα εξαρτηθεί αν θα περάσει τα τελευταία τεστ για να αγωνιστεί. Αν δεν τα καταφέρει θα τον αντικαταστήσει ο ρούκι Έλιντζερ.

  • Τελευταία αποτελέσματα: 15-41 @ Μπιλς, 31-38 Κολτς, 0-31 @ Τέξανς, 27-17 Πάτριοτς, 16-22 @ Κάρντιναλς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής ο Σεντέχο (safety), αμφίβολοι οι Φίσερ (OL) και Γκλοβίνσκι (OL). Στην Covid λίστα οι Σμιθ (OL) και Γουέντζ (QB). Μακροχρόνια εκ΄τος οι Γουντς (DL) και Μπλάκμον (safety).

ΡΕΪΝΤΕΡΣ (8-7):

Κι όμως είναι ακόμα ζωντανοί, εν αντιθέσει με τις προηγούμενες σεζόν που κατέρρευσαν το Δεκέμβρη. Πέτυχαν δεύτερη σερί νίκη επί ανταγωνιστή για τα playoffs της AFC, πήραν το εντός έδρας ντέρμπι με τους Μπρόνκος χάρη στην άμυνά τους και θα χρειαστούν μία υπέρβαση στην Ιντιάνα για να είναι στο φώτο φίνις της τελευταίας αγωνιστικής, όταν θα υποδεχθούν τους Τσάρτζερς.

Μέτριο παιχνίδι από τον Καρ απέναντι στην καλή άμυνα του Φάντζιο, διαχειρίστηκε σωστά τις καταστάσεις και την έλλειψη πολλών επιλογών, ωστόσο η interception του λίγο πριν την ανάπαυλα λίγο έλειψε να κοστίσει. Τρομερά βελτιωμένος ο Τζέικομπς στο έδαφος με 129 γιάρδες, είχε και αυτός λάθος που χάρισε εμμέσως πόντους στους αντιπάλους.

Κυριάρχησε η αμυντική τους γραμμή, κράτησε το αντίπαλο run game σε μόλις 18 γιάρδες και συνολικά την επίθεση των Μπρόνκος στις 158!

  • Τελευταία αποτελέσματα: 33-36 @ Κάουμποϊς (παράταση), 15-17 Ουάσινγκτον, 48-9 @ Τσιφς, 14-16 @ Μπράουνς, 17-13 Μπρόνκος
  • Ιατρικό Δελτίο: Αμφίβολος ο Χάνκινς (DL), στην Covid λίστα οι Γουόλερ (tight end), Σίμονς (OL), Πέριμαν (linebacker), Νάσιμπ (DL), Ονουάσορ (linebacker), Λίτλτον (linebacker), Κόμπτον (linebacker). Φάιλον (DL) και Χέιγουαρντ (cornerback).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Οι book θεωρούν ότι ο Γουέντζ θα πάρει το “οκ” για να αγωνιστεί, γι αυτό και το χάντικαπ στον άσσο είναι στους 7 πόντους. Είναι φαβορί όπως και να χει οι Κολτς, είναι δεμένη ομάδα με αυτοπεποίθηση, παίρνουν λύσεις και από άμυνα και από special teams. Έχουν επιστροφές στην επιθετική γραμμή και ο Τέιλορ αναμένεται να ορίσει ξανά το ρυθμό του αγώνα. Δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμη όρια για ατομικές επιδόσεις, μοιάζει αρκετά πιθανό να ξεπεράσει ξανά τις 100 γιάρδες στο έδαφος.

H 17η αγωνιστική του NFL στη Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΣΙΝΣΙΝΑΤΙ ΜΠΕΝΓΚΑΛΣ  –  ΚΑΝΣΑΣ ΣΙΤΙ ΤΣΙΦΣ  (02/01, 20:00)

ΜΠΕΝΓΚΑΛΣ (9-6):

Με μαγική εμφάνιση του Μπόροου διέλυσαν τους Ρέιβενς εντός έδρας (41-21) και πήραν κεφάλι στην AFC North. Με μία ακόμη νίκη εξασφαλίζουν την πρωτιά στην division, κλείνουν τη σεζόν στο Κλίβελαντ.

Εκπληκτικός ο Μπόροου απέναντι στην αποδεκατισμένη secondary των Ρέιβενς, εκμεταλλεύτηκε τα πολλά miss match, αρμοστό το play calling του coach Τέιλορ, χτύπησε στις απουσίες των αντιπάλων και ο δευτεροετής QB πάσαρε για 525 γιάρδες, την 4η μεγαλύτερη επίδοση στην ιστορία του NFL! Ασταμάτητος ο Χίγκινς (194γ./2TDs), πρωταγωνιστής ξανά ο Τσέις, σκόραραν οι Μπόιντ και Μίξον στον αέρα.

  • Τελευταία αποτελέσματα: 41-10 Στίλερς, 22-41 Τσάρτζερς, 23-26 49ερς (παράταση), 10-15 @ Μπρόνκος, 41-21 Ρέιβενς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής οι Σαμπλ (linebacker) και Ντέιβις (cornerback). Στην Covid λίστα ο Γουέινς (cornerback, μακροχρόνια εκτός ο Ριφ (OL).

ΤΣΙΦΣ (11-4):

Περίπατο έκαναν απέναντι στους Στίλερς την περασμένη Κυριακή, έφτασαν τις 8 σερί νίκες και παρέμειναν στο #1 της περιφέρειας, κλείνοντας τη σεζόν στο Ντένβερ.

