*Πρώτο παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες για τη φάση των «16» του Champions League. Θα ακολουθήσει ρεβάνς στην έδρα της Άστον Βίλα.
*Φέτος στο League Stage: Κλαμπ Μπριζ – Άστον Βίλα 1-0.
*Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση μια εκ των Παρί Σεν Ζερμέν ή Λίβερπουλ.
*Η Άστον Βίλα μετρά μόλις μια νίκη σε πέντε παιχνίδια κόντρα σε ομάδες του Βελγίου (1-1-3), την πήρε το 1982.
*Η Κλαμπ Μπριζ κέρδισε μόλις ένα απ’ τα τελευταία 16 ματς κόντρα σε αγγλικές ομάδες (1-3-12), δέχτηκε συνολικά 42 γκολ σ’ αυτή τη σειρά αγώνων. Η νίκη σημειώθηκε φέτος επί της Άστον Βίλα.
*Η Άστον Βίλα μετρά τα περισσότερα γκολ έξω απ’ την περιοχή στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ (5).
*Η Κλαμπ Μπριζ κερδίζει μόλις 3.1 κόρνερ ανά παιχνίδι, ενώ η Άστον Βίλα έχει 4.5 κόρνερ ανά παιχνίδι.
▶️ Δείτε τα Προγνωστικά Champions League σήμερα 04/03!
ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ
Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ισοπαλία 1-1 κόντρα στη Γάνδη. Το 0-1 ο Γιουτγκλά στο 29’, ισοφάρισε ο Βανζέιρ στις καθυστερήσεις για τη Γάνδη.
Έκανε νέα γκέλα το Σάββατο, έμεινε στο εκτός έδρας 1-1 κόντρα στη Γάνδη, σε ματς που είχε τον πλήρη έλεγχο και θα έπρεπε να έχει κερδίσει. Καλό πρώτο ημίχρονο απ’ την Κλαμπ Μπριζ, δεν έκανε τρομερές ευκαιρίες, αλλά σκόραρε ένα όμορφο γκολ, πατούσε καλά στα πόδια της, είχε σιγουριά με την μπάλα και δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Βρήκε χώρους στο δεύτερο 45λεπτο, έπρεπε να έχει τελειώσει το ματς με δεύτερο γκολ, αλλά ο Ταλμπί εξελίχτηκε σε «μοιραίο», καθώς αστόχησε σε δύο απίστευτα τετ-α-τετ, ενώ χαμένη ευκαιρία είχε και ο Γιούτγκλα (ίσως ξεκίνησε από θέση οφ-σάιντ). Το δεύτερο γκολ δεν ήρθε ποτέ, η Γάνδη πίστεψε στην ισοφάριση και στο φινάλε τη βρήκε, κόντρα στη ροή του αγώνα. Το ματς έγινε «ροντέο», η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, η Μπριζ θα μπορούσε ακόμη και να το χάσει!
Τρίτο σερί παιχνίδι πρωταθλήματος που δεν κερδίζει (0-2-1), έχει μόλις μια νίκη στις τελευταίες έξι αγωνιστικές (1-3-2), σειρά που έχασε από Σταντάρ Λιέγης (1-2 εντός) και Άντβερπ (2-1 εκτός) και γενικά έδειξε ιδιαίτερα ευάλωτη ανασταλτικά. Σε ό,τι αφορά το Τσάμπιονς Λιγκ, έκανε σπουδαία πρόκριση στον προηγούμενο γύρο κόντρα στην Αταλάντα, μάλιστα με 2/2 νίκες, η δεύτερη εκ των οποίων εκτός έδρας. Στο πρώτο ματς δεν άξιζε να κερδίσει, τα κατάφερε με ανύπαρκτο πέναλτι στο φινάλε, αλλά στη ρεβάνς της Ιταλίας ήταν απίστευτα αποτελεσματική. Διέλυσε τον αντίπαλο στην αντεπίθεση με τους Τζόλη- Ταλμπί-Γιούτγκλα, προηγήθηκε 3-0 στο ημίχρονο και κάπου εκεί τελείωσαν όλα!
Προφανής επιτυχία το γεγονός ότι βρίσκεται στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, τα κατάφερε χάρη (και) στην ταχύτητα των παικτών της στην «κόντρα επίθεση», χαρακτηριστικό είναι ότι δεν επιθυμεί την μπάλα στα πόδια της. Διαθέτει μόλις 41.6% ποσοστό κατοχής μπάλας σε 10 ματς στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, απ’ τα χαμηλότερα της διοργάνωσης. «Πολλά θα εξαρτηθούν απ’ το πρώτο παιχνίδι. Η Βίλα έχει εφτά ήττες στα τελευταία εννέα εκτός έδρας παιχνίδια της, αλλά είναι αήττητη στα τελευταία 14 στην έδρα της, αλλά πρέπει να πάρουμε κάτι στο γήπεδο μας. Είναι ομάδα με ποιότητα. Εμείς πρέπει να έχουμε ένταση, ενέργεια και επιθετικότητα», είπε ο κόουτς Χάγιεν.
