Κουπόνι Μπάσκετ (08/01): Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν στοιχηματίσετε

Betarades Team
Betarades Team
Ανανεώθηκε:
προγνωστικα μπασκετ 240922

5518.ΚΑΡΣΙΓΙΑΚΑ – ΜΠΟΥΓΙΟΥΚΤΣΕΚΜΕΤΣΕ (12:00)

Ξεκινάμε τη μέρα μας με έναν ενδιαφέροντα – το λιγότερο – αγώνα για το τουρκικό πρωτάθήμα, όπου η δυνατή Καρσίγιακα υποδέχεται την Μπουγιουκτσεκμετσέ. Οι γηπεδούχοι έχασαν από την Μπαχτσεσεχίρ με 97-92 και μετά από τη Μούρθια, αλλά για το BCL, με 97-92.

Ήττα και μάλιστα σε έναν από τους… «τελικούς» για την παραμονή, από τη Μανίσα, για τους φιλοξενούμενους, που έδειξαν βελτίωση όμως εδώ και λίγο καιρό. Πέτυχαν τρεις νίκες στους τελευταίους τους αγώνες, όμως έχασαν την προηγουμένη εβδομάδα και είναι ευάλωτοι ψυχολογικά. Και φυσικά δεν έγιναν καμία… υπερομάδα επειδή είναι σε ένα «καλό φεγγάρι». Δεν προκύπτει από δύο ομάδες που είναι η μία καλή κι η άλλη μέτρια. Πάμε παρακάτω…


5506.ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ – ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ (13:30)

Περισσότερα για το Ρεάλ Μαδρίτης – Γκραν Κανάρια εδώ.


5519.ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ – ΠΕΤΚΙΜΣΠΟΡ (14:30)

Σε δύσκολη θέση και οι δυο ομάδες, χαμηλά στη βαθμολογία, με τους γηπεδούχους να είναι μόλις μία νίκη πάνω απ’ την επικίνδυνη ζώνη με 4-9, ενώ οι φιλοξενούμενοι έχουν 5-8. Προφανώς και μόνο απ’ αυτό το στοιχείο καταλαβαίνει κανείς ότι είναι ένας… «τελικός» για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Οι γηπεδούχοι ελπίζουν πως η έδρα θα τους βοηθήσει ψυχολογικά γι’ αυτή τη «μάχη», προερχόμενοι από δύο ήττες, μετά από ένα «ζευγάρι» νικών, που έδωσαν «ανάσα». Έχασαν από την Καρσίγιακα 96-91 και την προηγούμενη αγωνιστική με 77-73 από την ισχυρή Εφές, εκτός έδρας, όμως πάλεψαν και ήταν κοντά στο «θαύμα».

Η Πετκίμ προέρχεται κι αυτή από δύο ήττες. Ηττήθηκε με 78-65 από την Τόφας του Πρίφτη και την προηγούμενη αγωνιστική με 71-76 από την επίσης ισχυρή Φενερμπαχτσέ αν και πάλεψε μέχρι τέλους.

Μέτριες οι δυο ομάδες, σχεδόν ισοδύναμες, χαμηλά στη βαθμολογία και έτσι δεν φαίνεται κάποια καλή επιλογή απ’ αυτόν τον αγώνα. Πάμε πάσο…


5323.ΠΑΟΚ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ (15:45)

Περισσότερα για το ΠΑΟΚ – Απόλλων Μαδρίτης εδώ.


5305.ΣΚΑΙΛΑΙΝΕΡΣ – ΓΚΕΤΙΝΓΚΕΝ (16:00)

Ευκαιρία για μια νίκη ακόμη για την «ανεβασμένη» Γκέτινγκεν μέσα στην έδρα των απογοητευτικών Σκάιλαϊνερς στη Φρανκφούρτη που θα την ανεβάσει κι άλλο στην βαθμολογία, όπου τώρα είναι μέσα στην τετράδα με ρεκόρ 9-4.