Πολύ γρήγορα “καθάρισαν” το παιχνίδι με τους Στίλερς, παρότι ο Κέλσι έλειπε λογω Covid και ο Χιλ ήταν ωσεί παρών προερχόμενος από καραντίνα. Ο Μαχόουμς μοίρασε εξαιρετικά το παιχνίδι, βρέθηκαν άλλοι πρωταγωνιστές, το run game βοήθησε και το σκορ ήταν στο 23-0 από το ημίχρονο. Διαχείριση έκαναν στο δεύτερο μέρος, με την άμυνα να κυριαρχεί και πάλι, δέχθηκε το μοναδικό touchdown στα χασομέρια του αγώνα.

  • Τελευταία αποτελέσματα: 19-9 Κάουμποϊς, 22-9 Μπρόνκος, 48-8 Ρέιντερς, 28-34 @ Τσάρτζερς (παράταση), 36-10 Στίλερς
  • Ιατρικό Δελτίο: Αμφίβολοι οι Έντουαρντς-Ελέρ (RB) και Τούνι (OL). Στην Covid λίστα ο Ρέμερς (OL).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Σπουδαίο παιχνίδι για τις κορυφαίες θέσεις στην AFC, ανάμεσα σε δύο top-5 quarterbacks στη λίγκα! O Μπόροου προέρχεται από την καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του, αλλά ο βαθμός δυσκολίας αυξάνεται κατακόρυφα αυτή την Κυριακή, οι Τσιφς έχουν και το pass rush να του χαλάσουν το timing και τους cornerbacks να περιορίσουν τις μεγάλες φάσεις. Από την άλλη ο Μαχόουμς έχει βρει ρυθμό και περισσότερες λύσεις, πλήρες ξανά το οπλοστάσιο του, λογικό να προσφέρεται φαβορί η ομάδα του Ριντ. Θα αποφύγουμε το χάντικαπ των 4.5 πόντων, θα επιλέξουμε το συνδυαστικό Τσιφς & Over 43.5 σε απόδοση 2.00.

Δείτε τα Προγνωστικά NFL


ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΕΡΣ  –  ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΤΖΑΪΑΝΤΣ  (02/01, 20:00)

ΜΠΕΡΣ (5-10):

Το “mojo” του Φόουλς επανεμφανίστηκε στο NFL, ο ήρωας της Φιλαδέλφια έκανε την πρώτη φετινή του εμφάνιση στο Σιάτλ ως βασικός και πέτυχε σπουδαία ανατροπή στο φινάλε για να επικρατήσουν οι Μπερς 24-25 επί των Σίχοκς. Μεστή εμφάνιση από τον πρωταθλητή του 2018, επιστρέφει όμως στον πάγκο αυτή την Κυριακή, ξεκινά βασικός ο Ντάλτον απέναντι στους Τζάιαντς.

Πιθανότατα το τελευταίο παιχνίδι στο Σικάγο για τον coach Νάγκι, αναμένεται αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας στο τέλος της σεζόν.

  • Τελευταία αποτελέσματα: 14-16 @ Λάιονς, 22-33 Κάρντιναλς, 45-30 @ Πάκερς, 9-17 Βάικινγκς, 24-25 @ Σίχοκς
  • Ιατρικό Δελτίο: Αμφίβολοι οι Φιλντς (QB), Χικς (DL). Μακροχρόνια εκτός οι Μακ (DL) και Τρεβέιθαν (linebacker).

ΤΖΑΪΑΝΤΣ (4-11):

Θλιβερό το φινάλε της σεζόν για τους Τζάιαντς, δέχθηκαν μία ακόμη βαριά ήττα την περασμένη Κυριακή, αυτή τη φορά με θύτες τους Ιγκλς. Ανταγωνιστικοί μόνο για ένα ημίχρονο (3-3), χάρη κυρίως στο νωθρό παιχνίδι των γηπεδούχων, όταν αυτοί ανέβασαν στροφές ποδοπάτησαν τους Τζάιαντς με το σκορ να πηγαίνει στο 34-3 στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου.

Απαράδεκτος στο επαγγελματικό του ντεμπούτο ο QΒ Φρομ, με 6/17 πάσες για 25 γιάρδες και μία interception ως την 4η περίοδο, όταν τον τράβηξε στον πάγκο ο κόουτς Τζατζ για να μην εκτεθεί άλλο. Σκόραραν με τον Γκλένον στο τέλος το μοναδικό τους touchdown, o υψηλόσωμος βετεράνος αναμένεται να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα στο Σικάγο .

  • Τελευταία αποτελέσματα: 13-7 Ιγκλς, 20-9 @ Ντόλφινς, 37-21 @ Τσάρτζερς, 6-21 Κάουμποϊς, 34-10 @ Ιγκλς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής οι Τόνι (receiver), Ρος (receiver), αμφίβολοι οι Τζάκσον (cornerback), Σόλντερ (OL), Πράις (OL), Τζόνσον (DL). Στην Covid λίστα οι Λόρενς (DL), Σλέιτον (receiver), Κάνινγχαμ (OL), Σέλτον (DL). Μακροχρόνια εκτός οι Τζόουνς (QB), Σέπαρντ (receiver), Μαρτίνες (linebacker)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Οι Τζάιαντς αυτή τη στιγμή είναι η πιο αδύναμη ομάδα της λίγκας, η επιθετική τους ανεπάρκεια είναι τρανταχτή με τους εναπομείναντες quarterbacks. Παλεύουν τα παιχνίδια τους, παρότι δίχως στόχους εδώ και καιρό οι Μπερς, λογικό το χάντικαπ των 6.5 πόντων στον άσσο, παίζεται σε δευτερεύον δελτίο.

