* Τρίτος γύρος των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη ζώνη Ασίας. Υπάρχουν δύο όμιλοι των έξι ομάδων έκαστος. Από κάθε όμιλο προκρίνονται απευθείας οι δύο πρώτες, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στην τρίτη θέση, θα αγωνιστούν μεταξύ τους για ένα ακόμη εισιτήριο που θα οδηγήσει στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

1ος όμιλος: Ιράν 14, Κορέα 10, Ουζμπεκιστάν 9, Συρία 8, Κίνα 5, Κατάρ 4

ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ

Από την εκτός έδρας ήττα με 0-1 από τη Συρία προέρχεται το Ουζμπεκιστάν, το οποίο παρουσιάστηκε κατώτερο των αναμενομένων ιδίως επιθετικά και ενώ όλα έδειχναν πως θα φύγει με το βαθμό και το στείρο 0-0, ο Κρίμετς υπέπεσε σε πέναλτι στις καθυστερήσεις και άφησε την ομάδα του με άδεια χέρια. Το συγκρότημα του Μπαμπαγιάν παρέμεινε έτσι στην 3η θέση του 1ου ομίλου με εννιά βαθμούς, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ήττα της Κορέας ώστε να αποκτήσει σαφές προβάδισμα πρόκρισης και στα τέσσερα ματς που απομένουν καλείται να κάνει την υπέρβαση αν θέλει να βρεθεί στα γήπεδα της Ρωσίας. Κόντρα στο τελευταίο, Κατάρ, οι γηπεδούχοι θα ψάξουν το τρίποντο με κάθε τρόπο και κάθε κόστος, με το έργο τους να είναι βατό. Για να τα καταφέρουν βέβαια θα πρέπει πρώτα οι ίδιοι να διορθώσουν τα κακώς κείμενα της περασμένης Πέμπτης, καθώς με παρόμοια εμφάνιση ούτε σήμερα θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα κακά νέα για τους Ουζμπέκους είναι πως δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον τιμωρημένο μπακ, Τουχταχοτζάεφ, ο οποίος θα εκτίσει την ποινή του. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό είναι το τελευταίο βατό παιχνίδι για το Ουζμπεκιστάν, καθώς ακολουθούν οι εκτός έδρας αναμετρήσεις κόντρα σε Ιράν και Κίνα, ενώ το πρόγραμμα κλείνει με την εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στην Κορέα.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα με 0-1 από τη Συρία.

Στατιστικό: N/G σημειώθηκε στα πέντε από τα έξι τελευταία εντός έδρας παιχνίδια του.

O bookmaker δεν βρέθηκε

Δείτε τα Προγνωστικά Προκριματικά Μουντιάλ 2018 (Κλικ Εδώ)

ΚΑΤΑΡ

Από την εντός έδρας ήττα με 0-1 από το Ιράν προέρχεται το Κατάρ, το οποίο στάθηκε επάξια απέναντι στην καλύτερη ομάδα του ομίλου, ωστόσο έχασε στις λεπτομέρειες και μοιραία εκμηδενίστηκαν οι όποιες ελπίδες πρόκρισης υπήρχαν. Το σύνολο του Φοσάτι βρίσκεται στην τελευταία θέση του γκρουπ με μόλις τέσσερις βαθμούς και ρεκόρ 1-1-4, είναι στο -5 από το 3ο Ιράν και στο -6 από τη 2η Κορέα και με βάση δυναμικής και προγράμματος δεν του δίνεται η ευκαιρία να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω. Κόντρα στο Ουζμπεκιστάν οι φιλοξενούμενοι θα προσπαθήσουν να αποσπάσουν οτιδήποτε θετικό στην προσπάθεια που θα κάνουν για να αποφύγουν την τελευταία θέση του ομίλου, το έργο τους όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο και θα πρέπει να υπερβάλλουν εαυτόν αν θέλουν να τα καταφέρουν. Οι απουσίες των τιμωρημένων Κούκι και Χασάν δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την αποστολή τους.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας ήττα με 0-1 από το Ιράν.

Στατιστικό: G/G σημειώθηκε στα τρία από τα πέντε τελευταία ανεξαρτήτως έδρας.