*1ος προκριματικός γύρος του Γιουρόπα Λιγκ. Σε ισχύ ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα ρεβάνς στην έδρα της Ντιναμό Τιφλίδας.

*Όποια ομάδα προκριθεί στον επόμενο γύρο θα αντιμετωπίσει μια εκ των Ντέρι Σίτι ή Ντιναμό Μινσκ.

ΝΤΟΥΝΑΪΣΚΑ ΣΤΡΕΝΤΑ (Σλοβακία)

Έπρεπε να περάσουν 25 χρόνια για να επιστρέψει στις διεθνείς διοργανώσεις η Ντουνάισκα Στρέντα, μια ομάδα που είναι παντελώς άγνωστη στην Ευρώπη. Είναι μια απ’ τις πιο παλιές ομάδες της Σλοβακίας, μετράει 104 χρόνια ζωής, ωστόσο οι επιτυχίες που έχει να επιδείξει είναι ελάχιστες και ιδιαίτερα ξεθωριασμένες στο πέρασμα των ετών. Αγωνιζόταν για αρκετά χρόνια στις χαμηλές κατηγορίες, μέχρι το 2008 να συγχωνευτεί με τη Σένετς και να κερδίσει το εισιτήριο για την πρώτη κατηγορία. Είναι κλαμπ με έντονους δεσμούς με την Ουγγαρία, η οπαδική του βάση αποτελείται σχεδόν αμιγώς απ’ την ουγγρική μειονότητα στη Σλοβακία, χαρακτηριστικό είναι ότι είναι αδελφοποιημένη με τη Φερεντσβάρος.

Φοβερή πορεία έκανε πέρυσι η Ντουνάισκα, τερμάτισε στην 3η θέση των πλέι οφ και επέστρεψε στην Ευρώπη, η προηγούμενη συμμετοχή της στις διεθνείς διοργανώσεις ήταν το 1993 στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Προπονητής της είναι από πέρυσι ο Ιταλός Μάρκο Ρόσι, ο οποίος πριν από ένα μήνα προσλήφθηκε στην εθνική Ουγγαρίας, ωστόσο συνεχίζει στον πάγκο της σλοβακικής ομάδας, τουλάχιστον προς το παρόν. Μετά το 0-0 της ομάδας του στο φιλικό της περασμένης εβδομάδας κόντρα στη Ζλιν, ο Ρόσι είπε: «Κάναμε φάσεις, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Είμαστε στο σωστό δρόμο ενόψει των ευρωπαϊκών αγώνων». Αήττητη έμεινε η ομάδα της νότιας Σλοβακίας στα τελευταία πέντε φιλικά (2-3-0), δε δέχτηκε γκολ στα τρία εξ αυτών.

Δεν είναι κάτι φοβερό το ρόστερ, ξεχωρίζει ο αριστερός μπακ Ντέιβις, που συμμετείχε με τον Παναμά στο Μουντιάλ (έπαιξε δύο ματς), θεωρούνται ποιοτικοί οι Σάτκα (στόπερ), Χουκ (στόπερ), Μ. Βίντα (μέσος) και Τρετιάκοφ (μέσος), απ’ τις προσθήκες του καλοκαιριού τα φώτα έπεσαν στον επιτελικό χαφ Καλμάρ, που ήρθε απ’ τη Λειψία. Η αποστολή: Τερματοφύλακες: Ματσέι, Σλάντσικ, Γέντλιτσκα, Αμυντικοί: Σίμτσακ, Χουκ, Κονέ, Κόνστρνα, Ντέιβις, Σπίριακ, Σάτκα, Μέσοι: Λούμπισιτς, Κ. Βίντα, Καλμάρ, Μ. Βίντα, Χερκ, Ζαχουμένσκι, Αλούκου, Επιθετικοί: Πατσίντα, Ισούφ Μπάγιο, Ντίβκοβιτς, Τρετιάκοφ.