H 17η αγωνιστική του NFL στη Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΜΠΑΦΑΛΟ ΜΠΙΛΣ  –  ΑΤΛΑΝΤΑ ΦΑΛΚΟΝΣ  (02/01, 20:00)

ΜΠΙΛΣ (9-6):

Σπουδαία εμφάνιση και νίκη-ορόσημο για τους Μπιλς την περασμένη Κυριακή στο Φόξμπορο! Ασταμάτητη η επίθεσή τους, ταλαιπώρησαν την άμυνα του Μπέλιτσικ, σκόραραν σχεδόν σε όλα τα drives τους και με το τελικό 21-33 πήραν κεφάλι στην AFC East. Με το 2/2 ως το φινάλε της σεζόν εξασφαλίζουν την πρωτιά στην division, κλείνουν εντός με τους Τζετς.

Εξαιρετικός ο Άλεν, ψύχραιμος, δεν εκβίασε καταστάσεις, βρήκε τα κενά στην αντίπαλη ζώνη, ολοκλήρωσε κρίσιμα 3rd και 4th downs είτε με το χέρι είτε με τα πόδια του. Δεν κόστισε το μοναδικό του λάθος στον αγώνα, θα έπρεπε να έχει υποπέσει σε interception στο ξεκίνημα του τελευταίου τους drive. Ολοκλήρωσε τον αγώνα με 314 γιάρδες και 3 touchdown πάσες, έτρεξε και για 64 γιάρδες. Επιθετικό το playcalling του coach ΜακΝτέρμοτ, κάλεσε αρκετά 4th down plays, δικαιώθηκε στα περισσότερα. Αποκάλυψη και καταλυτικός στη νίκη ο ΜακΚένζι κάλυψε και με το παραπάνω τις απουσίες των Μπίσλι και Ντέιβις.

  • Τελευταία αποτελέσματα: 6-31 @ Σέιντς, 10-14 Πάτριοτς, 33-27 @ Μπακανίρς (παράταση), 31-14 Πάνθερς, 21-33 @ Πάτριοτς
  • Ιατρικό Δελτίο: Αμφίβολοι οι Σάντερς (receiver) και Όλιβερ (DL). Επιστρέφουν οι Μπίσλι (receiver) και Nτέιβις (receiver). Μακροχρόνια εκτός ο Γουάιτ (cornerback).

ΦΑΛΚΟΝΣ (7-8):

Παρότι δεν πείθουν κανένα και είναι χαμηλά σε πολλές σημαντικές στατιστικές του πρωταθλήματος παραμένουν ζωντανοί στο κυνήγι των playoffs, έστω κι αν οι ρεαλιστικές τους πιθανότητες είναι ελάχιστες.

Ίδρωσαν για να κερδίσουν τους Λάιονς την περασμένη Κυριακή, παρότι αυτοί αγωνίστηκαν με backup quarterback τον ανεπαρκή Μπόυλ, χρειάστηκαν να παίξουν άμυνα ως τα τελευταία δευτερόλεπτα για να κρατήσουν το 20-16.

Επιθετικά πήραν το μάξιμουμ από τις 254 γιάρδες που παρήγαγαν, ξεχώρισε ο ρούκι tight end με 102 από τις 215 passing γιάρδες του Ράιαν.

  • Τελευταία αποτελέσματα: 14-21 @ Τζάγκουαρς, 17-30 Μπακανίρς, 21-29 @ Πάνθερς, 31-13 49ερς, 20-16 Λάιονς
  • Ιατρικό Δελτίο: Δεν προλαβαίνει ο Μορό (cornerback). Μακροχρόνια εκτός οι Όλιβερ (cornerback) και Χάρις (safety)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Τεράστιο φαβορί στο παιχνίδι οι Μπιλς, προέρχονται από σούπερ νίκη και δεν πρόκειται να πετάξουν την ευκαιρία να κάνουν το back to back στην AFC East. Οι Φάλκονς δεν είναι ανταγωνιστικοί απέναντι στους ισχυρούς της λίγκας και στο αφιλόξενο (και καιρικά) Μπάφαλο μοιάζει απίθανο να μείνουν κοντά στο σκορ. Διψήφια χάντικαπ όμως στο NFL δεν παίζουμε, πολύ ψηλά παίζει και το όριο στο σύνολο πόντων των Μπιλς. No bet.


ΣΑΝ ΦΡΑΝΣΙΣΚΟ 49ΕΡΣ  –  ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΤΕΞΑΝΣ  (02/01, 23:05)

49ΕΡΣ (8-7):

Δικό τους παιχνίδι έχασαν στο Τενεσί την προηγούμενη Πέμπτη, ξόδεψαν πολλές ευκαιρίες να “καθαρίσουν” τη νίκη στο πρώτο ημίχρονο (0-10). Έκανε κομβικά λάθη ο Γκαρόπολο (2 interceptions), η άμυνα δεν είχε λύση για το μαρκάρισμα του Μπράουν και εντέλει ηττήθηκαν 20-17 από τους Τάιτανς, με αποτέλεσμα να μην έχουν ακόμη εξασφαλισμένη θέση στα playoffs. Κλείνουν τη σεζόν στο Λος Άντζελες με τους Ραμς.

Παραγωγικός, αλλά με καθοριστικά λάθη ο Γκαρόπολο, τραυματίστηκε και στον αντίχειρα του throwing χεριού του και αναμένεται να μείνει εκτός αγώνα με τους Τέξανς. O ρούκι Λανς εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ξεκινήσει για δεύτερη φορά στη σεζόν, μετά την ήττα στην Αριζόνα, όταν έτρεξε για 89 γιάρδες, αλλά φάνηκε ανέτοιμος για το NFL. Αναμένεται πολύ play action και read zone με το νεαρό στα ηνία, θα αξιοποιήσει τα αθλητικά του προσόντα ο coach Σάναχαν.

