22η αγωνιστική.

*Στον πρώτο γύρο: Νόρκεπινγκ – Ντάλκουρντ 4-2

ΝΤΑΛΚΟΥΡΝΤ

Εξαιρετικά στάθηκε την περασμένη αγωνιστική η Ντάλκουρντ, παραχωρώντας εκτός έδρας «λευκή» ισοπαλία (0-0) με την Κάλμαρ. Κλειστό παιχνίδι, με λίγες καλές στιγμές μπροστά στις δύο εστίες, η αντίπαλος την πίεσε από ένα σημείο και έπειτα, ωστόσο η Ντάλκουρντ κατάφερε να κρατήσει μέχρι το φινάλε ανέπαφη την εστία της.

Δεύτερη σερί ισοπαλία, μετά απ’ αυτή που προηγήθηκε με την Γκέτεμποργκ (1-1 εντός έδρας), συμπλήρωσε τρεις αγωνιστικές που αγνοεί τη νίκη (0-2-1), μετρώντας μόλις μια νίκη στις εννιά πρόσφατες αγωνιστικές (1-3-5), το «διπλό» επί της Σίριους (2-3). Παρέμεινε εντός των θέσεων που οδηγούν στον απευθείας υποβιβασμό, στο -4 απ’ τα μπαράζ και στο -5 απ’ την παραμονή στην κατηγορία. Εντός έδρας μετράει απολογισμό δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και πέντε ήττες με 16-18 τέρματα. Παραμένει εκτός αποστολής ο τραυματίας Σούλιεβιτς (Μέσος, 2, 0), δεν υπάρχουν άλλα αγωνιστικά προβλήματα.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ισοπαλία 0-0 με την Κάλμαρ.

Στατιστικό: G/G τα τέσσερα απ’ τα πέντε τελευταία εντός έδρας παιχνίδια στο πρωτάθλημα. (δες το στην Betshop)

Το Ντάλκουρντ – Νόρκεπινγκ παίζει στην Betshop
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΝΟΡΚΕΠΙΝΓΚ

Από την άλλη πλευρά, η Νόρκεπινγκ υποχρέωσε την ΑΪΚ Στοκχόλμης στην πρώτη της φετινή ήττα, κερδίζοντάς την με το καθαρό 2-0 εντός έδρας. Ισορροπημένο παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο, αμφότερες δεν έδειξαν διάθεση να παίξουν επιθετικά. Στην επανάληψη, η Νόρκεπινγκ έβγαλε περισσότερη θέληση, προηγήθηκε στο 53’ (1-0) και διπλασίασε τα τέρματά της στο 62’ της συνάντησης (2-0), κρατώντας με ευκολία ως το φινάλε το υπέρ της προβάδισμα. Μεγάλος πρωταγωνιστής ένας πρώην παίκτης της ΑΪΚ, ο Σίμον Τερν, ο οποίος πέτυχε και τα δύο γκολ για την ομάδα του Γκούσταφσον.

Επιστροφή στα νικηφόρα αποτελέσματα για την Νόρκεπινγκ, μετά από την ισοπαλία με την Τρέλεμποργκ (1-1 εκτός έδρας), συμπλήρωσε έξι αγωνιστικές αήττητη (3-3-0), μετρώντας μια ήττα στις τις 15 πρόσφατες αναμετρήσεις της (9-5-1), αυτή από τη Μάλμε (2-1). Παρέμεινε στην τρίτη θέση της με 42 πόντους, στο -7 πλέον απ’ την κορυφή. Μακριά από την έδρα της τρέχει ρεκόρ 3-5-2 με 14-11 τέρματα. Παραμένει στα πιτς ο Λάρσεν (Αμυντικός, 3, 1), επιστρέφει ο Ντάγκερσταλ (Αμυντικός, 16, 1).

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη 2-0 επί της ΑΪΚ Στοκχόλμης.

Στατιστικό: G/G οι πέντε απ’ τις έξι πρόσφατες εξόδους της Νόρκεπινγκ στο πρωτάθλημα.

Αριστείδης Χατζηγεωργίου