Ο ιδανικός άνθρωπος

Ανανεώθηκε:
τσαρλυ αναλυση εθνικη ελλαδος γιοβανοβιτς
Photo Credits: CTK / Alamy Stock Photo

Ο νέος πρόεδρος της ομοσπονδίας Μάκης Γκαγκάτσης φρόντισε να κλείσει γρήγορα το θέμα του προπονητή της Εθνικής Ελλάδος, κάνοντας την πιο προφανή επιλογή.

Απο την στιγμή που υπάρχει διαθέσιμος ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και έβλεπε με ενδιαφέρον την προοπτική να αναλάβει την θέση, δεν υπάρχει λόγος να μπλέξουμε. Είναι άλλωστε δεδομένο πως είναι δύσκολο να βρεις για την Εθνική ομάδα, κάποια πραγματικά σπουδαία επιλογή. Προπονητής τύπου Ρεχάγκελ έρχεται μία φορά τα 100 χρόνια.

Κορυφαίες αποδόσεις στην bet365
bet365-logo
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το πρώτο σχόλιο που έκανα μετά τον αποκλεισμό μας απο την Εθνική Γεωργία, ήταν πως δεν έπρεπε να χαθεί χρόνος και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, θα έπρεπε να κοιτάξει να κλείσει τον πρώην τεχνικό του Παναθηναϊκού. Ο Τάκης Μπαλτάκος γνωρίζοντας πως θα αποχωρήσει, θεώρησε πως δεν είναι ο αρμόδιος και άφησε την απόφαση για τον αντικαταστάτη του, που φρόντισε να κλείσει άμεσα το θέμα.

Συμπληρώνει τα περισσότερα κουτάκια

Ο τέλειος προπονητής είναι δεδομένο πως δεν υπάρχει όμως ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, τικάρει αρκετά κουτάκια. Πρόκειται για έναν προπονητή που με τον χαρακτήρα του, το ήθος του, την εργατικότητα του έχει κερδίσει την εκτίμηση του μέσου Έλληνα φιλάθλου.

Έχει κερδίσει την εκτίμηση του μέσου φίλαθλου, των ΜΜΕ και του Έλληνα ποδοσφαιριστή. Πρόκειται για έναν άνθρωπο που μόνο που τον ακούς να μιλάει, αποτελεί τιμή να σε εκπροσωπεί. Δούλεψε για δυόμιση χρόνια στον Παναθηναϊκό και σε όποιο σημείο και να τοποθετεί κανείς την προπονητική του αξία, δεν γίνεται να μην εκτιμά τον χαρακτήρα, το ήθος του και την εργατικότητα του. Αυτά τα στοιχεία, σε συνδυασμό με το ξεκάθαρο ποδοσφαιρικό πλάνο που διαθέτει τον έχουν κάνει αγαπητο και στα ΜΜΕ.

Kλίμα συσπείρωσης

Είναι δεδομένο λοιπόν, πως η ΕΠΟ, ήρθε σε συμφωνία με έναν προπονητή που μπορεί να δημιουργήσει κλίμα συσπείρωσης. Το πιο σημαντικό από όλα είναι πως εκτιμά και τον εκτιμούν οι Ελληνες ποδοσφαιριστές. Ο Γιοβάνοβιτς είναι ένας άνθρωπος που μπορεί να πείσει τον ποδοσφαιριστή του να παίξει και για εκείνον, να δώσει κάτι παραπάνω για να πετύχουν την αποστολή τους. Στην Εθνική ομάδα που μαζεύονται σε συγκεκριμένα διαστήματα, είναι απαραίτητο ο ποδοσφαιριστής να θέλει να είναι μέλος του γκρουπ και να έχει κίνητρο. Αυτά τα στοιχεία ασφαλώς και μπορεί να τα προσφέρει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Η δυσκολία των Εθνικών ομάδων

