*1η αγωνιστική
*Κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας.
*Ο Ολυμπιακός έχασε μόλις μια φορά στα 27 τελευταία παιχνίδια με τον Αστέρα Τρίπολης, ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης (18-8-1).
*Ο Αστέρας Τρίπολης σκόραρε μόλις τέσσερα γκολ στα τελευταία 15 ματς εναντίον του Ολυμπιακού ανεξαρτήτως έδρας και διοργάνωσης!
▶️ Δείτε τα Προγνωστικα Σουπερ Λιγκ σήμερα!
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Προηγούμενο ματς: Φιλική ήττα 0-2 κόντρα στην Ίντερ την περασμένη εβδομάδα.
Επέστρεψε στην εγχώρια κυριαρχία, κατέκτησε τα πάντα πέρυσι στην Ελλάδα. Ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας την 12η αγωνιστική και έκτοτε δεν υποχώρησε ποτέ, μπήκε στα πλέι-οφ με +7 απ’ τη δεύτερη ΑΕΚ και τερμάτισε στο +16 απ’ τον δεύτερο Παναθηναϊκό! Στον τελικό Κυπέλλου, δε δυσκολεύτηκε καθόλου κόντρα στον ΟΦΗ, επικράτησε άνετα 2-0 και κατέκτησε το 19ο νταμπλ της ιστορίας του!
Θα παίξει απευθείας στο League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ, είχε πολύ χρόνο να προετοιμαστεί, είχε αρκετά καλή εικόνα στα φιλικά, έχασε μόνο απ’ τις ποιοτικές Νάπολι και Ίντερ. Σε μεταγραφικό επίπεδο, επένδυσε στους νεαρούς Νασιμέντο (χαφ, από Βιζέλα) και Σιπιόνι (χαφ, από Τίγκρε), πήρε τον εξτρέμ Στρεφέτσα (από Κόμο) και τον έμπειρο μέσο Καμπελά (από Λιλ), φαίνεται ότι θα στηρίξει και πάλι τα δικά του παιδιά (Πνευμονίδη και Λιατσικούρα). Αναζητά έναν εξτρέμ ακόμη. Προφανώς είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο.
Έκανε πολύ καλή πορεία στα φιλικά, πήρε έξι νίκες και μια ισοπαλία, υπέστη δύο ήττες, στα τελευταία ισάριθμα ιδιαίτερα απαιτητικά παιχνίδια με Νάπολι (1-2) και Ίντερ (0-2). Σήμερα δεν είναι διαθέσιμοι οι τιμωρημένοι Καμπελά και Στρεφέτσα, πρόλαβε ο Ζέλσον Μαρτίνς, όχι όμως και ο Γιάρεμτσουκ.
Στατιστικά
*Έρχεται από 3/5 Over 2.5 σε φιλικό επίπεδο.
*Έρχεται από 5/9 G/G.
👉️ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας φιλική ήττα 2-1 κόντρα στον Άρη την περασμένη εβδομάδα.
Μετριότατη η περσινή χρονιά, σώθηκε μόνο χάρη στην πορεία του Κυπέλλου μέχρι τα ημιτελικά, εκεί χάθηκε μεγάλη ευκαιρία κόντρα στον ΟΦΗ. Δε διεκδίκησε ποτέ ρεαλιστικά την 5η θέση, στο ματς που ίσως να άλλαζε τη μοίρα του, διασύρθηκε εντός έδρας απ’ τον αδιάφορο Ατρόμητο. Είχε τρεις αλλαγές προπονητή, κατέληξε με τον Σάββα Παντελίδη, μαζί του συνεχίζει και φέτος.
Έγινε προσπάθεια να χαμηλώσει τον μέσο όρο ηλικίας του ρόστερ, καθώς πέρυσι ο Αστέρας ήταν απ’ τις πιο «γηρασμένες» ομάδες της λίγκας. Αποχώρησαν οι Ντελί, Χουχούμης, Ρετζίς, Άλβαρες, Χατζηγιοβάνης και Ρούμπεν Γκαρθία, προς το παρόν έχει προχωρήσει σε οκτώ προσθήκες. Πήρε τον μέσο Μεντιέτα, που έκανε καλά πράγματα πέρυσι στον Βόλο, τους Έλληνες Εμμανουηλίδη (εξτρέμ) και Πομώνη (πλάγιος μπακ, από Ατρόμητο), τον αριστερό μπακ Σιλά απ’ τη Μονπελιέ. Παρέμειναν οι Καλτσάς και Μακέντα.
Μπαίνει στη μάχη του νέου πρωταθλήματος με δύο διαδοχικά εκτός έδρας παιχνίδια, αρχικά κόντρα στον Ολυμπιακό (κεκλεισμένων των θυρών) και στη συνέχεια με την ΑΕΚ, ματς με υψηλότατο συντελεστή δυσκολίας. Έπαιξε πέντε φιλικά, τελευταίο εκ των οποίων κόντρα στον Άρη εκτός έδρας, ηττήθηκε 2-1 με ανατροπή. Νωρίτερα είχε 1-1 με την Κηφισιά, έχασε απ’ τη Μότορ Λούμπλιν (2-4), νίκησε τη Σταλ (3-1) και έμεινε στο 0-0 με τον Ατρόμητο. Θέλει να βρίσκεται στην οκτάδα, οτιδήποτε διαφορετικό θα αποτελέσει αποτυχία.
Στατιστικά
*Έρχεται από 3/4 Over 2.5 σε φιλικό επίπεδο.
*Έρχεται από 4/5 G/G σε φιλικό επίπεδο.