NFL: Εμπιστοσύνη στον Τζέφερσον!

Dimitris_Betarades
Δημήτρης Βασιλάκος
Ανανεώθηκε:
NFL slider
  • To πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής ανοίγει τα ξημερώματα στη Μιννεάπολις.

ΜΙΝΕΣΟΤΑ ΒΑΪΚΙΝΓΚΣ  –  ΠΙΤΣΜΠΕΡΓΚ ΣΤΙΛΕΡΣ  (10/12, 03:20)

ΒΑΪΚΙΝΓΚΣ (5-7):

Την Κυριακή έγιναν το θύμα των Λάιονς, συμμετέχοντας σε ένα ακόμη δραματικό παιχνίδι που κρίθηκε στο τέλος, αυτή τη φορά κυριολεκτικά στην τελευταία πάσα! Ημιτελή όλα τα drives τους στο πρώτο ημίχρονο, έφτασαν 5 φορές στο μισό των Λάιονς και σκόραραν μόλις δύο field goals για να πάνε στην ανάπαυλα 20-6 πίσω, έχοντας μεγάλα κενά στην άμυνα εξαιτίας των απουσιών (Μπαρ, Κέντρικς, Πίτερσον). Μπήκαν δυνατά στην επανάληψη, σκόραραν στα τρία πρώτα drives τους για 23-21 και πήραν για πρώτη φορά το προβάδισμα (23-27) με 1:50 στο χρονόμετρο, εκμεταλλευόμενοι μεγάλο ρίσκο του γηπεδούχου κόουτς. Η άμυνα όμως ολοκλήρωσε την κακή της ημέρα επιτρέποντας στον Γκοφ να βρει την walk off touchdown πάσα στο μηδέν!

Ένα ακόμη πολύ καλό παιχνίδι έκανε ο Κάζινς με 30/40 πάσες για 340 γιάρδες και 2 TDs, παρότι έχασε νωρίς στο ματς τον Θίλεν και δεχόταν σταθερή πίεση από το αριστερό άκρο, με τον LT Ντάρισο απόντα. Συνεχίζει τις πληθωρικές του εμφανίσεις ο Τζέφερσον, με 182 γιάρδες (+ TD) σε 11/14 υποδοχές, έχει πλέον τις περισσότερες γιάρδες από κάθε άλλο receiver στη λίγκα από το ξεκίνημα της 2020 σεζόν, όταν δηλαδή ο ίδιος ξεκίνησε την καριέρα του στο NFL!

Πλήγμα στο ηθικό και στην κούρσα για τις wild card θέσεις η ήττα στο Ντιτρόιτ, το σημερινό παιχνίδι μοιάζει με τελικό, δύσκολα θα επιστρέψουν από το 5-8, έστω και στην αδύναμη δεύτερη κλάση της NFC.

  • Tελευταία αποτελέσματα: 34-31 @ Ρέιβενς (παράταση), 20-27 @ Τσάρτζερς, 34-31 Πάκερς, 34-26 @ 49ερς, 29-27 Λάιονς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής οι Θίλεν (receiver) και Ντάρισο (OL), επιστρέφουν οι Πίτερσον (cornerback), Μπαρ (linebacker) και Κέντρικς (linebacker). Προπονήθηκε επιφυλακτικά και είναι αμφίβολος ο Κουκ, επίσης αμφίβολος ο linebacker Λυντς. Μακροχρόνια εκτός οι Χάντερ (DL), Σμιθ (tight end).
Μινεσότα Βάικινγκς – Πίτσμπεργκ Στίλερς στη Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΣΤΙΛΕΡΣ (6-5-1):

