Betarades.gr: Τα κορυφαία προγνωστικά στοιχήματος.

*Η αναμέτρηση δεν διεξάγεται στην φυσική έδρα της Άστρα, το “Marin Anastasovici”, αλλά στο Βουκουρέστι και το “Arena Naţională”, λόγω αλλαγής χλοοτάπητα.

*Αυτή είναι η πρώτη φορά που οι δυο ομάδες κοντράρονται σε μια ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η Άστρα έχει αγωνιστεί μόνο κόντρα στην Σάλτσμπουργκ, από ομάδες της Αυστρίας, γνωρίζοντας δυο ήττες (5-1 εκτός, 1-2 εντός). Αντιθέτως, η Αούστρια έχει απολογισμό τρεις νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες κόντρα σε ομάδες από την Ρουμανία, με δυο ισοπαλίες και δυο ήττες εκτός έδρας.

ΑΣΤΡΑ

Το ταξίδι της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ ξεκινάει σήμερα η Άστρα και θέλει να μπει με το δεξί, επικρατώντας της Αούστρια. Η ομάδα του Μάριους Σουμούντικα μπορεί να κατέκτησε πέρυσι το πρωτάθλημα της χώρας της, ωστόσο δεν κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στον τρίτο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης κληρώθηκε κόντρα στην Κοπεγχάγη, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 εντός έδρας, γνωρίζοντας παράλληλα “βαριά” ήττα με 3-0 στην Δανία. Ο αποκλεισμός αυτός την έφερε στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου στα πλέι οφ κλήθηκε να αντιμετωπίσει την αγγλική Γουέστ Χαμ. Το εντός έδρας 1-1 μπορεί να μην άφηνε πολλές πιθανότητες πρόκρισης στην Άστρα, ωστόσο οι Ρουμάνοι κατάφεραν να πάρουν το “διπλό” μέσα στο Λονδίνο, επικρατώντας με 0-1. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε στο 45ο λεπτό ο Φιλίπε Τεϊσέιρα. Η κληρωτίδα την έφερε σε όμιλο κόντρα σε Αούστρια, Ρόμα και Βικτόρια Πλζεν, με τους Ρουμάνους να είναι αισιόδοξοι για μια καλή πορεία.

Δεν έχει ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα, καθώς αν και πρωταθλήτρια, βρίσκεται πολύ χαμήλα στη βαθμολογία. Πιο συγκεκριμένα, μετά από εφτά παιχνίδια, μετράει πέντε μόλις βαθμούς ούσα και στην 11η θέση της βαθμολογίας. Μια νίκη, δυο ισοπαλίες και τέσσερις ήττες ο μέχρι τώρα απολογισμός της, με τέρματα 7 υπέρ και 14 κατά. Η άμυνα της είναι η τρίτη χειρότερη της κατηγορίας, μετά από αυτές των Τιμισοάρα (20 γκολ) και Τάργκου Μούρες (16 γκολ). Την τελευταία χρονικά αγωνιστική, η Άστρα αντιμετώπισε εκτός έδρας την Στεάουα, στην έδρα της οποίας γνώρισε την ήττα με 1-0, δεχόμενη γκολ λίγο πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Παράλληλα ολοκλήρωσε το παιχνίδι με δέκα παίκτες, μετά και την αποβολή του Ζούνιορ Μαρανάο στο 89′, με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Μοναδικό ερωτηματικό για την σημερινή αναμέτρηση είναι η χρησιμοποίηση του επιθετικού Ντένις Άλιμπεκ, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρώσει την τελευταία προπόνηση της ομάδας του. Αντιθέτως, στη διάθεση του προπονητή του είναι και πάλι ο έμπειρος επιθετικός, Κονσταντίν Μουντέσκου. Μεσοβδόμαδα, η Άστρα ανακοίνωσε την λύση της συνεργασίας της με τον Αλβανό δεξιό οπισθοφύλακα, Κρίστι Βανγκέλι, ο οποίος έχει αγωνιστεί και στον Άρη.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα 1-0 από την Στεάουα για το Πρωτάθλημα.

Στατιστικό: Under 2.5 τα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Δείτε τα Προγνωστικά Europa League (Κλικ Εδώ)

O bookmaker δεν βρέθηκε

ΑΟΥΣΤΡΙΑ

Από την πλευρά της, η Αούστρια κατάφερε να πετύχει το στόχο της εισόδου στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και πλέον θέλει να ξεκινήσει τις υποχρεώσεις εκεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ομάδα του Τόρστεν Φινκ ξεκίνησε το ταξίδι της από τον δεύτερο προκριματικό, όταν και αντιμετώπισε την Τακέσι, από την Αλβανία, της οποίας και επικράτησε και στα δυο παιχνίδια (1-0 και 1-4). Στη συνέχεια, κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Σπάρτακ Τρνάβα, από την οποία μπορεί να ηττήθηκε με 0-1, εντός έδρας, ωστόσο στο ματς της Σλοβακίας επικράτησε με το ίδιο σκορ, στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση, όπου δεν άλλαξε κάτι, με αποτέλεσμα η Αούστρια να πάρει την πρόκριση στα πέναλτι με σκορ 4-5. Στα πλέι οφ της διοργάνωσης, οι Αυστριακοί αντιμετώπισαν την Ρόζενμποργκ κόντρα στους οποίους πήραν τη νίκη και στα δυο παιχνίδια και μάλιστα με το ίδιο σκορ (2-1). Με τη Ρόμα να είναι το φαβορί για την κατάληψη της πρώτης θέσης, η Αούστρια θέτει ς στόχο της δεύτερη θέση, για την οποία θα “μονομαχήσει” με τις Άστρα και Βικτόρια Πλζεν.

Βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, παραμένοντας αήττητη στα τρία τελευταία παιχνίδια της για το πρωτάθλημα, μετρώντας δυο νίκες και μια ισοπαλία. Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της, η Αούστρια φιλοξένησε την Βόλφσμπεργκερ της οποίας και επικράτησε με 4-1. “Καθάρισε” την υπόθεση νίκης από το πρώτο κιόλας ημίχρονο, όταν και προηγήθηκε με 3-0, χάρη στα τέρματα των Λούκας Βενούτο (14′), Χόλτσχάουσερ (17′) και Γκρούνβαλντ (26′). Στο ξεκίνημα της επανάληψης, οι φιλοξενούμενοι μείωσαν προσωρινά σε 3-1, ωστόσο ο Γκρούνβαλντ (79′) και πάλι έγραψε το τελικό 4-1. Στην 4η θέση της βαθμολογίας η Αούστρια, μετά από εφτά αγωνιστικές, όπου και μετράει 13 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την πρωτοπόρο Στουρμ Γκρατς. Τέσσερις νίκες, μια ισοπαλία και δυο ήττες ο απολογισμός της, έχοντας την καλύτερη επίθεση της κατηγορίας με 15 τέρματα.

Μεγάλη απώλεια για τον Τόρστεν Φινκ θα είναι ο βασικός τερματοφύλακας του Ρόμπερτ Άλμερ, ο οποίος τραυματίστηκε και έμεινε εκτός αποστολής, με τον Χάτζικιτς να παίρνει σήμερα τη θέση του. Απών από την αναμέτρηση θα είναι και ο επίσης τραυματιίας, Ρίτσαρντ Βίντμπιχλερ.

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας νίκη 4-1 επί της Βόλφσμπεργκερ για το Πρωτάθλημα.

Στατιστικό: G/G τα εφτά τελευταία παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.