Poker Strategy: Slowplay

Ανανεώθηκε:

Το Slow play, είναι μια τακτική παραπλάνησης των αντιπάλων, στην προσπάθεια να τους πείσουμε ότι το φύλλο μας είναι πιο αδύναμο από ότι στην πραγματικότητα, με σκοπό να τους αποσπάσουμε όσο περισσότερα χρήματα είναι δυνατόν.

Πολλοί παίκτες συχνά παρεξηγούν το slow play και το εφαρμόζουν κατά κόρον, πράγμα που αρκετές φορές μπορεί να τους οδηγήσει σε δύσκολες καταστάσεις.

Για να κάνουμε slowplay, θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τους εξής παράγοντες:

1. Πόσοι παίκτες βρίσκονται στην παρτίδα; Γενικότερα, όσο περισσότεροι παίκτες βρίσκονται στην παρτίδα, τόσο λιγότερο θα πρέπει να κάνουμε slow play, εκτός κι αν έχουμε το απόλυτο φύλλο. Ορισμένες φορές, ακόμα και τα πιο “ασφαλή” flop, μπορούν να εξελιχθούν σε απρόβλεπτες και προβληματικές καταστάσεις, εφόσον δεν παίξουμε το φύλλο μας σωστά.

2. Ποσο δυνατό είναι το φύλλο μας; Πόσο “ασφαλές” είναι το board (τα φύλλα που έχουν ανοίξει στο τραπέζι); Πολλοί παίκτες κάνουν το λάθος να κάνουν slowplay φύλλα δυνατά μεν, αλλά αρκετά ευάλωτα. Για παράδειγμα σε ένα board το slowplay με δεν είναι η ενδειδεγμένη λύση, καθώς υπάρχουν πολλά draws (πιθανότητες να ανοίξει κέντα ή χρώμα) και πολλά φύλλα που μπορούν να εμφανιστούν στo turn και να μας δυσαρεστήσουν…

Aντίθετα σε περίπτωση που κρατάμε πχ σε flop τα φύλλα που μπορούν να σε “εξουδετερώσουν” είναι αρκετά λιγότερα, καθώς δεν υπάρχουν draws.

3. Απέναντι σε τι αντίπαλο παίζεις; Όταν αντιμετωπίζεις ιδιαίτερα επιθετικούς παίκτες, που συχνά προσπαθούν να μπλοφάρουν και να σε διώξουν από το pot, μπορείς να κάνεις slowplay πιο συχνά και απλά να τους αφήνεις να… κρεμαστούν μόνοι τους. Άστους να κάνουν αυτοί τη δουλειά ποντάροντας, εξασφαλίζοντας όμως ότι θα μπουν όσο το δυνατόν περισσότερα χρήματα στο pot.

Aπέναντι σε passive παίκτες της “σχολής” check/call, θα πρέπει όμως να ποντάρεις συχνότερα. Κάνε δυνατά value bets, φροντίζοντας να φουσκώσεις εσύ το pot.

O γνωστός συγγραφέας βιβλίων πόκερ, Ντέιβιντ Σκλάνσκι, έχει “oρίσει” κατά κάποιο τρόπο τις ιδανικές συνθήκες, ώστε το slow play να είναι προσοδοφόρο.

Ο παίκτης θα πρέπει να έχει ένα πολύ δυνατό φύλλο
Το free card το οποίο δίνει στους αντιπάλους του, πρέπει να έχει αρκετές πιθανότητες να βελτιώσει το χέρι τους και να τους δώσει τον δεύτερο καλύτερο συνδυασμό.
Το ίδιο free card, θα πρέπει να έχει λίγες πιθανότητες να βελτιώσει το φύλλο του αντιπάλου, σε καλύτερο συνδυασμό από τον δικό μας.
Το pot δεν πρέπει να είναι ακόμη πολύ μεγάλο.

Το slowplay το κάνουμε για να αφήσουμε να βελτιωθεί το φύλλο του αντιπάλου μας, ώστε να μπορέσουμε να αποσπάσουμε περισσότερα χρήματα. Επομένως θα πρέπει να χρησιμοποιείται σε λίγες περιπτώσεις, όταν έχουμε nuts και κυρίως απέναντι σε πολύ επιθετικούς παίκτες που είναι διατεθιμένοι να περάσουν τη θηλιά στο λαιμό τους.

Οι κίνδυνοι που υπάρχουν πάντως από αυτή την τακτική, θα πρέπει να μας κάνουν πάντα προσεκτικούς. Aφενός στο μυαλό μας πρέπει να βρίσκεται το πως θα πάρουμε μεγαλύτερο value από το φύλλο μας, αφετέρου θα πρέπει να προστατεύσουμε το φύλλο μας απέναντι στον κίνδυνο να βγάλουν οι αντίπαλοί μας κάποιον καλύτερο συνδυασμό.

Σε συνεργασία με το