Γλίτωσε πρόστιμο 750Κ € για στοίχημα & τυχερά παιχνίδια η Google

Ανανεώθηκε:
στοιχημα νεα ειδησεις online
Photo Credits: IMAGO / Pond5 Images

Παραλίγο θα πλήρωνε γερό πρόστιμο η Google για στοίχημα και τυχερά παιχνίδια.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το ποσό που καλούνταν να δώσει έφτανε τα 750 χιλιάδες €. Τελικά, δεν θα χρειαστεί να βάλει το χέρι στην τσέπη.

Η AGCOM, η ρυθμιστική αρχή  για τις βιομηχανίες επικοινωνίας στην Ιταλία, διατάχθηκε να αποσύρει το πρόστιμο κατά της Google.

Η απόφαση ήρθε από το Διοικητικό Δικαστηρίου του Λάτσιο στη Ρώμη. Αναφέρει ότι η Google δεν είχε παραβιάσει κανόνες που αναφέρονται σε διάταγμα του 2018.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, η AGCOM ισχυριζόταν ότι μέσα ενημέρωσης και διαφημιστικές πλατφόρμες της Google είχαν προωθήσει στο ιταλικό κοινό απαγορευμένο περιεχόμενο. Σχετικό με το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια.

Ποιες ήταν οι φημολογούμενες παραβάσεις

Το εν λόγω διάταγμα εφαρμόστηκε το 2019 από την πρώην κυβέρνηση συνασπισμού Λέγκας-5 Αστέρων. Επέβαλε γενική απαγόρευση όλων των μορφών διαφήμισης τυχερών παιχνιδιών, παραδοσιακών και διαδικτυακών, και σε όλα τα ιταλικά αθλήματα, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά.

Μετά την έκδοση του διατάγματος, η AGCOM προσπάθησε να επιβάλει κυρώσεις στην Google. Ανέφερε πως η πλατφόρμα της για αναζήτηση καθώς και το YouTube, που ανήκει στον τεχνολογικό γίγαντα, είχαν εμφανίσει συνδέσμους που προωθούσαν περιεχόμενο τυχερών παιχνιδιών.

Επιμένοντας στις θέσεις της, η Google ισχυρίστηκε ότι οι συγκεκριμένοι διαφημιστικοί σύνδεσμοι είχαν προωθηθεί από ανεξάρτητους διαφημιστές που χρησιμοποιούσαν τις πλατφόρμες της. Ως εκ τούτου, η Google δεν είχε ποτέ παραβιάσει άμεσα τους όρους του διατάγματος.

Το δικαστήριο του Λάτσιο έκρινε περαιτέρω ότι η Google ήταν “αποτελεσματική και ικανή” στην αφαίρεση του παράνομου περιεχομένου τυχερών παιχνιδιών. Όπως και στην ενημέρωση των όρων διαφήμισης για τους Ιταλούς εταίρους της.

“Με βάση αυτούς τους λόγους, το δικαστήριο ακυρώνει το πρόστιμο που είχε αρχικά επιβληθεί από την AGCOM”, αποφάνθηκε το δικαστήριο του Λάτσιο.

Η κορυφαία εταιρία στοιχημάτων στον πλανήτη
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

👉 Τα πιο δυνατά προγνωστικά στοιχήματος τα βρίσκεις κάθε μέρα στους Betarades:

⚽️ Προγνωστικά ποδοσφαίρου
🏀 Προγνωστικά μπάσκετ
🎾 Προγνωστικά τέννις
Προγνωστικά Value Bets
🎯 Bet Builder Προγνωστικά
🔹 Μελετημένα Προγνωστικά
✍️ Αναλύσεις αγώνων
🥇 Καλύτερες Στοιχηματικές Εταιρίες

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις
21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