*Πρώτη αναμέτρηση για τα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν ισχύει ο κανονισμός του εκτός έδρας γκολ, σε περίπτωση που το συνολικό σκορ είναι ισόπαλο, ακολουθεί παράταση κι αν χρειαστεί πέναλτι. Θα ακολουθήσει ρεβάνς στην έδρα της Βιγιαρεάλ.

*Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, πήραν από μια νίκη εντός έδρας, η Λίβερπουλ προκρίθηκε χάρη στη διαφορά τερμάτων (3-1 συνολικό σκορ).

*Η Βιγιαρεάλ δεν έχει νίκη στα οκτώ τελευταία ματς σε αγγλικό έδαφος (0-3-5), φέτος έχασε στο «Ολντ Τράφορντ» στη φάση των ομίλων κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

*Ο Ουνάι Έμερι έχει αντιμετωπίσει πέντε φορές τη Λίβερπουλ με Σεβίλλη και Άρσεναλ, σ’ αυτά τα ματς σημειώθηκαν 26 γκολ (5.2 ανά παιχνίδι), όλα ήταν G/G.

*Η Λίβερπουλ προκρίθηκε στον τελικό στις 9/11 περιπτώσεις που έφτασε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

*Η Λίβερπουλ ηττήθηκε σε μόλις δύο απ’ τα 10 τελευταία εντός έδρας ματς κόντρα σε ισπανικές ομάδες στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (5-3-2).

*Η Βιγιαρεάλ έχασε μόλις ένα απ’ τα τελευταία εννέα νοκ-άουτ ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ (3-5-1), ανεξαρτήτως έδρας.

Δείτε τα Προγνωστικά Champions League

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΝΑΛΥΣΗ

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας επικράτηση 2-0 επί της Έβερτον. Το 1-0 ο Ρόμπερτσον στο 62’, το 2-0 έκανε ο Οριγκί στο 85’.

Οφείλει να κερδίζει παντού και περιμένει την γκέλα της Μάντσεστερ Σίτι, που θα της δώσει την ευκαιρία να περάσει στην κορυφή λίγο πριν το φινάλε. Υποδέχτηκε την Έβερτον την Κυριακή σε ματς «παγίδα», καθώς μπορεί η διαφορά ανάμεσα στις δύο ομάδες να είναι χαώδης, ωστόσο πρόκειται για ντέρμπι της πόλης και έχει ιδιαιτερότητες. Ήταν κυρίαρχη, στο πρώτο ημίχρονο έφτασε ποσοστά κατοχής 86%, ωστόσο δεν έβγαλε μεγάλες φάσεις. Στο δεύτερο μέρος ανέβασε στροφές, απείλησε πολύ περισσότερο, είχε τεράστιες ευκαιρίες και τελικά βρήκε το γκολ. Η Έβερτον έκανε αισθητή την παρουσία της στη συνέχεια, απείλησε σε μια-δυο περιπτώσεις, αλλά το 2-0 στο 85’ έδωσε οριστικά και δίκαια τη νίκη στη Λίβερπουλ.

Τρίτη σερί νίκη μετά το 3-2 του ημιτελικού με τη Μάντσεστερ Σίτι και το εντός έδρας 4-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είχε προηγηθεί το εντός έδρας 3-3 με την Μπενφίκα για το Τσάμπιονς Λιγκ και το εκτός έδρας 2-2 με τη Σίτι για την Πρέμιερ Λιγκ. Πήρε 12 νίκες στις τελευταίες 13 αγωνιστικές, με 79 πόντους τη βρίσκουμε στη δεύτερη θέση και το -1 απ’ τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι κόκκινοι είναι αήττητοι στα τελευταία 22 ματς σε εγχώριο επίπεδο!

Σε ό,τι αφορά το Τσάμπιονς Λιγκ, δεν είχαν προβλήματα κόντρα σε Ίντερ (νίκη 2-0 εκτός, ήττα 0-1 εντός, αλλά ήταν ανώτερη) και Μπενφίκα (νίκη 3-1 εκτός, 3-3 εντός), πήρε μάλλον πιο άνετα απ’ ότι περίμενε την πρόκριση για τα ημιτελικά. «Τους έχουμε αναλύσει σωστά. Είχα πολύ σεβασμό για τον Έμερι και την Βιγαρεάλ. Είναι εντυπωσιακοί. Είναι ένας προπονητής παγκοσμίου επιπέδου που κάνει εκπληκτική δουλειά. Η Βιγιαρεάλ είναι φτιαγμένη για αυτή τη διοργάνωση, για να είμαι ειλικρινής. Ίσως η Γιουβέντους και η Μπάγερν να τους υποτίμησαν, αυτό δεν θα συμβεί με εμάς. Ο Ουνάι δείχνει πως έχει πλάνο για κάθε αποτέλεσμα, είτε είναι 1-0 μπροστά στο σκορ η Βιγιαρεάλ είτε χάνει με 1-0», είπε ο κόουτς Κλοπ. Αμφίβολος ο Φιρμίνο, δεν προέκυψαν άλλα προβλήματα.

