2 εκ. € σε ελεγκτική επιτροπή για στοίχημα που… δεν λειτουργεί καν!

Ανανεώθηκε:
online στοιχημα νεα ειδησεις
Photo Credits: IMAGO / Pond5 Images

Κάτι παραπάνω από 2 εκ. € είναι το ποσό που έχει ξοδευτεί μέχρι στιγμής για μια επιτροπή που ελέγχει το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια. Το πρόβλημα είναι πως αυτή… δεν υπάρχει καν!

Προσφορά* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ & VIP Ταξίδι Τελικού!
Bwin
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα λεφτά αυτά έχουν δαπανηθεί για τη Ρυθμιστική Αρχή Τυχερών Παιχνιδιών της Ιρλανδίας, παρά το γεγονός ότι δεν έχει καν λειτουργήσει ακόμη.

Η σύσταση του οργανισμού  καθυστερεί λόγω νομοθεσίας. Με νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των τυχερών παιχνιδιών, που ξεκίνησε το 2022, να λέγεται ότι οδεύει προς τα τελικά του στάδια.

Σύμφωνα με στοιχεία που προέρχονται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης της Ιρλανδίας και δόθηκαν στη δημοσιότητα, 161.000 ευρώ δαπανήθηκαν το 2022 για την προετοιμασία της ίδρυσης της αρχής. 1,63 εκ. ευρώ δαπανήθηκαν το 2023 και 303.000 ευρώ έχουν δαπανηθεί μέχρι στιγμής το 2024 μέχρι και τον Μάρτιο.

Ο Τζέιμς Μπράουν, υφυπουργός στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, δήλωσε ότι το νέο νομοσχέδιο θα υποβληθεί στο υπουργικό συμβούλιο τις επόμενες μέρες.

Στην ραδιοφωνική εκπομπή δήλωσε τα εξής: “Προσπαθούμε να ρυθμίσουμε έναν τομέα που ουσιαστικά δεν ρυθμίζεται από την άποψη της αδειοδότησης, αλλά από την άποψη της δημόσιας υγείας. Οπότε εξετάζουμε επίσης μέτρα κατά του ξεπλύματος χρήματος και για την προστασία των παιδιών.

Θα έχουμε ένα κοινωνικό ταμείο, έτσι ώστε να υπάρχουν εισφορές στον κλάδο για την εκπαίδευση, τη θεραπεία, την ευαισθητοποίηση. Η ρυθμιστική αρχή θα αυτοχρηματοδοτείται με τον τρόπο αυτό. Έτσι είναι στην πραγματικότητα ένα τεράστιο κομμάτι της νομοθεσίας”.