NFL: Το comeback στον Ρότζερς & combo αουτσάιντερ

Dimitris_Betarades
Δημήτρης Βασιλάκος
Ανανεώθηκε:
NFL slider
  • Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής συνεχίζεται με 12 Κυριακάτικες αναμετρήσεις
  • Ρεπό αυτή την εβδομάδα έχουν οι: Μπερς, Μπένγκαλς, Τέξανς & Τζάιαντς

ΝΙΟΥ ΓΙΟΡΚ ΤΖΕΤΣ  –  ΜΠΑΦΑΛΟ ΜΠΙΛΣ  (14/11, 20:00)

  • Ντέρμπι της AFC East. Πέρσι οι Μπιλς επικράτησαν και στα δύο παιχνίδια, 10-18 στη Νέα Υόρκη και 27-17 στο Μπάφαλο. Είχαν προηγηθεί τρεις ισορροπημένες σεζόν με ρεκόρ 3-3. 

ΤΖΕΤΣ (2-6):

Καμία απάντηση από την άμυνα των Τζετς στην Ιντιάνα την προηγούμενη Πέμπτη, ηττήθηκαν πολύ εύκολα από τους Κολτς, με το τελικό 45-30 να τους κολακεύει. Δέχθηκαν touchdowns και στα τέσσερα drive των Κολτς για το 28-10 του ημιχρόνου, στα μέσα της 3ης περιόδου το σκορ ήταν ήδη στο 42-10 και απλά μείωσαν σε αξιοπρεπή επίπεδα το σκορ στο φινάλε, όταν οι γηπεδούχοι έσβησαν μηχανές. Τεράστιοι οι διάδρομοι στο run game, επέτρεψαν 260 rushing γιάρδες.

Επιθετικά έλαμψε ο 4ος στην ιεραρχία quarterback Τζόνσον στο τέλος, αντικαθιστώντας και τον τραυματία Γουάιτ. Σκόραρε δις ο ρούκι receiver Μουρ.

Ξεκινά ξανά βασικός ο Γουάιτ, backup του ο Φλάκο, παραμένει εκτός ο Ουίλσον.

  • Αποτελέσματα: 19-14 Πάνθερς, 6-25 @ Πάτριοτς, 26-0 @ Μπρόνκος, 27-24 Τάιτανς (παράταση), 27-20 @ Φάλκονς (Λονδίνο), 54-13 @ Πάτριοτς, 34-31 Μπένγκαλς, 45-30 @ Κολτς
  • Ιατρικό Δελτίο: Δεν προλαβαίνουν οι Ουίλσον (QB), Κόουλμαν (RB), επιστρέφει λογικά ο Ντέιβις (receiver).  Μακροχρόνιες απουσίες οι Μπέκτον (OL), Λόσον (DL), Τζόινερ (safety).

ΜΠΙΛΣ (5-3):

Αγνώριστοι επιθετικά στο Τζάκσονβιλ την περασμένη Κυριακή, δέχθηκαν σοκαριστική ήττα στην έδρα των αδύναμων Τζάγκουαρς (9-6), δίχως να σκοράρουν touchdown και έχασαν σημαντικό έδαφος στην κούρσα για το #1 της AFC.

Πληγωμένη από τραυματισμούς η επιθετική τους γραμμή, ο Άλεν υπέφερε από το ασταμάτητo pass rush των αντιπάλων και δεν βρήκε ρυθμό σε κανένα σημείο του αγώνα. Σαστισμένος από την πίεση, άρχισε να ρισκάρει, υπέπεσε σε δύο interceptions και ολοκλήρωσε το ματς με 31/47 πάσες για 264 γιάρδες. Πλήρωσαν τη μόνιμη “αδιαφορία” του επιθετικού πλάνου για το run game, το οποίο θα μπορούσε να είναι απάντηση στην αντίπαλη εκρηκτική γραμμή.

Αμυντικά ήταν εξαιρετικοί σε ένα ακόμη παιχνίδι, επέτρεψαν μόλις 218 γιάρδες, 139 στον αέρα, 0 touchdowns και μόλις 15% σε 3rd downs.

  • Αποτελέσματα: 16-23 Στίλερς, 0-35 @ Ντόλφινς, 43-21 Ουάσινγκτον, 40-0 Τέξανς, 20-38 @ Τσιφς, 34-31 @ Τάιτανς, 26-11 Ντόλφινς, 9-6 @ Τζάγκουαρς
  • Ιατρικό Δελτίο: Μακροχρόνια η απουσία του Φελισιάνο (OL).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Οι Μπιλς είναι και πάλι τεράστιο φαβορί, αλλά μας απέδειξαν την προηγούμενη Κυριακή ότι δεν μπορούμε να τους εμπιστευτούμε. Το pass rush των Τζετς μοιάζει με αυτό των Τζάγκουαρς και αν η ομάδα από το Μπάφαλο δεν προσαρμόσει το επιθετικό της πλάνο με περισσότερο run game θα έχει και πάλι θέματα πίεσης ο Άλεν. Από την άλλη, ο Γουάιτ πολύ δύσκολα θα αποφύγει τα λάθη απέναντι στην εξαιρετική secondary των Μπιλς. Το Over 1.5 interceptions για τον Γουάιτ είναι μία επιλογή ρίσκου, σε απόδοση 2.65.

H 10η αγωνιστική του NFL στη Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ  –  ΤΑΜΠΑ ΜΠΕΪ ΜΠΑΚΑΝΙΡΣ  (14/11, 20:00)

ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ (2-6):

Επιστρέφει από το ρεπό της η Ουάσινγκτον, στο οποίο είχε να δουλέψει πολύ σε άμυνα και επίθεση για να γλιτώσει τον πάτο της AFC East. Παρόμοια η εικόνα της στα δύο πρόσφατα εκτός έδρας παιχνίδια, ήταν ανταγωνιστική σε Γκριν Μπέι και Ντένβερ, παρήγαγε περισσότερες γιάρδες από Πάκερες και Μπρόνκος αντίστοιχα, αλλά ήταν αναποτελεσματική στα drives της, κόστισαν τα λάθη του Χάινεκι. Ο μικρός το δέμας quarterback αυτή την Κυριακή βρίσκει μπροστά του την ομάδα, απέναντι στην οποία αναγέννησε την καριέρα του στο NFL, στα περσινά playoffs.

Ωστόσο για να απειλήσουν τους πρωταθλητές θα πρέπει να βελτιωθούν δραστικά στην άμυνα, η οποία επιτρέπει σε μόνιμη βάση μεγάλες φάσεις στον αέρα.

  • Αποτελέσματα: 16-20 Τσάρτζερς, 30-29 Τζάιαντς, 43-21 @ Μπιλς, 30-34 @ Φάλκονς, 22-33 Σέιντς, 13-31 Τσιφς, 24-10 @ Πάκερς, 17-10 @ Μπρόνκος
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής οι Σουέτ (DL), Σάμιουελ (receiver) και Σεντ Τζουστ (cornerback). Αμφίβολοι οι Μπράουν (receiver) και Κόσμι (OL). Σταθερά εκτός οι Φιτζπάτρικ (QB), Τόμας (tight end), Ρουλιέρ (OL).

ΜΠΑΚΑΝΙΡΣ (6-2):

Από το ρεπό τους επιστρέφουν και οι πρωταθλητές, μετά την ήττα στο ντέρμπι της Νέας Ορλεάνης, όπου για πρώτη φορά το τελευταίο ημερολογιακό έτος είχαν μεγάλα προβλήματα στην επίθεση, με τον Μπρέιντι να σαστίζει απέναντι στις καλύψεις των Σέιντς.