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*Η Λίβερπουλ σκόραρε τουλάχιστον 2 γκολ στα τελευταία 42/51 ματς σ’ όλες τις διοργανώσεις.

*Έρχεται από 7/11 ΝG ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

*Over 2.5 στα 6/10 τελευταία παιχνίδια της στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

21+ |Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ ΑΝΑΛΥΣΗ

Προηγούμενο ματς: Εντός έδρας επικράτηση 2-0 επί της Βαλένθια. Το 1-0 ο Γκρόενφελντ στο 10’ με πέναλτι, το 2-0 έκανε ο ίδιος παίκτης στο 17’.

Και μόνο η παρουσία της σ’ αυτό το προχωρημένο στάδιο του Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί επιτυχία. Ουδείς περίμενε να τα καταφέρει, καθώς απέναντι της βρέθηκαν δύο «μεγαθήρια» στους προηγούμενους γύρους, Γιουβέντους και Μπάγερν. Κατάφερε να μείνει αήττητη στα εν λόγω τέσσερα παιχνίδια, κόντρα στους Ιταλούς ήταν καταπληκτική εκτός έδρας, ήταν αποτελεσματική και με πήρε πρόκριση με σπουδαία νίκη 3-0 στο Τορίνο. Εναντίον των Βαυαρών χρειάστηκε αρκετή δόση τύχης στη ρεβάνς, βρήκε γκολ σε μια απ’ τις ελάχιστες στιγμές της στο φινάλε και πήρε το 1-1, που της έδωσε την πρόκριση. Ωστόσο, στο ματς της Ισπανίας ήταν πολύ καλύτερη απ’ την Μπάγερν και μπορούσε να κερδίσει πιο άνετα απ’ το 1-0.

«Ο παράγοντας έκπληξη μειώνεται όταν κάνεις ό,τι κάναμε εμείς. Αυτό δεν υπάρχει πλέον. Όποιος φτάσει στα ημιτελικά, είναι εδώ γιατί το αξίζει», είπε ο κόουτς Έμερι, που συμπλήρωσε για τη Λίβερπουλ: «Ξέρουν ότι η πρόκριση θα είναι δύσκολη και θα είναι προετοιμασμένοι, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Αλλά είναι αναπόφευκτο να αισθάνονται φαβορί, καθώς είναι φυσιολογικό, οι δυνατότητές τους είναι τεράστιες. Έχουμε μεγαλύτερο κίνητρο και ενθουσιασμό».

Η ομάδα του γενικά είναι σε καλή κατάσταση, το έδειξε την περασμένη εβδομάδα με το εντός έδρας άνετο 2-0 επί της Βαλένθια. Εκμεταλλεύτηκε τις απουσίες του αντιπάλου, σκόραρε δύο φορές μέχρι το 17’, είχε πολλές ευκαιρίες για να πάρει πιο ευρεία νίκη, ήταν ανώτερη απ’ την αρχή ως το φινάλε. Δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα μετά το εκτός έδρας 2-1 επί της Χετάφε, ανέβηκε στους 52 πόντους και καταλαμβάνει την έβδομη θέση, στο -3 απ’ την έκτη Σοσιεδάδ και στο -5 απ’ την πέμπτη Μπέτις. Είναι αήττητη στα τελευταία πέντε ματς σ’ όλες τις διοργανώσεις η Βιγιαρεάλ (3-2-0). Ξανά εκτός ο Α. Μορένο, νέο πρόβλημα ο Πίνο, αμφίβολος ο Ζ. Μορένο, ο οποίος ταξίδεψε στην Αγγλία.

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ

*Έρχεται από 7/10 NG ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

*Έρχεται από 6/10 2-3 Goal ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης.

*Η Βιγιαρεάλ είναι αήττητη στα τελευταία τέσσερα εκτός έδρας ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ (3-1-0), δεν έχει υπάρξει ποτέ αήττητη σε πέντε διαδοχικά ματς μακριά απ’ το γήπεδο της.

Λίβερπουλ – Βιγιαρεάλ στην Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