Οι γηπεδούχοι, αντιθέτως, είναι στις τελευταίες θέσεις με ρεκόρ 3-10 και προέρχονται από δύο ήττες που όμως μπορεί κάποιος να πει δικαιολογημένες, αφού προέρχονται από τη Βόννη και την Άλμπα Βερολίνου. Θα πρέπει όμως σήμερα να κάνουν μια υπέρβαση με βάση τα μέχρι τώρα στάνταρ τους για να πάρουν μια νίκη «οξυγόνο» για τη συνέχεια.

Οι φιλοξενούμενοι έχουν μια εκπληκτική πορεία πέντε σερί ηττών, με τελευταία επί της μέτριας Μίτελντοϊτσερ (96-93 )και φιλοδοξούν να τη συνεχίσουν κόντρα στους αδύναμους γηπεδούχους, ενώ παράλληλα επιμένουν στην καλή επιθετική πορεία τους, κάτι που σημαίνει ότι σκοράρουν πολύ.

Δε θα μπλέξουμε με μια πιθανή νίκη των γηπεδούχων που για πολλούς – και για εμάς – θα είναι έκπληξη, όμως μερικές φορές το κίνητρο κερδίζει την ποιότητα και την εμπειρία. Προχωράμε…


5306.ΜΠΑΙΡΟΙΤ – ΒΟΥΡΤΣΜΠΟΥΡΓΚ (16:00)

Μία νίκη στα τελευταία πέντε ματς έχουν οι γηπεδούχοι που παλεύουν, φτάνουν «στην πηγή», αλλά δεν πίνουν «νερό». Κέρδισαν πριν δύο αγωνιστικές 92-86 τη Μπάμπεργκ, όμως την προηγούμενη αγωνιστική έχασαν από τη Γκέτινγκεν και με διαφορά!

Ηττήθηκαν με 73-95 με τον Αχμέντ Χιλ να πετυχαίνει 20 πόντους και πλέον μπαίνουν και αυτοί στη διαδικασία των must win αγώνων, υποδεχόμενοι μια Βούρτσμπουργκ που προσφέρεται για… αισιοδοξία. Γιατί μπορεί να είναι στην 8η θέση, σε αντίθεση με τη Μπαϊρόιτ που είναι 16οι, όμως έχουν δύο σερί ήττες.

Μία από το Αμβούργο με 96-73 και την προηγούμενη αγωνιστική από τη Μπάμπεργκ με 73-79, κάτι που σημαίνει ότι θα παραταχθούν με πεσμένη ψυχολογία. Παρ’ όλα αυτά είναι καλύτεροι, με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα, και αν παίζαμε κάτι θα ήταν το διπλό, αν είχε καλές αποδόσεις. Ας μην μπλέξουμε παρακάτω, προχωράμε…


5307.ΤΣΕΜΝΙΤΖ – ΛΟΥΝΤΒΙΓΚΣΜΠΟΥΡΓΚ (16:00)

Από αρνητικά αποτελέσματα προέρχονται και οι δυο ομάδες, με τους γηπεδούχους να έχουν δύο σερί ήττες και οι φιλοξενούμενοι μία. Η Τσέμνιτζ (ή Κέμνιτζ, όπως επιμένουν κάποιοι φίλοι της στήλης) έχει βέβαια δύο σερί ήττες, αλλά η μία ήταν απ’ τη Βόννη δύσκολα με 80-73 κι η άλλη πάλι δύσκολα με 83-81 από την Όλντενμπουργκ.

Η Λούντβικσμπουργκ, που μάλλον την ματιάξαμε τον τελευταίο μήνα, έχασε και την προηγούμενη αγωνιστική από την μέτρια Μιτελντόιτσερ με 69-66, όμως κατάφερε και επέστρεψε στα χαμόγελα με το 1-0 επί της Λιμόζ που κέρδισε με 85-81 για τα play in του BCL  με τον Νταν να έχει 29 πόντους και τον Τζόνσον με 19.