Από δική του interception σκόραραν οι αντίπαλοι στο τέλος για να κριθεί το ντέρμπι. Δεν είχε ρυθμό για μεγάλο κομμάτι του αγώνα ο 44χρονος, που κατα τ’ άλλα είναι εκ των φαβορί για τον τίτλο του MVP φέτος! Τα λάθη του κόστισαν, άδειες αποδείχθηκαν οι 375 γιάρδες και τα 4 touchdowns του.

Εξαίρεση στη γενική εικόνα τους από πέρσι το Νοέμβρη και η αναποτελεσματική run άμυνα απέναντι στους Σέιντς, επέτρεψαν 152 γιάρδες στο έδαφος.

  • Αποτελέσματα: 31-29 Κάουμποϊς, 48-25 Φάλκονς, 34-24 @ Ραμς, 17-19 @ Πάτριοτς, 45-17 Ντόλφινς, 22-28 @ Ιγκλς, 38-3 Μπερς, 36-27 @ Σέιντς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής οι Μπράουν (receiver) και Γκρονκόσκι (tight end). Αμφίβολοι οι Γκάντγουιν (receiver) και Πιερ-Πολ (DL). Μακροχρόνια η απουσία του Ντέιβις (cornerback), επιστρέφουν οι Μέρφι-Μπάντινγκ (cornerback) και Μίλερ (receiver).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Ξεκάθαρο φαβορί οι Μπακανίρς στον αγώνα, παρά τον πληγωμένο κορμό αποδεκτών για τον Μπρέιντι μοιάζει απίθανο να στραβοπατήσουν σε δεύτερο σερί παιχνίδι, ειδικά μετά το ρεπό τους. Ωστόσο στοιχηματικά το χάντικαπ των 9.5 πόντων στο διπλό δεν μας προσφέρει καμία αξία. No bet.


ΝΤΑΛΑΣ ΚΑΟΥΜΠΟΪΣ  –  ΑΤΛΑΝΤΑ ΦΑΛΚΟΝΣ  (14/11, 20:00)

ΚΑΟΥΜΠΟΪΣ (6-2):

Σοκαριστική εμφάνιση από τους Κάουμποϊς την προηγούμενη Κυριακή, δεν προέκυπτε από πουθενά μία τόσο κακή απόδοση, με βάση τη συνολική τους εικόνα από το ξεκίνημα της σεζόν. Με τον Πρέσκοτ να επιστρέφει και με “καυτό” μομέντουμ 6 συνεχόμενων νικών, παρουσιάστηκαν εντελώς ασύνδετοι επιθετικά στο εντός έδρας παιχνίδι με τους Μπρόνκος και ταπεινώθηκαν, με το τελικό 16-30 να τους κολακεύει απόλυτα! Απόλυτοι κυρίαρχοι στον αγώνα οι φιλοξενούμενοι για 50 λεπτά, προηγήθηκαν 0-30 και έσβησαν μηχανές στο τελευταίο 10λεπτο, όταν γέμισε τη στατιστική του ο Πρέσκοτ. Ο υποψήφιος MVP της σεζόν είχε 8/24 πάσες για 105 γιάρδες στα μέσα της 4ης περιόδου, πριν συνθέσει δύο drives… στα χασομέρια. Κομβική αποδείχθηκε η απουσία του LT Σμιθ, το pass rush των Μπρόνκος χάλασε το επιθετικό πλάνο του Μουρ.

Αμυντικά θύμισαν το περσινό α’ μισό με τεράστιες τρύπες στο έδαφος, επέτρεψαν 190 rushing γιάρδες, με τους Μπρόνκος να έχουν κατοχή για 41+ λεπτά!

  • Αποτελέσματα: 31-29 @ Μπακανίρς, 17-20 @ Τσάρτζερς, 41-21 Ιγκλς, 36-28 Πάνθερς, 44-20 Τζάιαντς, 29-35 @ Πάτριοτς (παράταση), 16-20 @ Βάικινγκς, 16-30 Μπρόνκος
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής οι Γκρέγκορι (DL), Σμιθ (OL), αμφίβολος ο Ουίλσον (receiver). Μακροχρόνια εκτός ο Λόρενς, επιστρέφει ο Γκάλοπ (receiver).

ΦΑΛΚΟΝΣ (4-4):

Την καλύτερη φετινή τους εμφάνιση έκαναν την περασμένη Κυριακή οι Φάλκονς, επικρατώντας με δραματικό τρόπο στο εκτός έδρας ντέρμπι με τους Σέιντς. Κυρίαρχοι στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκαν 6-17 και με το 6-24 της 4ης περιόδου έδειχναν ότι “καθάρισαν” ένα σπουδαίο διπλό. Η απάντηση των γηπεδούχων όμως ήταν εντυπωσιακή, σκόραραν τρία σερί touchdown drives για το 25-24, με 61 δευτερόλεπτα στο χρονόμετρο. Αρκετός χρόνος για το Ράιαν που ήταν σε πολύ καλή μέρα, βρήκε τον Πάτερσον με μεγάλη πάσα για τις απαραίτητες γιάρδες για το νικητήριο field goal στη λήξη.

Σπουδαία εμφάνιση από το Ράιαν, απέναντι σε μία άμυνα που μία εβδομάδα νωρίτερα σάστισε τον Μπρέιντι. Ολοκλήρωσε με 23/30 πάσες για 343 γιάρδες και 2 TD πάσες, με εξαιρετική κίνηση πίσω από τη γραμμή του. Συνεχίζει να κάνει τη διαφορά ο πολυδιάστατος Πάτερσον, είχε 6/6 υποδοχές για 126 γιάρδες, σκόραρε δις ο Ζακέους.

Εξαιρετικό το αμυντικό τους πλάνο για 50 λεπτά, “χάθηκαν” στο τέλος, αλλά δεν το πλήρωσαν.

  • Αποτελέσματα: 6-32 Ιγκλς, 48-25 @ Μπακανίρς, 14-17 @ Τζάιαντς, 30-34 Ουάσινγκτον, 27-20 Τζετς (Λονδίνο), 28-30 @ Ντόλφινς, 13-19 Πάνθερς, 25-27 @ Σέιντς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής ο Σέφιλντ (cornerback), δεν προλαβαίνουν οι Μπούλαρντ (DL), Μινς (linebacker) και Σμιθ (tight end). Εκτός ομάδας ο Ρίντλεϊ για προσωπικούς λόγους.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Η αντίδραση των Κάουμποϊς μετά την ντροπιαστική εμφάνιση της προηγούμενης αγωνιστικής είναι σχεδόν δεδομένη, όμως το χάντικαπ είναι και πάλι υπερβολικό. Οι Φάλκονς έδειξαν στη Νέα Ορλεάνη ότι έχουν ξεκάθαρο πλάνο στην επίθεση και μπορούν να κρατηθούν μέσα στη διεκδίκηση της νίκης ως το τέλος. Ιδιαιτερότητα στο ματσάρισμα ότι ο αμυντικός συντονιστής των Κάουμποϊς, Νταν Κουίν, ήταν head coach των Φάλκονς την προηγούμενη 6ετία. Το νέο προσφερόμενο Bet Builder μας προσφέρει μία πολύ πιθανή συνδυαστική επιλογή στον αγώνα: Φάλκονς +14.5 & Over 46.5, σε απόδοση 1.95.

