Β’ Ισπανίας: Preview της σεζόν 2020/21

Ανανεώθηκε:
Λα Λίγκα 2

Στη σέντρα πηγαίνει για τη σεζόν 2020-2021 το πρωτάθλημα της Β’ Ισπανίας γνωστό και ως Segunda Division. Την περασμένη σεζόν, η Ουέσκα και η Κάντιθ πήραν την απευθείας άνοδο, ενώ το τελευταίο εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία εξασφάλισε μέσω των πλέι οφ η Έλτσε. Τα προγνωστικά Ισπανίας και για τη δεύτερη κατηγορία θα τα βρίσκετε φυσικά στο Betarades.gr!

Η Β’ Ισπανίας στον Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σύστημα διεξαγωγής

Απαράλλακτη παραμένει η δομή, με τη λίγκα να αποτελείται από 22 ομάδες (42 αγωνιστικές). Οι δύο πρώτες του βαθμολογικού πίνακα παίρνουν το απευθείας εισιτήριο για την Πριμέρα Ντιβιζιόν, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3-6 “εμπλέκονται” στη διαδικασία των πλέι οφ για το τρίτο και τελευταίο εισιτήριο ανόδου. Οι τέσσερις τελευταίες υποβιβάζονται αυτόματα στη Σεγούντα Β. Λεγανές, Μαγιόρκα και Εσπανιόλ είναι οι τρεις ομάδες που υποβιβάστηκαν φέτος από την Πριμέρα Ντιβιζιόν, ενώ προβιβάστηκαν από τη Σεγούντα Β οι Καστεγιόν, Καρταχένα, Σαμπαντέλ και Λογκρονιές παίρνοντας τη θέση των Λα Κορούνια, Νουμάνθια, Εξτρεμαδούρα και Σανταντέρ, οι οποίες υποβιβάστηκαν στη Segunda B. 

Τα φαβορί

Το πρωτάθλημα αναμένεται για ακόμη μια φορά συναρπαστικό. Θα γίνει μάχη όσον αφορά την άνοδο και τον υποβιβασμό, ενώ μεγάλο θα είναι το ενδιαφέρον και για τις θέσεις 3-6 που οδηγούν στα πλέι οφ. Οι ομάδες που αποχαιρέτησαν την περασμένη σεζόν τα “μεγάλα σαλόνια” (Λεγανές, Μαγιόρκα, Εσπανιόλ) είναι από τις διεκδικήτριες της ανόδου, ωστόσο αυτές οι ομάδες αντιμετωπίζουν συνήθως προβλήματα προσαρμογής σε μία κατώτερη κατηγορία και αυτή που θα αποδειχθεί πιο αποτελεσματική και σοβαρή θα πάρει την άνοδο. Για τον στόχο της ανόδου αναμένεται να παλέψουν επίσης η Χιρόνα, η Σαραγόσα, η Αλμερία και η Βαγιεκάνο.

Σε ότι αφορά τη μάχη του υποβιβασμού, συνηθίζεται οι ομάδες που έρχονται απ’ τη χαμηλότερη κατηγορία να είναι τα πρώτα φαβορί. Έτσι, οι Καρταγένα, Καστεγιόν, Σαμπαντέλ και Λογρονιές προβάλλουν ως τα μεγάλα φαβορί για την άμεση επιστροφή στην τρίτη τη τάξει κατηγορία της Ισπανίας. Στη μάχη για τη σωτηρία αναμένεται να μπλεχθούν και άλλες ομάδες και δεν μπορεί να γίνει εύκολα εκτίμηση για το ποιες θα γλυτώσουν από νωρίς τον υποβιβασμό.

Οι αλλαγές στους πάγκους

Υπήρξαν αλλαγές στους πάγκους των ομάδων, εννιά συνολικά αποφάσισαν να πορευθούν με νέο προπονητή. Η Χαβιέ Αγκίρε δεν εκπλήρωσε τον στόχο του με τη Λεγανές, έλυσε κοινή συναινέση το συμβόλαιο του και στη θέση του ήρθε ο πρώην της Χιρόνα Χοσέ Λουίς Μαρτί. Η Εσπανιόλ συμφώνησε με τον πρώην της Μαγιόρκα Βιθέντε Μορένο, ο Ρούμπεν Μπαράχα έφυγε από την Τενερίφη και έφερε στη θέση του τον Φραν Φερνάντεθ, ο οποίος αποχώρησε από την Αλκορκόν, με την ομάδα της Μαδρίτης να έρχεται σε συμφωνία με τον πρώην της Φουενλαμπράδα Μέρε. 

Τέλος από τη Σπόρτινγκ Χιχόν ο Μίροσλαβ Τζούκιτς, τον αντικατέστησε ο Νταβίντ Γκαγιέχο. Παρελθόν από τη Μιραντές αποτέλεσε ο Άντονι Ιραόλα, ο οποίος πήγε στη Βαγιεκάνο (αποχώρησε ο Πάκο Χέμεθ) και στη θέση του ήρθε ο πρώην της Σπόρτινγκ Χιχόν Χοσέ Αλμπέρτο. Η Μαγιόρκα πορεύεται με τον Λουίς Γκαρθία, ο οποίος ήρθε στη θέση του Βιθέντε Μορένο, ενώ στη Σαραγόσα ο Ρούμπεν Μπαράχα (πρώην Τενερίφη) ήρθε στη θέση του Βίκτορ Φερνάντεθ.

