Ο Μπαντιουγκού Φαντιγκά αγωνίζεται ως μέσος και ομάδα του είναι ο Ιωνικός, ως δανεικός από τον Ολυμπιακό.


Τις υπηρεσίες του στον Ιωνικό για τον επόμενο ένα χρόνο θα προσφέρει ο μέσος, Μπαντιουγκού Φαντιγκά, ο οποίος παραχωρήθηκε ως δανεικός από τον Ολυμπιακό. Προέρχεται από τα τμήματα υποδομών της Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ έχει αγωνιστεί και ως δανεικός στην Μπρεστ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ιωνικού: “Η ΠΑΕ Ιωνικός ανακοινώνει τον δανεισμό του Μπαντιουγκού Φαντιγκά από τον Ολυμπιακό για τον επόμενο χρόνο. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ταλαντούχο ποδοσφαιριστή που διακρίνεται για την ταχύτητά του, ενώ μπορεί να αγωνιστεί σε όλες τις θέσεις της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Προέρχεται από τα τμήματα υποδομών της Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ το 2020 υπέγραψε συμβόλαιο με την ανδρική ομάδα, με την οποία έγραψε 6 συμμετοχές. Ο Φαντιγκά έχει αγωνιστεί επίσης και στην Μπρεστ, ενώ αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό τον περασμένο Ιανουάριο και κατέγραψε 7 συμμετοχές με ένα γκολ με τα ερυθρόλευκα. Η οικογένεια του Ιωνικού καλωσορίζει τον Μπαντιουγκού Φαντιγκά και του εύχεται να έχει καλή τύχη και υγεία στη σεζόν”.

Μπαντιουγκού Φαντιγκά: Το Who is who

Γεννημένος το 2001 ο Γάλλος μέσος ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τις ακαδημίες της Παρί Σεν Ζερμέν και το 2018 είχε μια συμμετοχή με τη Β’ Ομάδα. Από το 2020 έως το 2022 πραγματοποίησε έξι εμφανίσεις με την πρώτη ομάδα, ενώ το 2021 αγωνίστηκε ως δανεικός στην Μπρεστ, έχοντας τέσσερις συμμετοχές. Τον περασμένο Ιανουάριο ο Μπαντιουγκού Φαντιγκά αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό, με τον οποίο μέτρησε επτά εμφανίσεις και ένα γκολ. Για τον επόμενο ένα χρόνο θα αγωνίζεται ως δανεικός στον Ιωνικό.