Δείτε τα Προγνωστικά NFL


ΤΕΝΕΣΙ ΤΑΪΤΑΝΣ  –  ΝΙΟΥ ΟΡΛΕΑΝΣ ΣΕΪΝΤΣ  (14/11, 20:00)

ΤΑΪΤΑΝΣ (7-2):

Συνεχίζουν να ξεπερνούν τις προσδοκίες και δεν σταματούν οι σπουδαίες νίκες για τους Τάιτανς, που βρίσκουν διαφορετικούς τρόπους να πανηγυρίσουν. Στο κυριακάτικο prime time παιχνίδι της 9ης αγωνιστικής πέρασαν με πειστικό τρόπο από το Λος Άντζελες, με την άμυνά τους να κυριαρχεί απέναντι στους πληθωρικούς Ραμς!

Τι κι αν έλειπε ο Χένρι, τι κι αν ο Μπράουν έκανε το χειρότερό του παιχνίδι με την ομάδα και ο Τάνεχιλ ήταν εκτό ρυθμού. Η άμυνά τους και κυρίως το pass rush των Λάντρι, Σίμονς και Ότρι διέλυσε το επιθετικό πλάνο του ΜακΒέι και οδήγησε τον Στάφορντ σε δύο τεράστιας σημασίας interceptions στη 2η περίοδο, από τις οποίες σκόραραν έμμεσα και άμεσα για το 3-14 οι Τάιτανς. Ακολούθησε το μοναδικό γεμάτο drive του Τάνεχιλ για το 3-21 του ημιχρόνου και δεν υπήρχε επιστροφή στο παιχνίδι για τους Ραμς.

5η σερί νίκη για την ομάδα του Βρέιμπελ, που προπορεύεται στην κούρσα για coach της σεζόν, 4η σερί απέναντι σε πολύ ισχυρό αντίπαλο, φιγουράρει στο #1 της AFC!

  • Αποτελέσματα: 13-38 Κάρντιναλς, 30-33 @ Σίχοκς (παράταση), 25-16 Κολτς, 27-24 @ Τζετς (παράταση), 19-37 @ Τζάγκουαρς, 34-31 Μπιλς, 27-3 Τσιφς, 31-34 @ Κολτς (παράταση), 16-28 @ Ραμς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής οι Λονγκ (linebacker), Μέιμπιν (cornerback), αμφίβολοι οι Έβανς (linebacker), Ταρτ (DL) και Τζόουνς (receiver). Μακροχρόνιες απουσίες οι Χένρι (RB), Φάρλεϊ (cornerback) και Ρόμπερσον (linebacker).

ΣΕΪΝΤΣ (5-3):

Στράφι πήγε η μεγάλη νίκη στο ντέρμπι με τους πρωταθλητές Μπακανίρς, μία εβδομάδα αργότερα ηττήθηκαν στη Νέα Ορλεάνη από τους Φάλκονς (25-27) στο έτερο μεγάλο ντέρμπι της NFC South. Ασύνδετοι επιθετικά για 3+ περιόδους και με την άμυνα να αδυνατεί να περάσει πίεση βρέθηκαν στο 6-24! Κι όμως είχαν αντίδραση, σκόραραν σε τρία διαδοχικά drives για το 25-24, αλλά άφησαν 1 λεπτό στο Ράιαν. Αυτός βρήκε τη μεγάλη πάσα και οι Φάλκονς σκόραραν νικητήριο field goal στη λήξη.

Βρήκε ρυθμό στο τέλος ο Σίμιαν, στην πρώτη του εκκίνηση μετά από χρόνια, ολοκλήρωσε το ματς με 25/41 πάσες για 249 γιάρδες και 2 TD πάσες, πήρε λίγα snaps στην επιστροφή του από τραυματισμό ο Χιλ, αλλά αναμένεται να έχει διευρυμένο ρόλο στο συνέχεια με τον Ουίνστον εκτός για το υπόλοιπο της σεζόν. Έδωσε έξτρα λύση στο run game ο Ίνγκραμ που φόρεσε ξανά τη φανέλα των “αγίων”, αλλά οι επιλογές στον αέρα είναι δεδομένα λίγες.

  • Αποτελέσματα: 38-3 Πάκερς, 26-7 @ Πάνθερς, 13-28 @ Πάτριοτς, 21-27 Τζάιαντς (παράταση), 22-33 @ Ουάσινγκτον, 10-13 @ Σίχοκς, 36-27 Μπακανίρς, 25-27 Φάλκονς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής ο Καμάρα (RB). Μακροχρόνιες οι απουσίες των Ουίνστον (QB) και Τόμας (receiver).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Μετά από τόσες συνεχόμενες σπουδαίες νίκες είναι θέμα χρόνου η letdown εμφάνιση από τους Τάιτανς, όμως οι Σέιντς με το Σίμιαν στα ηνία και δίχως Καμάρα δεν μας πείθουν για “καθαρή” κόντρα στο φαβορί. Συνδυαστικά όμως μπορούμε να ποντάρουμε στο Σέιντς +7.5 & Under 51.5, σε απόδοση 1.86, αφού οι δύο άμυνες δεν επιτρέπουν μεγάλες φάσεις.

H 10η αγωνιστική του NFL στη Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΙΝΤΙΑΝΑΠΟΛΙΣ ΚΟΛΤΣ  –  ΤΖΑΚΣΟΝΒΙΛ ΤΖΑΓΚΟΥΑΡΣ  (14/11, 20:00)

  • Ντέρμπι της AFC South. Μοιρασμένες οι νίκες (3-3) στα μεταξύ τους παιχνίδια από το 2018 και μετά. Στην Ιντιανάπολις οι Κολτς μετρούν τρεις σερί νίκες με διαφορές 20 και 14 πόντων πέρσι και πρόπερσι. 

ΚΟΛΤΣ (4-5):

Άμεση επιστροφή στις νίκες για τους Κολτς, την προηγούμενη Πέμπτη έκαναν περίπατο απέναντι στους Τζετς με το τελικό 45-30 να λέει ψέματα για την άνεση της επικράτησής τους. Ο Τέιλορ όργωσε την αντίπαλη άμυνα με 9.1 γιάρδες μέσο όρο και 2 touchdowns, συνολικά το run game του coach Ράιχ κατέγραψε 260 γιάρδες και ήταν ο πυλώνας για 4/4 touchdown drives του πρώτου ημιχρόνου και το 42-10 στα μέσα της 3ης περιόδου.

532 γιάρδες ο επιθετικός απολογισμός για τους Κολτς, θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τις 600 αν δεν έκαναν συντήρηση στην 4η περίοδο. Επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και ο Γουέντζ, δίχως λάθη, απέναντι όμως σε ευνοϊκό ματσάρισμα.

Παρότι η division έχει ουσιαστικά χαθεί είναι “ζεστά” μέσα στη διεκδίκηση των wild card θέσεων για τα playoffs.

  • Αποτελέσματα: 16-28 Σίχοκς, 24-27 Ραμς, 25-16 @ Τάιτανς, 17-27 @ Ντόλφινς, 31-25 @ Ρέιβενς (παράταση), 31-3 Τέξανς, 18-30 @ 49ερς, 31-34 Τάιτανς (παράταση), 45-30 Τζετς
  • Ιατρικό Δελτίο: Μακροχρόνιες οι απουσίες των Τέβι (OL), Κάμπελ (receiver), Μπλάκμον (safety), Λιούις (DL) και Γουίλις (safety).