Η Β’ Ισπανίας στον Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι δέκα σημαντικότερες μεταγραφές

Όνομα Ηλικία Θέση Από Προς Κόστος
Ντάρβιν Νιούνιες 21 ΕΠ Αλμερία Μπενφίκα 24.000.000€
Πέδρι 17 ΜΕ Λας Πάλμας Μπαρτσελόνα 5.000.000€
Λουίς Μίγια 25 ΜΕ Τενερίφη Γρανάδα 5.000.000€
Ένζο Λοϊοντίς 19 ΜΕ Ντιζόν Λας Πάλμας Ελεύθερος
Χοσέ Κάρλος Λάθο 24 ΜΕ Χετάφε Αλμερία 4.000.000€
Μπόνο 29 ΤΕ Χιρόνα Σεβίλλη 4.000.000€
Μπόρχα Μπαστόν 28 ΕΠ Άστον Βίλα Λεγανές Ελεύθερος
Λουίς Περέα 23 ΜΕ Οσασούνα Λεγανές 3.000.000€
Τόμας Καρδόνα 24 ΑΜ Γοδόι Κρουζ Λας Πάλμας Δανεικός
Άλβαρο Χιμένεθ 29 ΜΕ Μπέρμιγχαμ Κάντιθ 2.700.000€

Οι ομάδες

Λεγανές: Υποβιβάστηκε την περασμένη σεζόν και επιστρέφει στη Σεγούντα έπειτα από τέσσερις διαδοχικές σεζόν στην Πριμέρα Ντιβιζιόν. Πάλεψε μέχρι την τελευταία αγωνιστική για την παραμονή, όμως η “συμπολίτισσα” και πρωταθλήτρια Ρεάλ δεν της έκανε το χατίρι και το εντός έδρας 1-1 την έστειλε στη β’ τη τάξει κατηγορία (σε περίπτωση νίκης θα απέφευγε τον υποβιβασμό). Ξεκινάει αυτή τη σεζόν την προσπάθεια της να επιστρέψει στα “μεγάλα σαλόνια” της Ισπανίας, είναι από τα καλά ονόματα της κατηγορίας και έχει στόχο την απευθείας άνοδο. Ο Χαβιέ Αγκίρε δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του με την ομάδα και η διοίκηση έφερε στη θέση του Μεξικανού τον Χοσέ Λουίς Μαρτί, ο οποίος απέτυχε να πάρει την άνοδο με την Χιρόνα μέσω των πλέι οφ. Σε μεταγραφικό επίπεδο, άλλαξε αρκετά το ρόστερ της, απέκτησε οκτώ ποδοσφαιριστές, με σημαντικότερη προσθήκη των Λουίς Περέα (Μέσος, από Οσασούνα). Θα βοηθήσουν επίσης ο χαφ Σιμπασάκι και ο Σαμπίν Μερίνο (αμφότεροι ήρθαν από τη Λα Κορούνια). Έφυγαν συνολικά 12 δανεικοί και τέσσερις ακόμη ως ελεύθεροι. Στο 2-1-1 το ρεκόρ της στα φιλικά, στην πρόβα τζενεράλε έφερε 0-0 με την Αλμπαθέτε. 

Μαγιόρκα: Άμεση επιστροφή στη Σεγούντα Ντιβιζιόν για την Μαγιόρκα ύστερα από ένα χρόνο παρουσίας στην Πριμέρα. Έβγαλε τρομερές αδυναμίες στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν, στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό στην έδρα της για να σώσει την κατηγορία, τερματίζοντας στην προτελευταία θέση και στο -4 από τις θέσεις της παραμονής. Έχει έναν και μοναδικό στόχο αυτή τη σεζόν, η επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία αποτελεί μονόδρομο, ωστόσο παραμένει ερωτηματικό αν μπορέσει να εγκλιματιστεί άμεσα στην κατηγορία. Παρελθόν αποτέλεσε ο Βιθέντε Μορένο από την άκρη του πάγκου, τη θέση του πήρε ο Λουίς Γκαρθία (πρώην Λεβάντε, Χετάφε, Βιγιαρεάλ), ο οποίος τα τελευταία χρόνια εργάστηκε σε ομάδες της Κίνας (Μπεϊτζίνγκ Ρενέ) και της Σαουδικής Αραβίας (Αλ Σαμπάμπ). Ανύπαρκτη η ενίσχυσή της στις μεταγραφές, επέστρεψαν στην ομάδα συνολικά 14 ποδοσφαιριστές που είχαν φύγει ως δανεικοί. Πέντε οι αποχωρήσεις, δεν ανανεώθηκε ο δανεισμός του Ιάπωνα εξτρέμ Κούμπο από τη Ρεάλ, έφυγαν επίσης οι Τσούτσο Ερνάντες, Φάμπρι, Πόθο και Κούτρης. Καλή η εικόνα της στα φιλικά, είχε ρεκόρ 3-0-1, στο τελευταίο επικράτησε 1-0 της Λούγκο. 

Εσπανιόλ: Μαύρη σελίδα στην ιστορία της ο υποβιβασμός της Εσπανιόλ στη Σεγούντα Ντιβιζιόν για πρώτη φορά μετά το 1994. Με διαφορά η χειρότερη ομάδα της Πριμέρα, δεν ανταποκρίθηκε σε κανένα σημείο της σεζόν, δεν έφεραν αποτέλεσμα οι αλλαγές προπονητών και το μοιραίο ήρθε αναμενόμενα. Ξεκινάει με μοναδικό στόχο την άνοδο, έχει το πιο ακριβό ρόστερ στη λίγκα και θα θεωρηθεί αποτυχία αν δεν πανηγυρίσει την επιστροφή στην Πριμέρα. Νέα αλλαγή υπήρξε στο τιμόνι της ομάδας, ο Φρανσίσκο Ρουφέτε δεν συνεχίζει και στη θέση του ήρθε ο πρώην της Μαγιόρκα, Βιθέντε Μορένο. Μεταγραφικά, παρότι υποβιβάστηκε, δεν υπήρξαν πολλές αλλαγές στο ρόστερ της. Απέκτησε τον μέσο Φραν Μέριδα (Μέσος, από Οσασούνα) και δανεικό τον Μιγκελόν (Αμυντικός, από Βιγιαρεάλ). Έφυγαν ο γκολκίπερ Πριέτο, ο στόπερ Νάλντο, ο δεξιός μπακ Χάβι Λόπεθ και οι μέσοι Ιτουράσπε, Βίκτορ Σάντσεθ. 2-1-1 ο ο απολογισμός της στα φιλικά, στην πρόβα τζενεράλε συνέτριψε 4-0 την Αλμερία. 

