*Πρώτο παιχνίδι για τα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ. Θα ακολουθήσει ρεβάνς στην έδρα της Άρσεναλ.

*Κεκλεισμένων των θυρών.

*Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί τέσσερις φορές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Το 2006 στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και το 2009 στα προημιτελικά της ίδιας διοργάνωσης. Δύο προκρίσεις πήρε η Άρσεναλ, που μάλιστα έμεινε αήττητη κόντρα στη Βιγιαρεάλ (2-2-0), στα τρία ματς δε δέχτηκε καν γκολ.

*Η Άρσεναλ έχασε μόλις έναν απ’ τους εννέα προηγούμενους πρώτους ημιτελικούς ευρωπαϊκής διοργάνωσης (5-3-1).

*Στο 4-6-5 το συνολικό ρεκόρ της Βιγιαρεάλ κόντρα σε ισπανικές ομάδες ανεξαρτήτως έδρας, έχει μόλις μία ήττα στο γήπεδο της (3-4-1), απ’ τη Μάντσεστερ Σίτι το 2011.

*Αήττητη η Άρσεναλ στα τελευταία 12 εκτός έδρας ματς στο Γιουρόπα Λιγκ (9-3-0).

Δείτε τα Προγνωστικά Europa League

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ ΑΝΑΛΥΣΗ

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τη Βιγιαρεάλ, που δεν είναι πρωτάρα στα ημιτελικά μεγάλων διοργανώσεων, ωστόσο δεν έχει κάνει ποτέ το βήμα παραπάνω. Μετράει μόνο αποκλεισμούς στα ημιτελικά Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ, ο ένας εξ αυτών κόντρα στην Άρσεναλ το 2006. Φέτος έκανε εκπληκτική πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ, είναι αήττητη στη διοργάνωση με ρεκόρ 11-1-0, η μοναδική απώλεια ήταν το εκτός έδρας 1-1 με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ τον Νοέμβριο. Έκτοτε πήρε οκτώ διαδοχικές νίκες, στις έξι εκ των οποίων δε δέχτηκε γκολ, απέκλεισε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα Σάλτσμπουργκ, Ντιναμό Κιέβου και Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Έρχεται στο ματς από εντός προγράμματος και λογικής εντός έδρας ήττα απ’ την Μπαρτσελόνα. Ήταν απογοητευτική η Βιγιαρεάλ στο πρώτο μέρος, αμυντικά ήταν σε άλλο γήπεδο, το γεγονός ότι δέχτηκε μόλις δύο γκολ οφείλεται αποκλειστικά στην αστοχία των Καταλανών, που έχασαν σωρεία ευκαιριών. Δίκαιη η ήττα για το «κίτρινο υποβρύχιο», ήταν η δεύτερη διαδοχική και τρίτη στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές, πλέον είναι στην 7η θέση, στο -1 από την Μπέτις και στο -4 απ’ τη Σοσιεδάδ, είναι στο +7 απ’ τη Γρανάδα.

«Θα είναι απαιτητικό παιχνίδι. Η Άρσεναλ έχει πολλά πλάνα και πολύ ποιοτικούς παίκτες. Οι ημέρες μου εκεί ανήκουν στο παρελθόν, αλλά έχω μόνο καλές σκέψεις», είπε ο Έμερι, ο οποίος απομακρύνθηκε απ’ τους Λονδρέζους τον Νοέμβριο του 2019 και τον διαδέχτηκε ο σημερινός αντίπαλος του, Μικέλ Αρτέτα! Δεν υπάρχουν νέα προβλήματα για τον Έμερι, δεν υπολογίζεται εδώ και καιρό ο Ιμπόρα.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ήττα 1-2 κόντρα στην Μπαρτσελόνα. Ο Τσουκουέζε το 1-0 στο 26’, ισοφάρισε ο Γκριεζμάν στο 28’, το τελικό 1-2 έκανε ο ίδιος παίκτης στο 35’. Με δέκα παίκτες απ’ το 65’ η Βιγιαρεάλ. Απόλυτα δίκαιο το αποτέλεσμα, η Μπαρτσελόνα ήταν καταιγιστική στο πρώτο ημίχρονο, θα μπορούσε να έχει τελειώσει το ματς. Δεν απείλησε ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος η Βιγιαρεάλ.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*2-3 Goal τα 12/15 τελευταία παιχνίδια της ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

*Έρχεται από πέντε σερί G/G ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

Παίξε Νόμιμα στo Pamestoixima.gr | 21+ (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

ΑΡΣΕΝΑΛ ΑΝΑΛΥΣΗ

Όλη η χρονιά εξαρτάται απ’ την πορεία της στο Γιουρόπα Λιγκ, ο μοναδικός τρόπος να καταστεί επιτυχημένη είναι η κατάκτηση του. Δεν προβλέπεται να κερδίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο μέσω της Πρέμιερ Λιγκ, συνεπώς η ευρωπαϊκή προοπτική περνά αποκλειστικά απ’ την εν λόγω διοργάνωση, η Άρσεναλ παίζει τα «ρέστα» της. Όσο αφερέγγυα είναι στην Αγγλία, τόσο σοβαρή ήταν φέτος στο Γιουρόπα Λιγκ, έχασε μόλις μια φορά (απ’ τον Ολυμπιακό εντός έδρας, είχε όμως το 3-1 του πρώτου αγώνα), στα προημιτελικά έκανε… πλάκα στη ρεβάνς κόντρα στη Σλάβια Πράγας (0-4).

Παίζει στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το 2019 προκρίθηκε στον τελικό, εκεί όμως έχασε απ’ την Τσέλσι, ενώ το 2018 αποκλείστηκε απ’ τη μετέπειτα τροπαιούχο Ατλέτικο Μαδρίτης. Έρχεται στο σημερινό ματς από εντός έδρας ήττα κόντρα στην Έβερτον, αποτέλεσμα που διαμορφώθηκε εξαιτίας της γκάφας του ασταθούς γκολκίπερ Λένο. Ανήμπορη επιθετικά χωρίς του Λακαζέτ-Ομπαμεγιάνγκ η ομάδα του Αρτέτα, ήταν φυσιολογικό να μείνει στο «μηδέν». Έχει μόλις μια νίκη στις τελευταίες πέντε αγωνιστικές (1-2-2), έμεινε στους 46 πόντους, είναι 10η και βρίσκεται στο -7 απ’ την έβδομη θέση, απομένουν πέντε αγωνιστικές.

«Η Βιγιαρεάλ έχει κάνει τρομερή πρόοδο τα τελευταία 15 χρόνια. Έχει ξεκάθαρη ταυτότητα, παίκτες με ποιότητα, τόσο με την μπάλα στα πόδια, όσο και χωρίς αυτήν. Είναι πολύ δύσκολη η αποστολή μας», είπε ο Αρτέτα, που εξέφρασε τον σεβασμό του για τον Έμερι. Διαθέσιμοι οι Ομπαμεγιάνγκ (Επιθετικός, 25,9) και Λακαζέτ (Επιθετικός, 28,13), δύσκολα θα είναι αμφότεροι βασικοί.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ήττα 0-1 κόντρα στην Έβερτον. Με αυτογκόλ του γκολκίπερ Λένο στο 76’ κρίθηκε το ματς. Η ισοπαλία ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα, καμία απ’ τις δύο ομάδες δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης.

ΑΡΣΕΝΑΛ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*Over 2.5 τα 6/9 τελευταία παιχνίδια της ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

*G/G τα 10/16 τελευταία παιχνίδια της ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

Βιγιαρεάλ – Άρσεναλ στο Pamestoixima.gr
Pamestoixima logo 2021
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