*1ος προκριματικός γύρος του Κόνφερενς Λιγκ. Διπλές αναμετρήσεις. Ακολουθεί ρεβάνς στην έδρα της Βίκινγκουρ (17/7).
*Οι δύο ομάδες διασταύρωσαν ξίφη σε φιλική αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε ισόπαλη (1-1) τον Ιούλιο 2018.
▶️ Δείτε τα Προγνωστικά Conference League σήμερα!
ΟΥΡΑΡΤΟΥ (Αρμενία)
Προηγούμενο ματς: Ηττήθηκε εντός έδρας (2-0) από την Βαν. Το σκορ άνοιξε στο 4′, προτού ο Ντράμεχ καθαρίσει την μπουγάδα στο 55′.
Ανέβασε στροφές στο τελευταίο κομμάτι του πρωταθλήματος για να προλάβει τη 2η θέση και το εισιτήριο για το 2ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ, χωρίς αποτέλεσμα.
Ο λόγος για την Ουράρτου που συγκεντρώνοντας 62 βαθμούς τερμάτισε 3η και στο -4 από την Αραράτ Αρμενία, εξασφαλίζοντας για 3η σερί σεζόν τη συμμετοχή της στην Ευρώπη.
Πέρσι προσπέρασε το εμπόδιο της Ταλίνα Κάλεφ (συνολικό σκορ 4-1), προτού τεθεί νοκ άουτ από την Μπάνικ Οστράβα (συνολικό σκορ 7-1) στο 2ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ.
Τρία χρόνια άντεξε στην τεχνική ηγεσία της Ουράρτου ο Ντιμίτρι Γκούνκο, έδωσε σκυτάλη στον Ρομπέρτ Αρζουμανιάν. Ο 39χρονος Αρμένιος επιστρέφει σε αυτή μετά το πέρασμά του τη σεζόν 2021/22.
Αποχώρησαν οι Πούτσκο (ΑΜ), Μελίκοφ (ΤΕ) και Ίσαακ (ΑΜ), παράλληλα αποκτήθηκαν οι Μπράτκοφ (ΑΜ, Πιούνικ), Τσιμπάλουκ (ΑΜ, Κονκόρντια) και Ντράγκογεβιτς (ΤΕ, Γουέστ Αρμενία).
Στατιστικά
*Over 5,5 στα 2/3 τελευταία παιχνίδια της.
*GG στα 2/3 τελευταία παιχνίδια της.
ΝΕΜΑΝ ΓΚΡΟΝΤΝΟ (Λευκορωσία)
Προηγούμενο ματς: Επικράτησε εντός έδρας (2-0) της Ίσλοχ. Ο Σούτσκοφ άνοιξε το σκορ στο 3′, το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Κράβτσοφ στο 88′.
Στην 5η θέση του πρωταθλήματος Λευκορωσίας πλασάρεται η Νέμαν Γκρόντνο μετά από 15 αγωνιστικές. Συγκεντρώνοντας 28 βαθμούς (9-1-5 / διαφορά γκολ 23-10) βρίσκεται στο -3 από τη 2η Σλάβια Μοζίρ και στο -11 από την πρωτοπόρο Βίτεμπσκ.
“Τρέχει” ένα αήττητο σερί πέντε αναμετρήσεων με απολογισμό 4-1-0, διάστημα στο οποίο πέτυχε 10 γκολ και δέχτηκε μόλις δύο. Υπέστη μόλις μία ήττα σε εννέα (7-1-1) από την Σλάβια Μοζίρ (2-1 εντός) στις 31 Μαΐου.
Την προηγούμενη σεζόν έδωσε μεγάλη μάχη για κατάκτηση του πρωταθλήματος, τερματίζοντας τελικά στη 2η θέση και στο -3 από την Ντιναμό Μινσκ. Παράλληλα εξασφάλισε θέση στον 1ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ.
Θα καταγράψει την 7η ευρωπαϊκή συμμετοχή της, πέρσι αποκλείστηκε άμεσα και με εμφατικό τρόπο από την Κλουζ (συνολικό σκορ 5-0) στον 2ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ.
Στην τεχνική ηγεσία του συλλόγου βρίσκεται απ’ το καλοκαίρι 2016 ο Ιγκόρ Κοβάλεβιτς. Παρελθόν αποτέλεσαν οι Μάζουριτς (ΜΕ, Βίτεμπσκ) και Μπίλινκιν (ΑΜ, Σλουτσκ).
Στατιστικά
*Κράτησε το μηδέν στα 3/4 τελευταία παιχνίδια της.
*Under 2,5 στα 3/4 τελευταία παιχνίδια της.