Πόκερ Tips: Πνευματική υγεία

Ανανεώθηκε:
πόκερ μάρκες

Στο παρακάτω άρθρο θα εστιάσουμε την προσοχή μας σε ένα θέμα, που ευτυχώς έχει απασχολήσει τελευταία τον κόσμο, έστω κι αν σε περιπτώσεις πρόκειτα για τραγικούς λόγους. Η πνευματική υγεία είναι ένας από τους  πιο σημαντικούς τομείς όταν κάποιος θέλει να παίξει πόκερ. Για αξιόπιστο και ασφαλές πόκερ επισκεπτείτε την Bet365.

To πόκερ ήρθε στην Bet365
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το πόκερ μπορεί να επηρεάσει σημαντικά την πνευματική υγεία ενός παίκτη ποικιλοτρόπως. Μπορεί να σε κουράσει, μπορεί να σου αφήσει μία αίσθηση συναισθηματικής εξάντλησης. Μπορεί να σε εξυψώσει συναισθηματικά, αλλά μπορεί και να σε ρίξει πολύ χαμηλά ψυχολογικά. Το να ισορροπήσει κανείς τη συναισθηματική του διάθεση όταν παίζει πόκερ είναι μία πολύ μεγάλη πρόκληση και μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στο παιχνίδι του, είτε παίζει για ψυχαγωγία είτε ασχολείται ημιεπαγγελματικά.

Ας δούμε 5 τρόπους για να “ακονίσεις” το πνεύμα σου και να προστατέψεις τον εαυτό σου από τις δύσκολες στιγμές:

Φτιάξε ένα δίκτυο υποστήριξης

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να προστατέψεις τον εαυτό σου στον πνευματικά απαιτητικό κόσμο του πόκερ είναι να έχεις βοήθεια από τον κόσμο γύρω σου. Έχοντας ένα σύστημα υποστήριξης στο πόκερ είναι ζωτικής σημασίας για τις πιθανότητές σου να πετύχεις στο χώρο. Μπορεί να είναι ο σύντροφος σου ή μία ομάδα ατόμων που επίσης αρέσκεται στο παιχνίδι του πόκερ. Το να προσέχεις την πνευματική σου υγεία έχει να κάνει πάνω απ’ όλα με την επικοινωνία. Όταν μιλάς για τις δύσκολες στιγμές, τους μειώνεις την ένταση και σε βοηθά να τις επεξεργάζεσαι πιο ψύχραιμα.

Διαχειρίσου την ενσυνειδητότητα

Όπως έγραψε και ο Ντάνιελ Νεγκρεάνου στο ομώνυμο βιβλίο του, το να ξοδεύεις χρόνο χαλάρωσης εκτός πόκερ είναι πολύ σημαντικό για τις επιτυχίες σου. Δραστηριότητες όπως η γιόγκα, η άσκηση, το διάβασμα ενός βιβλίου έχουν αποδειχθεί χαλαρωτικές για το σώμα και το μυαλό και μπορούν να χτίσουν ένα δυνατό “φράγμα” για οποιαδήποτε πνευματική αδυναμία, που μπορεί να νιώθεις.

Συγχώρεσε τον εαυτό σου για τα λάθη που έκανες

Το να παίζει κανείς πόκερ είναι σαν ένα μακρύ ταξίδι με βαλίτσες τα λάθη του. Αυτό μπορεί να ακούγεται καταθλιπτικό και ψυχοφθόρο, αλλά το να είσαι συνειδητοποιημένος με το γεγονός πως το πόκερ είναι ένα παιχνίδι το οποίο ποτέ δεν θα μπορέσεις να τελειοποιήσεις θα σε βοηθήσει στην πορεία. Ξεκινάς από το μηδέν. Έχεις δώσει το buy in σου. Από κει κι έπειτα κάθε στιγμή είναι μία βελτίωση. Το να κρατάς ένα ημερολίγιο με τις εμπειρίες σου στα τραπέζια θα σε βοηθήσει να διατηρηθείς πνευματικά δυνατός.

Περιτριγύρισε τον εαυτό σου με λύσεις

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να αποτρέψεις περιόδους κακής διάθεσης είναι να βρίσκεσαι συνεχώς σε καταστάσεις με θετικά μηνύματα. Να περιτριγυρίζεσαι από άλλα πράγματα (εκτός πόκερ) που πραγματικά απολαμβάνεις. Φαγητό, αφεψίματα, τηλεοπτικές σειρές, αγαπημένες μουσικές θα σε βοηθήσουν στα δύσκολα. Θα σε κάνουν να χαμογελάς και θα σε βοηθήσουν να ξεπεράσεις τις δύσκολες στιγμές.

Σχεδίασε μία στραγηγική για αποφυγή χασούρας

Θα υπάρξουν στιγμές που όλες οι θετικές μέθοδοι για να αποτρέψεις τις δύσκολες πνευματικά στιγμές θα αποτύχουν. Είναι ανθρώπινο, όλοι κάποια στιγμή δεν αισθανόμαστε καλά. Όταν παίζεις πόκερ, είναι δελεαστικό να εκβιάσεις καταστάσεις για να ρεφάρεις τη χασούρα. Αυτό είναι συχνά το χειρότερο που μπορείς να κάνεις. Το πόκερ είναι πολύ απαιτητικό για τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Πρέπει να εφαρμόσεις μία στρατηγική για να σταματήσεις τη χασούρα. Η πνευματική σου υγεία είναι πιο σημαντική από τα χρήματα. Κάνε διαλείμματα. Το πόκερ θα είναι πάντα εκεί να επιστρέψεις όταν το θελήσεις. Αν κάνεις ένα break και καθαρίσεις το μυαλό σου, θα επιστρέψεις δριμύτερος!

To πόκερ ήρθε στην Bet365
bet365-logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πως παίζεται το Poker | Tutorial για αρχάριους σε βίντεο