Προηγούμενο ματς: Φιλική ισοπαλία 0-0 για την Ντουνάισκα κόντρα στη Ζλιν την περασμένη εβδομάδα.

Στατιστικό: Από 4/5 Under 2.5 έρχεται η Ντουνάισκα σε φιλικό επίπεδο (δες το στην Betshop).

Δείτε τα προγνωστικά Europa League (Κλικ Εδώ)

Το Ντουνάισκα Στρέντα – Ντιναμό Τιφλίδας παίζει στην Betshop
betshop logo 300 300 transparent
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΝΤΙΝΑΜΟ ΤΙΦΛΙΔΑΣ (Γεωργία, 218)

Μια ομάδα με τεράστια εμπειρία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι η Ντιναμό Τιφλίδας. Και μόνο το γεγονός ότι στο παλμαρέ της έχει μια κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1981, προσφέρει άλλο «αέρα» στους Γεωργιανούς, οι οποίοι είναι κυρίαρχοι στο εγχώριο πρωτάθλημα και ως εκ τούτου, έχουν αδιάλειπτη παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μετρούν συνολικά 153 ματς σε όλους τους θεσμούς, με ρεκόρ 67-22-64 και απολογισμό τερμάτων 210-215. Τα τελευταία χρόνια αναζητούν μια μεγάλη επιτυχία, κάτι τέτοιο θα ήταν η συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, στους οποίους δεν έχουν φτάσει ποτέ. Μετρούν 3/3 αποκλεισμούς στα πλέι οφ, οι δύο εξ αυτών από ελληνικές ομάδες, το 2011 απ’ την ΑΕΚ και το 2016  απ’ τον ΠΑΟΚ.

Εναντίον του δικεφάλου του βορρά έπαιξε για τελευταία φορά στην Ευρώπη, πέρυσι απείχε καθότι ηττήθηκε στα πλέι οφ του 2016 απ’ την Ντιναμό Μπατούμι, φέτος επιστρέφει διότι τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα του 2017 (έχει μορφή… Σκανδιναβίας, από Μάρτιο μέχρι Νοέμβριο), το οποίο έχασε για έναν πόντο απ’ την Τορπέντο Κουτάισι. Δε χωρά αμφισβήτηση η κυριαρχία της Ντιναμό Τιφλίδας στη Γεωργία, είναι η πιο επιτυχημένη ομάδα της χώρας με 16 πρωταθλήματα και 13 Κύπελλα απ’ το 1990 και έπειτα. Πηγαίνει στα ματς με την Ντουνάισκα Στρέντα με πλεονέκτημα πλήρους ετοιμότητας, αφού έχει παίξει ήδη 18 αγωνιστικές απ’ τις αρχές Μαρτίου, βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 38 πόντους, στο -5 απ’ την πρωτοπόρο Σαμπουρτάλο. Έρχεται από πέντε νίκες στις τελευταίες εφτά αγωνιστικές, κέρδισε τα τελευταία τρία ματς με επιμέρους σκορ 13-4!

Τέσσερα γκολ έχει σκοράρει στα τελευταία τρία παιχνίδια ο αρχηγός και πιο ποιοτικός παίκτης, ο χαφ Οτάρ Κιτεϊσβίλι, ο οποίος πριν από δύο χρόνια θεωρούνταν το νέο μεγάλο αστέρι του ποδοσφαίρου της Γεωργίας, είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας. Μόλις δύο οι προσθήκες του καλοκαιριού, ανώδυνες οι αποχωρήσεις, σε γενικές γραμμές το ρόστερ δεν έχει αλλάξει πολύ σε σχέση με πέρυσι, ελάχιστοι οι ξένοι.

Προηγούμενο ματς: Νίκη 5-0 για την Ντιναμό Τιφλίδας κόντρα στην Ντίλα για το πρωτάθλημα.

Στατιστικό: Από 4/5 Over 2.5 έρχεται η Ντιναμό Τιφλίδας σε εγχώριο επίπεδο.

Αριστοτέλης Σαββίδης