Απάτη 1,12 εκ. € με “αλάνθαστο” σύστημα για στοίχημα έκανε 32χρονος!

Ανανεώθηκε:
στοιχημα νεα ειδησεις
Photo Credits: Vladimir Stanisic / Alamy Stock Photo

Μια απάτη είχε οργανώσει ένας 32χρονος άντρας για αθλητικό στοιχημα με αλγόριθμο δικής του εμπνεύσεως, που όπως ισχυριζόταν ήταν αλάνθαστος. Κατάφερε να χάσει πάνω από 1 εκ. € από τα ποσά που του έδωσαν τα θύματά του.

COMBO ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Παρά το γεγονός ότι το “αλάνθαστο” σύστημα για στοίχημα του έχανε συνεχώς χρήματα, ο Μάικλ Πράιντ από την Αυστραλία έπεισε φίλους, συγγενείς και άλλους να παίξουν ο καθένας χιλιάδες από τις οικονομίες τους.

Στο τέλος, έχασε περίπου 1,12 εκ. € από τα χρήματά τους με τον αποτυχημένο αλγόριθμο. Ενώ προσπαθούσε να ανακτήσει τις απώλειές του.

Πώς έστησε την απάτη

Με δικά του λόγια περιέγραψε την απάτη: “Συνέχισα να φέρνω νέους πελάτες ως τρόπο πληρωμής των παλαιών πελατών και όλο αυτό δημιούργησε έναν δόλιο κύκλο συμπεριφοράς από εμένα.

Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία γι’ αυτό που έκανα, είναι τόσο ανήθικο όσο και παράνομο”.

Ο 32χρονος ανέπτυξε το σύστημα Simply The Bets με την υπόσχεση ότι ο αυτοδημιούργητος αλγόριθμός του θα έφερνε μεγάλα κέρδη για όσους στοιχημάτιζαν σε μια σειρά σπορ. Όπως μπάσκετ, γκολφ, ιπποδρομίες και μπέιζμπολ.

“Ένας αλάνθαστο αλγόριθμος για αθλητικό στοίχημα σχεδιασμένος για να σας αποφέρει μεγάλα μακροπρόθεσμα κέρδη… εγγυημένα”, αναφέρει ακόμα το προφίλ του στο X (γνωστό παλιότερα ως Twitter).

Αλλά τα κέρδη δεν ήταν ποτέ εγγυημένα και ο 32χρονος κύρηξε αργότερα πτώχευση πριν από την καταδίκη του για εξαπάτηση, αποσπώντας 1,12 εκ. € από 20 θύματα.

Το σύστημα και τα πονταρίσματα 1,12 εκ. €

Ο Πράιντ προσκαλούσε άτομα να καταθέσουν χρήματα στο σύστημα, στη συνέχεια έβαζε στοιχήματα και έπαιρνε το 20% των κερδών.

Ενώ ο αλγόριθμος λειτουργούσε αρχικά, τα πονταρίσματά του έγιναν πιο απερίσκεπτα και άρχισε να χάνει χρήματα, δήλωσε ο δικαστής Σκοτ Νας στο δικαστήριο του Σίδνεϊ.

Μεταξύ του 2018 και του 2023, ο 32χρονος ζήτησε από φίλους και συγγενείς να συμμετάσχουν, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαιά τους για να προσπαθήσει να ανακτήσει τις απώλειες που υπέστησαν όσοι είχαν ήδη κάνει καταθέσεις.

Το σύστημα δεν ήταν εξεζητημένο, όπως σημείωσαν οι αρχές, επισημαίνοντας ότι επρόκειτο για μια απλή υπόθεση “πυραμίδας”.

Επιπλέον, ο Πράιντ δημιούργησε πλαστό έγγραφο διογκώνοντας κατά πολύ το υπόλοιπο που ισχυριζόταν ότι είχε σε λογαριασμό τράπεζας σε μια προσπάθεια να αναβάλει τη διαδικασία πτώχευσης.

Δήλωσε ένοχος και θα πρέπει να εκτίσει 202 ώρες κοινωνικής εργασίας και παράλληλα να υποβληθεί σε ψυχολογική θεραπεία κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ετών.

Επίσης, υποχρεούται να επιστρέψει 100.000 δολάρια στα θύματά του, το μέγιστο επιτρεπόμενο ποσό μέσω του τοπικού δικαστικού συστήματος.

COMBO ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ!
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