Η Λούντβιγκσμπουργκ είναι απ’ το καλοκαίρι μια απ’ τις δυνατές επιλογές για να ποντάρεις στις νίκες της και στους πολλούς πόντους που έβαζε, όμως τώρα δεν είναι καλά, ενώ και οι γηπεδούχοι είναι ασταθείς. Άρα προχωράμε μια και δεν υπάρχει κάποια καλή επιλογή. Δεν μπλέκουμε…


5324.ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ – ΛΑΥΡΙΟ (17:00 ΕΡΤ 3)

Περισσότερα για το Κολοσσός Ρόδου – Λαύριο εδώ.


5348.ΒΕΝΕΤΣΙΑ – ΒΕΡΟΝΑ (17:00)

Περισσότερα για το Βενέτσια – Βερόνα εδώ.


5520.ΤΟΥΡΚ ΤΕΛΕΚΟΜ – ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (17:00)

Περισσότερα για το Τουρκ Τέλεκομ – Αναντολού Εφές εδώ.


5509.ΜΑΝΡΕΣΑ – ΣΑΡΑΓΟΣΑ (18:00)

Ντέρμπι παραμονής και για τους δύο, αφού ισοβαθμούν με 3-11 και ο χαμένος θα πέσει στην επικίνδυνη ζώνη, ισόβαθμος με τη Μπέτις. Και οι δύο έχασαν την προηγούμενη εβδομάδα, δύσκολα, αλλά έχασαν.

Η Μανρέσα σε μια σκληρή «μάχη» «έπεσε» ηρωικά με 104-99 στην έδρα της Ομπραντόιρο, ενώ η Σαραγόσα, που έχει δύο σερί ήττες, πάλεψε σκληρά με τη Μπρεογκάν αλλά έχασε μέσα στην έδρα της με 88-90, σε ένα οδυνηρό το δίχως άλλο αποτέλεσμα.

Αναμένεται να… «πέσουν κορμιά», αφού ο χαμένος μπαίνει για τα καλά σε περιπέτειες κι αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί πλέον με βάση και την εικόνα και των δύο ομάδων.

Τόσο αμφίρροπος ο αγώνας, που δεν μας επιτρέπει να πάρουμε κάποια επιλογή για κάποιο δελτίο, οπότε προτιμούμε να τους αφήσουμε να… βγάλουν μόνοι τους τα «μάτια» τους.


5349.ΜΠΡΙΝΤΙΖΙ – ΒΑΡΕΖΕ (18:00)

Μια νίκη χωρίζει τις δύο ομάδες στην κατάταξη της Ιταλικής Λίγκας, με τους γηπεδούχους να έχουν 6-7 ρεκόρ και τους φιλοξενούμενους 7-6, ένα πρώτο δείγμα ότι πάμε για ένα σκληρό ντέρμπι, με έπαθλο μια νίκη που θα βοηθήσει όποιον την πάρει να ανεβεί περισσότερο.

Πιο πολύ ίσως τη θέλει η Βαρέζε για να εδραιωθεί στην πρώτη εξάδα, όπου είναι τώρα, όμως δε θα είναι εύκολο το έργο της σε μια δύσκολη έδρα όπως αυτή της Μπρίντιζι. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από πολύ μεγάλη νίκη μέσα στο Τρέντο με 68-78, μιας ομάδας που είναι επίσης ψηλά στη βαθμολογία, οπότε θα είναι με καλή ψυχολογία.

Η Βαρέζε αφού έχασε μάλλον δικαιολογημένα από την Αρμάνι Μιλάνο με 94-86, έκανε την προηγούμενη αγωνιστική μια «κακή» ήττα από την Τορτόνα με 88-89, οπότε τα περιθώρια στενεύουν. Δεν προκύπτει κάποια καλή επιλογή με χαμηλές αποδόσεις και για τις δύο ομάδες, συν ότι η αγωνιστική τους συμπεριφορά δεν είναι και η… καλύτερη, οπότε καλύτερα να μην μπλέξουμε.