Χιρόνα: Έχασε μέσα απ’ τα χέρια της την επιστροφή στην Πριμέρα την περασμένη σεζόν η Χιρόνα. Έχασε την επαφή της με την απευθείας άνοδο (στο -6 από την πρώτη δυάδα) πήγε στα πλέι οφ, εκεί ξεπέρασε με δύο νίκες το εμπόδιο της Αλμερίας στην ημιτελική φάση των πλέι οφ (1-0, 1-2), έπαιξε στους διπλούς τελικούς με την Έλτσε χάνοντας την άνοδο στις καθυστερήσεις του δεύτερου τελικού στο “Μοντολίβι” (0-0, 0-1). Ξεκινάει αυτή τη σεζόν με στόχο να εκπληρώσει αυτή τη φορά τον στόχο της, με την απευθείας άνοδο να αποτελεί τον πρωταρχικό της στόχο. Είχε την δεύτερη καλύτερη έδρα της λίγκας και σε αυτή θα στηριχθεί για να εκπληρώσει τον στόχο της. Η διοίκηση κράτησε στην άκρη του πάγκου τον Φρανθίσκο (από τον Ιούνιο του 2020), λίγα πράγματα στις μεταγραφές, απέκτησε μόνο τους Ζόρντι Καλαβέρα (Αμυντικός, από Έιμπαρ) και Ενρίκ Φρανκέσα (Αμυντικός, από Βιγιαρεάλ). Αντίθετα, αποχώρησαν δέκα ποδοσφαιριστές (οι επτά ήταν δανεικοί), πήρε συνολικά 6.5 εκατ. ευρώ από τις πωλήσεις των Μπόνο (Τερματοφύλακας, Σεβίλλη) και Λοθάνο (Επιθετικός, Κάντιθ). Λόγω της καθυστερημένης ολοκλήρωσης των πλέι οφ δε θα παίξει τις δύο πρώτες αγωνιστικές και θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της τέλη Σεπτέμβρη. 

Σαραγόσα: Αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων στην κούρσα της απευθείας ανόδου, με τη Σαραγόσα να κερδίζει μόλις μία φορά στις τελευταίες εννιά αγωνιστικές, τερματίζοντας στο -4 από την απευθείας άνοδο. Συνέχισε την προσπάθειά της για άνοδο μέσω των πλέι οφ (χωρίς τον καλύτερό της παίκτη και πρώτο σκόρερ, τον Κολομβιανό επιθετικό Σουάρες), αλλά και εκεί αποδείχθηκε λίγη χάνοντας στην ημιτελική φάση από την Έλτσε (0-0 εκτός, ήττα 1-0 εντός). Αυτή τη σεζόν θεωρείται μία από τις ομάδες που θα δώσουν μάχη για την άνοδο έχοντας ως στόχο να επιστρέψει με κάθε τρόπο -είτε απευθείας, είτε μέσω των πλέι οφ- στην Πριμέρα. Ο Βίκτορ Φερνάντεθ αποτέλεσε παρελθόν με τη διοίκηση της ομάδας να κινείται άμεσα για την αντικατάστασή του και να φέρνει στη θέση του τον πρώην της Τενερίφης Ρούμπεν Μπαράχα. ‘Εξι μέχρι στιγμής οι προσθήκες, ξεχωρίζουν οι Βούκιτς (Εξτρέμ, από Τβέντε) και Ναρβάες (Εξτρέμ, από Μπέτις). Έφυγαν συνολικά οκτώ δανεικοί, πούλησε έναντι 1.2 εκατ. ευρώ στην Κάντιθ τον Πόμπο (Εξτρέμ), έμειναν ελεύθεροι ο χαφ Ντάνι Τόρες, ο δεξιός μπακ Ντελμάς και ο επιθετικός Λινάρες. Λόγω της καθυστερημένης ολοκλήρωσης των πλέι οφ δε θα παίξει τις δύο πρώτες αγωνιστικές και θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της τέλη Σεπτέμβρη. 