Σίγουρα οι Εθνικές ομάδες, ο τρόπος που λειτουργούν του δημιουργούν δυσκολία στο να αξιοποιήσει το νο1 προπονητικό του όπλο. Που είναι η σπουδαία δουλειά που κάνει στο προπονητικό κέντρο. Βλέπετε στις Εθνικές ομάδες δεν υπάρχει χρόνος για δουλειά στο προπονητικό κέντρο. Στις Εθνικές ομάδες, μοιάζει σαν ο προπονητής να πρέπει να είναι πρώτα καλός στο κοουτσάρισμα καθώς έχει να διαχειριστεί συγκεκριμένα παιχνίδια, χωρίς χρόνο για να χτίσει το προφίλ της ομάδας του.

Το κοουτσάρισμα σίγουρα δεν είναι ένα απο τα όπλα του Γιοβάνοβιτς, που είναι ένας προπονητής που βασίζεται στην προπονητική του μέθοδο. Όμως να είμαστε ειλικρινείς, είναι δύσκολο να βρει η Εθνική μας κάποιον εξαιρετικό κόουτς και μοιάζει επίσης δύσκολο ο Γιοβάνοβιτς να αποδειχθεί κατώτερος στην διαχείριση αγώνων απο του Φαν Σιπ, Πογιέτ. Σε κανένα κομβικό παιχνίδι δεν πήραμε  και κάποιο σπουδαίο κοουτσάρισμα τα τελευταία χρόνια.

👉 Τσεκάρετε το review της βετ365 από το Betarades.gr!

Χρειαζόμαστε να βρει ψαγμένες επιλογές, να αξιοποιήσει τη φόρμα και το ταλέντο

Απο τον Γιοβάνοβιτς χρειαζόμαστε να βρει κάποιες ψαγμένες λύσεις, που θα βοηθήσουν την δουλειά του. Έχουμε σοβαρό ζήτημα στον χώρο του κέντρου. Στην ΕΘνική δεν μπορεί ο προπονητής να κάνει μεταγραφές, όμως χρειαζόμαστε κάποιον που να αξιοποιήσει ότι καλό μπορεί να του προσφέρει το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Για παράδειγμα οι λύσεις στην μεσαία γραμμή, ειδικά στο δίδυμο του άξονα, δεν ανήκουν στο υψηλό επίπεδο. Θα ήταν χρήσιμο να δοθεί μία ευκαιρία στον Παπανικολάου. Είναι δεδομένο πως η Εθνική μας, χρειάζεται να πάρει περισσότερα πράγματα από τους Κωνσταντέλια, Τζόλη. Να αξιοποιείται η φόρμα ποδοσφαιριστών, να μην υπάρχουν ξεκάθαρες αδικίες στις κλήσεις και συζήτηση για το αν ο ομοσπονδιακός μας επηρεάζεται απο το ποιοί ελέγχουν την ομοσπονδία. Είναι μία ατζέντα προβλημάτων που υπήρχε επί Πογιέτ και με τον Γιοβάνοβιτς, μοιάζει πολύ πιθανό όλα αυτά να τα αφήσουμε στο παρελθόν.

Ο Γιοβάνοβιτς δεν επηρεάζεται

Αν είναι κάτι δεδομένο, είναι πως η ομοσπονδία έδωσε την Εθνική μας ομάδα, σε έναν άνθρωπο που ξέρει, πως αποκλείεται να τον επηρεασει και το γεγονός αυτό αποτελεί ένα θετικό ξεκίνημα.

Τα υπόλοιπα θα τα απαντήσει ο χρόνος. Η αποστολή του Γιοβάνοβιτς, μόνο εύκολη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ειδικά απο την στιγμή που αναλαμβάνει την υποχρέωση να μας πάει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που σε σχέση με το Euro είναι πιο δύσκολη η προκριματική διαδικασία.

Κορυφαίες αποδόσεις στην bet365
bet365-logo
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