Ο «πραγματικός» τζίρος για τις online στοιχηματικές εταιρίες – Τεράστια αύξηση!

Ανανεώθηκε:
στοιχημα τυχερα παιχνιδια νεα
Photo Credits: IMAGO / Pond5 Images

Εισάγει μια καινοτομία η ΕΕΕΠ για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς ουσιαστικά επεκτείνει τη μέτρηση των μεγεθών της νόμιμης αγοράς για τα τυχερά παιχνίδια. Πλέον αναφέρει τον «αναμορφωμένο τζίρο» και όπως τονίζει και η ίδια η Επιτροπή, είναι νούμερο που δείχνει με μεγαλύτερη ακρίβεια τις συνθήκες που επικρατούν, καθώς και τις συνήθειες των Ελλήνων παικτών.

Προσφορά* ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ! Promo code YUMMY100
winmasters app
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο αναμορφωμένος τζίρος είναι φυσικά πιο μικρός από τον ονομαστικό τζίρο, καθώς ο δεύτερος προκύπτει από «ανακύκλωση» κερδών από το αρχικό κεφάλαιο του παίκτη. Αναφέρει χαρακτηριστικά η ΕΕΕΠ: «Στα online παιχνίδια τα ποσά κερδών που “ξαναπαίζονται” είναι πια πολλαπλάσια αυτών που πραγματικά παίζονται». Ενώ προσθέτει πως με αυτόν τον τρόπο «έχουμε εξαιρετικά μη συγκρίσιμα μεγέθη όταν εξετάζουμε το TGR από τα τραπέζια των καζίνο ή τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ με εκείνο των online παιχνιδιών».

Ειδικότερα, ο αναμορφωμένος τζίρος (TGR), όπως υπολογίζεται από την ΕΕΕΠ, είναι το άθροισμα των κερδών προ φόρων που αποδόθηκε στους παίκτες και των ακαθάριστων κερδών (GGR) που απομένει στους παρόχους. Επομένως, με βάση και όσα λέει η Επιτροπή Παιγνίων, είναι το ποσό που πραγματικά διακυβεύτηκε για τους παίκτες.

Έτσι λοιπόν, με την προσέγγιση αυτή στα τελευταία στοιχεία ποθ μοιράστηκε η ΕΕΕΠ, το αναμορφωμένο TGR για τις διαδικτυακές εταιρίες είναι στα 1,134 δισ. ευρώ για το δίμηνο Ιανουάριος – Φεβρουάριος του 2024. Παρουσιάζοντας μια αύξηση 10,78% σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρσι, που ήταν στα 1,017 δισ. ευρώ.

Ενώ για τις διαδικτυακές στοιχηματικές εταιρείες το ποσό για τα συνολικά πονταρίσματα είναι αρκετά μεγαλύτερο. Ειδικότερα, στα 5,144 δισ. ευρώ από 4,370 δισ. ευρώ σε σύγκριση με το περσινό διάστημα. Μια αύξηση, δηλαδή, 17,62%.

Να σημειωθεί ότι για τις διαδικτυακές εταιρίες, για στοίχημα και λοιπά παίγνια, τα δεδομένα λήφθηκαν από τις μηνιαίες δηλώσεις του Φόρου Κερδών Παικτών που υποβάλλουν στην ΑΑΔΕ και κοινοποιούν στην ΕΕΕΠ.

Προσφορά* ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ! Promo code YUMMY100
winmasters app
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