Αλμερία: Πορεία πρωταθλητισμού πραγματοποίησε την περασμένη σεζόν η Αλμερία, οι εμφανίσεις της όμως στο φινάλε της σεζόν ήταν απογοητευτικές (μία νίκη στις τελευταίες επτά αγωνιστικές) και της στέρησαν το δικαίωμα της απευθείας ανόδου. Μέσω των πλέι οφ έδωσε μάχη για την άνοδο στην Πριμέρα, εκεί παρόλα αυτά αποδείχθηκε κατώτερη των προσδοκιών και ηττήθηκε δύο φορές από την Χιρόνα (1-0, 1-2). Με τον Πορτογάλο κόουτς Χοσέ Γκόμες (πρώην Ρίο Άβε, Ρέντινγκ, Μαρίτιμο) πορεύθηκε στα πλέι οφ, με αυτόν συνεχίζει τη νέα αγωνιστική περίοδο. Σε μεταγραφικό επίπεδο, δεν βρήκε (ακόμη) τον αντί-Νιούνιες, ο οποίος πήρε μεταγραφή στην Μπενφίκα έναντι 24 εκατ. ευρώ. Αγόρασε έναντι 4 εκατ. ευρώ τον εξτρέμ Χοσέ Κάρλος Λάθο, ξόδεψε 1.3 εκατ. ευρώ για την παραμονή του στόπερ Μάρας από την Τσάβες, ανανέωσε για ακόμη έναν χρόνο τον δανεισμού του χαφ Φραν Βιγιάλμπα από την Μπερμιγχαμ. Κακή η εικόνα της σε δύο φιλικά προετοιμασίας, ηττήθηκε στο πρώτο 2-0 από την Μπέτις και στο δεύτερο έχασε 4-0 από την Εσπανιόλ. Λόγω της καθυστερημένης ολοκλήρωσης των πλέι οφ δε θα παίξει τις δύο πρώτες αγωνιστικές και θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις της τέλη Σεπτέμβρη. 

Βαγιεκάνο: Ήταν η ομάδα με τις λιγότερες ήττες την περασμένη σεζόν στη Σεγούντα Ντιβιζιόν, οι πολλές ισοπαλίες (21) όμως της στέρησαν το δικαίωμα να μπει στα πλέι οφ. Η εντός έδρας ισοπαλία με την αδιάφορη Λας Πάλμας ήταν αυτή που έβαλε τέλος στα όνειρά της. Θέλει να πραγματοποιήσει μία καλύτερη πορεία στο φετινό πρωτάθλημα, στόχος της είναι η άνοδος, είτε αυτή έρθει απευθείας είτε μέσω των πλέι οφ. Ο Πάκο Χέμεθ δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του με την ομάδα της Μαδρίτης και η διοίκηση έφερε στη θέση του τον φιλόδοξο Άντονι Ιραόλα, ο οποίος πέρσι ήταν στη Μιραντές (την έσωσε άνετα, την οδήγησε ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου). Δεν κινήθηκε ενεργά στις μεταγραφές, απέκτησε μόνο ως δανεικό τον αριστερό μπακ Φραν Γκαρθία (από τη Ρεάλ Μαδρίτης). Πούλησε στην Έουπεν ένα εκατ. ευρώ τον Αμάτ (Αμυντικός), έδιωξε τον γκολκίπερ Σανταμαρία και τον δεξιό μπακ Τίτο. Έφυγαν επίσης πέντε δανεικοί. Έδωσε τρία δυνατά φιλικά, έχασε από την Έιμπαρ (0-1), νίκησε τις Λεγανές (0-1) και Φουενλαμπράδα (1-0). 

Φουενλαμπράδα: “Αυτοκτόνησε” την περασμένη σεζόν η Φουενλαμπράδα, στην παρθενική της συμμετοχή στη Σεγούντα Ντιβιζιόν πάλεψε για τη συμμετοχή της στην εξάδα, κρατούσε στα χέρια της τα πλέι οφ, ωστόσο αποδείχθηκε κατώτερη των περιστάσεων και στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν γνώρισε με ανατροπή την ήττα από τη Λα Κορούνια στο φινάλε του αγώνα. Δύσκολα θα πραγματοποίησε παρόμοια πορεία με την προηγούμενη η Φουενλαμπράδα, δεν ξεκινάει πάλι από καλή αφετηρία, οι bookmakers εκτιμούν πως αυτή τη φορά θα δώσει μάχη για την παραμονή. Ο Χοσέ Ραμόν Σαντοβάλ συνεχίζει στην άκρη του πάγκου (ανέλαβε τον Μάρτιο του 2020), σε μεταγραφικό επίπεδο έκανε σημαντικές προσθήκες, αποκτώντας μεταξύ άλλων τους Άλεξ Μούλα (Εξτρέμ, από Μάλαγα), Καντέ (Εξτρέμ, από Σερκλ Μπριζ), Φουέντες (Μέσος, από Αλιάνσα Λίμα), πήρε δανεικούς τους Ρόσιτς (Τερματοφύλακας, από Αλμερία) και Μόι Ντελδάγο (Αμυντικός, από Βαγιαδολίδ). Πολλές οι αποχωρήσεις, 18 ποδοσφαιριστές έφυγαν από την ομάδα της Μαδρίτης (οι έξι εξ αυτών ήταν δανεικοί). Στο μοναδικό φιλικό που έδωσε, ηττήθηκε 2-0 από τη Βαγιεκάνο. 

Λας Πάλμας: Έκανε καλές και σοβαρές εμφανίσεις στο φινάλε της σεζόν η Λας Πάλμας, απέφυγε νωρίς τις περιπέτειες, δεν πίστεψε ότι μπορεί να διεκδικήσει τη συμμετοχή της στα πλέι οφ, τερματίζοντας στην 9η θέση (ρεκόρ 14-15-13), στο -4 από την πρώτη εξάδα της βαθμολογίας. Ευελπιστεί σε μία καλύτερη πορεία τη νέα σεζόν, με τον ανταγωνισμό πάντως που υπάρχει, θα χρειαστεί να δώσει μεγάλη μάχη για την είσοδο στα πλέι οφ. Συνεχίζει στην άκρη του πάγκου από τον Μάρτιο του 2019 ο Πέπε Μελ, σε μεταγραφικό επίπεδο απέκτησε επτά ποδοσφαιριστές, ξεχωρίζουν ο Καρδόνα (Αμυντικός, δανεικός από τη Γοδόι Κρουζ) και ο Ντιέθ (Αμυντικός, από Εξτρεμαδούρα). Έβαλε κοντά στα δέκα εκατ. ευρώ στα ταμεία της από τις πωλήσεις του εξτρέμ Πέδρι (το μεγάλο της ταλέντο, μεταγράφηκε έναντι 5 εκατ. ευρώ στην Μπαρτσελόνα), του γκολκίπερ Ζόσεπ Μαρτίνεθ (πήγε στη Λειψία έναντι 2.5 εκατ. ευρώ) και του Μ. Λέμος (τον έδωσε στη Φενερμπαχτσέ έναντι 1.5 εκατ. ευρώ). Έμεινε ελεύθερος ο 39χρονος φορ Ρούμπεν Κάστρο. Στο μοναδικό σοβαρό φιλικό τεστ κέρδισε 3-1 την Τενερίφη. 

