+246

#betarades #στοιχημα

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ 02 / 07 / 2022

Κύπρος: Ισπανικός “δάκτυλος” στα στημένα παιχνίδια

stimena paixnidia

Η Αστυνομία της Κύπρου θα συνεχίσει τις έρευνες για τα στημένα παιχνίδια στο πρωτάθλημα της χώρας και περιμένει σημαντικά στοιχεία από την Ισπανία!

Ξανά στο προσκήνιο με την πάροδο  έξι και πλέον μηνών επανέρχεται το κεφάλαιο των στημένων αγώνων στην Κύπρο. Μετά το σάλο που ξέσπασε τον περασμένο Ιανουάριο οπότε αποκαλύφθηκαν  αγώνες με έντονη στοιχηματική δραστηριότητα με τρεις συλλήψεις, προκύπτουν εξελίξεις από Ισπανία μεριά.

Το αρμόδιο Τμήμα που συστάθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας με σκοπό να διερευνήσει τα όσα έγιναν και να δώσει απαντήσεις αποτάθηκε για βοήθεια. Ήδη, εστάλη δικαστική συνδρομή στην Ισπανία με σκοπό να ξεμπλοκάρει η υπόθεση αφού πολλά στοιχεία βρίσκονται στη χώρα της Ιβηρικής

Συναφές εξάλλου είναι το δημοσίευμα της ιστοσελίδας Εl Confidential για χειραγώγηση αγώνων στην Κύπρο (η αναφορά γινόταν για τέσσερις). Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρετο σε δίκτυο στοιχημάτων που λειτουργεί στην Ισπανία. Στο δίκτυο αποκαλύφθηκε εμπλοκή της Κύπρου με «δακτυλοδεικτούμενο» τον Ισπανό  τέως ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ Λάρνακας Χόρχε Λαρένα.

Η αποκάλυψη έγινε κατορθωτή μέσω της άρσης των τηλεφωνικών δεδομένων όπου οι ηγέτες του κυκλώματος είχαν επαφή με την Κύπρο από όπου λάμβαναν στοιχεία.

Μάλιστα, οι Ισπανοί έκαναν αναφορά για έντονη στοιχηματική δραστηριότητα τόσο σε αγώνες Κυπέλλου, όσο και σε αγώνες πρωταθλήματος. Οι Ισπανοί έγραψαν και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία για τους σκοπούς του ρεπορτάζ ότι: «Η σύνδεση του κυπριακού ποδοσφαίρου με το διεθνές κύκλωμα στημένων αγώνων είναι γνωστή εδώ και χρόνια. Οι συνομιλίες και άλλα στοιχεία που συλλέχθηκαν από τους πράκτορες του Τμήματος Ελέγχου Ύποπτων Παιχνιδιών, με επίκεντρο την Ουέσκα (πόλη της Ισπανίας), έδειξαν πως στην Κύπρο υπήρχε οργανωμένο δίκτυο». Πάντως, τα δεδομένα προ κορωνοϊού παρακολουθούσε στενά η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου UEFA που ζήτησε από την ισπανική Αστυνομία στοιχεία.

Κλειδί οι συνομιλίες

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου, εξήγησε ότι η δικαστική συνδρομή εστάλη στις Ισπανικές Αρχές για να ξεκαθαρίσει το τοπίο με τις συνομιλίες. Πρόκειται για κλειδί στην υπόθεση και αναμένουμε τις εξελίξεις». Ο κ. Ανδρέου επισήμανε ότι παρά την πανδημία δεν σταμάτησαν ποτέ οι έρευνες.

Εφόσον προχωρήσουν οι εξελίξεις τότε θα μπει η υπόθεση εκ νέου στο κάδρο και θα ενημερωθεί ο νεοδιορισθέντας Γενικός Εισαγγελέας, Γιώργος Σαββίδης άριστος γνώστης του θέματος, από το αξίωμα που ακόμα κατέχει ως Υπουργός Δικαιοσύνης .

Ταυτοχρόνως, θα αναμένεται και η εμπλοκή της νέας Υπουργού  Έμιλυς Γιολίτη. Σημειώνεται ότι το Προεδρικό συνέστησε την Επιτροπή Δεοντολογίας κατά του Αθλητισμού που καλείται να λάβει στοιχεία για να τρέξει τις εξελίξεις.

Πηγή: offsite.com.cy

Δημήτρης Βασιλάκος
Ο Δημήτρης Βασιλάκος γεννήθηκε το 1985 στη Θεσσαλονίκη, είναι απόφοιτος βρετανικής σχολής ΜΜΕ, με μεταπτυχιακό στο marketing, το οποίο έμεινε στο ράφι, αφού το μυαλό του ήταν στα σπορ και το στοίχημα. Ενεργός στα κουπόνια από το πρώτο που κυκλοφόρησε το Γενάρη του 2000, με αξέχαστες νίκες και αναπόφευκτους “κουβάδες”. Διαβαστερός σε... Διαβάστε Περισσότερα
Δημήτρης Βασιλάκος

Διάβασε επίσης

Betsson Quiz* για τον 1 χρόνο Betsson!

Η Betsson γιορτάζει τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της στην Ελλάδα και σας γεμίζει δώρα με ένα ξεχωριστό Quiz*. Απαντώντας...