Προγνωστικά FIBA Champions League (3/11): Με την κόντρα της Πόρτο και το Over στη Μάλαγα

Manolis Fyrogenis
Μάνος Φυρογένης
Ανανεώθηκε:

5050. ΣΑΛΟΝ ΒΙΛΠΑΣ – ΑΝΤΒΕΡΠ (19:30)

Αναμέτρηση για τον 3ο όμιλο.

Σε αντίθεση με την πρεμιέρα κόντρα στην ΑΕΚ, η ομάδα της Φινλανδίας δεν μπόρεσε να κοντράρει στη Σζομπατέλι και έχασε εύκολα με 85-72 στην Ουγγαρία. Εκεί ο σταρ της ομάδας, Λέλαντ Ουόκερ είχε 21 πόντους, 5 ριμπάουντ και 8 ασίστ και ο Γκόντφρι που ήρθε τις τελευταίες εβδομάδες στην ομάδα είχε 13 πόντους και 4 ριμπάουντ. Τον παικταρά Ουόκερ όμως τον αγόρασε ο ΠΑΟΚ και τον δάνεισε για φέτος στην Κλουζ άρα οι Σαλόν Βίλπας έχασε το μεγάλο της όπλο.

Ψάχνοντας το πρώτο θετικό αποτέλεσμα στον όμιλο του BCL, κέρδισε την Ελσίνκι Σίγκαλς για την τοπική λίγκα και μετά έχασε από την ίδια ομάδα σε αγώνα εξ αναβολής, ενώ διέλυσε τη Λάχτι με 52-80 εκτός έδρας στο τελευταίο παιχνίδι (30/10), με Ουόκερ. Πρώτη εντός έδρας δοκιμασία για τους Φινλανδούς στην Ευρώπη, ψάχνοντας τη νίκη που θα τους κρατήσει ζωντανούς. Οι Φινλανδοί αντικατέστησαν τον Ουόκερ με τον νεοφερμένο στην Ευρώπη, 22χρονο Ρομπ Μάρτιν, ελπίζοντας σε νέο… λαυράκι. Υπέγραψε και πιθανότατα θα κάνει ντεμπούτο με τους Ούγγρους.

Μόνο νίκες έχει η Άντβερμπ σε BCL και BNXT League. Την περασμένη αγωνιστική, διέλυσε την ΑΕΚ εκτός έδρας με 76-103, έχοντας τον Πακ με 20 πόντους και 4 ασίστ, τον Τσικς με 17 πόντους και 13 ριμπάουντ και τον Κόλεμαν με 16 πόντους και 5 ασίστ. Με το πόδι πατημένο στο γκάζι συνέχισε και στην εγχώρια λίγκα αφού μετά τον θρίαμβο επί της Μέχελεν με 109-75 όπου ξεχώρισαν οι Τσικς και Έντουαρντς ξανά με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ ο δεύτερος, επιβλήθηκε της Λίμπουργκ με 88-80. Εκεί ο Μάρεϊ είχε 21 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Τσικς έκανε πάλι double double, ενώ ο Έντουαρντς είχε 12 πόντους. Για το ματς στη Φινλανδία που αν το πάρει η Άντεβερπ, αγκαλιάζει την πρωτιά, το μόνο ίσως πρόβλημα για τον Μόορς είναι του Ντε Ρίντερ, που δεν έπαιξε στα δύο τελευταία ματς και παραμένει αμφίβολος για τη συνέχεια.

Έχουν μάθει να παίζουν σε υψηλό τέμπο, αξίζει το πολύ ελκυστικό να σκοράρουν και οι δύο ομάδες 85 πόντους που προσφέρεται στο 3.00 από τη Novibet.

👉 Δείτε τα σημερινά Προγνωστικά Μπάσκετ

Σαλόν Βίλπας – Άντβερπ στο Pamestoixima.gr
pamestoixima logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

5051. ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΠΑΡΝΤΟΥΜΠΙΤΣΕ (20:00)

Αναμέτρηση για τον 5ο όμιλο.

Μπορεί να είχε πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά την ίδια στιγμή, κατάφερε και πήρε μία πολύ μεγάλη νίκη μέσα στην Ιταλία κόντρα στην Ρέτζιο Εμίλια, που μπορεί στο τέλος να αποδειχθεί πολύτιμη στην προσπάθεια πρόκρισης, ακόμα και μέσω 3ης θέσης. Σε εκείνο το ματς, ο Μπελιάουσκας είχε 15 πόντους και 8 ριμπάουντ, ο Ρέινολντς πρόσθεσε άλλους 13 πόντους, ο Τζόουνς είχε 12 πόντους και ο Πέιτζκοπφ βοήθησε με 11 πόντους και 8 ασίστ.