Σε αγωνιστικό επίπεδο, επιστρέφει από τιμωρία ο Τζόλης (Επιθετικός, 26, 8), ενώ είναι διαθέσιμος μετά από μερικά ματς και ο Ονιεντίκα (Μέσος, 33, 2). Χτύπησε κόντρα στη Γάνδη ο πλάγιος μπακ Σέις και μένει εκτός.
Στατιστικά
*G/G στα 9/10 τελευταία παιχνίδια της.
*Over 2.5 στα 6/9 τελευταία παιχνίδια της.
*Είχε 6/10 G/G στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.
ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ
Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας επικράτηση 2-0 επί της Κάρντιφ Σίτι για το Κύπελλο. Το 1-0 ο Ασένσιο στο 68’, το 2-0 έκανε ο ίδιος παίκτης στο 80’.
Επέστρεψε άμεσα στις καλές εμφανίσεις την Παρασκευή, στο εντός έδρας ματς με την Κάρντιφ για το Κύπελλο. Παρατάχθηκε με αρκετούς εκ των βασικών, παρότι ήταν το τρίτο ματς σε έξι ημέρες και ο αντίπαλος αγωνίζεται σε χαμηλότερη κατηγορία. Ήταν κυρίαρχη απ’ την αρχή ως το φινάλε, είχε ρυθμό και πολλές ευκαιρίες, θα μπορούσε να έχει τελειώσει το ματς και την πρόκριση απ’ το πρώτο ημίχρονο. Τα γκολ ήρθαν απ’ τον Ασένσιο στο δεύτερο 45λεπτο, η Βίλα τελείωσε με 25 τελικές προσπάθειες, οι 10 στο στόχο, είχε 68% κατοχή μπάλας και 3.43 xGoals έναντι μόλις 0.25 του αντιπάλου!
Την είχε ανάγκη αυτή τη νίκη και την πρόκριση, στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσει την Πρέστον εκτός έδρας, έχει ανοίξει ο δρόμος για τα ημιτελικά. Δεν πήγαν το ίδιο καλά τα πράγματα στην τελευταία υποχρέωση για την Πρέμιερ Λιγκ, καθώς διασύρθηκε εκτός έδρας απ’ την Κρίσταλ Πάλας (4-1), σε μια απ’ τις χειρότερες εμφανίσεις της χρονιάς. Εκτός κλίματος στο δεύτερο μέρος, δέχτηκε πάρα πολύ άνετα τις φάσεις, ειδικά μετά το 65’ η εικόνα της ομάδας του Έμερι ήταν θλιβερή και φυσιολογικά διασύρθηκε.
Έχει μόλις μια νίκη στις τελευταίες εφτά αγωνιστικές (1-4-2), δέχτηκε γκολ σε όλες, μοναδική επιτυχία είναι το εντός έδρας 2-1 επί της Τσέλσι. Υποχώρησε στην 10η θέση της βαθμολογίας με 42 πόντους, στο -2 απ’ την εξάδα και στο -4 απ’ την πεντάδα. Τρομερή η πορεία της στο Τσάμπιονς Λιγκ, τερμάτισε στην όγδοη θέση του League Stage και πήρε απευθείας πρόκριση για τη φάση των «16», κάτι που ουδείς περίμενε. Είχε ρεκόρ 5-1-2 και επιμέρους σκορ 13-6, η πιο σπουδαία νίκη ήταν κόντρα στην Μπάγερν (1-0).
«Ξέρουμε τις δυνατότητες της Μπριζ, είναι μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική ομάδα. Είναι μια μεγάλη πρόκληση για εμάς να φτάσουμε στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Είναι μια στιγμή που όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία», είπε ο κόουτς Έμερι. Η ομάδα του είναι αδύναμη εκτός έδρας, έχει μόλις δύο νίκες στις τελευταίες 12 εξόδους (2-1-9)! Παραμένουν εκτός οι Μπάρκλεϊ (μέσος) και Ονάνα (μέσος), επιστρέφουν οι Κας (δεξιός μπακ), Μινγκς (στόπερ) και Τόρες (στόπερ), εκτός λίστας οι Αντρές Γκαρθία και Μάλεν.
Στατιστικά
*G/G τα 7/9 τελευταία παιχνίδια της, ανεξαρτήτως διοργάνωσης.
*Έρχεται από 5/8 Over 2.5 ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.
*Έχει 6/8 NG στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ.