+26

#betarades #στοιχημα

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΑΓΩΝΩΝ 21 / 01 / 2022

Η NCAA εκφράζει ανησυχία για τα ειδικά στοιχήματα σε αθλητές κολεγίων

NCAA στοίχημα

Αξιωματούχος της National Collegiate Athletic Association (Εθνική Κολεγιακή Αθλητική Ένωση – NCAA) αναφέρθηκε στο στοίχημα που αφορά την απόδοση μεμονωμένων αθλητών κολεγίου και πώς αυτό ίσως χρειάζεται να αλλάξει μορφή. Πρότεινε, μάλιστα, οι στοιχηματικές να εξετάσουν περιορισμούς σε τέτοια στοιχήματα για να προστατεύσουν την ακεραιότητα των αγώνων.

Μιλώντας σε διαδικτυακό σεμινάριο για το αθλητικό στοίχημα, η Νάιμα Στίβενσον-Σταρκς, αντιπρόεδρος της NCAA για τη νομοθεσία, την πολιτική και τη διακυβέρνηση, εξέφρασε ανησυχία για τα ειδικά στοιχήματα σε αθλητές κολεγίων.

Αυτός ο τύπος στοιχήματος έχει να κάνει με το αν ένας συγκεκριμένος παίκτης θα ξεπεράσει ένα όριο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Για παράδειγμα, πόσα τέρματα θα σημειώσει.

“Σε αντίθεση με τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, τώρα μιλάμε για σπουδαστές που είναι αθλητές. Μπορεί να βρίσκονται στην ίδια τάξη με ανθρώπους που ίσως να στοιχηματίζουν στις προσπάθειές τους στο γήπεδο”, δήλωσε η Στίβενσον-Σταρκς. “Αυτό είναι ανησυχητικό. Αν κάποιος σκέφτεται ότι μπορεί να χάσει ένα γκολ που ενδεχομένως να κάνει τη διαφορά σε ένα αποτέλεσμα, τότε αυτή δεν είναι και η πιο καθησυχαστική σκέψη”.

Το NFL εξέφρασε παρόμοια ανησυχία για ειδικά στοιχήματα στους παίκτες του πριν από λίγα χρόνια. Αλλά αυτά των παικτών του NFL ανήκουν σε ένα πολύ μεγαλύτερο τμήμα της βιομηχανίας αθλητικών στοιχημάτων σε σύγκριση με εκείνα των παικτών κολεγίου, κάτι που αναγνώρισε η Στίβενσον-Σταρκς.

Μία πρόσφατη έρευνα δεν βρήκε κάτι το ύποπτο στα ειδικά στοιχήματα σε παίκτες κολεγίων, αν και ήταν πιο εύκολα διαθέσιμα σε παράνομους υπεράκτιους ιστότοπους, που δεν είναι εύκολο να εντοπίσουν οι αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές.

Ένας εκπρόσωπος της DraftKings είπε ότι τα ειδικά στοιχήματα του κολεγίου συνήθως περιλαμβάνουν ποια ομάδα θα σκοράρει πρώτη ή τελευταία, και με πόσους πόντους θα κερδίσει.

Τα νόμιμα αθλητικά στοιχήματα εξαπλώνονται γρήγορα στις ΗΠΑ. Με έξι επιπλέον πολιτείες που εγκρίνουν ή επεκτείνουν τα αθλητικά στοιχήματα μετά τις εκλογές, περισσότερες από τις μισές πολιτείες είναι έτοιμες να τα προσφέρουν νόμιμα μέχρι το τέλος του επόμενου έτους. Το Νιου Τζέρσεϊ, μεταξύ άλλων, βρίσκεται στη διαδικασία κατάργησης των περιορισμών του στα αθλητικά στοιχήματα κολεγίων.

Η Κάθι Τζουντ-Στάιν, πρόεδρος της Επιτροπής Τυχερών Παιχνιδιών της Μασαχουσέτης, δήλωσε ότι ένα από τα πράγματα που η πολιτεία της θα εξετάσει σε οποιαδήποτε μελλοντική νομοθεσία για τη νομιμοποίηση των αθλητικών στοιχημάτων είναι η “ασφάλεια των ερασιτεχνών αθλητών για την προστασία τους από την εκμετάλλευση”.

Η Στίβενσον-Σταρκς εξέφρασε επίσης την ανάγκη για την ομοσπονδιακή ρύθμιση των αθλητικών στοιχημάτων, που θα αντικαταστήσει το ισχύον σύστημα εποπτείας από πολιτεία σε πολιτεία. Το ενδιαφέρον για τη θέσπιση ενός τέτοιου νόμου αμέσως μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ το 2018, που άνοιξε τον δρόμο και στις 50 πολιτείες να προσφέρουν αθλητικά στοιχήματα, έχει μειωθεί στα δυόμισι χρόνια που ακολούθησαν.

“Ένας ομοσπονδιακός νόμος θα ήταν επιθυμητός. Δεν νομίζω ότι υπάρχει η δυναμική για να ανοίξει ξανά αυτή η κουβέντα, αλλά είναι κάτι που πρέπει να είναι στη σκέψη μας”, είπε χαρακτηριστικά. “Η προσέγγιση από πολιτεία σε πολιτεία είναι πιο δύσκολη για ένα ίδρυμα όπως η NCAA”.

Λήδα Χούκλη
Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που έχω καταφέρει να κάνω το χόμπι μου, επάγγελμα. Από το 2010 που ξεκίνησε αυτό το ταξίδι. Μέσα από τη θητεία μου σε εφημερίδες και ιστοσελίδες, κυρίως της Αθήνας και ατελείωτες ώρες παρουσίας σε γήπεδα, εκδηλώσεις και συνεντεύξεις τύπου. Με καθημερινή ενασχόληση με τον χώρο του ελληνικού αλλά και του... Διαβάστε Περισσότερα
Λήδα Χούκλη

Διάβασε επίσης