ΤΖΑΓΚΟΥΑΡΣ (2-6):

Την έκπληξη της σεζόν στο NFL πέτυχαν την προηγούμενη αγωνιστική οι Τζάγκουαρς και μάλιστα με απρόσμενο τρόπο. Ήταν αουτσάιντερ 16.5 πόντων, αλλά η άμυνά τους εξουδετέρωσε πλήρως την πληθωρική ανάπτυξη των Μπιλς με αδιάκοπη πίεση και μεγάλο πρωταγωνιστή τον δικό τους Τζος Άλεν. Πανταχού παρών ο εκρηκτικός pass rusher με sack, interception και fumble recovery! Κυριάρχησε απόλυτα η αμυντική τους γραμμή, έβγαλε εκτός ρυθμού τον Άλεν και τον οδήγησε σε turnovers. Κράτησε μία εκ των ποιοτικότερων επιθέσεων στη λίγκα δίχως touchdown!

Κρύφτηκε έτσι μία ακόμη προβληματική εμφάνιση από το Λόρενς, που παρουσιάζει την επιθυμητή πρόοδο στη ρούκι σεζόν του.

Αυτή ήταν η πρώτη τους νίκη σε αμερικανικό έδαφος μετά την επικράτηση επί των Κολτς στην περσινή πρεμιέρα της σεζόν!

  • Αποτελέσματα: 37-21 Τέξανς, 13-23 Μπρόνκος, 19-31 Κάρντιναλς, 24-21 @ Μπένγκαλς, 19-37 Τάιτανς, 23-20 Ντόλφινς (Λονδίνο), 31-7 @ Σίχοκς, 9-6 Μπιλς
  • Ιατρικό Δελτίο: Αμφίβολος ο Ρόμπινσον (RB), μακροχρόνιες οι απουσίες των Τσαρκ (receiver), Καν (OL) και Λίντερ (OL).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Οι Τζάγκουαρς έκαναν το κομμάτι του την περασμένη Κυριακή, η άμυνά τους παραμένει προβληματική και απέναντι στα εξαιρετικά run schemes του Ράιχ θα έχουν τεράστιο πρόβλημα. Πολύ σοβαρή ομάδα οι Κολτς, δεν υποτιμούν αντιπάλους, περιμένουμε μία σχετική άνετη επικράτηση, ωστόσο όπως έχουμε γράψει πολλάκις, διψήφια χάντικαπ στο NFL δεν παίζουμε.


ΠΙΤΣΜΠΕΡΓΚ ΣΤΙΛΕΡΣ  –  ΝΤΙΤΡΟΪΤ ΛΑΪΟΝΣ  (14/11, 20:00)

ΣΤΙΛΕΡΣ (5-3):

Μπορεί να μην πείθουν, ειδικά επιθετικά, ωστόσο με το 29-27 επί των Μπερς τη Δευτέρα έφτασαν τις τέσσερις σερί νίκες και με μία ακόμη αυτή την Κυριακή πιάνουν τους Ρέιβενς στην κορυφή της AFC North.

Δυνατό το ξεκίνημά τους απέναντι στους Μπερς, προηγήθηκαν 14-0 στη 2η περίοδο και 20-6 στην 3η, όλα έδειχναν ότι θα πάρουν μία άνετη νίκη, αλλά η άμυνά τους άρχισε να κουράζεται και επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να γυρίσουν το ματς σε 26-27 με 1:46 στο χρόνομετρο. Αρκετος χρόνος για τον Ροθλισμπέργκερ να βρει τις απαραίτητες γιάρδες για το νικητήριο field goal του Μπόσγουελ στο τέλος, ο οποίος νωρίτερα είχε ευστοχήσει σε δύο λακτίσματα 50+ γιαρδών!

Σταθερά άρρυθμη η ανάπτυξή τους, με 21/30 πάσες για 205 γιάρδες και 2 TDs ολοκλήρωσε ο “Μπιγκ Μπεν”, με πολλές checkdown επιλογές. Σημαντικός ο τραυματισμός του Κλέιπουλ μέσα στο παιχνίδι.

Αμυντικά, ο Γουάτ έκανε ένα ακόμη εκπληκτικό παιχνίδι με 3 sacks, αλλά όταν το pass rush δεν περνάει τα κενά στην secondary είναι μεγάλα. Επέτρεψαν στο ρούκι Φιλντς να κάνει (με διαφορά) την καλύτερη επαγγελματική του εμφάνιση.

Αμφίβολος για τον κυριακάτικο αγώνα ο Ροθλισμπέργκερ, έχασε προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα με ενοχλήσεις στο στήθος.

  • Αποτελέσματα: 16-23 @ Μπιλς, 17-26 Ρέιντερς, 10-24 Μπένγκαλς, 27-17 @ Πάκερς, 27-19 Μπρόνκος, 23-20 Σίχοκς (παράταση), 10-15 @ Μπράουνς, 29-27 Μπερς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής ο Κλέιπουλ (receiver), αμφίβολος ο Ροθλισμπέργκερ (QB). Μακροχρόνιες οι απουσίες των Σμιθ-Σούστερ (receiver), Τούιτ (DL) και Αλουάλου (DL).

ΛΑΪΟΝΣ (0-8):

Δεν έχασαν την προηγούμενη Κυριακή, γιατί είχαν ρεπό. Πριν δύο εβδομάδες έκαναν τη χειρότερη εμφάνισή τους στην ήττα με 6-44 από τους Ιγκλς και οι φίλοι της ομάδας άρχισαν να φοβούνται για μία 0-17 σεζόν!

Ποδοπατήθηκε στο έδαφος η άμυνα του Κάμπελ, με 236 rushing γιάρδες παθητικό, την ώρα που επιθετικά δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα. Οι 80 από τις 228 γιάρδες τους προέκυψαν στα δύο τελευταία drives όταν οι Ιγκλς σκέφτονταν ήδη το ταξίδι της επιστροφής.

Ευκαιρία ανασύνταξης το break, έχουν δείξει ότι μπορούν να παρουσιαστούν ανταγωνιστικοί ακόμη και σε ποιοτικές ομάδες.

  • Αποτελέσματα: 33-41 49ερς, 35-17 @ Πάκερς, 17-19 Ρέιβενς, 24-14 @ Μπερς, 19-17 @ Βάικινγκς, 11-34 Μπένγκαλς, 28-19 @ Ραμς, 6-44 Ιγκλς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής ο Ουίλιαμς (RB), αμφίβολοι οι Μπράιντ (linebacker) και Ντέκερ (OL). Μακροχρόνιες οι απουσίες των Οκούντα (cornerback), Σίφους (receiver), Οκουάρα (DL) και Ράγκναου (OL).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Παρότι οι Λάιονς είναι σε θλιβερή κατάσταση, η διακοπή του ρεπό σε συνδυασμό με τους σημαντικούς τραυματισμούς στην επίθεση των Στίλερς, μας κάνει να κοιτάμε δεξία, στο χάντικαπ των φιλοξενούμενων (+8.5). Ωστόσο δεν πάει το χέρι στο ποντάρισμα της χειρότερης ομάδας στη λίγκα. Ας μην μπλέξουμε.

