Ο άνθρωπος που έκανε το αδύνατο εφικτό

Ανανεώθηκε:
τσαρλυ αναλυση μελισσανιδης αεκ
Photo Credits: ZUMA Press, Inc. / Alamy Stock Photo

Ένας μεγάλος κύκλος ολοκληρώθηκε για την ΑΕΚ που ξεκίνησε όταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης ενεπλάκη για πρώτη φορά με τα διοικητικά της ομάδας πριν από 32 χρόνια. Το 1992 μαζί με τον Βασίλη Καρρά. Κατέκτησε δύο πρωταθλήματα και το 1995 πούλησε την ομάδα στον Τροχανά. Επέστρεψε για λίγο το καλοκαίρι του 1998, σαν πρόεδρος στην εποχή που η ΑΕΚ βρισκόταν στα χέρια της ΈNIC και τα επόμενα 14 χρόνια, ήταν μόνιμα στις σκέψεις των φίλων της ομάδας.

Κορυφαίες αποδόσεις στην bet365
bet365-logo
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο “Τίγρης” που κάποια μέρα θα επιστρέψει

Στα τραπέζια, στους καφέδες, στις συζητήσεις, στα όνειρα τους ήταν ο ήρωας που κάποια μέρα θα επιστρέψει στην ΑΕΚ και θα την ξανακάνει μεγάλη. Ο μόνος ικανός να τα βάλει με τις ανορθογραφίες του Ελληνικού κράτους, με παντοδύναμους παράγοντες των υπολοίπων ομάδων που ελέγχουν το παρασκήνιο. Ο Μελισσανίδης για τους φίλους της ΑΕΚ δεν ήταν ένας απλός παράγοντας έμοιαζε σαν σούπερ ήρωας που μπορούσε να κερδίσει τους πάντες, για χάρη της αγαπημένης τους ομάδας, με το προσωνύμιο “Τίγρης”.

Επέστρεψε την πιο κρίσιμη περίοδο

Ο “Τίγρης” επέστρεψε στην πιο δύσκολη περίοδο της ομάδας. Δεν μπορώ να ξεχάσω την απέραντη θλίψη των φίλων της ΑΕΚ τον Μάιο του 2013. Εργαζόμουν εκείνη την περίοδο στον ΣΠΟΡ ΦΜ, σε μία έτσι κι αλλιώς πολύ δύσκολη εποχή για την χώρα. Έκανα βραδινή εκπομπή επικοινωνίας και με είχε αγγίξει έντονα εκείνες τις ημέρες ο πόνος, η στεναχώρια, η θλίψη των ΑΕΚτζήδων απο τον υποβιβασμό και το αβέβαιο μέλλον.

Έκανε πράξη την φαντασίωση των φίλων της ΑΕΚ

Στις πιο μαύρες ημέρες, η ΑΕΚ είχε τον δικό της Σούπερ ήρωα. Ο “Τίγρης” μπορεί να κατηγορείται πως άφησε την ομάδα να πέσει στην Γ Εθνική, στην πραγματικότητα όμως αυτό που πέτυχε τα τελευταία 11 χρόνια, ήταν να κάνει πράξη την φαντασίωση, τα όνειρα των φίλων της ΑΕΚ.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, εξ αρχής είχε δηλώσει πως δεν πρόκειται να πληρώσει χρέη άλλων. Στην ζωή είναι τεράστιο προτέρημα, αποτελεί όπλο η υπομονή. Οι πετυχημένοι άνθρωποι την έχουν και ο Μελισσανίδης, επέλεξε τον δρόμο που μέσα στον χρόνο θα εξασφαλίσει την βιωσιμότητα της αγαπημένης του ομάδας.

👉 Δείτε Πότε παίζει ΑΕΚ Ευρώπη μέσα στο Betarades.gr!

Την οδήγησε με ασφάλεια σε ήρεμα νερά

Η ήττα απο τον Πανθρακικό, ο υποβιβασμός πόνεσαν πολύ. Δημιούργησαν όμως έναν τρόπο διεξόδου από την κρίση. Η ΑΕΚ καθάρισε από τα βάρη της και επέστρεψε μέσα σε δύο χρόνια. Όλα όμως έγιναν απλά και πήραν τον δρόμο τους, επειδή στην πιο δύσκολη στιγμή της ιστορίας της, σε ένα διάστημα που κυνδίνευε ακόμη και η ύπαρξη της, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως βρισκόμασταν σε εποχή τεράστιας οικονομικής κρίσης, σε μία εποχήπου στην χώρα κατέρρευσαν κολλοσοί, η ΑΕΚ είχε τον άνθρωπο που θα την οδηγούσε με ασφάλεια στα ήρεμα νερά.

