*Φάση των 16 του Euro. Μονή αναμέτρηση που διεξάγεται στην “Puskás Aréna” της Βουδαπέστης παρουσία περίπου 67.215 θεατών (100% πληρότητα). Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση και, αν χρειαστεί, πέναλτι. Η ομάδα που θα προκριθεί θα αντιμετωπίσει στα προημιτελικά τη Δανία.

*Έντεκα φορές έχουν αναμετρηθεί στο παρελθόν οι δύο ομάδες. Οι Τσέχοι μετρούν πέντε νίκες, οι Ολλανδοί τρεις, ενώ τρία παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Δύο φορές έχουν συναντηθεί σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, αμφότερες για τη φάση των ομίλων. Το 2000 η συνδιοργανώτρια Ολλανδία (το διοργάνωσε μαζί με το Βέλγιο) νίκησε 1-0, ενώ το 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας η Τσεχία επικράτησε 3-2 των “οράνιε”.

*G/G ήρθαν οι 5/7 πρόσφατες συναντήσεις των δύο ομάδων ανεξαρτήτως έδρας (οι τέσσερις εξ αυτών και Over 2.5).

*Η Ολλανδία έχει βρει δίχτυα στις 10/11 συναντήσεις με αντίπαλο την Τσεχία. Οι Τσέχοι έμειναν άσφαιροι στα 5/11.

*Η Ολλανδία θα επιχειρήσει να κάνει το 4Χ4 σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν το 2000).

*Η Τσεχία κέρδισε μόνο ένα απ’ τα επτά τελευταία της παιχνίδια της σε τελική φάση Euro (1-2-4), τα τέσσερα πιο πρόσφατα ήρθαν Under 2.5.

*Ο Μέμφις Ντεπάι έχει εμπλακεί σε 13 γκολ στους τελευταίους 10 αγώνες της Ολλανδίας (9 γκολ, 4 ασίστ). Επίσης, ο Ζορζίνιο Βαϊνάλντουμ σκόραρε 15 φορές σε 25 εμφανίσεις απ’ το 2019 μέχρι σήμερα με το εθνόσημο, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανένας άλλος παίκτης στην ιστορία της Εθνικής ομάδας σε ανάλογο διάστημα. 

Δείτε τα Προγνωστικά Euro

ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ

Η Εθνική Ολλανδίας παρουσιάστηκε καθόλου αδιάφορη στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου, αξιοποίησε για τρίτη φορά τον παράγοντα έδρα (έδωσε όλα τα παιχνίδια στη “Γιόχαν Κρόιφ Αρένα”) και πέτυχε το 3Χ3 ξεπερνώντας εύκολα με 3-0 το εμπόδιο της Βόρειας Μακεδονίας. Ο Ντε Μπουρ δεν έδειξε διάθεση για πειραματισμούς, παρέταξε την ομάδα του με καλή ενδεκάδα (μόλις δύο αλλαγές), η Ολλανδία ήταν το απόλυτο “αφεντικό” στο ματς και έφτασε με άνεση στο 3-0. Κορυφαία εμφάνιση από τον Βαϊνάλντουμ (δύο γκολ), ξεχώρισαν επίσης οι Ντεπάι (ένα γκολ, μια ασίστ) και Μάλεν (μια ασίστ).

Δε θα μπορούσε να φανταζόταν καλύτερη αρχή στο τουρνουά η Ολλανδια, βέβαια βρέθηκε σε θεωρητικά εύκολο όμιλο και το απόλυτο των νικών ήταν καθαρά στο χέρι της. Ο βασικός στόχος επετεύχθη για τους “οράνιε”, αλλά δε θέλουν να μείνουν εδώ και στοχεύουν να φτάσουν ψηλά στη διοργάνωση. Άλλωστε, ο δρόμος για τα ημιτελικά είναι βατός, αφού με πρόκριση επί της Τσεχίας θα αντιμετωπίσουν τη Δανία στα προημιτελικά. “Ανυπομονούμε για την έναρξη των νοκ άουτ. Πρέπει να πιάσουμε ακόμη μια καλή απόδοση για να πάρουμε την πρόκριση. Η Τσεχία έδειξε τι μπορεί να πετύχει, είναι δύσκολος αντίπαλος. Πρέπει να εργαστούμε σκληρά και να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι για 90 λεπτά, είπε ο Ντε Μπουρ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο αναπληρωματικός φορ Λουκ Ντε Γιονγκ χτύπησε σοβαρά στην προπόνηση και τέθηκε οριστικά νοκ άουτ από τη συνέχεια του τουρνουά. Δεν αναφέρθηκαν άλλα προβλήματα. Ο Ντε Μπουρ νιώθει δικαιωμένος για τις επιλογές του στην ενδεκάδα και για τη διαχείριση του υλικού (μπορούσε να ξεκουράσει πάντως περισσότερους βασικούς). Δεν πρόκειται να αλλάξει τακτική και θα πορευθεί ξανά με το 5-3-2. Ο Ντε Ρουν αναμένεται να επιστρέψει στην ενδεκάδα, μεγάλο ερωτηματικό ο παρτενέρ του Ντεπάι στην επίθεση, με τον ταχύτατο Μάλεν να κερδίζει πόντους έναντι του Βέγκχορστ, μετά την εξαιρετική του εμφάνιση στο παιχνίδι με τη Βόρεια Μακεδονία (τον αποθέωσαν αρκετοί παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Ολλανδίας).