H 10η αγωνιστική του NFL στη Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΝΙΟΥ ΙΝΓΚΛΑΝΤ ΠΑΤΡΙΟΤΣ  –  ΚΛΙΒΕΛΑΝΤ ΜΠΡΑΟΥΝΣ  (14/11, 20:00)

ΠΑΤΡΙΟΤΣ (5-4):

Τρίτη σερί νίκη για τους Πάτριοτς την περασμένη Κυριακή στη Σάρλοτ, με την άμυνά τους πρωταγωνίστρια σε back to back ταξίδια. Το αμυντικό σύστημα του Μπέλιτσικ “επνιξε” σε ένα ακόμη παιχνίδι τον Ντάρνολντ, η “pick six” interception του οποίου (με το σκορ στο 6-14) έκρινε ουσιαστικά το παιχνίδι στην 3η περίοδο.

Επέτρεψαν μόλις 240 γιάρδες, οι 95 μετά το 6-24, με εξαιρετική κάλυψη από την secondary, ολοκλήρωσαν τρεις interceptions και περιόρισαν το ΜακΚάφρι στην επιστροφή του από τον τραυματισμό.

Επιθετικά, ο Τζόουνς έκανε δεύτερο σερί κακό παιχνίδι, αλλά το run game έχει βρει ρυθμό, η επιθετική γραμμή ανοίγει διάπλατους διαδρόμους για Χάρις και Στίβενσον.

  • Αποτελέσματα: 16-17 Ντόλφινς, 6-25 @ Τζετς, 13-28 Σέιντς, 17-19 Μπακανίρς, 22-25 @ Τέξανς, 29-35 Κάουμποϊς (παράταση), 54-13 Τζετς, 24-27 @ Τσάρτζερς, 6-24 @ Πάνθερς
  • Ιατρικό Δελτίο: Δεν προλαβαίνει ο Κόλινς (linebacker), αμφίβολος οΤζούντον (linebacker) και οι running backs Χάρις και Στίβενσον από διασείσεις. Μακροχρόνιες οι απουσίες των Γουάιτ (RB), Μπράουν (OL) και Τζόουνς (cornerback).

ΜΠΡΑΟΥΝΣ (5-4):

Με σπουδαία εκτός έδρας νίκη στο ντέρμπι με τους Μπένγκαλς (16-41) απάντησαν στην αποτυχία απέναντι στους Στίλερς και στην αναταραχή με το σίριαλ απομάκρυνσης του Μπέκαμ. Η “pick six” του cornerback Γουάρντ για το 0-7 στο πρώτο πολλά υποσχόμενο drive των γηπεδούχων έδωσε το στίγμα, έβγαλαν μεγάλες φάσεις σε επίθεση με Πίπολς-Τζόουνς και Τσαμπ και άμυνα με 3 turnovers και έδειξαν χαρακτήρα σε κομβικό σημείο της σεζόν.

Η αποχώρηση του Μπέκαμ μόνο καλό θα κάνει στην ομάδα, όπως αποδείχθηκε και πέρσι όταν τραυματίστηκε, ο Μέιφιλντ μοίρασε το παιχνίδι και έβγαλε μεγάλες φάσεις, ενώ το run game με τον Τσαμπ συνεχίζει να είναι το μεγάλο τους όπλο. Γι αυτό είναι τεράστια απώλεια ο δυναμικός RB αυτή την Κυριακή, βρέθηκε θετικός στον Covid, παρότι εμβολιασμένος και δεν προλαβαίνει.

Αμυντικά είναι σχεδόν πλήρεις μετά από καιρό και δείχνουν ότι μπορούν να γίνουν top-10 υποσύνολο με τον Γκάρετ στη γραμμή να κάνει θραύση και την secondary γεμάτη επιλογές.

  • Αποτελέσματα: 33-29 @ Τσιφς, 31-21 Τέξανς, 26-6 Μπερς, 7-14 @ Βάικινγκς, 47-42 @ Τσάρτζερς, 14-37 Κάρντιναλς, 17-14 Μπρόνκος, 10-15 Στίλερς, 16-41 @ Μπένγκαλς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής ο ΜακΚίνλεϊ (DL), αμφίβολος ο Ουίλιαμς (cornerback). Δεν θα αγωνιστούν λόγω Covid οι running backs Τσαμπ και Φέλτον. Μακροχρόνιες οι απουσίες των Χαντ (RB), Χάμπαρντ (OL), Κόνκλιν (OL), στο δρόμο της επιστροφής οι Οβούσου-Καραμόα (linebacker) και Στιούαρτ (safety).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Κομβικός αγώνας ανάμεσα σε δύο ομάδες με παρόμοια επιθετική ταυτότητα, έχουν ως προτεραιότητα το run game, αλλά αυτή την Κυριακή αμφότερες είναι πληγωμένες στους RBs. Πιο δυνατοί στο pass rush οι Μπράουνς, μπορούν να σαστίσουν τον Τζόουνς που προέρχεται από προβληματικές εμφανίσεις. Θα πηγαίναμε με το καθαρό διπλό αν ο Τσαμπ ήταν διαθέσιμος, με αυτόν απόντα θα ποντάρουμε και εδώ συνδυαστικά, με το σκεπτικό ότι δεν περιμένουμε μεγάλο σκορ, αφού οι δύο secondaries είναι γεμάτες και δεν επιτρέπουν μεγάλες φάσεις, ενώ παρά τις απουσίες το χρονοβόρο run game θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο εκατέρωθεν. Άρα ποντάρουμε στο Μπράουνς +7.5 & Under 51.5, σε απόδοση 1.95.

Δείτε τα Προγνωστικά NFL


ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΤΣΑΡΤΖΕΡΣ  –  ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΒΑΪΚΙΝΓΚΣ  (14/11, 23:05)

ΤΣΑΡΤΖΕΡΣ (5-3):

Επιστροφή στις νίκες για τους Τσάρτζερς με το 24-27 στη Φιλαδέλφια, σε ένα ιδιαιτέρως ισορροπημένο και συναρπαστικό ως το φινάλε παιχνίδι. Είχε ρυθμό η επίθεσή τους, δεν υποχρεώθηκε ούτε σε ένα punt στον αγώνα, αλλά ήταν αναποτελεσματική στο πρώτο ημίχρονο με δύο turnovers on downs, με το πρώτο τους drive να είναι 98 γιαρδών και να σταματά άδοξα στη μία γιάρδα των γηπεδούχων! Προσαρμόστηκαν στο δεύτερο μέρος, σκόραραν και στα τέσσερα drives τους, ρισκάροντας για ακόμη μία φορά σε 4th down στο τέλος.

Πιο υπομονετικός ο Χέρμπερτ μετά τις δύο ήττες, έκανε εξαιρετικό παιχνίδι με 32/38 πάσες για 356 γιάρδες και 2 TDs, αξιοποίησε πλειστάκις τον Άλεν (12/13 υποδοχές για 104 γιάρδες) και βρήκε τους υψηλόσωμους Πάρχαμ και Άντερσον για το σκοράρισμα, ενώ έτρεξε ο ίδιος για ένα ακόμη TD.

Αμυντικά, το γνωστό μεγάλο πρόβλημα στο έδαφος ήταν και πάλι παρόν, επέτρεψαν 176 rushing γιάρδες, δεν είχαν λύσεις, ευτύχησαν να έχει η επίθεσή τους την τελευταία κατοχή.

  • Αποτελέσματα: 16-20 @ Ουάσινγκτον, 17-20 Κάουμποϊς, 24-30 @ Τσιφς, 28-14 Ρέιντερς, 47-42 Μπράουνς, 34-6 @ Ρέιβενς, 24-27 Πάτριοτς, 24-27 @ Ιγκλς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής ο Σμιθ (cornerback), δεν προλαβαίνουν οι Τζάκσον (RB) και Ντέιβις (cornerback). Αμφίβολοι οι Άλεν (receiver), Μπόσα (DL) και Άντερλι (safety). Μακροχρόνιες οι απουσίες των Μπουλάγκα (OL) και Μάρεϊ (linebacker).

