*3η αγωνιστική του 11ου ομίλου
*Από κάθε όμιλο προκρίνονται στη φάση των “32” οι δύο πρώτοι, ενώ θα περάσουν και οι οκτώ καλύτεροι τρίτοι από τους 12 συνολικά ομίλους.
*Το παιχνίδι διεξάγεται στην πόλη Ατλάντα των ΗΠΑ.
*Δεν έχουν συναντηθεί ποτέ στο παρελθόν.
ΚΟΝΓΚΟ
Προηγούμενο ματς: Ήττα με 1-0 από την Κολομβία, με γκολ που σημειώθηκε στο 76′.
Με παρόμοια εμφάνιση όπως στην πρεμιέρα κόντρα στην Πορτογαλία, αυτή τη φορά δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα. Έχασε με 1-0 από την Κολομβία και έτσι το ματς με το Ουζμπεκιστάν έγινε τελικός αν θέλει το Κονγκό να προχωρήσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Από μόνη της η πρόκριση θα είναι επίτευγμα στην μόλις δεύτερη παρουσία του Κονγκό σε τελική φάση Μουντιάλ. Με νίκη θα είναι μέσα στις καλύτερες τρίτες όπως φαίνεται, με ισοπαλία ή ήττα θα αποχαιρετήσει τη διοργάνωση.
Ούτε κόντρα στους Κολομβιανούς είχε την μπάλα στα πόδια της, μόλις 36% κατοχή, προσπάθησε να κλείσει καλά τους χώρους και να μην επιτρέψει να παραβιαστεί η εστία του. Όμως δέχτηκε αρκετές φάσεις και το γεγονός πως άντεξε για 76 λεπτά οφείλεται στον κίπερ Εμπασί και τις επεμβάσεις του. Στη φάση του 76′ δεν κατάφερε να αποτρέψει το γκολ της Κολομβίας και αντίδραση στα υπολειπόμενα λεπτά δεν υπήρξε.
Πέρα από την εξαιρετική απόδοση του κίπερ Εμπασί, αυτός που ξεχώρισε ήταν ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού Μασουακού.
Χωρίς νίκη σε πέντε αναμετρήσεις το ομοσπονδιακό συγκρότημα του Σεμπαστιάν Ντεσάμπρ (0-4-1), νωρίτερα είχε επικρατήσει των Βερμούδων σε φιλικό (2-0) στις 25 Μαρτίου του τρέχοντος έτους.
Στα δύο πρώτα ματς ο 49χρονος Γάλλος ομοσπονδιακός παρέταξε 5-3-2 και παρότι θέλει τη νίκη, μάλλον το ίδιο θα κάνει και τώρα αφού οι επιθετικοί Μπακαμπού και Γουίσα μπορούν να κάνουν τη ζημιά και να φέρουν τη νίκη. Υπάρχει μια σκέψη να παρατάξει 4-4-2 αλλά δεν φαντάζει τόσο πιθανό.
Στατιστικά
*Under 2,5 στα 6/7 τελευταία παιχνίδια της.
*No Goal στα 6/8 τελευταία παιχνίδια της.
ΟΥΖΜΠΕΚΙΣΤΑΝ
Προηγούμενο ματς: Βαριά ήττα με 5-0 από την Πορτογαλία, με τρία γκολ να δέχεται στο πρώτο μέρος και άλλα δύο στην επανάληψη.
Η ανταγωνιστικότητα που έδειξε το Ουζμπεκιστάν στην πρεμιέρα κόντρα στην Κολομβία, έστω κι αν δεν έφερε κάποιον βαθμό, εξαφανίστηκε στη 2η αγωνιστική κόντρα στους Πορτογάλους. Διασυρμός με 5-0 στο Χιούστον και δεν έδειξαν σε κανένα σημείο πως μπορούν να αντιδράσουν ή να αντισταθούν.
Ο ομοσπονδιακός Καναβάρο παρέταξε 5-4-1 μήπως και σταματήσει την επιθετική γραμμή των Πορτογάλων, όμως χωρίς αποτέλεσμα. Μόλις στο 6′ βρέθηκε πίσω στο σκορ και πριν καλά καταλάβει τι συμβαίνει, ήρθε το 2-0 στο 17ο λεπτό από στατική φάση. Το κακό όμως δεν σταμάτησε εκεί καθώς στο 39′ έγινε το 3-0 και το Ουμπεκιστάν πήγε στα αποδυτήρια χωρίς ψυχολογία μετά από τρία γκολ που δέχτηκε στο πρώτο μέρος.
Στην επανάληψη δεν άλλαξαν πολλά, η Πορτογαλία πήρε το πόδι από το γκάζι αλλά αυτό δεν εμπόδισε να μεγαλώσει το σκορ. Στο 60′ έγινε το 4-0 με αυτογκόλ και στο 87′ ήρθε το 5-0, με το Ουζμπεκιστάν να μην έχει κάποια κλασική ευκαιρία στο ματς πέρα από δύο χλιαρά σουτ στην εστία που μπλόκαρε εύκολα ο Πορτογάλος κίπερ.
Μοιάζει απίθανο να περάσει στην επόμενη φάση ακόμη και να κερδίσει το Κονγκό καθώς θα έχει ναι μεν τρεις βαθμούς αλλά ο συντελεστής τερμάτων (1-8) αυτή τη στιγμή είναι απαγορευτικός για να ελπίζει.
Στατιστικά
* Over 2.5 τα 6/8 τελευταία παιχνίδια του, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.
* Goal/Goal τα 5/8 τελευταία παιχνίδια του.