5350.ΡΕΤΖΙΟ ΕΜΙΛΙΑ – ΝΤΙΝΑΜΟ ΣΑΣΑΡΙ (18:30)

Δύο ομάδες που ξεκίνησαν με φιλοδοξίες, αλλά δεν έχουν καταφέρει να πείσουν ό,τι μπορούν. Κι όχι μόνο αυτό, η Ρέτζιο είναι πλέον… τελευταία και θα δώσει μεγάλη και σκληρή «μάχη» για να καταφέρει να γλιτώσει τον υποβιβασμό.

Αρχής γενομένης από σήμερα κόντρα σε μια επίσης απογοητευτική Σάσαρι. Μετά τον αποκλεισμό της στο BCL ούσα στον όμιλο του ΠΑΟΚ η εικόνα της δεν είναι καλή. Πήγε στο Ρέτζιο με δύο σερί ήττες στην «πλάτη» της, μία από την Βενέτσια με 86-76 και μία οδυνηρή εντός έδρας από τη Μπρέσια, στην παράταση, με 92-94.

Δε θα μας απασχολήσει ένα τόσο αμφίρροπο ματς, με τους γηπεδούχους περισσότερο, αφού αν χάσουν, μπαίνουν για τα καλά στην περιπέτεια του υποβιβασμού.


5308.ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ – ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ (19:00)

Το μεγάλο ντέρμπι του Γερμανικού πρωταθλήματος που θα συγκεντρώσει πολλά βλέμματα και έχει δύο ομάδες έτοιμες για μεγάλη «μάχη» έχει και αυτή τη φορά τις ιδιαιτερότητες του. Η Μπάγερν είναι τρίτη με 11-2 και η Άλμπα δεύτερη με 11-1 ενώ πάντα πρώτη είναι η εκπληκτική Βόννη με 13-1.

Οι δυο ομάδες είχαν συναντηθεί για την Ευρωλίγκα όπου οι Βαυαροί είχαν κερδίσει με 77-79, όμως σήμερα έχουν προβλήματα. Θα απουσιάσουν και πάλι οι Λούτσιτς και Ομπστ, ενώ αμφίβολος είναι ο Γουόλντεν που αποχώρησε με θλάση από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό.

Δεν παίζει εδώ και καιρό ο Έρικσον για την Άλμπα, που αρχίζει να κερδίζει και στην Ευρωλίγκα, ενώ αμφίβολος είναι ο Ιταλός γκαρντ Προσίντα. Οι φιλοξενούμενοι αυτή τη στιγμή μοιάζουν σε καλύτερο momentum, έχοντας κερδίσει εύκολα τη Φρανκφούρτη για το πρωτάθλημα και τη πολύ φορμαρισμένη Μπασκόνια με 85-84.

Θα το δούμε, αλλά δε θα το συμπεριλάβουμε σε κάποιο απ’ τα δελτία μας. Αν έπρεπε με το… ζόρι να παίξουμε κάτι, θα διαλέγαμε το διπλό. Προχωράμε…


5351.ΠΕΖΑΡΟ – ΤΡΕΒΙΖΟ (19:00)

Παρά τις δύο της σερί ήττες η Πέζαρο παραμένει ψηλά στη βαθμολογία, μια που βρίσκεται με ρεκόρ 7-6 στην 6η θέση της κατάταξης και περιμένει την πολύ ανεβασμένη, άρα και επικίνδυνη Τρεβίζο, για να επιστρέψει στις νίκες.