ΒΑΪΚΙΝΓΚΣ (3-5):

Στο ίδιο έργο θεατές οι φίλοι των Βάικινγκς, έζησαν ένα ακόμη θρίλερ τη φετινή σεζόν με την ομάδα τους να ηττάται ξανά σε εκτός έδρας παράταση κι ενώ είχε τις ευκαιρίες να βγάλει σπουδαίο διπλό στη Βαλτιμόρη.

Μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς με τους Ρέιβενς, τους αιφνιδίασαν με δύο αρχικά touchdowns drives για το 3-14 και με το kickoff του δευτέρου μέρους ανέκτησαν διαφορά 14 πόντων με return touchdown για το 10-24. Στη συνέχεια όμως η άμυνά τους καταπονήθηκε, επέτρεψε τρία σερί touchdown drives για το 31-24, όταν και ξύπνησε ξανά η ανάπτυξή τους. Μία ακόμη clutch επίθεση από τον Κάζινς, ισοφάρισαν σε 31-31, αλλά στην παράταση απέτυχαν στο δικό τους drive δεχόμενοι την ήττα με field goal.

Συνεχίζουν να παίζουν συντηρητικά στην επίθεση, ειδικά όταν έχουν το προβάδισμα, το πλήρωσαν ακόμη μία φορά. Γεμάτη εμφάνιση από τον Κουκ που έχει προβλήματα με το νόμο, ξέφυγε στην πλάτη της άμυνας ο Τζέφερσον για 50αρι touchdown.

Σκάνδαλο ξέσπασε με τον Κουκ, δέχθηκε αγωγή για βιαίη συμπεριφορά στη σύντροφό του, αλλά όπως όλα δείχνουν θα αγωνιστεί κανονικά στο Λος Άντζελες, όσο εκκρεμεί η υπόθεση.

  • Αποτελέσματα: 27-24 @ Μπένγκαλς (παράταση), 34-33 @ Κάρντιναλς, 30-17 Σίχοκς, 7-14 Μπράουνς, 19-17 Λάιονς, 28-34 @ Πάνθερς (παράταση), 16-20 Κάουμποϊς, 34-31 @ Ρέιβενς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής οι Μπαρ (linebacker) και Πιρς (DL), αμφίβολος ο Μπρίλαντ (cornerback). Μακροχρόνιες οι απουσίες των Χάντερ (DL), Πίτερσον (cornerback) και Σμιθ (tight end).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Πολύ ισορροπημένο μοιάζει το συγκεκριμένο ματσάρισμα, οι δύο επιθέσεις λογικά θα έχουν ρυθμό. Η άμυνα των Βάικινγκς έχει μεγάλες απώλειες και υποφέρει στο passing game, ενώ η άμυνα των Τσάρτζερς είναι ανοιχτός δρόμος για το αντίπαλο run game, το οποίο αποτελεί προτεραιότητα για τον coach Ζίμερ. Μονίμως αμφίρροπα τα παιχνίδια των Βάικινγκς φέτος και σε συνδυασμό με το σχετικά υψηλό σκορ που περιμένουμε, βγαίνει δυνατή επιλογή μέσα από Bet Builder. Πολύ πιθανό το Βάικινγκς +7.5 & Over 45.5, σε απόδοση 2.00!

H 10η αγωνιστική του NFL στη Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΑΡΙΖΟΝΑ ΚΑΡΝΤΙΝΑΛΣ  –  ΚΑΡΟΛΑΪΝΑ ΠΑΝΘΕΡΣ  (14/11, 23:05)

ΚΑΡΝΤΙΝΑΛΣ (8-1):

Την περασμένη Κυριακή πέτυχαν ίσως την πιο πειστική νίκη της σεζόν και αυτό λέει πολλά βλέποντας το ρεκόρ τους και τις εκτός έδρας νίκες που έχουν πετύχει. Πήγαν στο Σαν Φρανσίσκο δίχως το Μάρεϊ και το Χόπκινς, μεταξύ άλλων, και ποδοπάτησαν τους 49ερς σε εντός division ντέρμπι!

Κυριάρχησαν σε θέμα ενέργειας και στο έδαφος με 163 δικές τους rushing γιάρδες και μόλις 39 από την επίθεση του Σάναχαν. Οδήγησαν τους γηπεδούχους σε τρία turnovers (1 interception & 2 fumbles) και είχαν “κλειδωμένη” τη νίκη από τα μέσα της 3ης περιόδου όταν σκόραραν για το 7-31!

Εξαιρετική η διαχείριση του αγώνα από τον πολύπειρο, γυρολόγο Μακόι ως αντικαταστάτης του Μάρεϊ, εξαιρετικό και το επιθετικό πλάνο του coach Κίνγκσμπερι εν τη απουσία των ηγετών του.

Η άμυνα έβγαλε και πάλι μεγάλη ένταση, είναι σταθερά στις κορυφαίες της λίγκας από το ξεκίνημα της σεζόν.

Game time αποφάσεις και πάλι οι Μάρει, Χόπκινς για τον Κίνγκσμπερι.

  • Αποτελέσματα: 13-38 @ Τάιτανς, 34-33 Βάικινγκς, 19-31 @ Τζάγκουαρς, 20-37 @ Ραμς, 17-10 49ερς, 14-37 @ Μπράουνς, 31-5 Τέξανς, 21-24 Πάκερς, 17-31 @ 49ερς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής οι Έντμοντς (RB), Πιου (OL) και Γουίγκινς (safety). Αμφίβολοι οι Μάρεϊ (QB), Μπέικερ (safety), Γκαρσία (OL), Χόπκινς (receiver), Μουρ (receiver) και Φίλιπς (DL). Μακροχρόνιες οι απουσίες των Ουίλιαμς (tight end), Γουάτ (DL).

ΠΑΝΘΕΡΣ (4-5):

Μπερδεμένοι οι Πάνθερς και αγωνιστικά και διοικητικά και παρότι είναι μέσα στο κυνήγι των wild card θέσεων στην NFC, δεν δείχνουν ικανοί διεκδικητές, κυρίως λόγω του χάους στη θέση του quarterback. Εξ αρχής το εγχείρημα αναγέννησης του Ντάρνολντ ήταν περίεργο, ο ξανθομάλλης πασέρ απέτυχε παταγωδώς και στη δεύτερη ομάδα του. Τραυματίστηκε στο τελευταίο παιχνίδι με τους Πάτριοτς, στο οποίο έκανε μία ακόμη τραγική εμφάνιση και στην Αριζόνα θα ξεκινήσει ο Πι Τζέι Γουόκερ. Παράλληλα η διοίκηση έφερε πίσω το Νιούτον, τον οποίο έδιωξε πριν δύο χρόνια με τη σκέψη ενός rebuild. Ο Καμ δεν είναι έτοιμος ακόμη, αλλά αναμένεται να πάρει τα ηνία της επίθεσης στο β’ μισό της σεζόν.

Αμυντικά είναι σταθερό το πρόβλημα στην αντιμετώπιση του run game, στην ήττα με 6-24 από τους Πάτριοτς επέτρεψαν 151 γιάρδες στο έδαφος.