Αλκορκόν: Είχε το καλύτερο εκτός έδρας στη λίγκα στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν η Αλκορκόν (δύο ήττες σε 21 εξόδους με ρεκόρ 7-12-2), την προσπέρασε σε αυτή την κατηγορία για έναν πόντο η Σαραγόσα, με την Αλκορκόν να βγάζει αστάθεια στο φινάλε της σεζόν και να μένει εκτός πλέι οφ. Τουλάχιστον, εξασφάλισε με άνεση την παραμονή της στην κατηγορία, που ήταν ένας από τους στόχους της. Με αυτή την προτεραιότητα ξεκινάει το νέο πρωτάθλημα, θέλει να αποφύγει όσο το δυνατόν γρηγορότερα την παρουσία της στα γήπεδα της Σεγούντα Ντιβιζιόν. Αποχώρησε μετά την ολοκλήρωση της περασμένης σεζόν ο Φραν Φερνάντεθ, η διοίκηση κινήθηκε άμεσα και έκλεισε τον πρώην της Φουενλαμπράδα, Μέρε. Μεταγραφικά, απέκτησε οκτώ ποδοσφαιριστές, μόνο οι επιθετικοί Μπαρμπέρο (από Οσασούνα), Μαρκ Γκουάλ (από Σεβίλλη) θεωρούνται γνωστά ονόματα. Ανανέωσε τον δανεισμό του εξτρέμ Σόσα (από Ταγέρες). Δεν ανανέωσε κανέναν άλλον από τους επτά δανεικούς, ενώ απ’ το “Σάντο Ντομίνγκο” αποχώρησαν οι αμυντικοί Πομάρες, Αντότ, οι μέσοι Τορίμπιο, Ντόρκα και ο εξτρέμ Πλάνας. Στο τελευταίο φιλικό τεστ επικράτησε 2-0 της Μάλαγα. 

Μιραντές: Στην επιστροφή της στη Σεγούντα Ντιβιζιόν η Μιραντές χάραξε αξιόλογη πορεία, δεν αγχώθηκε καθόλου με την παραμονή της στην κατηγορία (τερμάτισε στο +5 από την επικίνδυνη ζώνη), δεν διεκδίκησε με αξιώσεις την  είσοδο της στα πλέι οφ και περιορίστηκε στη μέση του βαθμολογικού πίνακα. Μεγάλη επιτυχία στο Κύπελλο, έφτασε μέχρι τα ημιτελικά της διοργάνωσης γνωρίζοντας τον αποκλεισμό από τη Σοσιεδάδ με δύο ήττες (2-1, 0-1). Δεν ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις αυτή τη σεζόν, έχει ένα από τα χαμηλότερα μπάτζετ στην κατηγορία και αναμένεται να δώσει μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού. Ο Άντονι Ιραόλα δεν ανανέωσε με την ομάδα, πήγε στη Βαγιεκάνο και στη θέση του ήρθε ο πρώην της Σπόρτινγκ Χιχόν Χοσέ Αλμπέρτο Λόπεθ. Μεταγραφικά, απέκτησε εννιά ποδοσφαιριστές, δεν πήρε κανένα γνωστό όνομα της κατηγορίας, ενισχύθηκε κυρίως με δανεικούς από ομάδες της La Liga. Πολλές οι αποχωρήσεις από το ρόστερ της, 18 ποδοσφαιριστές έφυγαν, οι δέκα εξ αυτών ήταν δανεικοί. Σε τρία φιλικά είχε ρεκόρ 0-1-2, στην πρόβα τζενεράλε ηττήθηκε 1-0 από τη Λογρονιές. 

Τενερίφη: Πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στον β’ γύρο του περασμένου πρωταθλήματος, με την Τενερίφη να αποφεύγει από νωρίς τις περιπέτειες, τερματίζοντας στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη (ρεκόρ 14-13-15). Στο φινάλε δεν έφερε καλά αποτελέσματα και αυτό της στέρησε το δικαίωμα να παλέψει για την είσοδο στην εξάδα. Αυτή τη σεζόν ξεκινάει με στόχο να ξεμπερδέψει όσο το δυνατόν γρηγορότερα με την παραμονή της στην κατηγορία. Αλλαγή υπήρξε στον πάγκο της, ο Ρούμπεν Μπαράχα συνεχίζει στη Σαραγόσα και η διοίκηση τον αντικατέστησε με τον πρώην των Αλμερία και Αλκορκόν, Φραν Φερνάντεθ. Σε μεταγραφικό επίπεδο απέκτησε έξι ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων ξεχωρίζουν οι Άντρι Ερέρα (Επιθετικός, από Νουμάνθια), Κάρλος Πομάρες (Αμυντικός, από Αλκορκόν) και Χοσέλου (Επιθετικός, από Οβιέδο). Πούλησε τους Λουίς Μίγια (Μέσος) και Μάλμπασιτς (Επιθετικός) σε Γρανάδα και Κάντιθ αντίστοιχα βάζοντας στα ταμεία της έξι εκατ. ευρώ. Έφυγαν επίσης οι αμυντικοί Λουίς Πέρεθ, Ίσμα Λόπεθ, ο γκολκίπερ Αμπάδ και ο μέσος Ουνταμπαρένα. Στο 2-0-2 το ρεκόρ της στα φιλικά προετοιμασίας, στην πρόβα τζενεράλε ηττήθηκε 3-1 από τη Λας Πάλμας. 