  • Τελευταία αποτελέσματα: 34-26 Βάικινγκς, 30-23 @ Σίχοκς, 23-26 @ Μπένγκαλς (παράταση), 31-13 Φάλκονς, 20-17 @ Τάιτανς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής οι Αλ-Σάιρ (linebacker), Γκρίνλο (linebacker) και Χερστ (DL). Δεν προλαβαίνει ο Γκαρόπολο (QB). Αμφίβολος ο Μίτσελ (RB). Μακροχρόνια εκτός οι Μόστερτ (RB), Μόουζλι (cornerback), Κίνλο (DL).

ΤΕΞΑΝΣ (4-11):

Μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις της σεζόν πέτυχαν την περασμένη Κυριακή υποδεχόμενοι τους Τσάρτζερς (41-29)! Ασταμάτητη η επίθεσή τους, παρά τις απουσίες, ελέω Covid, με μόλις ένα punt στον αγώνα, 437 γιάρδες και εξαιρετική εμφάνιση από τον ρούκι QB Μιλς. Με 21/27 πάσες για 254 γιάρδες και 2 TDs ολοκλήρωσε ο νεαρός πασέρ, ρετρό εμφάνιση από τον Μπέρκχεντ στο έδαφος με 149 γιάρδες και 2 TDs!

  • Τελευταία αποτελέσματα: 14-21 Τζετς, 0-31 Κολτς, 13-33 Σίχοκς, 16-30 @ Τζάγκουαρς, 41-29 Τσάρτζερς
  • Ιατρικό Δελτίο: Αμφίβολοι οι ΚόνλεΪ (receiver), Μόρλαντ (cornerback) και Μουρ (cornerback). Στην Covid λίστα οι Χάουαρντ (OL), Αμεντόλα (receiver), Τζόνσον (RB), Τζόνσον (cornerback), Πιερ-Λούις (linebacker). Μακροχρόνια εκτός οι Τάνσιλ (OL), Κάνον (OL).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Οι Τέξανς έκαναν το κομμάτι τους την περασμένη Κυριακή στο Χιούστον, μοιάζει πολύ δύσκολο να προβληματίσουν τους 49ερς, παρότι θα έχουν και αυτοί ρούκι στα ηνία της επίθεσης. Περιμένουμε πολύ run game και play action από τους γηπεδούχους, κατάλληλο play calling από τον Σάναχαν για να βάλει τον Λανς σε εύκολες καταστάσεις στον αέρα και πιθανότατα με σχεδιασμένες κούρσες για τον ίδιο. Κλειστές ακόμη οι αγορές για τις rushing γιάρδες του Λανς, αναμένεται update με ποντάρισμα στο Over αν το όριο είναι σε βατά επίπεδα.

H 17η αγωνιστική του NFL στη Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΤΣΑΡΤΖΕΡΣ  –  ΝΤΕΝΒΕΡ ΜΠΡΟΝΚΟΣ  (02/01, 23:05)

  • Ντέρμπι της AFC West. Στις 28 Νοεμβρίου οι Μπρόνκος επικράτησαν στο Ντένβερ 28-13, πετυχαίνοντας την 4η νίκη τους στα 5 τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια. Πέρσι στο ΛΑ οι Τσάρτζερς επικράτησαν 19-16. 

ΤΣΑΡΤΖΕΡΣ (8-7):

To “αυτοκτονικό” τους DNA επανεμφάνισαν στο Χιούστον οι Τσάρτζερς, ηττήθηκαν από τους αδύναμους Τέξανς εύκολα με 41-29 και η θέση τους στα playoffs κρίνεται επισφαλής με δύο εντός division ντέρμπι να ακολουθούν. Είχαν σημαντικές απουσίες ελέω Covid, αλλά αυτό δεν αποτελεί άλλοθι, αφού οι γηπεδούχοι είχαν ακόμη περισσότερες.

Ανήμπορη η άμυνά τους να σταματήσει το ρούκι Μιλς και το αντίπαλο run game, κατάφεραν μόλις ένα punt στον αγώνα, επέτρεψαν 437 γιάρδες, 189 στο έδαφος, όπου παραμένουν μία από τις πλέον αδύναμες ομάδες στη λίγκα!

Αναποτελεσματικό παιχνίδι από τον Χέρμπερτ, που στερήθηκε επιλογών. Παραγωγικός με 336 γιάρδες, αλλά όχι στα κρίσιμα σημεία, υπέπεσε σε λάθη στο τέλος όταν χρειάστηκε να ρισκάρει.

  • Τελευταία αποτελέσματα: 28-13 @ Μπρόνκος, 22-41 @ Μπένγκαλς, 37-21 Τζάιαντς, 28-34 Τσιφς (παράταση), 41-29 @ Τσάρτζερς
  • Ιατρικό Δελτίο: Δεν προλαβαίνει ο Τράνκουιλ (linebacker). Στην Covid λίστα οι Κουκ (tight end), Νόρτον (OL), Μάρεϊ (linebacker), Χάρις (cornerback), Άντερλι (safety), Γκίλμαν (cornerback). Μακροχρόνια εκτός οι Μπουλάγκα (OL), Πάρχαμ (tight end).