  • Αποτελέσματα: 19-14 Τζετς, 26-7 Σέιντς, 9-24 @ Τέξανς, 36-28 @ Κάουμποϊς, 18-21 Ιγκλς, 28-34 Βάικινγκς (παράταση), 25-3 @ Τζάιαντς, 13-19 @ Φάλκονς, 6-24 Πάτριοτς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής οι Όλιβερ (cornerback) και Μέλβιν (cornerback), αμφίβολος ο Λούβου (linebacker). Μακροχρόνιες οι απουσίες του Μίλερ (OL) και πλέον του Ντάρνολντ (QB).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Οι Κάρντιναλς απέδειξαν ότι είναι μία πληρέστατη ομάδα την προηγούμενη Κυριακή και παραμένουν πολύ μεγάλο φαβορί απέναντι στους μπερδεμένους Πάνθερς, ακόμη κι αν δεν αγωνιστούν οι Μάρει και Χόπκινς. Το run game βρίσκει ρυθμό και μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό απέναντι στην ελαφριά άμυνα των φιλοξενούμενων. Επιθετικά οι Πάνθερς μόνο βελτιωμένοι μπορούν να παρουσιαστούν σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι, δεν είναι μειονέκτημα ότι θα ξεκινήσει ο αναπληρωματικός quarterback. Ωστόσο οι τιμές του χάντικαπ στον άσσο και το όριο στο σύνολο πόντων δεν μας προσφέρουν κάποια αξία. No bet.


ΝΤΕΝΒΕΡ ΜΠΡΟΝΚΟΣ  –  ΦΙΛΑΔΕΛΦΙΑ ΙΓΚΛΣ  (14/11, 23:25)

ΜΠΡΟΝΚΟΣ (5-4):

Τεράστια έκπληξη το τελευταίο παιχνίδι των Μπρόνκος στο Ντάλας. Όχι γιατί επικράτησαν των Κάουμποϊς, αλλά για το πόσο κυρίαρχοι ήταν στο γήπεδο για 3+ περιόδους! Με σχεδόν τριπλάσιες γιάρδες για τρεις περιόδους, εξουδετέρωσαν πλήρως μία από τις πιο πληθωρικές επιθέσεις της λίγκας για 50 λεπτά, ενώ επιθετικά έκαναν ότι ήθελαν με έναν Μπριτζγουότερ στο peak της απόδοσής του και ένα run game να παράγει γιάρδες ξανά και ξανά. 0-16 το ημίχρονο, 0-30 στα μέσα της 4ης περιόδου!

Νίκη που χτίζει την αυτοπεποίθηση των παικτών και του coach Φάντζιο, που έχει δέσει και πάλι την άμυνά του στα δύο τελευταία παιχνίδια. Αρκετές και σημαντικές οι επιστροφές των τελευταίων εβδομάδων.

Δεν θα βρεθεί στον αγώνα με τους Ιγκλς ο επιθετικός συντονιστής Σέρμερ, λόγω Covid.

  • Αποτελέσματα: 13-27 @ Τζάιαντς, 13-23 @ Τζάγκουαρς, 26-0 Τζετς, 7-23 Ρέιβενς, 27-19 @ Στίλερς, 24-34 Ρέιντερς, 17-14 @ Μπράουνς, 17-10 Ουάσινγκτον, 16-30 @ Κάουμποϊς
  • Ιατρικό Δελτίο: Μακροχρόνιες απουσίες οι Κάλαχαν (cornerback), Χάμλερ (receiver), Τζούελ (linebacker), Τσαμπ (DL), Τζόνσον (linebacker).

ΙΓΚΛΣ (3-6):

Ομάδα με ταβάνι οι Ιγκλς και μόνιμα προβληματική passing άμυνα. Την Κυριακή ηττήθηκαν ξανά εντός έδρας (0-4 φέτος στη Φιλαδέλφια) πληρώνοντας την αδυναμία τους να σταματήσουν το Χέρμπερτ. Ένας ακόμη quarterback που κάνει θραύση απέναντι στην secondary τους μέσα στο 2021, πήγε στράφι η καλή απόδοση της επίθεσης και ιδίως του run game για δεύτερο σερί παιχνίδι.

Ενθαρρυντικά τα σημάδια από το επιθετικό πλάνο, η επιβεβλημένη εισαγωγή των runs στα δύο τελευταία παιχνίδια, τους έχουν κάνει πιο πειστικούς σε αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού.

  • Αποτελέσματα: 6-32 @ Φάλκονς, 11-17 49ερς, 41-21 @ Κάουμποϊς, 30-42 Τσιφς, 18-21 @ Πάνθερς, 22-28 Μπακανίρς, 33-22 @ Ρέιντερς, 6-44 @ Λάιονς, 24-27 Τσάρτζερς
  • Ιατρικό Δελτίο: Μακροχρόνιες οι απουσίες των Γκρέιαμ (DL), Μπρουκς (OL), Σεουμάλο (OL) και Σάντερς (RB)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Το αφυπνισμένο run game των Ιγκλς μπορεί να βάλει μεγάλα προβλήματα στην άμυνα των Μπρόνκος, οι οποίοι καλούνται να διαχειριστούν πνευματικά μία τεράστια νίκη και εμφάνιση στο Ντάλας. Ο Μπριτζγουότερ ήταν εξαιρετικός απέναντι στους Κάουμποϊς, αλλά δεν μας έχει πείσει συνολικά ότι μπορεί να συνεχίσει από κει που έμεινε για να ποντάρουμε στον άσσο. No Bet.

H 10η αγωνιστική του NFL στη Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΓΚΡΙΝ ΜΠΕΪ ΠΑΚΕΡΣ  –  ΣΙΑΤΛ ΣΙΧΟΚΣ  (14/11, 23:25)

  • Ζευγάρι με δυνατή προϊστορία στην NFC τον 21ο αιώνα, οι Πάκερς μετρούν 9/9 εντός έδρας νίκες απέναντι στους Σίχοκς από το 2003 και μετά, οι τρεις εξ αυτών στα playoffs!

ΠΑΚΕΡΣ (7-2):

Αναταραχή στο στρατόπεδο των Πάκερς την προηγούμενη εβδομάδα με την είδηση του μη εμβολιασμένου Ρότζερς, ο οποίος έχασε το παιχνίδι στην έδρα των Τσιφς, λόγω Covid. Η ομάδα πάλεψε δίχως αυτόν, αλλά δεν είχε τις επιθετικές λύσεις με τον Λαβ να είναι φανερά ανέτοιμος για το επίπεδο του NFL. O Ρότζερς δέχθηκε δριμύτατη κριτική από παντού, έχασε χορηγίες, τιμωρήθηκε από τη λίγκα, αλλά επιστρέφει αυτή την Κυριακή και γνωρίζουμε πλέον πως αντιδρά όταν πληγώνεται ο εγωισμός του.

Παρά την ήττα, οι Πάκερς απέδειξαν ξανά πόσο καλά δουλεμένη ομάδα είναι στο 13-7 από τους Τσιφς, η άμυνά τους ήταν εξαιρετική, δεν επέτρεψε μεγάλες φάσεις και τους κράτησε μέσα στο παιχνίδι ως το τέλος.

Μαζί με το Ρότζερς επιστρέφει και ο LT Μπακτιάρι.

  • Αποτελέσματα: 38-3 Σέιντς, 35-17 Λάιονρς, 28-30 @ 49ερς, 27-17 Στίλερς, 22-25 @ Μπένγκαλς (παράταση), 14-24 @ Μπερς, 24-10 Ουάσινγκτον, 21-24 @ Κάρντιναλς, 13-7 @ Τσιφς
  • Ιατρικό Δελτίο: Μακροχρόνιες οι απουσίες των Αλεξάντερ (cornerback), Ζαντάριους Σμιθ (DL) και Τόνιαν (tight end).