Στο λιθουανικό πρωτάθλημα, δεν έχει ξεκινήσει όπως θα ήθελε. Η Γιουβέντους έχει ρεκόρ 3-5 και μετά το «διπλό» στην Ιταλία, έχασε χωρίς αντίσταση εντός από τη Ρίτας (76-94) και εκτός έδρας από τη Γιονάβα με 94-82. Εκεί ο Τζόουνς είχε 19 πόντους και 7 ριμπάουντ, ο Μπελιάουσκας άλλους 18 πόντους, ενώ ο Χάντερ είχε 12 πόντους και 6 ασίστ, που όμως δεν αρκούσαν. Πρώτης τάξεως ευκαιρία απέναντι στην Παρντούμπιτσε για να αναπτερώσει το ηθικό της η Γιουβέντους και πάλι μέσω της Ευρώπης. Ο Εγκλίνσκας δεν θα έχει τον Χάντλεϊ-Χάτφιλντ που αναμένεται να αποχωρήσει, ενώ παραμένουν τα προβλήματα των Φουρμαναβίτσιους, αλλά και του πρώην παίκτη του Αμαρουσίου, Κάμερον Ρέινολντς που κουβαλάει αρκετά.

Απαιτητικός ο όμιλος για την Παρντούμπιτσε, που μετά την πρώτη ήττα στην Ιταλία, έχασε και από την Μάλαγα με 63-79, σε παιχνίδι βέβαια με αντίπαλο τελείως διαφορετικού επιπέδου. Εκεί ο Κι είχε 16 πόντους και 11 ριμπάουντ, ο Μόφατ πρόσθεσε άλλους 14 πόντους, ενώ ο Μπόνχαμ πλησίασε το triple double με 10 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7 ασίστ.

Στο τσέχικο πρωτάθλημα βέβαια τα καταφέρνει αφού σε 11 παιχνίδια, έχει 9 νίκες και βρίσκεται στο κατώπι της Νίμπουρκ. Στο τελευταίο παιχνίδι επικράτησε της Σλάβια Πράγας με 85-102. Εκεί ο Μπράιαντ είχε 20 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Κι μέτρησε 18 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ ο Μπόνχαμ είχε 15 πόντους, όσους δηλαδή και ο Κόβαρ που γέμισε τη στατιστική του και με 7 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Για να διατηρήσει ακέραιες τις όποιες ελπίδες της να βρεθεί στα play-in, πρέπει να κερδίσει μέσα στη Λιθουανία, κάτι που δεν είναι εύκολο για μία ομάδα με μηδαμινή ευρωπαϊκή εμπειρία. Ο κόουτς Σότναρ, δεν θα έχει τον Στάμπλεϊ που όμως και στα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια, δεν μπόρεσε να βοηθήσει την ομάδα του.

Είναι καλύτερη ομάδα, έχει μεγάλη ευκαιρία μετά το διπλό της στην Ιταλία και θα το δείξει η Γιουβέντους που θα λυγίσει την Παρντούμπιτσε. Στο 2.05 προσφέρεται η νίκη με χάντικαπ -8.5 στη Winmasters.

👉 Δείτε τα σημερινά Προγνωστικά Μπάσκετ

Γιουβέντους – Παρντούμπιτσε στο Pamestoixima.gr
pamestoixima logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

5052. ΣΤΡΑΣΜΠΟΥΡ – ΤΣΙΜΠΟΝΑ (21:00)

Αναμέτρηση για τον 2ο όμιλο.

Μπορεί στο πρώτο παιχνίδι να διέλυσε την Λέγκια εντός έδρας, αλλά στο δεύτερο δεν μπόρεσε να βρει τις λύσεις κόντρα στη Γαλατασαράι και έχασε με 83-77. Εκεί ο Λεμουάν είχε 21 πόντους και 5 ασίστ, ο Ντιφιντί είχε 16 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ ο Χαντς είχε 13 πόντους. Στον όμιλο είναι στο 1-1 όπως όλες οι ομάδες, ενώ στο πρωτάθλημα, είχε δύο σερί νίκες με τελευταία κόντρα στην εξαιρετική Σολέ με 88-82. Εκεί ο Ντιφιντί είχε 19 πόντους, με 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο ΜακΚόι είχε 18 πόντους και 4 ασίστ, ενώ ο Τσίνερι είχε 17 πόντους και ο Χαντς άγγιξε το triple-double με 16 πόντους, 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Εκτός παραμένει ο Πφιστέρ, ενώ ο Λεμουάν, είναι αμφίβολος για την αναμέτρηση.