ΜΠΡΟΝΚΟΣ (7-8):

Αναιμικοί επιθετικά στο Λας Βέγκας την περασμένη Κυριακή, έχασαν το ντέρμπι με τους Ρέιντερς 17-13 και πλέον ψάχνουν ένα μίνι θαύμα για να προλάβουν τα playoffs, χρειάζονται το 2/2 και πολλές απώλειες από τους προπορευόμενους ανταγωνιστές.

Μόλις 158 γιάρδες ο επιθετικός τους απολογισμός, οι 10 πόντοι ήρθαν εμμέσως από turnovers της άμυνας λίγο πριν το ημίχρονο. Κυριαρχήθηκε η επιθετική τους γραμμή, βρήκε τοίχο το run game (18 γιάρδες) και οι receivers είχαν drops σε κομβικά downs. Αξιοπρεπής εμφάνιση από τον αντικαταστάτη QB Λοκ, οι καλύτερές του πάσες στον αγώνα δεν αξιοποιήθηκαν από τους αποδέκτες του, δεν είχα καθόλου καλή προστασία.

  • Τελευταία αποτελέσματα: 28-13 Τσάρτζερς, 22-9 @ Τσιφς, 38-10 Λάιονς, 10-15 Μπένγκαλς, 17-13 @ Ρέιντερς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής ο Μπριτζγουότερ (QB), αμφίβολοι οι Ντάρμπι (cornerback), Τζάκσον (cornerback), Γιάνγκ (linebacker). Στην Covid λίστα οι Πάτρικ (receiver), Τζούντι (receiver), Μάσι (OL), Παρσέλ (DL), Τσαμπ (linebacker), Μπράουνινγκ (linebacker), Κάλαχαν (cornerback), Γουέδερλι (DL). Μακροχρόνια εκτός οι Τζόνσον (linebacker), Τζούελ (linebacker), Χάμλερ (receiver).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Με πολλές και σημαντικές απουσίες ταξιδεύουν στο Λος Άντζελες οι Μπρόνκος, απογοητευμένοι από τις προηγούμενες ήττες και δίχως ρεαλιστικές ελπίδες πλέον για playoffs. Μοναδική τους ελπίδα να διεκδικούν τη νίκη ως το τέλος να “ταΐσουν” τους running backs απέναντι στη προβληματική στο έδαφος άμυνα των γηπεδούχων και να ρίξουν το τέμπο, ενώ παράλληλα στην άμυνα περιμένουμε από τον Φάντζιο να εφαρμόσει το ίδιο πλάνο με τη νίκη στο Ντένβερ. Συντηρητική κάλυψη, με στόχο να αποφευχθούν οι μεγάλες φάσεις και στόχο να σταματήσει τον Χέρμπερτ σε red zone καταστάσεις. Δύσκολα θα ανταπεξέλθουν στις απουσίες οι Μπρόνκος, ειδικά με τον Λοκ στα ηνία, θα πάμε με τους γηπεδούχους, αλλά όχι στο χάντικαπ των 7.5 πόντων. Ποντάρουμε συνδυαστικά στο Τσάρτζερς & Under 50.5 σε απόδοση 2.00.

Δείτε τα Προγνωστικά NFL


ΝΙΟΥ ΟΡΛΕΑΝΣ ΣΕΪΝΤΣ  –  ΚΑΡΟΛΑΪΝΑ ΠΑΝΘΕΡΣ  (02/01, 23:25)

  • Ντέρμπι της NFC South. Στις 19 Σεπτεμβρίου οι Πάνθερς επικράτησαν 26-7 στη Σάρλοτ. Είχαν προηγηθεί 8/9 νίκες των Σέιντς στα μεταξύ τους παιχνίδια

ΣΕΪΝΤΣ (7-8):

Απίστευτη η γκίνια τους στο θέμα των τραυματισμών και του Covid φέτος, τη Δευτέρα αναγκάστηκαν να αγωνιστούν με βασικό τον #4 ρούκι quarterback Μπουκ, ο οποίος ήταν φανερά ανέτοιμος για το NFL. Δίχως τους βασικούς tackles στη γραμμή και με λιγοστές ποιοτικές επιλογές στον αέρα ο ρούκι τα είχε χαμένα. Χάρισε touchdown στο πρώτο κιόλας drive με interception και γενικά υπέφερε σε όλο το ματς, με την επίθεση των Σέιντς να καταγράφει μόλις 164 γιάρδες στην ήττα 3-20 από τους Ντόλφινς.

Μία ακόμη καλή εμφάνιση από το αμυντικό κομμάτι, κράτησε ανταγωνιστικό το παιχνίδι για ένα ημίχρονο, επέτρεψε μόνο 259 γιάρδες στους φιλοξενούμενους.

Παρά την ήττα είναι μέσα στο παιχνίδι για μια wild card θέση, χρειάζονται το 2/2 και απώλειες από τους προπορευόμενους. Κλείνουν τη σεζόν στην Ατλάντα.

Επιστρέφουν από την καραντίνα οι quarterbacks Χιλ και Σίμιαν, με τον πρώτο να αναμένεται να ξεκινήσει.

  • Τελευταία αποτελέσματα: 6-31 Μπιλς, 17-27 Κάουμποϊς, 9-30 @ Τζετς, 0-9 @ Μπακανίρς, 3-20 Ντόλφινς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής ο Σμιθ (receiver), επιστρέφουν οι Χιλ (QB) και Σίμιαν (QB). Αμφίβολοι οι Μοντγκόμερι (receiver), Ρόμπι (cornerback), Γκράντερσον (DL) και Χάμφρεϊ (receiver). Στην Covid λίστα οι ΜακΚόι (OL), Ράμτσικ (OL), Ουίλιαμς (safety). Μακροχρόνια εκτός οι Ουίνστον (QB), Τόμας (receiver), Πιτ (OL).

ΠΑΝΘΕΡΣ (5-10):

Αποκαρδιωτικό το β’ μισό της σεζόν για τους Πάνθερς, την Κυριακή ταπεινώθηκαν και από τους Μπακανίρς εντός έδρας με 6-32 και η offseason αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον στη Σάρλοτ, κυρίως στη θέση του quarterback. Συνέχισε τα πειράματα ο κόουτς Ρουλ, υπερασπιζόμενος το project του, χρησιμοποίησε και το Νιούτον και τον Ντάρνολντ, με τον δεύτερο να παίρνει το χρίσμα του βασικού για τον αγώνα στη Νέα Ορλεάνη.

8η ήττα στα 10 τελευταία παιχνίδια, δίχως ταυτότητα το επιθετικό τους κομμάτι, κάκιστη η απόδοση της γραμμής και στα δύο κομμάτια του παιχνιδιού.

  • Τελευταία αποτελέσματα: 21-27 Ουάσινγκτον, 33-10 @ Ντόλφινς, 21-29 Φάλκονς, 31-14 @ Μπιλς, 6-32 Μπακανίρς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής ο Γκίλμορ (cornerback), δεν προλαβαίνει ο Έρβινγκ (OL). Αμφίβολοι οι Μπέρις (safety) και Κάρτερ (linebacker). Στην Covid λίστα οι Τρέμπλ (tight end), Γουόκερ (QB), Μπερνς (DL), Χέινς (DL0, Τόμπσον (linebacker), Ρέντικ (linebacker). Μακροχρόνια εκτός οι ΜακΚάφρι (RB), Τζάκσον (safety).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Οι Σέιντς θα έχουν και πάλι βιώσιμη λύση στη θέση του quarterback και είναι πολύ πιο σοβαρή ομάδα από τους Πάνθερς. Το χάντικαπ στον άσσο ωστόσο κρίνεται υψηλό για εντός division ντέρμπι και για μία επίθεση που δεν διαθέτει έκρηξη στο passing game. Πολύ πιθανό το χαμηλό σκορ, υποψιασμένο το όριο στο Over/Under, δεν προκύπτει κάπου αξία, no bet.

H 17η αγωνιστική του NFL στη Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΣΙΑΤΛ ΣΙΧΟΚΣ  –  ΝΤΙΤΡΟΪΤ ΛΑΪΟΝΣ  (02/01, 23:25)

ΣΙΧΟΚΣ (5-10):

Η απρόσμενα άσχημη σεζόν των Σίχοκς είχε και “κερασάκι” την περασμένη Κυριακή, έχασαν δικό τους παιχνίδι υποδεχόμενοι τους Μπερς στο χιονισμένο Σιάτλ. Ήλεγχαν το παιχνίδι, προηγήθηκαν 17-7 στο ημίχρονο, 24-14 στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου και είχαν ευκαιρίες να “κλειδώσουν” τη νίκη με κατοχές στο αντίπαλο μισό. Δέχθηκαν την ανατροπή στο τέλος με touchdown και δίποντη μετατροπή. Μικρογραφία της σεζόν τους τα τελευταία 61 δευτερόλεπτα όταν χρειάζονταν ένα field goal για τη νίκη, ανήμπορος ο Ουίλσον να κερδίσει τις γιάρδες, έκανε ένα ακόμη αναιμικό παιχνίδι, με το passing game εκτός ρυθμού. Πιθανώς τελευταία εμφάνισή του μπροστά στο κοινό της ομάδας το επερχόμενο παιχνίδι με τους Λάιονς, ο ίδιος “ζέστανε” ξανά το θέμα της αποχώρησής του στην τελευταία συνέντευξη τύπου, όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει τέλος εποχής στην offseason.

  • Τελευταία αποτελέσματα: 17-15 @ Ουάσινγκτον, 30-23 49ερς, 13-33 @ Τέξανς, 20-10 @ Ραμς, 24-25 Μπερς
  • Ιατρικό Δελτίο: Δεν προλαβαίνει ο Σελ (OL), αμφίβολος ο Κόλινς (RB). Στην Covid λίστα οι Λίουις (OL), και Όστιν (cornerback). Μακροχρόνια εκτός οι Άνταμς (safety), Κάρσον (RB).

ΛΑΪΟΝΣ (2-12-1):

Ξανά ανταγωνιστική η ομάδα του Κάμπελ, ακόμα και στην Ατλάντα όπου πήγε με πολλές απουσίες και τον ανεπαρκή Μπόυλ στη θέση του quarterback. Διεκδίκησαν τη νίκη ως το τέλος οι Λάιονς, είχαν την κατοχή για την ανατροπή μέσα στις 10 γιάρδες των Φάλκονς, η interception του Μπόιλ διατήρησε το τελικό 20-16.

Παραγωγικό το run game τους, σε αυτό θα στηριχθούν και στο Σιάτλ, με τον Γκοφ να παραμένει εκτός με θέμα στο γόνατο.

