* Τρίτος γύρος των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη ζώνη Ασίας. Υπάρχουν δύο όμιλοι των έξι ομάδων έκαστος. Από κάθε όμιλο προκρίνονται απευθείας οι δύο πρώτες, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στην τρίτη θέση, θα αγωνιστούν μεταξύ τους για ένα ακόμη εισιτήριο που θα οδηγήσει στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

2ος όμιλος (οχτώ αγ.): Ιαπωνία 17, Σαουδική Αραβία 16, Αυστραλία 16, ΗΑΕ 10, Ιράκ 5, Ταϊλάνδη 2

ΗΑΕ

Με την πλάτη στον τοίχο βρίσκονται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όσον αφορά τη μάχη για πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018. Με τους δέκα βαθμούς που συγκέντρωσαν, δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του 3ου γύρου, βρίσκονται στο -6 από τις Σαουδική Αραβία και Αυστραλία, από τις οποίες γνώρισαν την ήττα στον πρώτο γύρο (3-0 και 2-0 εκτός έδρας, αντίστοιχα).

Μετά από οχτώ αγωνιστικές στο 2ο όμιλο του 3ου γύρου των προκριματικών της διοργάνωσης το ομοσπονδιακό συγκρότημα του Μπάουζα σημείωσε τρεις νίκες, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες (8-11 τα γκολ). Στις 13 Ιουνίου αναδείχθηκε ισόπαλο 1-1 στην έδρα της Ταϊλάνδης. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 69’ με τον Τοσακάι. Το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση διαμόρφωσε ο Μπαμπκούτ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Εξαιρετικά αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή του αρχηγού Αμπντουλραμάν (ΜΕ) στη σημερινή αναμέτρηση κόντρα στη Σαουδική Αραβία, καθώς ταλαιπωρείται από σοβαρό τραυματισμό στον αστράγαλο. Την τελευταία φορά που τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υποδέχτηκαν στην έδρα τους τη Σαουδική Αραβία οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα βαθμό (1-1) στις 29 Μαρτίου του 2016.

Προηγούμενο ματς: Από ένα βαθμό μοιράστηκαν Ταϊλάνδη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στη μεταξύ τους αναμέτρηση για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Στατιστικό: Σημειώθηκε no-goal στα έξι από τα επτά τελευταία παιχνίδια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σε όλες τις διοργανώσεις (δες το στην Betrebels)

Το ΗΑΕ – Σαουδική Αραβία παίζει στην Betrebels
Betrebels logo 2019
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δείτε τα Προγνωστικά Προκριματικά Μουντιάλ 2018 (Κλικ Εδώ)

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Η Σαουδική Αραβία παλεύει για μία από τις δύο θέσεις του 2ου ομίλου, που οδηγούν απευθείας στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018, παρέα με τις Ιαπωνία και Αυστραλία. Με τους 16 βαθμούς που συγκέντρωσε μετά το πέρας οχτώ αγωνιστικών (πέντε νίκες, μία ισοπαλία, δύο ήττες/ 15-8 τα γκολ) το ομοσπονδιακό συγκρότημα του Φαν Μάρβαϊκ βρίσκεται στη 2η θέση ισοβαθμώντας με τα «καγκουρό», ενώ και οι δύο απέχουν ένα βαθμό από τους πρωτοπόρους «σαμουράι».

Στις 8 Ιουνίου τα «πράσινα γεράκια» γνώρισαν την εκτός έδρας ήττα με 3-2 από την Αυστραλία. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τα γκολ του Τζούριτς (7’, 36’), με τους φιλοξενούμενους να απαντούν ισάριθμες φορές με τους Αλ Ντοσάρι (23’) και Αλ Σαλάβι (45+2’). Το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση διαμόρφωσε ο Ρόγκιτς στο δεύτερο ημίχρονο, και πιο συγκεκριμένα στο 64’.

«Η αναμέτρηση κόντρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δεν θα είναι εύκολη, αλλά εμπιστεύομαι τους ποδοσφαιριστές μου. Δεν έχω πρόβλημα με την πίεση, όταν θέλεις να φτάσεις στο υψηλότερο επίπεδο πρέπει να υπάρχει αυτή», υπογράμμισε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σαουδικής Αραβίας.

Προηγούμενο ματς: Την εκτός έδρας ήττα με 3-2 γνώρισε η Σαουδική Αραβία από την Αυστραλία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Στατιστικό: Σημειώθηκε over 2,5 στα πέντε τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της Σαουδικής Αραβίας σε όλες τις διοργανώσεις.

Παναγιώτης Κιστογλίδης