Αύξηση σοκ 65% στις αναφορές για ύποπτο στοίχημα

Ανανεώθηκε:
στοιχημα ειδησεις νεα
Photo Credits: Vladimir Stanisic / Alamy Stock Photo

Τεράστια είναι η αύξηση στις αναφορές για ύποπτο αθλητικό στοιχημα το τελευταίο διάστημα. Σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, τα περιστατικά που έχουν αναφερθεί έχουν αυξηθεί κατά 65%.

Σε υποδεχόμαστε με 150 FREE δώρα*
fonbet
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η Διεθνής Ένωση Ακεραιότητας Στοιχημάτων (International Betting Integrity Association – IBIA) δημοσίευσε στοιχεία για τις περιπτώσεις ύποπτου στοιχηματισμού που αναφέρθηκαν στις αρμόδιες αρχές το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Συνολικά, στο τρίμηνο αυτό αναφέρθηκαν 56 περιπτώσεις για ύποπτο στοίχημα. Αριθμός αυξημένος κατά 12% σε ετήσια βάση σε σύγκριση με τις 50 προειδοποιήσεις του πρώτου τριμήνου του 2023. Καθώς και κατά 65% όταν συγκριθεί με το τελευταίο τρίμηνο του 2023, όταν είχαν αναφερθεί 34 περιστατικά.

Εξετάζοντας πιο προσεκτικά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, οι περιπτώσεις ύποπτων στοιχημάτων κάλυψαν έξι διαφορετικά αθλήματα, σε 21 χώρες και πέντε ηπείρους.

Ποδόσφαιρο και Ασία κυριαρχούν

Το ποδόσφαιρο παρουσίασε τον υψηλότερο αριθμό μεταξύ των έξι αυτών σπορ, με 24 περιπτώσεις. Ο αριθμός αυτός είναι 60% υψηλότερος από τις 15 προειδοποιήσεις για το ποδόσφαιρο που αναφέρθηκαν το πρώτο τρίμηνο του 2023.

Η Τουρκία ήταν η χώρα με τον υψηλότερο αριθμό αναφορών, καθώς είχε 8. Ενώ το 41% του συνόλου των 56 περιστατικών του τριμήνου αφορούσε αγώνες που έγιναν στην Ασία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της IBIA, Καλίντ Αλί, δήλωσε τα εξής: “Το πρώτο τρίμηνο παρατηρήθηκε αύξηση των αναφερόμενων περιστατικών. Γεγονός που τονίζει τη συνεχιζόμενη πρόκληση που αντιμετωπίζουν τα μέλη μας, τα αθλήματα και οι ρυθμιστικές αρχές σχετικά με τη διαφθορά. Με το ποδόσφαιρο και την Ασία να κυριαρχούν στην έκθεσή μας για το πρώτο τρίμηνο.

Οι ειδοποιήσεις της IBIA υποστηρίζονται από λεπτομερή παγκόσμια δεδομένα από λογαριασμούς πελατών που είναι διαθέσιμα μόνο στην ίδια και στα μέλη της, τα οποία συνεχίζουν να αυξάνονται, διευρύνοντας την παγκόσμια κάλυψη της αγοράς. Τα εν λόγω δεδομένα λογαριασμών παρέχουν αποδείξεις και πληροφορίες που είναι ζωτικής σημασίας για την προώθηση των ερευνών και την επιβολή κυρώσεων.

Η IBIA δεσμεύεται να συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τους ενδιαφερόμενους φορείς και να παρέχει αυτή τη σημαντική βάση αποδεικτικών στοιχείων”.

Σε υποδεχόμαστε με 150 FREE δώρα*
fonbet
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