  • Τελευταία αποτελέσματα: 14-16 Μπερς, 29-27 Βάικινγκς, 38-10 @ Μπρόνκος, 30-12 Κάρντιναλς, 20-16 @ Φάλκονς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής ο Καμπίντα (full back), δεν προλαβαίνει ο Γκοφ (QB). Στην Covid λίστα οι Ρέινολντς (receiver), Ρέιμοντ (receiver), Βαϊτάι (OL), Ράιτ (tight end), Μπρόκερς (DL). Μακροχρόνια εκτός οι Χόκενσον (tight end), Οκούντα (cornerback), Σίφους (receiver), Φλάουερς (DL), Οκουάρα (DL).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Δεν αξίζει να ασχοληθούμε στοιχηματικά με το παιχνίδι, οι Σίχοκς είναι στο κατώφλι μεγάλων αλλαγών, ο Ουίλσον πιθανώς να βγάλει εγωισμό στο τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν και ίσως το τελευταίο δικό του στο Σιάτλ. Οι Λάιονς είναι σταθερά ανταγωνιστικοί, αλλά ο Μπόυλ μπορεί να προσφέρει πολλά… στους αντιπάλους.


ΝΤΑΛΑΣ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣ  –  ΑΡΙΖΟΝΑ ΚΑΡΝΤΙΝΑΛΣ  (02/01, 23:25)

ΚΑΟΥΜΠΟΪΣ (11-4):

Κυριαρχικοί στο εντός έδρας prime time ντέρμπι της Κυριακής με την Ουάσινγκτον, την οποία διέλυσαν με 56-14! Κατηφόρα το γήπεδο, το σκορ ήταν στο 42-0 από το ημίχρονο, με τους Κάουμποϊς να κερδίζουν τις μάχες σε όλα τα επίπεδα.

Άψογος ο Πρέσκοτ με 28/39 πάσες για 330 γιάρδες και 4 touchdowns, ασφυκτική η πίεση της άμυνας. Όλα αυτά όμως απέναντι σε μία ντεφορμέ ομάδα με πάρα πολλές απουσίες και σημαντικούς παίκτες επηρεασμένους σωματικά από την καραντίνα.

4η σερί νίκη, απέναντι σε αδύναμο ή πληγωμένο από απουσίες αντιπαλο, εξασφάλισαν και μαθηματικά την πρωτιά στην NFC East, παρέμειναν στο #2 της περιφέρειας και έχουν ρεαλιστικές ελπίδες ακόμη και για το #1, αφού υπερτερούν σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με τους Πάκερς.

  • Τελευταία αποτελέσματα: 33-36 Ρέιντερς (παράταση), 17-27 @ Σέιντς, 20-27 @ Ουάσινγκτον, 6-21 @ Τζάιαντς, 56-14 Ουάσινγκτον
  • Ιατρικό Δελτίο: Στην Covid λίστα ο Νιλ (linebacker), μακροχρόνια εκτός οι Τζάργουιν (tight end) και Μπράουν (receiver).

ΚΑΡΝΤΙΝΑΛΣ (10-5):

Σταθερά σε πτωτική πορεία τον τελευταίο μήνα, ανήμερα Χριστουγέννων ηττήθηκαν εντός έδρας από τους Κολτς (16-22) και έφτασαν τις τρεις διαδοχικές αποτυχίες. Ξανά άρρυθμη η ανάπτυξή τους, λείπει πολύ ο Χόπκινς, φάνηκε ακόμη περισσότερο η απουσία του Κόνερ στο έδαφος απέναντι στους Κολτς. Στα θετικά, το ότι έδειξε να έχει ξεπεράσει πλήρως τις ενοχλήσεις στον αστράγαλο ο Μάρεϊ με μία 50αρα κούρσα. Στον αέρα όμως ο μικρός το δέμας QB δεν ήταν γρήγορος στη σκέψη, αστόχησε πολλάκις. Αναμένεται να έχει περισσότερο χώρο και χρόνο στο Ντάλας με την επιστροφή του center Χάντσον και στήριγμα με την πιθανή επιστροφή του Κόνερ.

Από εκεί που ήταν στο #1 ολόκληρης της περιφέρειας, έχασαν την πρωτιά στην NFC West, έπεσαν στο #5, όπου αναμένεται να τερματίσουν αν δεν έχουν απώλειες οι Ραμς.

  • Τελευταία αποτελέσματα: 13-23 @ Σίχοκς, 22-33 @ Μπερς, 23-30 Ραμς, 30-12 @ Λάιονς, 16-22 Κολτς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής οι Φίλιπς (DL), Ουίλσον (cornerback), αμφίβολοι οι Μπέικερ (safety), Κόνερ (RB), Μουρ (receiver), Άλεν (DL). Επιστρέφει ο Χάντσον (OL). Στην Covid λίστα οι Χάμφις (OL), Γκόλντεν (linebacker) και Κενάρντ (linebacker). Μακροχρόνια εκτός οι Γουατ (DL), Χόπκινς (receiver).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Πλασματικό το νικηφόρο σερί των Κάουμποϊς, είχαν πολύ εύκολο πρόγραμμα τον προηγούμενο μήνα, συγκυριακό και το 56 της επίθεσης απέναντι στην αποδεκατισμένη Ουάσινγκτον. Έχουν τη συνταγή (run game) να χτυπήσουν στην αδυναμία της άμυνας των Κάρντιναλς, αλλά το χάντικαπ στον άσσο μοιάζει υπερβολικό. Οι Κάρντιναλς, παρά το αρνητικό σερί, διαθέτουν την ποιότητα επιθετικά και την έκρηξη αμυντικά να είναι ανταγωνιστικοί, Περιμένουμε πολύ πιο ισορροπημένη ανάπτυξη με τις επιστροφές των Κόνερ και Χάντσον. Έχει πολύ καλές πιθανότητες επιβεβαίωσης το συνδυαστικό Κάρντιναλς +10.5 & Over 43.5, σε απόδοση 2.00.

