Τένις: Ισόβιος αποκλεισμός διαιτητή για παραβιάσεις στο στοίχημα

Ανανεώθηκε:
τενις στοιχημα αποκλεισμος
Photo Credits: Vlad Deep / Alamy Stock Photo

Ο Διεθνής Οργανισμός Ακεραιότητας του Τένις (ITIA) επέβαλε αποκλεισμό σε διατητή του τένις, ο οποίος κατηγορείται για παραβιάσεις στο στοίχημα.

1 μήνας δωρεάν Cosmote TV* 📺⚽️ Κωδικός STXCOMBO
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πρόκειται για τον Βούλγαρο, Πάβελ Ατανάσοφ, ο οποίος έπειτα από έρευνες διαπιστώθηκε ότι παραβίασε 21 φορές τους κανόνες στοιχηματισμού του ITIA στο πλαίσιο του προγράμματος καταπολέμησης της διαφθοράς στο τένις (TACP) του οργανισμού.

Ο Ατανάσοφ παραδέχθηκε την ενοχή του και ότι παραβίασε τους κανονισμούς για το στοίχημα μεταξύ 2019 και 2023. Η υπόθεση εκδικάστηκε από τον AHO Richard Young, ο οποίος επέβαλε επίσης στον Βούλγαρο πρόστιμο 10.000 δολαρίων. Η απαγόρευση ισχύει από τις 4 Μαρτίου 2024.

Η δήλωση της ITIA: “Ο Ατανάσοφ, ο οποίος έχει διευθύνει τουρνουά ITF $15k και $25k στη Βουλγαρία, απαγορεύεται μόνιμα να διευθύνει ή να παρευρίσκεται σε οποιαδήποτε διοργάνωση τένις όπως ATP, ITF, WTA, Tennis Australia, Fédération Française de Tennis, Wimbledon και USTA ή από οποιαδήποτε εθνική ένωση.

Τα στοιχηματικά αδικήματα του Ατανάσοφ περιλάμβαναν την παραποίηση των δεδομένων βαθμολογίας των αγώνων για στοιχηματικούς σκοπούς, τη διευκόλυνση στοιχηματισμού, τη συνωμοσία για τη διάπραξη αδικημάτων διαφθοράς, το στοίχημα σε αγώνες τένις και τη μη αναφορά διεφθαρμένων προσεγγίσεων.

Τους τελευταίους μήνες, η ITIA ανακοίνωσε επίσης ότι επέβαλε στον James Blake κύρωση για παραβίαση των κανόνων χορηγίας στοιχημάτων του τένις. Ο διευθυντής του τουρνουά Miami Open και πρώην τενίστας φέρεται να συνεργάστηκε πλήρως με την έρευνα και δεν αμφισβήτησε την κατηγορία. Η ITIA του επέβαλε πρόστιμο 56.250 δολαρίων και αποκλεισμό με αναστολή 18 μηνών.