Έχασε στην παράταση, μέσα στο Πέζαρο, από τη Βίρτους Μπολόνια με 82-87 και μετά και από την Ρέτζιο Εμίλια, και μάλιστα με συντριβή, 95-76. Παρ’ όλα αυτά παραμένει μια αρκετά καλή ομάδα που σήμερα υπό φυσιολογικές συνθήκες θα είναι το ισχυρό φαβορί για να πάρει τη νίκη.

Όχι όμως τόσο… εύκολα, αφού η Τρεβίζο αναγεννήθηκε μέσα σε έναν μήνα και έχει τρεις σερί νίκες, που της δίνουν κουράγιο να σκαρφαλώσει στη βαθμολογία και να αποφύγει τις περιπέτειες. Αρχικά κέρδισε την Μπρίντιζι με 75-68, μετά μέσα στην Τορτόνα με 90-95 και την προηγούμενη αγωνιστική με 100-93 την Βενέτσια, αποτελέσματα θετικά απέναντι σε καλές ομάδες της Λίγκας.

Αυτή η φόρμα των φιλοξενουμένων και η αστάθεια της Πέζαρο τον τελευταίο καιρό διώχνει το… χέρι μας από κάποια επιλογή. Προχωράμε, δε χρειάζεται να μπλέξουμε με τέτοια μας, από «ίδιες» ομάδες…


5325.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΑΕΚ (19:15, EΡΤ 3)

Περισσότερα για το Ολυμπιακός – ΑΕΚ εδώ.


5511.ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ – ΒΑΛΕΝΘΙΑ (19:30)

Μεγάλο ντέρμπι στην Liga Endesa όπου οι Βάσκοι της Μπασκόνια ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να πάρουν μια νίκη απέναντι σε μια πολύ ισχυρή αντίπαλο που όμως έχει αστάθεια εδώ και καιρό.

Οι γηπεδούχοι είναι σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή έχοντας 11-3 ρεκόρ, έχουν πέντε σερί νίκες στο πρωτάθλημα, όμως ήρθε να τους προσγειώσει η Άλμπα στο Βερολίνο και να τους κόψει τη φόρα με νίκη 85-84 (Χένρι 19, Χάουαρντ 17) και να τους προσγειώσει.

Παραμένουν το φαβορί όμως ακόμη και κόντρα σε καλές ομάδες όπως η Βαλένθια, αφού δε θεωρούμε πως μια ήττα μπορεί να χαλάσει τον ρυθμό της. Οι «νυχτερίδες» (στο ποδόσφαιρο) έχουν πέσει στη βαθμολογία στο 7-7, κέρδισαν μεν τη Φουενλαμπράδα με 92-86, όμως δεν άντεξαν και έχασαν μέσα στην έδρα τους από τον χωρίς Βιλντόζα Ερυθρό Αστέρα με 75-77.

Προβάδισμα στην έδρα και στο under, αλλά χωρίς αξιόλογές αποδόσεις και «πονηρά» lines που μας αποθαρρύνουν να επιλέξουμε κάτι σε κάποιο δελτίο μας.


5352.ΤΡΙΕΣΤΕ – ΣΚΑΦΑΤΙ (20:00)

Η Σκαφάτι έφερε πριν από έναν μήνα περίπου τον βετεράνο σκόρερ Ντέιβιντ Λόγκαν και έκτοτε κάνει ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ που την έχει ανεβάσει αισθητά στη βαθμολογία. Έχει τέσσερις νίκες στα τελευταία πέντε της παιχνίδια και μάλιστα στο τελευταίο διέλυσε τη Νάπολι με 96-61 (Πίνκινς 24, Λόγκαν 21), οπότε θα είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος για μια μέτρια Τριέστε.

Οι γηπεδούχοι περνούν τη Νάπολι στην ισοβαθμία στην προτελευταία θέση με ρεκόρ 4-9 και έχουν τρεις ήττες στα τελευταία πέντε ματς τους, με τελευταία την ήττα από την Βερόνα με 88-81, οπότε σήμερα είναι ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι γι’ αυτούς.