Δείτε τα Προγνωστικά NFL


ΓΚΡΙΝ ΜΠΕΪ ΠΑΚΕΡΣ  –  ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΒΑΪΚΙΝΓΚΣ  (03/01, 03:20)

  • Ντέρμπι της NFC North. Στις 21 Νοεμβρίου οι Βάικινγκς επικράτησαν σε σπουδαίο, απόλυτα οριακό παιχνίδι με 34-31, κέρδισαν και πέρσι το Νοέμβριο στην Γκριν Μπέι με 22-28. Στα 10 τελευταία μεταξύ τους το ρεκόρ είναι 5-4-1 υπέρ των Βάικινγκς. 

ΠΑΚΕΡΣ (12-3):

Τέταρτη σερί νίκη πανηγύρισαν ανήμερα των Χριστουγέννων οι Πάκερς, παρέμειναν στο #1 της NFC με το καλύτερο ρεκόρ σε όλο το NFL και θέλουν δύο ακόμη νίκες για να πάρουν και φέτος απευθείας την πρόκριση στον divisional γύρο των playoffs.

Με ισορροπημένη ανάπτυξη και οπορτουνιστική άμυνα έδειχναν να ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι στο 24-12 με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, έπεσε η απόδοσή τους στη συνέχεια, απέτυχαν να “τελειώσουν” το ματς για δεύτερη σερί αγωνιστική με την επίθεση, χρειάστηκε 4η interception στη βραδιά από την άμυνα για να γλιτώσουν την ανατροπή στο φινάλε.

Ένα ακόμη μεστό παιχνίδι από τον Ρότζερς, ο οποίος είναι πλέον σαφές φαβορί για back to back τίτλους MVP σύμφωνα με τις στοιχηματικές. Βρήκε την πάσα για να “κλείσει” το ματς, παραδόξως απέτυχε να την υποδεχθεί ο Άνταμς που ήταν εξαιρετικός στο υπόλοιπο με 10/13 υποδοχές για 114 γιάρδες και 2 touchdowns. Μοιράστηκαν οι προσπάθειες στο έδαφος, Τζόουνς και Ντίλον πρόσθεσαν 107 γιάρδες.

Ιδιαιτέρως προβληματική η άμυνά τους στο έδαφος μεν, εξαιρετική στην passing κάλυψη δε. Αποκάλυψη ο cornerback Ντάγκλας, που αποκτήθηκε μεσούσης της σεζόν, ολοκλήρωσε δύο interceptions, την καθοριστική στο τέλος, αν και στη φάση έχει προηγηθεί DPI.

  • Τελευταία αποτελέσματα: 34-31 @ Βάικινγκς, 36-28 Ραμς, 45-30 Μπερς, 30-31 @ Ρέιβενς, 24-22 Μπράουνς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής οι Αλεξάντερ (cornerback), Τέρνερ (OL), αμφίβολος ο Λανκάστερ (DL). Στην Covid λίστα οι Ρότζερς (receiver), Λίουις (tight end), Ντέιβις (tight end), Κίκι (DL), Μπερκς (linebacker). Μακροχρόνια εκτός οι Σμιθ (linebacker), Κομπ (receiver), Μπακτιάρι (OL) Τόνιαν (tight end).

ΒΑΪΚΙΝΓΚΣ (7-8):

Λιγοστές οι ελπίδες τους για playoffs μετά την κυριακάτικη ήττα από τους Ραμς (23-30) στη Μινεσότα, απειροελάχιστες μετά την είδηση ότι ο Κάζινς βρέθηκε θετικός στον Covid και θα απουσιάσει από το ντέρμπι στην Γκριν Μπέι.

Αντικαταστάτης ο 29χρονος Σον Μάνιον, που έχει ξεκινήσει μόλις δύο παιχνίδια στο NFL. Σε αμφότερα η ομάδα του ηττήθηκε με τον ίδιο να μην ξεπερνά τις 200 γιάρδες και να μην έχει touchdown πάσα στο βιογραφικό του!

Επιστρέφει στη δράση ο Κουκ που έλειψε στο προηγούμενο παιχνίδι και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει, χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο Θίλεν.

  • Τελευταία αποτελέσματα: 34-26 @ 49ερς, 29-27 @ Λάιονς, 36-28 Στίλερς, 9-17 @ Μπερς, 23-30 Ραμς
  • Ιατρικό Δελτίο: Δεν προλαβαίνει ο Ντάνζλερ (cornerback), αμφίβολοι οι Κόνκλιν (tight end) και Πιρς (DL). Στην Covid λίστα οι Κάζινς (QB), Βίτζιλ (linebacker), Τζόουνς (DL) και Ούντο (OL). Μακροχρόνια εκτός οι Θίλεν (receiver), Χάντερ (DL), Γκρίφεν (DL), Σμιθ (tight end).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Η απουσία του Κάζινς στερεί το ενδιαφέρον από το παιχνίδι, αυτόματα οι Πάκερς έγιναν αδιαφιλονίκητο φαβορί, το χάντικαπ στον άσσο εκτοξεύθηκε από τους 6.5 στους 13.5 πόντους! Θα πρόκειται για “θαύμα” αν ο Μάνιον καταφέρει να κερδίσει το φορμαρισμένο Ρότζερς και την παρέα του μέσα στο “Λάμπο Φιλντ”, ειδικά με την άμυνα του κόουτς Ζίμερ να απογοητεύει σταθερά το τελευταίο διάστημα. Περιμένουμε γιορτή από τους Πάκερς, μία πολύ άνετη νίκη, στοιχηματικά ωστόσο δεν προκύπτει κάτι, πιθανώς οι γηπεδούχοι να κάνουν και συντήρηση στο τέλος αν έχουν διαφορά ασφαλείας.

H 17η αγωνιστική του NFL στη Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