1η Αγωνιστική

ΜΙΕΤΖ ΛΕΓΚΝΙΤΣΑ

Ιστορικές στιγμές ζει η νεοφώτιστη Μετζ Λέγκνιτσα, που κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της, να εξασφαλίσει τη συμμετοχή στην Εκστρακλάσα. Μια ομάδα που ιδρύθηκε το 1971, η μεγαλύτερη της διάκριση μέχρι στιγμής είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου το 1992, όταν επικράτησε με 4-3 την Γκόρνικ Ζάμπρζε και εξασφάλισε έτσι τη συμμετοχή στον 1ο προκριματικό γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων, δεν μπόρεσε όμως να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μονακό.

Πέρσι πραγματοποίησε την καλύτερη της πορεία, κατέκτησε την κορυφή στη Β’ κατηγορία και μαζί την απευθείας άνοδο στα μεγάλα σαλόνια. Πρωταρχικός της στόχος δεν είναι άλλος από το να εξασφαλίσει την παραμονή σε αυτή και υποδέχεται την Πογκόν, ψάχνοντας το καλύτερο αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι της στην Εκστρακλάσα. Στον πάγκο βρίσκεται και φέτος ο τεχνικός Ντόμινικ Νόβακ, που επιβραβεύτηκε με ανανέωση συμβολαίου μετά την περσινή εξαιρετική σεζόν. Κατά τη διάρκεια των φιλικών άφησε θετικές εντυπώσεις, επικράτησε των ΑΕΚ (1-0) και Κορόνα Κιέλτσε (1-3), ενώ αναδείχθηκε ισόπαλη με Βάρτα (0-0) και Ρακόφ (1-1). Λίγες οι αλλαγές στο ρόστερ της, κατάφερε να διατηρήσει βασικά στελέχη της περσινής εξαιρετικής σεζόν, με τον τεχνικό Νόβακ να εκφράζει την αισιοδοξία του για μια καλή σεζόν: “Είμαστε έτοιμοι για αυτή τη νέα πρόκληση. Πιστεύω στους παίκτες μου, δείξαμε πέρσι ότι είμαστε ικανοί να πετύχουμε τους στόχους μας και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και φέτος”.

Προηγούμενο ματς: Ισόπαλες 1-1 αναδείχθηκαν Μιέτζ και Ρακόφ σε φιλική αναμέτρηση.

Στατιστικό: under 2.5 τα 4/5 τελευταία παιχνίδια της.

Το Μιέτζ Λέγκιτσα – Πογκόν παίζει στην Goalbet
goalbet-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΟΓΚΟΝ

Πισωγύρισμα έκανε την προηγούμενη σεζόν η Πογκόν, που παρουσίασε ένα απογοητευτικό πρόσωπο καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, καταλαμβάνοντας την 11η θέση στο πρωτάθλημα. Στόχος της ήταν η συμμετοχή στην πρώτη οκτάδα, οι εμφανίσεις της όμως δεν της επέτρεψαν να πραγματοποιήσει τα όνειρα της. Επέδειξε ωστόσο σοβαρότητα κατά τη διάρκεια των πλέι άουτ και κατάφερε έτσι να εξασφαλίσει εύκολα την παραμονή στην κατηγορία. Από το 2017 βρίσκεται στον πάγκο της ο τεχνικός Κόστα Ρούνιαϊτς, που ελπίζει πως θα καταφέρει να ανεβάσει φέτος σκαλοπάτι την Πογκόν.

Κατά τη διάρκεια των φιλικών δεν έπεισε με την εικόνα της, ενώ έδειξε πως αντιμετωπίζει πρόβλημα στο σκοράρισμα. Επικράτησε δύσκολα των Τσρόμπι (1-0) και Τσοσνιτσάνκα (1-0), αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Χάποελ Μπερ Σεβά, ενώ ηττήθηκε με 2-1 από τη Λέχια. Στο τελευταίο τεστ μάλιστα τραυματίστηκε σοβαρά το νέο μεταγραφικό απόκτημα Σουφιάν Μπενιαμίνα, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και η συμμετοχή του 28χρονου φορ παραμένει εξαιρετικά αμφίβολη για το σημερινό παιχνίδι.

Προηγούμενο ματς: Την ήττα με 2-1 από τη Λέχια Γκντανσκ γνώρισε η Πογκόν σε φιλική αναμέτρηση.

Στατιστικό: g/g τα 4/6 τελευταία παιχνίδια της (δες το στην Goalbet).

Κάτια Μοσχίδου