Σπόρτινγκ Χιχόν: Φρόντισε να εξασφαλιστεί πριν τις τελευταίες κρίσιμες αγωνιστικές με τη Σπόρτινγκ Χιχόν να τερματίζει στο +3 από τις θέσεις του υποβιβασμού (ρεκόρ 14-12-16), ολοκληρώνοντας με δύο ήττες τις υποχρεώσεις της την περασμένη σεζόν. Θέλει να πραγματοποιήσει καλύτερη πορεία στο νέο πρωτάθλημα, να αποφύγει από νωρίς τις περιπέτειες και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο προκύψει (είσοδος στα πλέι οφ). Δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιο του Μίροσλαβ Τζούκιτς, η διοίκηση βρήκε άμεσα τον αντικαταστάτη του Σέρβου και έφερε τον Νταβίντ Γκαγιέχο (πρώην Εσπανιόλ). Το απόλυτο τίποτα στη μεταγραφική περίοδο, δεν πήρε ούτε έναν ποδοσφαιριστή, κράτησε αναλλοίωτο τον περσινό της κορμό, μοναδική αποχώρηση από το ρόστερ της ο αριστερός μπακ Ντάμιαν Πέρες. Στο 1-2-1 το ρεκόρ της στα φιλικά προετοιμασίας, στην πρόβα τζενεράλε αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με τη Θέλτα. 

Μάλαγα: Πήρε σημαντικές νίκες στο φινάλε της περασμένης σεζόν η Μάλαγα, η οποία απέφυγε τον υποβιβασμό και παρουσιάστηκε παντελώς αδιάφορη την τελευταία αγωνιστική, τερματίζοντας στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη. Η δεύτερη ομάδα της λίγκας με τις περισσότερες ισοπαλίες, είχε 20 σε 42 αγωνιστικές, ενώ ήταν η ομάδα με τα περισσότερα Under, διαθέτοντας παράλληλα την χειρότερη επίθεση (35 γκολ) και την καλύτερη άμυνα (33 γκολ). Συνεχίζει στην άκρη του πάγκου από τον περασμένο Γενάρη ο Σέρχιο Πεγιθέρ, σε μεταγραφικό επίπεδο πήρε επτά ποδοσφαιριστές, ενώ επτά ποδοσφαιριστές αποτέλεσαν παρελθόν. Σημαντικές προσθήκες ο Ορλάντο Σα (Επιθετικός, από Σταντέρ Λιέγης), Εσκάσι (Μέσος, από Νουμάνθια), Ιβάν Καλέρο (Αμυντικός, από Νουμάνθια), Ντάνι Μπάριο (Τερματοφύλακας, από Νουμάνθια) και Κριστιάν Ροντρίγκεθ (Μέσος, από Εξτρεμαδούρα). Πήρε επίσης δανεικούς από τις Αλμερία και Κάντιθ τους Ραμανί (Εξτρέμ) και Κιντάνα (Επιθετικός) αντίστοιχα. Έφυγαν οι Άλεξ Μούλα (Φουενλαμπράδα), ο στόπερ Βιγιανουέβα (Σάντα Κλάρα), ο δεξιός μπακ Ιβάν Ροντρίγκεθ (Πονφεραδίνα), ο εξτρέμ Αντριάν Γκονθάλεθ (Σαραγόσα) και ο γκολκίπερ Μουνίρ (Χατάγιασπορ). Στο 1-1-3 το ρεκόρ της στα φιλικά, στην πρόβα τζενεράλε ηττήθηκε 2-0 από την Αλκορκόν.  

Οβιέδο: Κακό ξεκίνημα την περασμένη σεζόν για την Οβιέδο, βελτίωσε την εικόνα της στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, πέτυχε σημαντικές νίκες, παρατάχθηκε αδιάφορη την τελευταία αγωνιστική, τερματίζοντας στο +2 από τις θέσεις που οδήγησαν στον υποβιβασμό. Αυτή τη χρονιά θέλει να αποφύγει ξανά τις περιπέτειες, είναι από τις ομάδες που θα δώσουν μάχη μέχρι τέλους για την παραμονή, έχει όμως την εμπειρία να αποφύγει τον υποβιβασμό. Συνεχίζει στην άκρη του πάγκου από τον περασμένο Φλεβάρη ο Χοσέ Άνχελ Θιγάντα, σε μεταγραφικό επίπεδο δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο, προχώρησε στην προσθήκη τεσσάρων ποδοσφαιριστές (οι τρεις δανεικοί), ενώ επτά είδαν την πόρτα της εξόδου. Τελείωσε ο δανεισμός του εξτρέμ Μπαρσένας και του φορ Ορτούνιο, έμειναν ελεύθεροι οι εξτρέμ Κορίς, Σαούλ Μπερχόν και ο επιθετικός Μπαλντέ. Αήττητη σε τέσσερα φιλικά προετοιμασίας, στην πρόβα τζενεράλε επικράτησε 1-0 της Πονφεραδίνα. 

