Στον πρώτο γύρο: Ταραγόνα – Λούγκο 1-2

* Με νίκη στο σημερινό ματς η Ταραγόνα παραμένει ζωντανή στη μάχη της απευθείας ανόδου ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής.

ΛΟΥΓΚΟ

Για την τιμή των όπλων θα παραταχθεί η Λούγκο στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, καθώς βρίσκεται στη… ζώνη του πουθενά. Η παραμονή είναι ήδη εξασφαλισμένη, ταυτόχρονα όμως δεν υπάρχει καμία ελπίδα για την πρώτη εξάδα. Μόλις δύο νίκες πανηγύρισαν οι γηπεδούχοι στις τελευταίες εννιά αγωνιστικές (2-2-5), έχουν συνδυάσει με ήττες τα 3/4 τελευταία παιχνίδια τους. Βέβαια, μετρούν μόλις μία ήττα στα έξι τελευταία εντός (4-1-1).

Προηγούμενο ματς: Ηττήθηκε στην έδρα της Νουμάνθια με 1-0, δεχόμενη το γκολ στο 44′.

Στατιστικό: Τρίτη ήττα στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές (1-0-3).

ΤΑΡΑΓΟΝΑ

Η Ταραγόνα, με τη σειρά της, είναι αποφασισμένη να διεκδικήσει μέχρι το… τελευταίο δευτερόλεπτο την απευθείας άνοδο. Όντας αυτή τη στιγμή στο -1 από τη 2η Λεγκανές και γνωρίζοντας ότι υστερεί σε πιθανή ισοβαθμία, έρχεται στο σημερινό ματς με αποκλειστικό στόχο το τρίποντο. Η ψυχολογία είναι εξαιρετική, ως απόρροια του αήττητου σερί 4-3-0 των τελευταίων επτά αγωνιστικών. Μάλιστα, οι τέσσερις νίκες έχουν επιτευχθεί στην τελευταία πεντάδα αγώνων της, ενώ στα τρία τελευταία παιχνίδια της έχει διατηρήσει και το μηδέν στην άμυνα. Με πλήρες ρόστερ ταξίδεψε η “Νάστικ” στο Λούγκο, καθώς και ο μπακ Βαλεντίν έχει αποθεραπευθεί πλήρως. Μάλιστα, θα αντικαταστήσει στο αρχικό σχήμα τον Ιάγο Μπουθόν.

Προηγούμενο ματς: Επικράτησε εντός έδρας της Οσασούνα με 1-0, με γκολ του Ναράνχο στο 82ο λεπτό.

Στατιστικό: Αήττητη στις τελευταίες επτά αγωνιστικές (4-3-0), ανέπαφη εστία στις τελευταίες τρεις.