Ο Κώστας Φορτούνης αγωνίζεται ως επιθετικός μέσος και η ομάδα του είναι ο Ολυμπιακός. Στην Εθνική Ελλάδος κλήθηκε για πρώτη φορά το 2012.
Γεννήθηκε στα Τρίκαλα τον Οκτώβριο του 1992, ξεκίνησε την καριέρα του από την τοπική ομάδα και από εκεί μεταπήδησε στον Αστέρα Τρίπολης. Μετά από μόλις μία σεζόν στην Αρκαδία, ξεχώρισε με το ταλέντο του. Αποτέλεσμα, να τον αποκτήσει η Καϊζερσλάουτερν. Στη Γερμανία αγωνίστηκε για τρία χρόνια, από το 2011 έως το 2014.
Επόμενος σταθμός στην καριέρα του ο Ολυμπιακός. Γρήγορα κέρδισε θέση βασικού και παρά τις διακυμάνσεις που είχε η πορεία του στους Ερυθρόλευκους, παραμένει εκεί, αποτελώντας μία από τις σημαντικότερες μονάδες του ρόστερ.

Κώστας Φορτούνης Στατιστικά

Κώστας Φορτούνης Μεταγραφές

21/07/2014 Από: Καϊζερσλάουτερν ➡ Σε: Ολυμπιακός
01/07/2011 Από: Αστέρας Τρίπολης ➡ Σε: Καϊζερσλάουτερν
01/07/2010 Από: Τρίκαλα ➡ Σε: Αστέρας Τρίπολης
01/07/2008 Από: Ολυμπιακός Κ20 ➡ Σε: Τρίκαλα

Φορτούνης τραυματισμός

Ο Κώστας Φορτούνης αντιμετώπισε αρκετούς σοβαρούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Τον Ιούνιο του 2021 υπέστη ρήξη χιαστών, τραυματισμός ο οποίος τον κράτησε έξι μήνες εκτός αγωνιστικών χώρων. Λίγα χρόνια πριν, τον Ιούλιο του 2019, είχε υποστεί και πάλι τον ίδιο τραυματισμό, ο οποίος τον υποχρέωσε να μείνει εκτός αγωνιστικών χώρων για αρκετούς μήνες και πάλι.

Ο μισθός του Κώστα Φορτούνη

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί το ακριβές ποσό, τον Αύγουστο του 2022 ο Κώστας Φορτούνης ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό με μειωμένο μισθό. Σύμφωνα, μάλιστα, με τα ρεπορτάζ, ο μισθός του μειώθηκε κατά τι ήμισυ σε σύγκριση με το προηγούμενο συμβόλαιό του. Η συμφωνία που υπέγραψε ο Έλληνας ποδοσφαιριστής με τους Ερυθρόλευκους, θα τον διατηρήσει στον Πειραιά μέχρι το καλοκαίρι του 2024.