Λούγκο: Κρατούσε στα χέρια της την παραμονή την τελευταία αγωνιστική της περασμένης σεζόν η Λούγκο, η οποία έκανε το καθήκον της, κέρδισε με ανατροπή 2-1 τη Μιραντές εντός έδρας, τερματίζοντας έναν πόντο πάνω από τις θέσεις του υποβιβασμού. Καταδικασμένη να δίνει μάχη για την παραμονή της τα τελευταία χρόνια, κάτι τέτοιο αναμένεται και στο νέο πρωτάθλημα, καθώς έχει ένα από τα μικρότερα ρόστερ της λίγκας και σύμφωνα με τους bookmakers δίνεται απ’ τα πρώτα φαβορί για τον υποβιβασμό. Παρέμεινε στο τιμόνι της ομάδας από τον περασμένο Ιούνιο ο Χουανφράν, μεταγραφικά απέκτησε τέσσερις ποδοσφαιριστές, ξεχωρίζουν ο αριστερός μπακ Λουίς Ρουίθ (από Λα Κορούνια) και οι δανεικοί Ντιέγκο Αλέντε (Αμυντικός, από Βαγιαδολίδ) και Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ (Εξτρέμ, από Αλαβές). Πολλές οι αποχωρήσεις από το ρόστερ της, έφυγαν συνολικά 18 ποδοσφαιριστές (οι δέκα εξ αυτών ήταν δανεικοί). Στο 1-0-3 το ρεκόρ της στα φιλικά προετοιμασίας, στο τελευταίο ηττήθηκε 1-0 από τη Μαγιόρκα. 

Αλμπαθέτε: Πέτυχε δύο σημαντικές νίκες στο φινάλε της περασμένης σεζόν κόντρα σε ομάδες από το πάνω ράφι της λίγκας, με την Αλμπαθέτε να αποφεύγει τον υποβιβασμό χάρη στο διπλό που πήρε στο “Καράνθα” κόντρα στην Κάντιθ (0-1). Ξεκινάει τη νέα σεζόν με έναν και μοναδικό στόχο, να παραμείνει για ακόμη μία χρονιά στη Σεγούντα, έχει αποκτήσει την κατάλληλη εμπειρία και σε αυτή θα βασιστεί για να γλυτώσει από το μοιραίο. Συνεχίζει στην άκρη του πάγκου από τον περασμένο Φλεβάρη ο Λούκας Αλκαράθ, σε μεταγραφικό επίπεδο έκανε επτά μεταγραφές (δύο δανεικοί), σημαντικότερη προσθήκη η αγορά των δικαιωμάτων του εξτρέμ Άλβαρο Χιμένεθ (από Χετάφε). Θα βοηθήσουν επίσης οι δανεικοί Χάβι Χιμένεθ (Αμυντικός, από Βαλένθια) και Κάρλος Ισάακ (Αμυντικός, από Αλαβές). Επέστρεψε στη Λας Πάλμας ο πολύτιμος εξτρέμ Μαϊκέλ Μέσα και στη Λεγανές ο επιθετικός Οχέδα. Καλή η εικόνα της στα φιλικά (1-2-0), στην πρόβα τζενεράλε αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τη Λεγανές. 

Πονφεραντίνα: Πήγε να καταστρέψει ό,τι έχτισε στην επιστροφή της στη Σεγούντα η Πονφεραδίνα, ηττήθηκε στις πέντε από τις έξι τελευταίες αγωνιστικές, η νίκη όμως κόντρα στην Αλμερία την προτελευταία αγωνιστική της εξασφάλισε την παραμονή, πηγαίνοντας αδιάφορη στο φινάλε της σεζόν (είχε στην ισοβαθμία τη Ντέπορ). Η νέα σεζόν προμηνύεται εξίσου δύσκολη για την Πονφεραδίνα, θα δώσει μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού, αυτό που θέλει είναι να εξασφαλίσει την παραμονή της πριν τις τελευταίες κρίσιμες στροφές της αγωνιστικής περιόδου. Συνεχίζει για τρίτη διαδοχική χρονιά στον πάγκο ο Μπόλο, μεταγραφικά έκανε κινήσεις, απέκτησε 11 ποδοσφαιριστές (οι πέντε εξ αυτών δανεικοί), ξεχωρίζουν δύο της Νουμάνθια, οι Ερίκ Μοράν (Μέσος), Άντρι Καστεγιάνο (Αμυντικός), ο Ιβάν Ροντρίγκεθ (Αμυντικός, από Μάλαγα) και ο Αντότ (Αμυντικός, από Αλκορκόν). Αντίθετα, αποχώρησαν συνολικά 16 ποδοσφαιριστές (οι δέκα εξ αυτών δανεικοί). Στο 1-0-2 το ρεκόρ της στα φιλικά, στην πρόβα τζενεράλε ηττήθηκε 1-0 από την Οβιέδο. 

Καρταχένα: Η Καρταχένα επιστρέφει για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2011-2012 στη Σεγούντα Ντιβιζιόν. Ήταν μία από τις καλύτερες ομάδες της Σεγούντα Β, τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου της (15-9-4), λόγω κορωνοϊού το πρωτάθλημα διακόπηκε και η Καρταχένα έδωσε αγώνα πλέι οφ με την Ατλέτικο Μπαλεάρες, πανηγυρίζοντας εκεί την άνοδο στη β’ τη τάξει κατηγορία της χώρας. Αυτή τη σεζόν δεν μπορεί να έχει άλλο στόχο πέρα από την παραμονή (βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα από τις ομάδες που ανέβηκαν). Συνεχίζει στην άκρη του πάγκου από τον Δεκέμβριο του 2019 ο Μπόρχα Χιμένεθ (γνωστός από το πέρασμά του στον Αστέρα Τρίπολης), μεταγραφικά η ομάδα βγήκε κερδισμένη, ενισχύθηκε με την προσθήκη 11 ποδοσφαιριστών, ενώ αποχώρησαν επτά (οι πέντε δανεικοί). Από τις μεταγραφές ξεχωρίζουν οι Τάνκε (Επιθετικός, από Μποταφόγκο), Ντελμάς (Αμυντικός, από Σαραγόσα), Κλαβερία (Μέσος, από Φουενλαμπράδα), Άλεξ Μαρτίν (Αμυντικός, από Λεγανές), Νάτσο Χιλ (Μέσος, από Πονφεραδίνα) και Νταβίντ Σιμόν (Αμυντικός, από Λα Κορούνια). Κακή η εικόνα της στα πέντε φιλικά προετοιμασίας, σε όλα ηττήθηκε, στην πρόβα τζενεράλε έχασε 3-1 από τη Βαλένθια. 

