Ο Zίνι αγωνίζεται ως επιθετικός και ομάδα του είναι η ΑΕΚ. Στην Εθνική Ανγκόλας κλήθηκε για πρώτη φορά το 2021.


Συμβόλαιο με την Ένωση έως το 2028 υπέγραψε ο επιθετικός Αμπροζίνι Αντόνιο Καμπάσα Σαλβαντόρ. Εντάχθηκε στο δυναμικό της ΑΕΚ τον Ιανουάριο με τη μορφή δανεισμού, έχοντας το δικαίωμα αγοράς, το οποίο η Ένωση ενεργοποίησε στις 16/02.

Δείτε την ανακοίνωση της ομάδας:

“Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Αμπροζίνι (Ζίνι) Αντόνιο Καμπάσα Σαλβαντόρ, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2028. Ο Ζίνι εντάχθηκε στο δυναμικό της ΑΕΚ τον Ιανουάριο με τη μορφή δανεισμού μέχρι τις 30/6/2023 και με δικαίωμα αγοράς, το οποίο ενεργοποιήθηκε σήμερα.

Ο επιθετικός από την Ανγκόλα είναι γεννημένος στις 3 Ιουλίου του 2002 και είναι διεθνής με την Εθνική Ανδρών της χώρας του (7 συμμετοχές-4 γκολ). Εως τώρα έχει αγωνιστεί με την ΑΕΚ Β. Προηγούμενη ομάδα του ήταν η Clube Desportivo 1º de Agosto στη μεγάλη κατηγορία της Ανγκόλα”.

Ζίνι: Το Who is Who

Γεννημένος στις 3 Ιουλίου του 2002 στην πόλη Καζένγκα της Ανγκόλας είναι ο Zίνι ή αλλιώς ο Αμπροζίνι Αντόνιο Καμπάσα Σαλβαντόρ, όπως είναι το πλήρες του όνομα. Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στις ακαδημίες της Πριμέιρο Ντε Αγκόστο, συλλόγου της περιοχής του. Το 2020 σε ηλικία 18 ετών προωθήθηκε στην πρώτη της ομάδα, με την οποία αγωνίστηκε 25 φορές, σημειώνοντας και 12 τέρματα. Μετά την παρουσία του στην Εθνική Ανγκόλας U17 κλήθηκε και σε αυτή των αντρών το 2021. Η φυσική του θέση είναι στην κορυφή της επίθεσης.