Μετά την αρχική νίκη κόντρα στη Γαλατασαράι, έχασε εντός έδρας από τη Λέγκια Βαρσοβίας με 77-95, που ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του κόουτς Ρούντεζ στον πάγκο της ομάδας, καθώς απολύθηκε την επομένη. Σε εκείνη την ήττα, ο ΜακΓκιλ είχε 18 πόντους, ο Μάζαλιν είχε 14 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ οι Χέπα και Γκνίντιτς είχαν από 10 πόντους έκαστος. Για τρία παιχνίδια, έκατσε στον πάγκο σαν υπηρεσιακός ο Στίματς, ενώ την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε τον Ιβάν Τόμας, που έχει περάσει σαν παίκτης από την Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ, ενώ σαν προπονητής, ήταν για δύο χρόνια στα τμήματα υποδομής της Τσιμπόνα. Αναβαθμίστηκε δηλαδή. Στο ντεμπούτο του κέρδισε με 81-93 την Σπλιτ εκτός έδρας στην παράταση, με τον Μπάντζιμ να έχει 20 πόντους, τον Σίκιριτς να έχει 18 πόντους και 7 ριμπάουντ και τον ΜακΓκιλ να πραγματοποιεί πληθωρική εμφάνιση με 15 πόντους, 7 ριμπάουντ και 9 ασίστ. Εκτός ομάδας ο Αμερικανός Μπατλ, ενώ παραμένει εκτός και ο έμπειρος Βούκοβιτς.

Είναι καλύτερη ομάδα και θα το δείξει η Στρασμπούρ, παίρνοντας τη νίκη με καθαρό σκορ. Η επικράτησή της με -8.5 πόντους προσφέρεται στο 2.00 από τη Bet365.

👉 Δείτε τα σημερινά Προγνωστικά Μπάσκετ

Στρασμπούρ – Τσιμπόνα στο Pamestoixima.gr
pamestoixima logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

5053. ΜΑΛΑΓΑ – ΡΕΤΖΙΟ ΕΜΙΛΙΑ (21:30)

Αναμέτρηση για τον 5ο όμιλο.

Μετά τον περίπατο στη Λιθουανία, ακολούθησε η άνετη επικράτηση και στην έδρα της Παρντούμπιτσε (63-79). Εκεί ο Νουά, πρώην παίκτης του Άρη, είχε 20 πόντους και 4 ριμπάουντ, ο Πέρι είχε 15 πόντους και 7 ασίστ, ενώ οι Μπίλι Ερνανγκόμεζ και Κράβις πρόσθεσαν άλλους 10 πόντους έκαστος. Μετά το 2-0 στο BCL, έπεσε στο 3-3 στην Liga Endesa λόγω της τελευταίας ήττας από την Μπαρτσελόνα με 89-92. Εκεί ο Χαντ είχε 16 πόντους, οι Κράβις και Πέρι είχαν από 15 πόντους έκαστος, ενώ ο Πάντζαρ μέτρησε άλλους 12 πόντους και 4 ασίστ. Παίζει κόντρα στην Ρέτζιο Εμίλια την οποία είχε αντιμετωπίσει και στα playoffs του 2025, στον δρόμο προς την κατάκτηση στην Αθήνα όταν και είχε κερδίσει τη σειρά με 2-0. Εκτός παραμένει ο Πέρεζ, ενώ ο Ντίαθ έχει επιστρέψει στις προπονήσεις, αλλά είναι αβέβαιο κατά πόσον θα καθίσει στον πάγκο ή ακόμα κι αν θα βρεθεί στην αποστολή.

Έπεσε θύμα έκπληξης εντός έδρας την περασμένη αγωνιστική η Ρέτζιο Εμίλια του Δημήτρη Πρίφτη, αφού έχασε από τη Γιουβέντους με 75-76. Εκεί ο Μπάρφορντ είχε 15 πόντους και 5 ασίστ, οι Ετσενίκε και Έντουαρντς είχαν από 13 πόντους, ενώ ο Σεβερίνι πρόσθεσε άλλους 10 πόντους. Με την επιστροφή της στο πρωτάθλημα, κέρδισε την ουραγό Καντού, αλλά έχασε με άνεση από την Μπενετόν Τρεβίζο με 81-68. Εκεί ο Βισκόντι είχε 14 πόντους και 7 ριμπάουντ, ο Θορ είχε 11 πόντους και 5 ριμπάουντ, ενώ ο Έντουαρντς είχε 10 πόντους και 6 ασίστ. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Δημήτρης Πρίφτης, έχει δει τον Ουολντετένσε να επιστρέφει, ενώ απουσιάζει σίγουρα ο Ροσάτο, αλλά και ο Σπίντι Σμιθ που τραυματίστηκε στη νίκη επί της Καντού. Σημαντική απώλεια. Επέστρεψε ο Τρόι Κουπέν από την Τραμπζονσπόρ και θα βοηθήσει.