Καστεγιόν: Απουσίαζε πολλά χρόνια από τη Σεγούντα Ντιβιζιόν η Καστεγιόν, η οποία την περασμένη σεζόν πανηγύρισε την άνοδο στη β’ τη τάξει κατηγορία για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2009-2010. Τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου της, έπειτα χρειάστηκε να δώσει τρία παιχνίδια πλέι οφ, ξεπέρασε τα εμπόδια των Κορνέγια, Πένια Ντεπορτίβα και στον τελικό έφερε 1-1 με τη Λογρόνιες, με την οποία πανηγύρισε την επιστροφή στη Σεγούντα. Μοναδικός στόχος τη νέα σεζόν η παραμονή στην κατηγορία, έχει το υλικό να τα καταφέρει, θα χρειαστεί πάντως να δώσει μάχη μέχρι τέλους. Ο Όσκαρ Κάνο παρέμεινε στο τιμόνι της ομάδας για τη τρίτη διαδοχική χρονιά, μεταγραφικά απέκτησε συνολικά 11 ποδοσφαιριστές, από τους οποίους ξεχωρίζουν τρεις της Νουμάνθια, οι Λουίς Γκουστάβο (Μέσος), Μαρκ Ματέου (Μέσος) και Γιόρντι Σάντσεθ (Επιθετικός). Δεν είχε νίκη στα φιλικά προετοιμασίας (0-1-2), στο τελευταίο ηττήθηκε 2-0 από τη Μαγιόρκα. 

Σαμπαντέλ: Επέστρεψε στη Σεγούντα Ντιβιζιόν μετά τη σεζόν 2014-2015 η Σαμπαντέλ. Τερμάτισε στην 3η θέση του ομίλου της, πήγε στα πλέι οφ ανόδου, εκεί ξεπέρασε το εμπόδιο των Κουλτουράλ Λεονέσα και Κορνέγια, πανηγυρίζοντας την άνοδο στη β’ τη τάξει κατηγορία έπειτα από έξι χρόνια. Φυσικά, ο στόχος που έχουν θέσει άπαντες στην ομάδα είναι η παραμονή και τίποτα περισσότερο. Έχει ένα από τα χαμηλότερα μπάτζετ στην κατηγορία και θα χρειαστεί να δώσει μάχη για την αποφυγή του μοιραίου. Συνεχίζει για δεύτερη σερί σεζόν στην άκρη του πάγκου ο Αντόνιο Ιδάλγο, δεν ενισχύθηκε όσο θα έπρεπε στις μεταγραφές, απέκτησε επτά ποδοσφαιριστές, ενώ δέκα είδαν την πόρτα της εξόδου. Οι δανεικοί Βίκτορ Γκαρσία (Εξτρέμ, από Βαγιαδολίδ), Χουάν Ερνάντεθ (Εξτρέμ, από Θέλτα) και ο Ουνταμπαρένα (Μέσος, από Τενερίφη) αναμένεται να βοηθήσουν. Στην πρόβα τζενεράλε υπέστη την ήττα με 2-0 από την Ουέσκα. 

Λογρονιές: Συγκέντρωσε τους περισσότερους βαθμούς την περασμένη σεζόν στη Σεγούντα Β, με τη Λογρονιές να πανηγυρίζει για πρώτη φορά την άνοδο στη Σεγούντα Ντιβιζιόν. Τερμάτισε φυσικά στην πρώτη θέση του ομίλου της, πήγε στα πλέι οφ, εκεί συνάντησε την Καστεγιόν, με την οποία προβιβάστηκε στη β’ τη τάξει κατηγορία. Είναι μία από τις ομάδες που θα δώσουν μάχη για την παραμονή, έχει ένα από τα χαμηλότερα μπάτζετ στη λίγκα και ορθά οι bookmakers τη συγκαταλέγουν στα πρώτα φαβορί για τον υποβιβασμό. Συνεχίζει στην άκρη του πάγκου ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ (από τον Μάρτιο του 2017), σε μεταγραφικό επίπεδο δεν ενισχύθηκε αρκετά, απέκτησε πέντε ποδοσφαιριστές, σημαντικότερη προσθήκη ο Σανταμαρία (Τερματοφύλακας, από Βαγιεκάνο) και ο Άλεξ Πέρεθ (Αμυντικός, από Μπίλεφελντ). Έντεκα οι αποχωρήσεις, οι τέσσερις εξ αυτών ήταν δανεικοί ποδοσφαιριστές που επέστρεψαν στις ομάδες τους. Έδωσε δύο δυνατά φιλικά στην προετοιμασία, στο πρώτο επικράτησε 3-1 της Αθλέτικ Μπιλμπάο και στο δεύτερο έφερε 0-0 με τη Σπόρτινγκ Χιχόν. 

Η Β’ Ισπανίας στον Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