Προηγούμενο ματς: Νίκησε 3-0 τη Βόρεια Μακεδονία για την 3η αγωνιστική των ομίλων. Προηγήθηκε με τον Ντεπάι στο 24’, διπλασίασε τα τέρματά της με τον Βαϊνάλντουμ στο 51’, με τον ίδιο ποδοσφαιριστή διαμόρφωσε το τελικό 0-3 στο 58’. Η Βόρεια Μακεδονία σκόραρε από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (είχε και δοκάρι στο πρώτο), αλλά αμφότερα ακυρώθηκαν ορθά ως οφσάιντ.

Ολλανδία Στατιστικά

*Over 2.5 τα 8/10 πρόσφατα παιχνίδια της (δες το στην Stoiximan).

*Κράτησε ανέπαφη την εστία της στα 5/7 τελευταία παιχνίδια της.

*Σκόραρε από δύο γκολ και πάνω στα δέκα τελευταία ματς.

Παίξε Νόμιμα στην Stoiximan (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)
21+ Παίξε υπεύθυνα | Αρμόδιος Ρυθμιστής MGA

ΤΣΕΧΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ

Η Εθνική Τσεχίας εκπλήρωσε το βασικό της στόχο από τη 2η αγωνιστική του ομίλου και πανηγύρισε την πρόκριση στα νοκ άουτ. Δεν παρατάχθηκε αδιάφορη την τελευταία αγωνιστική, έπαιξε για την “πρωτιά” με την Αγγλία (τη βόλευε και η ισοπαλία), αλλά γνώρισε την ήττα με 1-0 στο “Γουέμπλεϊ”. Έχασε έτσι στην ισοβαθμία τη 2η θέση από την Κροατία (είχε χειρότερη επίθεση) και προκρίθηκε τελικά ως μία απ’ τις καλύτερες τρίτες. Μικρό το κακό για τους Τσέχους, αφού θα βρουν στο δρόμο τους την Ολλανδία, ενώ η Κροατία έπεσε πάνω στην Ισπανία. Στην 7η συμμετοχή τους σε τελική φάση Euro καταφέρνουν να προκριθούν στα νοκ άουτ για 4η φορά.

“Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε στον όμιλο, οι εντυπώσεις είναι θετικές. Δεν είχαμε άσχημη απόδοση με την Αγγλία, αποδειχθήκαμε λίγοι στο επιθετικό κομμάτι και εκεί κρίθηκε το παιχνίδι. Τα νοκ άουτ είναι διαφορετική ιστορία, εκεί όλα μπορούν να συμβούν. Η Ολλανδία έχει πολλή ποιότητα, οι ποδοσφαιριστές της ξέρουν να πιέζουν σωστά και σκοράρουν με τρομερή ευκολία. Αν θέλουμε να προκριθούμε θα πρέπει να πιάσουμε το 150% και να έχουμε κάποιους παίκτες σε τέλεια μέρα”, είπε ο κόουτς Σιλχάβι.

Στα θετικά, το γεγονός πως το παιχνίδι θα διεξαχθεί στη Βουδαπέστη και εκεί θα έχει τη στήριξη αρκετών υποστηρικτών της. Παρόλα αυτά, προέκυψε πρόβλημα την τελευταία στιγμή, η αποστολή ήταν να αναχωρήσει για τη Βουδαπέστη Σάββατο πρωί, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν λόγω ενός προβλήματος στο αεροπλάνο. Έτσι, η τελευταία προπόνηση έγινε στην Πράγα και ταξίδεψε το απόγευμα του Σαββάτου στη Βουδαπέστη.

Στα καθαρά αγωνιστικά, ο μπακ Μπορίλ πήρε δεύτερη κίτρινη κάρτα και χάνει το παιχνίδι, με τον Καντεράμπεκ να φαντάζει φαβορί για να τον αντικαταστήσει (τη θέση διεκδικεί και ο Ματέγιου). Τραυματίστηκε στην προπόνηση της Παρασκευής ο βασικός χαφ Νταρίντα και είναι αμφίβολος. Αν δεν καταφέρει να ξεκινήσει, τη θέση του διεκδικούν οι Μπάρακ και Κραλ (περισσότερες πιθανότητες ο πρώτος). Δεν αλλάζει το 4-2-3-1 ο Σιλχάβι.

Προηγούμενο ματς: Ηττήθηκε 1-0 από την Αγγλία για την 3η αγωνιστική των ομίλων. Οι Άγγλοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, είχαν δοκάρι στο 2’, μπήκαν μπροστά στο σκορ με τον Στέρλινγκ στο 12’ και διαχειρίστηκαν άψογα το υπέρ τους σκορ ως το φινάλε. Λίγα πράγματα από την Τσεχία στην επίθεση.

Τσεχία Στατιστικά

*N/G τα 8/12 πρόσφατα παιχνίδια.

*Under 2.5 τα 9/12 τελευταία ματς.

*Έμεινε άσφαιρη στα 4/7 πρόσφατα ματς σε τελική φάση Euro.

Ολλανδία – Τσεχία στην Stoiximan
Stoiximan λογότυπο
Παίξε Νόμιμα
eeep disclaimer
*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