ΤΟΜ ΤΟΜΣΚ

Είναι από τις ομάδες που δυσκολεύονται να παίξουν μαζική άμυνα κι έτσι προσπαθεί να κερδίσει όλα της τα παιχνίδια από την επίθεση. Πράγμα, που όπως αντιλαμβάνεται κανείς, είναι αρκετά δύσκολο όταν καλείσαι να αντιμετωπίσεις ομάδες ανώτερες σε ποιότητα. Κάπως έτσι γράφτηκε το «σενάριο» της προηγούμενής της αναμέτρησης απέναντι στη Ροστόφ, από την οποία και ηττήθηκε με σκορ 3-0.

Σε μεγάλο διάστημα του αγώνα ήταν καλύτερη από την αντίπαλό της, είχε πετύχει να την «κλειδώσει» και σκόπευε να τη «χτυπήσει» μόλις έβγαζε τη δεδομένη της κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια για Ευρώπη και πρωτάθλημα. Δημιούργησε, μάλιστα, δύο πολύ καλές ευκαιρίες, ενώ είχε και δοκάρι για να ισοφαρίσει το παιχνίδι. Δεν στάθηκε, όμως, ούτε τυχερή, αλλά ούτε και αποτελεσματική, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στη Ροστόφ να πάει το παιχνίδι στα δικά της νερά και να μπορέσει να πάρει το τρίποντο που έψαχνε, πριν το παιχνίδι-ρεβάνς απέναντι στον Άγιαξ.

Στο μεταξύ, η αλήθεια είναι πως το πρόγραμμα την έχει αδικήσει ιδιαίτερα σε αυτές τις πρώτες αγωνιστικές, καθώς έχει κληθεί να δώσει μαζεμένα τα παιχνίδια με Κράσνονταρ, Λοκομοτίβ, Ροστόφ και τώρα ΤΣΣΚΑ, μέσα σε τέσσερις μόλις αγωνιστικές. Μοναδική της «ευκαιρία» ήταν το παιχνίδι με την Ούφα, το οποίο και κατάφερε να κερδίσει, δείχνοντας ένα δείγμα των δυνατοτήτων της. Ανικανοποίητος από την προσπάθεια, πάντως, δηλώνει ο προπονητής της, Πετρακόφ, ο οποίος δήλωσε πως οι παίκτες δεν πληρούν τις απαιτήσεις του και ζήτησε άμεση βελτίωση. Επιστρέφει στα πλάνα του ο βασικός μπακ Κομπάροφ, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ήττα με 3-0 από τη Ροστόφ.

Στατιστικό: Ηττήθηκε στα 4 τελευταία ματς απέναντι στην ΤΣΣΚΑ για όλες τις διοργανώσεις.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

Μπορεί να βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας, μετά από τέσσερις αγωνιστικές, μετρώντας δύο νίκες και δύο ισοπαλίες, αλλά ακόμη δεν έχει βρει τα πατήματά της κι αυτό είναι εμφανές σε όλους όσους έχουν «διαβάσει» τα παιχνίδια της. Γνωρίζοντας το φυσικά αυτό ο προπονητής της, Λεονίντ Σλούτσκι, προσπαθεί να «κλέψει» τους βαθμούς σε κάθε αναμέτρηση, ούτως ώστε να μη δει την ΤΣΣΚΑ να μένει πίσω και, φυσικά, ούτε ο ίδιος να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα.

Δίνει σήμερα τον πέμπτο (!) συνεχόμενο εκτός έδρας αγώνα της, προσδοκώντας να φτάσει σε μια ακόμη νίκη που θα της επιτρέψει να διατηρηθεί σε στενή επαφή με τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Στο τελευταίο της παιχνίδι, αγωνίστηκε στην Αγία Πετρούπολη στο ντέρμπι απέναντι στη Ζενίτ. Αμφότερες έδειξαν να φοβούνται την ήττα και, όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές σε αυτές τις περιπτώσεις, «συμβιβάστηκαν» με το ισόπαλο αποτέλεσμα. Η ΤΣΣΚΑ βρέθηκε μπροστά στο 25’ από στημένη φάση, αφού πρώτα ο Ακινφέεφ και το δοκάρι την είχαν σώσει δις από βέβαιη παραβίαση της εστίας της. Ισοφαρίστηκε λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, αλλά στο δεύτερο δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα. Ήταν, μάλιστα, η ομάδα που διεκδίκησε περισσότερο το παιχνίδι, προσπαθώντας να φτιάξει φάσεις, χωρίς όμως να μπορέσει να φτάσει στο δεύτερο τέρμα, που θα ήταν εξόχως σημαντικό από πλευράς ψυχολογίας.

Νέο πρόβλημα για τον Σλούτσκι οι τραυματισμοί των βασικότατων Τόσιτς και Τραορέ, που έρχονται να προστεθούν στο απουσιολόγιο όπου βρίσκεται καιρό τώρα ο Τσάουνα. Αμφίβολος δίνεται ο μπακ Σένικοφ, αλλά λογικά θα παίξει.

Προηγούμενο ματς: Εκτός έδρας ισοπαλία με 1-1 απέναντι στη Ζενίτ.

Στατιστικό: Παραμένει αήττητη στα τελευταία 12 παιχνίδια πρωταθλήματος.