Πιο ανταγωνιστική απ’ ότι αναμένεται θα παρουσιαστεί η Ρέτζιο Εμίλια. Θα αποφύγουμε όμως το χάντικαπ νίκης και θα πάμε με το ελκυστικότατο Over 164,5 πόντοι στο 2.05 από τη Bwin.

👉 Δείτε τα σημερινά Προγνωστικά Μπάσκετ

Μάλαγα – Ρέτζιο Εμίλια στο Pamestoixima.gr
pamestoixima logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

5054. ΠΟΡΤΟ – ΜΠΑΝΤΑΛΟΝΑ (21:30)

Αναμέτρηση για τον 8ο όμιλο.

Μετά την οριακή της ήττα στη Γερμανία, κατάφερε να πάρει τη νίκη επί της Μπνέι Ερτζέλια εκτός έδρας και με 74-86. Εκεί ο Γούνταρντ είχε 17 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Άλεν-Ουίλιαμς είχε 15 πόντους, ενώ ο Μπρόπλε είχε άλλους 14 πόντους καθώς και 5 ριμπάουντ. Στη συνέχεια όμως, γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα της χώρας, όπου ηττήθηκε από την Οβαρένσε με 78-76, το βράδυ του Σαββάτου (31/10). Ο Μπρόπλε είχε 15 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Γούνταρντ είχε 13 πόντους και 4 ριμπάουντ, ενώ ο Ντουντάο είχε 11 πόντους. Πλέον με μία νίκη κόντρα στους Ισραηλινούς και μάλιστα εκτός έδρας, την καθιστά φαβορί για την 3η θέση, αν και θέλει σίγουρα άλλες 1-2 νίκες για να αισθάνεται μεγαλύτερη ασφάλεια, κοιτάζοντας και πιο ψηλά. Δεν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα για τον Φερνάντο Σα.

Δυσκολεύτηκε περισσότερο από όσο θα περίμενε κανείς κόντρα στην Μπνέι Ερτζέλια αλλά πήρε τη νίκη για το 2-0 με 76-74. Εκεί ο Σουλεϊμάνοβιτς είχε 17 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Λαπροβίτολα είχε 16 πόντους και 4 ασίστ, ενώ ο Τσίτχαμ πρόσθεσε άλλους 12 πόντους. Οι εμφανίσεις μάλιστα του Λαπροβίτολα, τον έφεραν και πάλι στο προσκήνιο για ομάδες της Euroleague, την οποία έχει «φάει με το κουτάλι». Για την ώρα, συνεχίζει αμετακίνητος.

Στο πρωτάθλημα πάντως έχει χαμηλές πτήσεις με ρεκόρ 2-4 και τελευταία ήττα από την Μπιλμπάο εντός έδρας με 78-81. Εκεί ο «Λάπρο» είχε 22 πόντους, με 4 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ο Ρούμπιο άλλους πόντους και 4 ασίστ, ενώ ο Τσίτχαμ είχε 11 πόντους και 4 ριμπάουντ. Τα προβλήματα για τον Μιρέτ παραμένουν μεγάλα και σημαντικά επηρεάζοντας το ρεκόρ στην Ισπανία, μιας και οι Χάκανσον και Έλις, παραμένουν εκτός, με την ομάδα να στερείται δύο από τους βασικούς πυλώνες στα γκαρντ. Έχασε και τον Εντιαγέ που γύρισε στη Ρεάλ Μαδρίτης, περιμένει τον Τζαμπάρι Πάρκερ που θα παίξει – ως παίκτης της πλέον – ξανά για τη Μπανταλόνα.

Θα το παλέψει το ματς η Πόρτο και αξίζει το ρίσκο να το κάνει ντέρμπι. Η νίκη της με -4,5 πόντους χάντικαπ, στο 2.07 από τη Superbet.

👉 Δείτε τα σημερινά Προγνωστικά Μπάσκετ

Πόρτο – Μπανταλόνα στο Pamestoixima.gr
pamestoixima logo
ΕΓΓΡΑΦΗ
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