Προγνωστικά Τένις: Blockbuster μονομαχία στη Νέα Υόρκη μεταξύ Τζόκοβιτς και Ζβέρεφ

Spyros_Betarades
Σπύρος Ματσούκης
Ανανεώθηκε:
Τέννις slider

Νόβακ Τζόκοβιτς – Αλεξάντερ Ζβέρεφ

Σε μια επανάληψη του τελικού του Wimbledon, ο Νόβακ Τζόκοβιτς κέρδισε και πάλι επιστρέφοντας από πίσω στον σκορ τον Ματέο Μπερετίνι με 3-1 σετ το βράδυ της Τετάρτης για να φτάσει έτσι στα ημιτελικά του US Open για 11η φορά στην καριέρα του. Το νούμερο ένα του κόσμου έχει χάσει μόλις τρεις φορές σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης και πλέον ο 34χρονος είναι αντιμέτωπος με την ιστορία, καθώς ελπίζει να σημειώσει ένα ακόμα νέο ρεκόρ όντας ο πρώτος τενίστας που θα κατακτήσει 21 Grand Slam τίτλους, αλλά και το πρώτο Golden Slam έχοντας κατακτήσει όλους τους Major τίτλους της σεζόν μέσα στο 2021, Australin Open, Roland Garros και Wimledon.

Από την άλλη ο Νο.4 στον κόσμο Αλεξάντερ Ζβέρεφ έφτασε στα ημιτελικά έχοντας χάσει μόλις ένα σετ αυτές τις δύο εβδομάδες στην Νέα Υόρκη και αυτό από τον Σοκ στον τρίτο γύρο, ενώ ακολούθησαν δύο πολύ πειστικές νίκες κόντρα στους Σίνερ και Χάρις. Ο 24χρονος μετράει πλέον ένα σερί 16 κερδισμένων αγώνων μετά και την κατάκτηση του χρυσού μεταλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και αλλά και τον τίτλο στο Cincinnati Open-τον πέμπτο του τίτλο Masters.

Interwetten.gr, με πρόγραμμα επιβράβευσης* για όλους! 21+
interwetten-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Υπάρχουν ελάχιστοι παίκτες στο Tour που είναι ικανοί να προβληματίσουν τον Νόβακ Τζόκοβιτς, και σίγουρα ο Ζβέρεφ ειναι ένας από αυτούς. Ο Γερμανός φαίνεται να κρατάει τις καλύτερες εμφανίσεις του για τις αναμετρήσεις με τον Σέρβο, με αποκορύφωμα την εκπληκτική νίκη του στους ημιτελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο στα τέλη Ιουλίου, η οποία θα του δώσει σήμερα την απαραίτητη αυτοπεποίθηση να παίξει στο ίδιο επίπεδο.

Οι συνθήκες στη Νέα Υόρκη ταιριάζουν στο απίστευτο σερβίς του Γερμανού, όπως επίσης και τα πανίσχυρα groundstrokes του που στοχεύουν τις side lines κάτι που περιορίζει την αποτελεσματικότητα του Τζόκοβιτς από το πίσω μέρος του γηπέδου. Ο Σέρβος θα πρέπει να χρησιμοποιήσει αρκετά drop shots και slices για να σπάσει το ρυθμό και να κρατήσει τον Ζβέρεφ εκτός της ζώνης επικινδυνότητας του.

Ο Τζόκοβιτς προηγείται με 6-3 στην προϊστορία, αλλά τέσσερις από τις πέντε τελευταίες συναντήσεις τους έχουν κριθεί στις λεπτομέρειες. Δεν αναμένεται καθόλου εύκολο παιχνίδι για τον Τζόκοβιτς, καθώς θα πρέπει να παρουσιαστεί αψεγάδιαστος ώστε να βάλει τέλος στο σερί των 16 νικών του Ζβέρεφ. Ο Τζόκοβιτς προηγείται με 6-3 στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, αλλά τέσσερις από τις πέντε τελευταίες συναντήσεις τους έχουν κριθεί στις λεπτομέρειες. Για αυτό το λόγο θα εμπιστευτούμε τον Σέρβο για να πάρει το αίμα του πίσω από την πρόσφατη ήττα του στο Τόκιο, αλλά έχοντας δώσει πρώτα μια μεγάλη μάχη που μπορεί να κριθεί ακόμα και στα πέντε σετ.

Εκτίμηση: Τζόκοβιτς & over 35.5 γκέιμς (2.45)

Δείτε τα Προγνωστικά Tένις