Κι όμως είναι ακόμα ζωντανοί… την Κυριακή πήραν στο όριο, με ανατροπή, το εντός έδρας ντέρμπι με τους Ρέιβενς παρέμειναν “ζεστά” μέσα στην κούρσα των wild card θέσεων και της division. Ασύνδετη, αναποτελεσματική η επιθετική τους ανάπτυξη και πάλι για τρεις περιόδους, βρήκε ρυθμό στην 4η ο Ροθλισμπέργκερ όταν ανέβασαν το τέμπο, αναγκάστηκαν να ρισκάρουν και κυρίως οι αντίπαλοι ξέμειναν από επιλογές σε cornerbacks. Σκόραραν 17 πόντους στο τελευταίο 15λεπτο, με τον “Μπιγκ Μπεν” να αξιοποιεί τον Τζόνσον (8/11, 105γ., 2TDs), το 3-10 έγινε 20-13 με λιγότερο από δύο λεπτά στο χρονόμετρο. Η άμυνα δεν άντεξε, επέτρεψε touchdown στο φινάλε στους Ρέιβενς, αλλά ο κόουτς των φιλοξενούμενων (βλέποντας αποδεκατισμένη την secondary του) επέλεξε το ρίσκο, με δίποντη μετατροπή για τη νίκη, το play δεν βγήκε και οι Στίλερς πανηγύρισαν.

Με 21/31 πάσες για 236 γιάρδες και 2 TDs ολοκλήρωσε το ματς ο Ροθλισμπέργκερ, στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση. “Ταΐστηκε” πολύ στο έδαφος και πάλι ο Χάρις, αλλά δεν ήταν ιδιαιτέρως αποτελεσματικός με 3.4 γιάρδες μέσο όρο.

Αμυντικά, ο Γουάτ έκανε ξανά τη διαφορά με 3.5 sacks, με αδιάκοπη και συνάμα πειθαρχημένη πίεση στον Τζάκσον. Η secondary τους ωστόσο παραμένει προβληματική, όταν το pass rush δεν έχει άμεσο αντίκτυπο.

  • Tελευταία αποτελέσματα: 29-27 Μπερς, 16-16 Λάιονς, 41-37 @ Τσάρτζερς, 41-10 @ Μπένγκαλς, 20-19 Ρέιβενς
  • Ιατρικό Δελτίο: Εκτός αποστολής οι Χέιντεν (cornerback), Σπιλέιν (linebacker), Φίνι (OL) και Μπαγκς (DL). Μακροχρόνια εκτός οι Τούιτ (DL), Αλουάλου (DL), Ίμπρον (tight end) και Σμιθ Σούστερ (receiver)

Δείτε τα Προγνωστικά NFL

ΕΚΤΙΜΗΣΗ:

Οριακό παιχνίδι για δύο ομάδες εκτός κάδρου playoffs αυτή τη στιγμή, ειδικά για τους Βάικινγκς, που προέρχονται από δύο σερί ήττες και την τραυματική εμπειρία στο Ντιτρόιτ. Η λογική λέει ότι θα βγάλουν αντίδραση μπροστά στο κοινό τους, αλλά δεν μας εμπνέουν εμπιστοσύνη για να τους ποντάρουμε. Εκεί που προκύπτει επιλογή είναι στον Τζέφερσον. Ο εκρηκτικός receiver των Βάικινγκς είναι σε τρομερή κατάσταση, top 5 στη θέση του από πέρσι, την Κυριακή κατέγραψε 182 γιάρδες, στα 3/4 τελευταία παιχνίδια ξεπέρασε τις 140 και σήμερα θα έχει ακόμη μεγαλύτερο ρόλο στο passing game των γηπεδούχων με τον Θίλεν εκτός. Η secondary των Στίλερς είναι προβληματική, θα λείψει ξανά ο καλύτερος cornerback της (Χέιντεν). Ακόμη και με διπλά μαρκαρίσματα ο Τζέφερσον έχει τα αθλητικά χαρίσματα να βρει τα κενά, ο Κάζινς θα τον ψάξει συχνά σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι και περιμένουμε να γράψει ξανά τριψήφιο αριθμό στη στατιστική του. Επιλογή λοιπόν το Over 92.5 receiving γιάρδες για τον Τζέφερσον σε απόδοση 1.90.

Μινεσότα Βάικινγκς – Πίτσμπεργκ Στίλερς στη Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