Πόκερ: Μία – πιθανή – επιστροφή που θα προκαλέσει… πάταγο

Ανανεώθηκε:
ποκερ ειδήσεις

Ο Νέιτ Σίλβερ ήταν ένας γνωστός και επιτυχημένος παίκτης του πόκερ, πριν ιδρύσει το FiveThirtyEight, ένα σάιτ που ειδικεύεται στις προβλέψεις για τις εκλογικές αναμετρήσεις και όχι μόνο, βασισμένο σε επιστημονικά δεδομένα. Ωστόσο το μέλλον του στην ιστοσελίδα που αποτέλεσε το δημιούργημά του προβλέπεται δυσοίωνο!

Αυτό διότι η Disney, στην οποία ανήκει πλέον το FiveThirtyEight αποφάσισε να προχωρήσει σε ανακατατάξεις και απολύσεις και ανάμεσα στα “θύματα” των αλλαγών είναι και ο Σίλβερ, όπως ο ίδιος ενημέρωσε τους συναδέλφους του.

Η χρονιά ορόσημο για τον Νέιτ Σίλβερ ήταν το 2008, όταν προέβλεψε σωστά τα αποτελέσματα των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ και στις 50 Πολιτείες. Ως επακόλουθο, το FiveThirtyEight γνώρισε τεράστια άνοδο και άνθηση, καθώς μετατράπηκε στον ιστότοπο που δεν παρέλειπε κανείς να επισκεφθεί προκειμένου να βρει τις καλύτερες αναλύσεις που βασιζόταν σε επιστημονικά δεδομένα τόσο για το πολιτικό πεδίο, όσο και για τα αθλητικά γεγονότα.

Ωστόσο, στις εκλογές του 2016, το κύρος του δέχθηκε σημαντικό πλήγμα, μια και προέβλεψε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είχε μόλις 30% πιθανότητες να επικρατήσει της Χίλαρι Κλίντον. Το αποτέλεσμα της κάλπης τον διέψευσε και παράλληλα, υπήρξαν πολλοί που αμφισβήτησαν το μοντέλο του.

Το μέλλον του Σλίβερ είναι αβέβαιο, ωστόσο δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ασχοληθεί εκ νέου επαγγελματικά με το πόκερ. Το έκανε, άλλωστε, στα ‘00s, όταν έπαιζε σε επαγγελματικό επίπεδο hold’em. Ποτέ, μάλιστα, δεν εγκατέλειψε τα τραπέζια, έστω και αν κατά περιόδους δεν ήταν τόσο ενεργός.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την ιστοσελίδα Helmond Mob, ο Σίλβερ έχει κερδίσει περισσότερα από 600.000$ σε live τουρνουά το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, είχε και σημαντικές απώλειες, όπως για παράδειγμα τον Φεβρουάριο, όταν έχασε πενταψήφιο ποσό σε ένα παιχνίδι στο Τέξας.