ΣΙΧΟΚΣ (3-5):

Μεγάλη επιστροφή και για τους Σίχοκς, που συνολικά επανέρχονται στη δράση μετά το ρεπό της προηγούμενης εβδομάδας. Έγιανε το δάχτυλο του Ουίλσον και ο franchise quarterback επιστρέφει για να σώσει τη σεζόν των Σίχοκς. Πριν τη διακοπή η ομάδα του Κάρολ έκανε το χρέος της στο εντός έδρας παιχνίδι με τους Τζάγκουαρς, ικανοποίησε σε τρίτο σερί παχνίδι το αμυντικό κομμάτι, με το pass rush να βγάζει ένταση, όπως στο β’ μισό της περασμένης σεζόν.

Δούλεψε στο διάστημα της απουσίας του ο Ουίλσον και η φύση του τραυματισμό λογικά δεν θα τον επηρεάσει στην επανεκκίνησή του για το 2021.

  • Αποτελέσματα: 16-28 @ Κολτς, 30-33 Τάιτανς (παράταση), 30-17 @ Βάικινγκς, 21-28 @ 49ερς, 17-26 Ραμς, 23-20 @ Στίλερς (παράταση), 10-13 Σέιντς, 31-7 Τζάγκουαρς
  • Ιατρικό Δελτίο: Επιστρέφει ο Ουίλσον (QB), μακροχρόνιες οι απουσίες Έσκριτζ (receiver) και Κάρσον (RB).

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της αγωνιστικής διεξάγεται στο “Λάμπο”, επιστρέφουν στη δράση οι δύο μελλοντικοί hall of fame quarterbacks, οι οποίοι παραδοσιακά μας χαρίζουν συναρπαστικά παιχνίδια όταν βρίσκονται αντιμέτωποι. Το επιθετικό πλάνο των Πάκερς είναι ένα επίπεδο πιο πάνω και με το Ρότζερς να έχει στόχο να αποστομώσει τους επικριτές του περιμένουμε πληθωρική εμφάνιση από τον περσινό MVP, που ήταν ήδη σε εξαιρετική κατάσταση πριν τον Covid. Επιλογή οι Πάκερς με -2.5 χάντικαπ σε απόδοση 1.91. Σύμμαχος στο ποντάρισμα και η εντός έδρας παράδοση των Πάκερς στο συγκεκριμένο ζευγάρι.

Δείτε τα Προγνωστικά NFL


ΛΑΣ ΒΕΓΚΑΣ ΡΕΪΝΤΕΡΣ  –  ΚΑΝΣΑΣ ΣΙΤΙ ΤΣΙΦΣ  (15/11, 03:20)

  • Ντέρμπι της AFC West. Αφεντικό στα μεταξύ τους παιχνίδια οι Τσιφς από το 2013 και μετά την έλευση του coach Ριντ, μετρούν 13 νίκες και τρεις ήττες. 

ΡΕΪΝΤΕΡΣ (5-3):

Πισωγύρισμα η εμφάνισή τους στη Νέα Υόρκη την περασμένη Κυριακή, ηττήθηκαν από τους Τζάιαντς 23-16, με την απουσία του Ραγκς και τον τρόπο που προέκυψε αυτή να φαίνεται ότι επηρέασε πολύ την ομάδα. Χάθηκε η ταχύτητα που άνοιγε τις αντίπαλες άμυνες, σοκ για τον οργανισμό ότι ένας ταλαντούχος παίκτης της πλέον κινδυνεύει με 46 χρόνια στη φυλακή!

Ο Καρ έκανε ίσως τη χειρότερη εμφάνισή του για φέτος, υπέπεσε σε λάθη, δεν είχε υπομονή στο παιχνίδι του, από δική του interception σκόραραν στο πρώτο drive του δευτέρου μέρους οι Τζάιαντς, γύρισαν το ματς (17-13) και συνάμα γύρισε το μομέντουμ του αγώνα. Η ομάδα του Λας Βέγκας έκλεισε το ματς με τρία drives που κατέληξαν σε χαμένο βατό field goal, interception και fumble.

  • Αποτελέσματα: 33-27 Ρέιβενς (παράταση), 17-26 @ Στίλερς, 31-28 Ντόλφινς (παράταση), 28-14 @ Τσάρτζερς, 9-20 Μπερς, 24-34 @ Μπρόνκος, 33-22 Ιγκλς, 23-16 @ Τζάιαντς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής οι Γκιλέσπι (safety) και Κιατκόσκι (linebacker), δεν προλαβαίνουν οι Νίξον (cornerback) και Ρόμπερτσον (cornerback). Μακροχρόνιες οι απουσίες των Μόροου (cornerback), Γκουντ (OL0, Μάλεν (cornerback).

ΤΣΙΦΣ (5-4):

Δεύτερη σερί μη πειστική εντός έδρας νίκη για τους Τσιφς, η επίθεσή τους είναι αγνώριστη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, αλλά μπορούν να αισιοδοξούν στο αμυντικό κομμάτι, το οποίο ήταν αρκετά βελτιωμένο και απέναντι στους Τζάιαντς και απέναντι στους Πάκερς την περασμένη Κυριακή. Απέδωσε το πλάνο του DC Σπανιόλο με ατέλειωτες blitzes απέναντι σε έναν άπειρο quarterback, αλλά οι 166 γιάρδες του Μαχόουμς σε 37 πάσες απέναντι στους Πάκερς, πλέον ανησυχούν και τον πιο αισιόδοξο φίλο των back to back νικητών της AFC.

Σπάνιες πλέον οι μεγάλες φάσεις στο passing game, ο τρόπος που τους αντιμετωπίζουν οι αντίπαλες άμυνες φωνάζουν για περισσότερο run game και με την επιστροφή του Έντουαρντς-Ελέρ πιθανώς να δούμε τον coach Ριντ να καλεί για πολλά runs.

  • Αποτελέσματα: 33-29 Μπράουνς, 36-35 @ Ρέιβενς, 24-30 Τσάρτζερς, 30-42 @ Ιγκλς, 20-38 Μπιλρς, 13-31 @ Ουάσινγκτον, 27-3 @ Τάιτανς, 20-17 Τζάιαντς, 13-7 Πάκερς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής οι Νιάνγκ και Ρέμερς στην επιθετική γραμμή, αμφίβολος ο Σνιντ (cornerback). Επιστρέφει ο Έντουαρντς-Ελέρ (RB)

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Δυνατό ντέρμπι που μπορεί να κρίνει πολλά στην τρομερά ανταγωνιστική AFC West. Πέρσι οι δύο ομάδες επικράτησαν ως φιλοξενούμενοι σε δύο ματσάρες με 66 και 72 πόντους αντίστοιχα. Φέτος όμως περιμένουμε αρκετά πιο χαμηλά επίπεδα σκοραρίσματος. Η πρόσφατη παράδοση λέει Τσιφς, αλλά η εικόνα της φετινής επίθεσής τους είναι ανησυχητική. Εύθραυστος πνευματικά σύλλογος οι Ρέιντερς, μαζεύτηκαν αρκετά εξωαγωνιστικά θέματα και δεν αποκλείουμε να δούμε ξανά κατάρρευσή τους στο β’ μισό της σεζόν. No Bet.

H 10η αγωνιστική του NFL στη Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