Αποκαλυπτική έρευνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Τυχερών Παιχνιδιών για το στοίχημα

Ανανεώθηκε:
στοιχημα νεα ειδησεις online
Photo Credits: IMAGO / Pond5 Images

Τα αποτελέσματα μια ενδιαφέρουσας έρευνας για το στοίχημα και τη συμπεριφορά των παικτών του έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Ένωση Τυχερών Παιχνιδιών.

Προσφορά* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ – Αποκλειστικό!
Βetsson logo
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Επιτροπής Τυχερών Παιχνιδιών του Βελγίου και συμμετείχαν άτομα ηλικίας 18-30 ετών.

Στο πλαίσιο της έρευνας, παρουσιάστηκαν 10 νόμιμες και 10 παράνομες ιστοσελίδες στοιχήματος και τυχερών παιχνιδιών. Το 93% των συμμετεχόντων γνώριζε το όνομα τουλάχιστον ενός νόμιμου ιστότοπου. Ενώ το 44% το όνομα τουλάχιστον ενός παράνομου ιστότοπου.

Μεταξύ των 10 πιο γνωστών ιστοσελίδων για στοίχημα και τυχερά παιχνίδια, έξι ήταν νόμιμοι και τέσσερις παράνομοι. Γεγονός που αποδεικνύει ότι τα ονόματα των νόμιμων ιστότοπων είναι πιο αναγνωρίσιμα από αυτά των παράνομων. Αν και δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στα ποσοστά μεταξύ των δύο.

Τι έδειξε η έρευνα για τη στοιχηματική συμπεριφορά των παικτών

Επιπλέον, η έρευνα αποκάλυψε ότι το 53% των συμμετεχόντων έχει παίξει τουλάχιστον μία φορά τα τελευταία τρία χρόνια. Από αυτό το ποσοστό, το 65% ήταν άνδρες και το 35% γυναίκες. Εν τω μεταξύ, η πλειοψηφία των συμμετεχόντων ποντάρει μία φορά το μήνα ή λιγότερο, συγκεκριμένα το 62%. Ενώ το 13% παίζει καθημερινά.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η συντριπτική πλειονότητα των παικτών χρησιμοποιεί νόμιμους ιστότοπους για να ποντάρει. Συνολικά, το 90% των συμμετεχόντων παραδέχτηκε ότι επιλέγει αδειοδοτημένους παρόχους. Παράλληλα, το ένα τρίτο δήλωσε ότι έχει παίξει σε παράνομη ιστοσελίδα.

Όσον αφορά τη σαφήνεια μεταξύ νόμιμων και παράνομων ιστοσελίδων, μόνο το 36% των συμμετεχόντων δήλωσε ότι μπορούσε να εντοπίσει τη διαφορά. Πέρα από αυτά, το 46% ψήφισε υπέρ του περιορισμού των διαφημίσεων.

Πρέπει να τονιστεί, ωστόσο, ότι το μέγεθος του δείγματος των 1.000 ατόμων που χρησιμοποιήθηκε για την έρευνα είναι πολύ μικρό. Επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο, η βελγική κυβέρνηση έχει επιβάλει διαφημιστικούς περιορισμούς για τις αδειοδοτημένες εταιρείες τυχερών παιχνιδιών.

Προσφορά* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ – Αποκλειστικό!
Βetsson logo
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

👉 Τα πιο δυνατά προγνωστικά στοιχήματος τα βρίσκεις κάθε μέρα στους Betarades:

⚽️ Προγνωστικά ποδοσφαίρου
🏀 Προγνωστικά μπάσκετ
🎾 Προγνωστικά τέννις
Προγνωστικά Value Bets
🎯 Bet Builder Προγνωστικά
🔹 Μελετημένα Προγνωστικά
✍️ Αναλύσεις αγώνων
🥇 Καλύτερες Στοιχηματικές Εταιρίες

*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις
21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