Ο Μπέλινγχαμ τους γλίτωσε από μία δίκαιη ταπείνωση

Ανανεώθηκε:
τσαρλυ αναλυση αγγλια euro 2024
Photo Credits: diebilderwelt / Alamy Stock Photo

Οι περιπατητές Άγγλοι έδωσαν μια ακόμη απογοητευτική παράσταση, 4η στην σειρά στο Euro 2024 και γλίτωσαν στην τελευταία φάση από έναν ταπεινωτικό αλλά δίκαιο αποκλεισμό.

Το EURO 2024 στην bet365
bet365-logo
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Βασανιστικό

Βλέπεις να αγωνίζεται η ομάδα του Σαουθγκέιτ και πιστεύεις πως έχει γυρίσει ο χρόνος πίσω. Αγωνίζεται σε ρυθμούς που παιζόταν το άθλημα πριν έρθει η δεκαετία του 80, χωρίς όμως τις ελευθερίες, το μπρίο την φαντασία εκείνης της εποχής.

Είναι απίστευτα βασανιστικό, να βλέπεις την τελευταία γραμμή άμυνας των Άγγλων να γυρνά την μπάλα και να μην υπάρχει κανένας να κινείται από τους υπόλοιπους χώρους, ώστε να υπάρχει ο τρόπος να ξεκινήσει με προοπτικές μία επίθεση. Παρότι ο Σαουθγκέιτ βρίσκεται 8 χρόνια στον πάγκο της Εθνικής Αγγλίας και την έχει καθοδηγήσει σε πολλές διοργανώσεις, είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει τίποτα δουλεμένο στο παιχνίδι με την μπάλα, καμία ομαδική δουλεμένη φάση, ο παραμικρός αυτοματισμός.

Δεν βγάζουν συνεργασίες, δεν δοκιμάζουν να παίξουν ούτε στον χώρο

Το περίεργο είναι πως παρότι δεν έχει δουλέψει τίποτα με την μπάλα, δεν κάνει καμία προσπάθεια να παίξει στον χώρο. Παρότι στο γήπεδο υπάρχουν δύο γρήγοροι ακραίοι ποδοσφαιριστές στην εθνική Αγγλίας, οι Σάκα, Φόντεν δεν υπάρχει η παραμικρή λειτουργία για να χτυπήσουν στον χώρο. Έχουν συμπληρωθεί τέσσερα παιχνίδια και δεν μπορώ να θυμηθώ μια φάση να έχει πάει ένας από τους δύο ακραίους επιθετικούς πάνω στα αντίπαλα στόπερ, για να αξιοποιήσει την ταχύτητα του.

Στο 66ο λεπτό ο Σάκα έπαιξε αναγκαστικά αριστερό μπακ

Ο Φόντεν παίρνει ευκαιρίες, όμως κάνει το ένα παιχνίδι χειρότερο από το άλλο. Ο Σάκα μοιάζει να μην έχει ρόλο με τον τρόπο που παιζει η Αγγλία και η αλήθεια είναι πως βρήκε περισσότερο ευκαιρία να παίξει στο τέλος του παιχνιδιού με την Σλοβακία.

Όταν στην λογική δοκιμάζω τα πάντα και κάνω το σταυρό μου για να βρω γκολ, που ακολούθησε στο τέλος της κανονικής διάρκειας, ο Σάκα πήρε την αριστερή πλευρά για να αντικαταστήσει τον Τρίπιερ που βγήκε έξω στο 66ο λεπτό για να περάσει στο γήπεδο τον Πάλμερ που έπαιξε στα δεξιά. Ο Πάλμερ ήταν δραστήριος στο χρόνο που έπαιξε και με την εικόνα που δείχνουν οι Φόντεν, Σάκα δεν δικαιολογείται να συνεχίσει να βρίσκεται εκτός ενδεκάδας.

Ακαταλαβίστικα πειράματα

Ο Σαουθγκέιτ συνολικά πάντως για προπονητής μεγάλης Εθνικής ομάδας κάνει ακαταλαβίστικα πειράματα. Δεν έχει νόημα να είσαι εκλέκτορας στην Εθνική Αγγλίας και να προσπαθείς να αλλάξεις θέση ποδοσφαιριστή. Ο προπονητής Εθνικής ομάδας οφείλει να αξιοποιεί ότι καλό έχει δημιουργηθεί από το συλλογικό επίπεδο. Έχει να διαλέξει ανάμεσα στους καλύτερους και όχι να χτίσει και να δημιουργήσει καριέρες.

Δεν γίνεται να πηγαίνεις με αρχικό πλάνο σε διοργάνωση, έχοντας  παρακάμψει όλα τα 8άρια, προσπαθώντας να μάθει στον Άρνολντ την θέση του κεντρικού χαφ. Γνωρίζουμε από τις περασμένες διοργανώσεις, πως για τον συντηρητικό Σαουθγκέιτ, δεν υπάρχει ο Άρνολντ για ακραίος μπακ, τον φοβάται αμυντικά. Σεβαστό, όμως δεν είναι η δουλειά του να του μάθει έναν νέο ρόλο, αυτήν την δουλειά μπορεί να την κάνει μόνο ο προπονητής σε συλλογικό επίπεδο.