Δεν είναι βέβαιο όμως το κατά πόσο θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στην πίεση της νίκης, του «πρέπει», απέναντι σε μια ομάδα που δεν έχει να χάσει και πολλά σε έναν εκτός έδρας αγώνα κι ενώ είναι ήδη στην 9η θέση της βαθμολογίας με 6-7 ρεκόρ κι έχει κάνει ήδη αρκετές ζημιές.

Δεν προκύπτει ούτε εδώ κάτι ιδιαίτερο, αν παίζαμε κάτι θα κοιτούσαμε προς τα δεξιά, λόγω φόρμας των φιλοξενούμενων. Πάσο…


5512.ΜΠΙΛΜΠΑΟ – ΜΟΥΡΘΙΑ (21:00)

Ισόβαθμές στη μέση της βαθμολογίας οι δυο ομάδες, με ρεκόρ 7-7 μέχρι στιγμής, με τους γηπεδούχους να είναι σε «μίνι» κρίση και να έχουν τρεις σερί ήττες. Ξεκίνησε η περίοδος κάμψης από την εντός έδρας ήττα με 71-81 από τη Νίμπουργκ, η οποία συνεχίστηκε με «λογική» ήττα από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 80-85 και κορυφώνεται την προηγούμενη αγωνιστική με την ήττα από την φορμαρισμένη Μάλαγα με 92-79 (Σμιθ 15).

Αντίθετα η Μούρθια κάνει μια φοβερή εβδομάδα με νίκη επί της Καρσίγιακα για το BCL με 97-92 και μετά επί της Τενερίφης με το εμφατικό 85-64 (Ράντοβιτς 16, ΜακΦάντεν 13) και «απειλεί» τους γηπεδούχους, όντας σε καλή κατάσταση.

Ιδιαίτερα αμφίρροπο το ματς αυτό, όσο κι αν βελτιώνονται οι της Μπιλμπάο στην έδρα τους, μια που η παρέα του ΜακΦάντεν έχει βελτιωθεί πολύ και μπορεί να κάνει τη «ζημιά». Γι’ αυτό και δε θα ασχοληθούμε με τον αγώνα, πέραν της… παρακολουθήσεως…


5513.ΤΕΝΕΡΙΦΗ – ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ (21:00)

Ωραίος αγώνας αναμένεται με δύο καλές ομάδες που έχουν περισσότερα θετικά παρά αρνητικά σημεία στην μέχρι τώρα πορεία τους. Αυτόν το μήνα πάντως δεν είναι και στα καλύτερά τους, έχοντας οι μεν γηπεδούχοι τρεις ήττες στα τελευταία πέντε ματς και οι φιλοξενούμενοι δύο (μία που ήταν αδιάφορη με τη Σάσαρι για το BCL και μία από τη Μπαρτσελόνα).

Η Τενερίφη μάλιστα συνετρίβη στο τελευταίο της ματς μέσα στη Μούρθια με 85-64, δείγμα ότι κάτι δεν πάει καλά, ενώ η Μάλαγα κέρδισε την προπερασμένη εβδομάδα την ίδια αντίπαλο, τη Μούρθια, με 82-66 και μετά εύκολα και την Μπιλμπάο με 92-79.

Η έδρα πάντα παίζει ρόλο σε τέτοια παιχνίδια, η φόρμα της Μάλαγα είναι καλύτερη αυτή τη στιγμή αλλά όταν υπάρχει ντέρμπι κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το πως θα ανταπεξέλθουν οι ομάδες. Προχωράμε, δεν υπάρχει κάποια «ασφαλής» επιλογή, ιδίως με τέτοια lines για τις ομάδες αλλά και τους παίκτες. Καλή τηλεθέαση!


5355.ΝΑΠΟΛΙ – ΜΙΛΑΝΟ (21:30)

Περισσότερα για το Νάπολι – Μιλάνο εδώ.