Έκανε το ανέφικτο, εφικτό

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, γνώριζε καλά πως ο δρόμος για να μείνει αναλλοίωτη η ιδέα της ΑΕΚ, για να μην μπορεί να σβήσει ποτέ αυτός ο σύλλογος ήταν να πετύχει το ανέφικτο. Να κερδίσει κάθε γραφειοκρατικό κόλλημα, να υπερκεράσει κάθε πολεοδομική παράβαση, οποιαδήποτε εμπλοκή και να δημιουργήσει γήπεδο εκεί που χτυπάει η καρδιά της ΑΕΚ. Γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν μπορώ να ξεχάσω την βεβαιότητα σπουδαίων δημοσιογράφων, πολιτικών και πολλών επιφανών ανθρώπων εκείνης της εποχής, που τόνιζαν με επιχειρήματα πως είναι ανέφικτο, να συμβεί κάτι τέτοιο. Η ΑΕΚ όμως είχε τον δικό της υπερώρια, τον άνθρωπο που ακόμα μπορούσε να κάνει το ανέφικτο εφικτό.

Μόνο η Νέα Φιλαδέλφεια εξασφάλιζε το μέλλον της ΑΕΚ

Ο Μελισσανίδης λειτούργησε σαν τον προστατευτικό γονιό, που ξέρει πως θα εξασφαλίσει το μέλλον των παιδιών του. Γνώριζε καλά, πως μόνο μέσα από την δημιουργία γηπέδου στην Νέα Φιλαδέλφεια, θα εξασφάλιζε το μέλλον της αγαπημένης του ομάδας και το πέτυχε. Στην επιστροφή του στην ΑΕΚ, στο νέο ταξίδι που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2013, η ομάδα επέστρεψε στο επίπεδο που ανήκει σε Ελλάδα και Ευρώπη, κατέκτησε δύο πρωταθλήματα, δύο κύπελλα, το πιο σημαντικό όμως είναι πως επέστρεψε στο σπίτι της. Η ΑΕΚ ανήκει στην ΝΕΑ Φιλαδέλφια και ο Μελισσανίδης, ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να κάνει το όνειρο της επιστροφής πράξη.

Θωράκισε το μέλλον της

Η ΑΕΚ επέστρεψε σπίτι της αποκλειστικά χάρη στον Δημήτρη Μελισσανίδη και αυτό είναι κάτι που δεν θα το ξεχάσει ποτέ κανένας ΑΕΚΤΖΗΣ.

Εκτός από την δημιουργία του γηπέδου θωράκισε την ομάδα, με την κατασκευή προπονητικού κέντρου που το πέρασε στην ιδιοκτησία της ομάδας και όχι στην προσωπική του.  Φρόντισε να δημιουργήσει τις συνθήκες, η ΑΕΚ να μπορεί να στεγάσει όλα της τα τμήματα, να είναι αυτάρκης ο ερασιτέχνης και σαν ένας σπουδαίος επιχειρηματίας και ευφυής άνθρωπος ήξερε πότε και πως έπρεπε να αποχωρήσει.

Πόσα λεφτά πήρε από την πώληση της ΑΕΚ δεν έχει σημασία. Τα όσα πρόσφερε στην ομάδα, οικονομικά είναι ανεκτίμητα και όσο πιο ψηλά πήγε το τίμημα, τόσο μεγαλύτερη δυναμική προσφέρει στον σύλλογο.

👉 Τσεκάρετε το review της βετ365 από το Betarades.gr!

Διαφορετική η πραγματικότητα σε σχέση με το 1995

Κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα πετύχει η όχι ο Μάριος Ηλιόπουλος. Καταλαβαίνω πως υπάρχει μία ανησυχία στους φίλους της ΑΕΚ. Βλέπετε απο την αγαπημένη τους ομάδα δεν αποχώρησε έναν συνηθισμένος ιδιοκτήτης, αλλά ο άνθρωπος που έκανε το ανέφικτο, εφικτό. Κάποτε όμως θα ερχόταν το πλήρωμα του χρόνου. Δεν επιτρέπεται κανείς, να φέρνει στο μυαλό του, να συγκρίνει το σήμερα με το 1995, την εποχή που μετάβιβαζε ο Μελισσανίδης την ομάδα στον Τροχανά.

Πέτυχε τον στόχο του

Το 2024 ο “Τίγρης” είναι πιο ισχυρός οικονομικά, πιο έμπειρος, είχε χρόνο να ετοιμάσει την τελευταία του έξοδο και απο την πρώτη μέρα που επέστρεψε, ήταν ξεκάθαρο πως ήθελε μέσα από την τελευταία του και πιο σημαντική θητεία του στην ΑΕΚ, να καταφέρει να μείνει στην αιωνιότητα. Η δημιουργία του γηπέδου, ασφαλώς και του το εξασφάλισε. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης πέτυχε τον πραγματικό στόχο που είχε βάλει όταν επέστρεψε το 2013, να μείνει αθάνατος, στις μνήμες, στα τραπέζια, στις συζητήσεις, στις χαρές κάθε ΑΕΚτζή.

Κορυφαίες αποδόσεις στην bet365
bet365-logo
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