👉 Τσεκάρετε το review της βετ365 από το Betarades.gr!

Η μοναδική πηγή ενέργειας

Ευτυχώς μετά τα δύο παιχνίδια κατάλαβε, πως πρέπει να απαλλάξει την ομάδα και από αυτήν την εμμονή του και η εικόνα του Μεϊνου, δεν δίνει δικαίωμα για δεύτερες σκέψεις. Ο νεαρός χαφ της Γιουνάιτεντ είναι η μοναδική πηγή ενέργειας στην βασική ενδεκάδα της Αγγλίας.

Αποστολή χωρίς διαθέσιμο αριστερό μπακ

Δεν γίνεται επίσης να κατεβάσει αποστολή με έναν μόνο κανονικό αριστερό μπακ και αυτός να είναι ο τραυματίας Σο. Στην πράξη ο Σο δεν είναι σε θέση να προσφέρει βοήθειες και η Αγγλία για τα αριστερα της άμυνας, δεν έχει λύσεις.

Πάει με τον Τρίπιερ με ανάποδο πόδι, κάτι που του στερεί ανεβάσματα και απο την Αγγλία πλάτος στην επίθεση. Στο παιχνίδι με την Σλοβακία με τον φόβο του αποκλεισμού θέλοντας να πάρει αυτό το πλάτος, έβαλε στην θέση του Τρίπιερ τον Σακά και στην παράταση όταν έπρεπε να κρατήσει το αποτέλεσμα τον Κόνσα. Δηλαδή για την αριστερή πλευρά όλες οι επιλογές είναι μη συμβατές, αποτελούν πειράματα για οποιοδήποτε σχέδιο, συνθήκη χρειάζεται να εξυπηρετηθεί.

Είναι σημαντική η έλλειψη κανονικού αριστερού μπακ καθώς συνδυάζεται με την προβληματική εικόνα που δείχνει ο Φόντεν. Ο αστέρας της Σίτι, παρουσιάζεται άδειος απο τρεξίματα, στην πλευρά του δεν υπάρχει μπακ που να μπορεί να ανεβαίνει και να κάνει overlap στα αριστερά του και ο ίδιος μέχρι στιγμής στην διοργάνωση δεν είναι σε θέση να πάει σε ατομική ενέργεια, με αποτέλεσμα από την μία πλευρά να απειλεί ελάχιστα η Αγγλία. Πραγματικότητα που έφερε τον Σάκα σε ρόλο αριστερού μπακ.

Κρατά χαμηλά τον Γουόκερ

Τα πράγματα γίνονται ακόμη χειρότερα διαπιστώνοντας, πως ο Σαουθγκέιτ επιθυμεί ο δεξιός μπακ Γουόκερ, να είναι αυτός που θα λειτουργεί περισσότερο σαν τρίτος στόπερ. Η Αγγλία λοιπόν, δεν έχει σε καλή κατάσταση σίγουρα τον Φόντεν, ο Σάκα στα δεξιά δεν μπορεί να βρει χώρους και ταυτόχρονα οι δύο ακραίοι μπακ παίζουν πολύ χαμηλά.

Οι Άγγλοι ήταν έτοιμοι να γνωρίσουν έναν ταπεινωτικό αποκλεισμό. Από μία ομάδα που αποτελείται από ποδοσφαιριστές, που πρέπει να μην πλησιάζουν καν στο 10% των δικών τους αμοιβών.

Το γκολ φαντασίωση του Μπέλινγχαμ τους γλιτωσε απο την ταπείνωση

Την στιγμή λοιπόν που φλέρταραν με την ταπείνωση, ο Τζουντ Μπέλινγχαμ πέτυχε ένα τέρμα βγαλμένο από τις φαντασιώσεις κάθε μικρού παιδιού όταν αρχίζει να ονειρεύεται για το ποδόσφαιρο. Ένα απίθανο χτύπημα της μπάλας, που ήταν κάτι ανάμεσα σε ψαλιδάκι και γυριστό του Μπέλινγχαμ έδωσε στους ανεκδιήγητους Άγγλους το φιλί της ζωής.

Έτοιμοι να τους πετάξουν έξω οι Ελβετοί

Αν όμως ο Σαουθγκέιτ δεν δει την εικόνα των ποδοσφαιριστών του, αν δεν φροντίσει να δώσει στην ομάδα του ανάσες ενέργειας και να αλλάξει κάπως το πλάνο του, αυτό το φιλί ζωής θα κρατήσει μέχρι το Σάββατο. Οι Ελβετοί έχουν κάνει ήδη το καθήκον τους απαλάσοντας το τουρνουλα, απο την χαμηλού επιπέδου Ιταλία που παρουσίασε ο Σπαλέτι, το Σάββατο είναι σε θέση να αφήσει εκτός διοργάνωσης και την προβληματική Αγγλία του Σαουθγκέιτ.

Το EURO 2024 στην bet365
bet365-logo
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