Επιλέξτε χώρα:                                                                                         
7ος Όμιλος – Βόρεια Κορέα (Κατάταξη FIFA:105η)

Είναι η δεύτερη συμμετοχή της σε τελική φάση Μουντιάλ για τη Βόρεια Κορέα, μετά το 1966 και το μότο που επικρατεί στο στρατόπεδό της είναι: «Δεν έχουμε τίποτα να χάσουμε και τίποτα να φοβηθούμε». Στην προηγούμενη εμφάνισή της κατάφερε μάλιστα να φτάσει και μέχρι τους 8 της διοργάνωσης, αφήνοντας εκτός της Αγγλία. Το όπλο της Βόρειας Κορέας είναι η κλειστή της άμυνα, η μαχητικότητα και η ταχύτητα. Στα προκριματικά κατάφερε με αυτά τα 3 χαρακτηριστικά να περάσει στα τελικά, πραγματοποιώντας αξιοζήλευτες εμφανίσεις.

 

Και μόνο που έφτασε στο σημείο να βρίσκεται στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής είναι κατόρθωμα. Από μόνο του είναι επιτυχία και κανένας δεν πρόκειται να απογοητευτεί αν η Β. Κορέα δεν συνεχίσει την πορεία της στο Μουντιάλ. Το επί πλέον δε γεγονός ότι έπεσε σε όμιλο φωτιά κάνει το έργο της ακόμα πιο δύσκολο. Η εμπειρία λείπει από το συγκρότημα του Κιμ-Γιοανγκ Χαν και ο τεχνικός της ομάδας στηρίζει τις ελπίδες του στου δύο παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό(Χονγκ Γιονγκ-Γιο και Κιμ Κουκ Γιν).
Πλεονεκτήματα: Εξαιρετικά σφιχτή αμυντική γραμμή με πέντε παίκτες. Καλές αντεπιθέσεις.


Μειονεκτήματα: Μεγάλη απειρία και έλλειψη δυναμικότητας.

Αστέρια: Γιονγκ Τάε-Σε (Καβασάκι Φροντάλε), Χονγκ Γιονγκ-Τζο (Ροστόφ)

 

 

 
 
Αναλυτικά η 23άδα της Βόρειας Κορέας:

Τερματοφύλακες: Ρι Μιονγκ-Γκούκ (Πιονγκιάνγκ Σίτι), Κιμ Μιόνγκ-Γκιλ (Αμροκγκάνγκ), Κιμ Μιόν-Βον (Αμροκγκάνγκ)

 

Αμυντικοί: Τσα Γιονγκ-Χιόκ (Αμροκγκάνγκ), Ναμ Σονγκ-Τσολ (Έιπριλ 25), Πακ Τσολ-Γιν (Αμροκγκάνγκ), Πακ Ναμ-Τσολ (Αμροκγκάνγκ), Ρι Γιουν-Ιλ (Σομπέκσου), Ρι Κουάνγκ-Τσον (Έιπριλ 25), Ρι Κβάνγκ-Χιόν (Κιονγκόνγκόπ).

 

Μέσοι: Αν Γιανγκ-Χακ (Όμιγια Αρντίγια), Γι Γιουν-Ναμ (Έιπριλ 25), Κιμ Κιόνγκ-Ιλ (Ριμιονγκσού), Κιμ Γιόνγκ-Γιουν (Τσενγκντού), Μουν Ιν-Γκουκ (Έιπριλ 25), Πακ Ναμ-Τσολ (Έιπριλ 25), Πακ Σουνγκ-Χιόκ (Σομπέκσου), Ρι Τσολ-Μιόνγκ (Πιονγκιάνγκ Σίτι).

 

Επιθετικοί: Αν Τσολ-Χιοκ (Ριμιονγκσού), Τσόε Κουμ-Τσολ (Ριμιονγκσού), Χονγκ Γιόνγκ-Τζο(Ροστόφ), Γιονγκ Τάε-Σε (Καβασάκι Φροντάλε), Κιμ Κουμ-Ιλ (Έιπριλ 25)

Προπονητής: Κιμ Γιούνγκ Χουν

Πιθανό Σύστημα: 5-4-1

 
 
 

 
 

Τί λένε οι αριθμοί… %
Πιθανότητα να περάσει στη φάση των “16” 5%
Πιθανότητα να περάσει στη φάση των “8” 0.8%
Πιθανότητα να περάσει στη φάση των “4” 0.2%
Πιθανότητα να είναι φιναλίστ >0.1%
Πιθανότητα να κατακτήσει το Mundial >0.1%